Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוהג בסובארו ג'אסטי 92, גיר ידני

לאחרונה קרתה תקלה מוזרה, הרכב נכבה בעת נסיעה\עמידה ברמזור,ולאחר מכן לא מניע

הייתי אצל מכונאי שטען כי הבעיה במפלג\כהל

החלפתי את הרכיב הנל , והתקלה לא נעלמה, לאחר שהשארתי את הרכב יומיים אצל חשמלאי רכב והוא הניע בלי בעיות לטענתו

שוב לקחתי את הרכב לנסיעה ושוב נכבה המנוע בעת נסיעה במהירות של 30 קמש בערך

בנסיון הצתה לאחר הכיבוי יצא מעט עשן והרכב לא נדלק, ולאחר כמה שעות כשהתקרר הרכב הוא הניע שוב בלי בעיה

למישהו יש מושג מה יכול להיות מקור התקלה?

תודה מראש,

אורי

פורסם

הרכב הוא הזרקה או קרבורטור?

במידה של קרבורטור, ייתכן שהוא סתום ולא מכוון וזה הגורם לבעיה. אתה יכול לפנות אל צביקה מהפורום שלנו והוא ישמח לעזור לך.

במקרה של הזרקה ייתכנו בעיות שונות כגון תקלה באחד החיישנים, חיבורים רופפים, תקלה באחד המזרקים, כמו גם מפלג קויל, שלפי מה שהבנתי לא המקרה אצלך.

האם יש לך מערכות הגנה ברכב, כגון קודנית? זה בהחלט יכול לגרום לתופעה המתוארת.

העשן יצא מתא המנוע? מה סוג העשן (שמן שרוף, חשמל)?

פורסם

הרכב עבר ניקוי קרבורטור לפני 3 חודשים

העשן היה שחור מניח שלא חשמלי , ויצא רק בנסיון ההצתה לאחר שנכבה הרכב

אין קודן או רכיבים אלקטרונים למינהם..

פורסם
שלום,

אני נוהג בסובארו ג'אסטי 92, גיר ידני

לאחרונה קרתה תקלה מוזרה, הרכב נכבה בעת נסיעה\עמידה ברמזור,ולאחר מכן לא מניע

הייתי אצל מכונאי שטען כי הבעיה במפלג\כהל

החלפתי את הרכיב הנל , והתקלה לא נעלמה, לאחר שהשארתי את הרכב יומיים אצל חשמלאי רכב והוא הניע בלי בעיות לטענתו

שוב לקחתי את הרכב לנסיעה ושוב נכבה המנוע בעת נסיעה במהירות של 30 קמש בערך

בנסיון הצתה לאחר הכיבוי יצא מעט עשן והרכב לא נדלק, ולאחר כמה שעות כשהתקרר הרכב הוא הניע שוב בלי בעיה

למישהו יש מושג מה יכול להיות מקור התקלה?

תודה מראש,

אורי

אורי שלום רב !

ציינת שניגשת למכונאי, שעובד בשיטת " מצליח", שטען שהבעייה היא בקוייל או מפלג שני רכיבים שונים הקשורים למערכת ההצתה

לא ברור האם הוחלפו שני הרכיבים האלה, או אחד מהם.

בכל מקרה במידה וגם אם אחד הרכיבים בלבד הוחלף, מפלג או סליל הצתה, והבעייה עדיין לא נפתרה, זכותך לפנות חזרה למוסך, ולדרוש את כספך, ששולם על החלפת חלק ללא צורך, ואו לחילופין לתקן/ להחליף את החלק הפגום.

מכיוון שלא ברור מהו החלק הפגום, ואני מניח שבעייתך קשורה קרוב לוודאי, למודול הצתה במפלג או פיק אפ.

קימים שני אפשרויות, או שתפנה בחזרה למוסך שטיפל והחליף ללא צורך חלקים ללא תועלת.

או לאחר שתקבל את כספך, פנה למומחה למפלגים המקצועי הישר והאמין ביותר בארץ, הלא הוא אדמונד קגל בכתובת הבאה:

http://www.mefaleg.biz/

נא פרט מה הוחלף וכמה שילמת, ונא עדכן בהמשך על פתרון בעייתך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על המענה,

הוחלף קוייל לדעתי (נראה גלילי שחור ומחובר בצד ימין למעלה) קניתי אותו בהיפר חלף מפירוק בעלות 120 ש"ח והמכונאי הרכיב לי

בנוסף שילמתי לו 180 על החלפת פלגים ותוסף לדלק , כך שנראה לי שלא אקבל שקל בחזרה

המטרה שלי להשמיש את הרכב בעלות סבירה ככל שניתן , כיוון שערכו גם ככה נמוך משל ערך הגרט שלו (3k)

פורסם

האם הדברים שציינת מודול הצתה במפלג\ פיק אפ ניתנים לתיקון בעלות סבירה ?

והאם ניתן להם מענה בקישור שצירפת ..

פורסם

שלום רב !

פנה לאדומנד קגל אפילו לשם הערכה מקצועית, על הסיבה האפשרית לבעיתך, שאני מניח שקשורה למפלג, ואני סמוך ובטוח שתקבל ממנו גם הדרכה סיוע, וגם הערכת מחיר מדויקת יותר.

חזור לפורום לעדכון.

המלצתי להבא התיעץ עם חברי הפורום, לפני שאתה הולך לקנות בשיטת מצליח, סליל הצתה משומש מפירוק, ועוד להרכיבו במוסך, שלא אפשרת לו לאבחן תחילה האם אכן סליל ההצתה הוא הבעייה.

אנאפרט מדוע ביצעת טיפול בקרבורטור לפני כ4 חודשים, האם גם אז היתה בעיית כבוי מאולץ?

בברכה

צביקה

פורסם

ביצעתי ניקוי קרבורטור כאקט תחזוקה כללי לצורך שיפור צריכת דלק ובריאות הרכב , ולא בגלל תקלה ספציפית

האם בדרכי לאדמונד מומלץ לנסוע ללא מיזוג ? האם יש קשר בין המזגן \העמסות חשמליות כלשהן לקריסות של הרכב

אני פשוט רוצה לוודא שאגיע באמת עד לת"א בלי להעצר , כי הגרר לא יבוא שוב על אותה התקלה..

פורסם

אורי שלום רב !

האם נקוי הקרבורטור ,כאקט תחזוקה כללי, אכן שיפר את תצרוכת הדלק ואת ביצועי הרכב, ואם כן פרט יותר בהרחבה.

אין קשר בשימוש במזגן, לבעייה הספציפית, אם כי שימוש במזגן יעלה את הסלד, אך לא ימנע את כבוי העצמי של הרכב, במידה והבעייה בחשמל קרי ,מערכת ההצתה םיק אם או מודול הצתה,אך שימוש במזגן לא אמור להעמיס על מערכת השמל, אך יכול להועיל במידה והבכייה בקרבורטור בלבד !!

במקום לבצע טלפון שבור, פנה תחילה לאדמונד טלפונית, והתיעץ איתו לגבי איבחון ראשוני לתקלה, העלות המשוערת, והעיקר הסיבות המשוערות לתקלה, מערכת דלק, קרי קרבורטור, או מערכת הצתה קרי מפלג או סליל הצתה.

לא ציינת היכן את ה מתגורר, להבא ספק פרטים רבים ככל האפשר, במידה ואתה מעוניין לקבל עזרה וחוות דעת מקצועית, צחברי הפורום.

ברכה

צביקה

פורסם

יש לי הרגשה שאולי המכסה של הדלק סתום ולא יוצא אוויר .

תיסע בלי מכסה אים סמרטוט רק שיכסה

ותראה אים הבעיה ניפתרה .

פורסם

אילן שלום רב !

אין קשר במקרה הזה, למכסה טנק דלק סתום, ולבעיות שהוזכרו בתחילת השרשור.

החשד הוא לפי הסדר הזה, מודול הצתה או פיק אפ במפלג, בעייה ידועה בגאסטי 1200, הצתה אלקטרונית, סליל הצתה ו/או קרבורטור , בסכוי אפסי.

בברכה

צביקה

פורסם

דיברתי עם אדמונד מהמפלגים , הוא ביקש לדעת מה צבע התקע שיוצא מהמפלג, אמרתי לו שבצבע ירוק,

והוא אמר שהוא לא יכול לאבחן את הבעיה , ושיכולות להיות הרבה סיבות, אולי קשור ביחידה של המפלג שיושבת מתחת להגה לדבריו, כמו כן אמר שאין טעם להביא אליו את הרכב ( הרכב הניע לי גם לאחר 3 ימים שלא נסעתי בו)

לסיכום , נותרתי בלי פתרון לבעיה, ואין לי בטחון לעלות איתו על הכביש לאחר שכבה לי הרכב 5-6 פעמים בזמן אמת והשאיר אותי תקוע באמצע הדרכים

• תוכן חדש...