Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

2 שאלות:

1. מנוע V5 ובמיוחד בגולף - איך הוא? מה הבעיות שלו?

מחיפוש מצאתי שיש לרכב 2 בעיות - צריכת דלק ובעיות גיר.

זהו? עוד מחלה שצריך לדעת עליה?

האם יש סיבה להימנע מהמנוע הזה? (היום המחירים שלו הם כמו של ה- 1.6 )

2. ראינו V5 עם מנוע 170 כ"ס למכירה.

הרכב נראה די טוב, יש את הבעיות פלסטיקה הרגילות של VW.

לא משהו מיוחד.

לטענת הבעילם

הרכב עם בעיה בגיר - לא מעביר הילוכים כמו שצריך ובנוסף בזמן נסיעה שיש העברת הילוך זה מרגיש כאילו האוטו פתאום בולם לשניה.

לטענת הבעלים - שהמנוע חם זה כבר לא קורה, רק שהמנוע קר הוא מחליק.

אין ספק שהרכב צריך שיפוץ גיר.

מה העלויות?

מה עוד לבדוק לפני שלוקחים את הרכב לבדיקה מסודרת?

בקיצור כל מידע על V5, גולף דור 4, ובעיקר גרסת ה-170 כ"ס יתקבלו בברכה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי ידע לא מעודכן גיר מפירוק לגולף MK4 בסביבות ה 5-6 כולל עבודה וחדש קרוב ל 12. אינני יודע אם זה אותו גיר של ה V5 אבל אני מעריך שכן

פורסם
לפי ידע לא מעודכן גיר מפירוק לגולף MK4 בסביבות ה 5-6 כולל עבודה וחדש קרוב ל 12. אינני יודע אם זה אותו גיר של ה V5 אבל אני מעריך שכן

אתה מציע לו גיר מפירוק?

המסכן יוציא 6 אלף ואחרי שנה ילך שוב.

ידוע שהגירים של פולקסווגן ברגע שפירקו אותם - אין דרך חזרה לתקינות מלאה שלהם!

דרך אגב, לא סתם היום דגמי הגולף V5 נמכרים נמוך. בעיות אמינות קשות לגירים האוטומטים וצריכת דלק לא שפויה של 1:8 בנסיעה מתונה מאוד.

פורסם
אתה מציע לו גיר מפירוק?

דרך אגב, לא סתם היום דגמי הגולף V5 נמכרים נמוך. בעיות אמינות קשות לגירים האוטומטים וצריכת דלק לא שפויה של 1:8 בנסיעה מתונה מאוד.

אני לא מציע כלום, רק מפרט את האפשרויות...

פורסם
אתה מציע לו גיר מפירוק?

1:8 זו צריכה נורמלית לגולפים דור 4 בנסיעה עירונית.

פורסם
אתה מציע לו גיר מפירוק?

מה זאת אומרת?

אין אפשרות לתקן את הגיר הזה?

פורסם
מה זאת אומרת?

אין אפשרות לתקן את הגיר הזה?

גירים רגישים מאוד לפירוק. מה גם שב V5 הם מתחממים הרבה מעבר למנועי ה 2000 וה 1600. כמעט כל V5 עברה החלפת גיר.

12,000 שקל בחברה. 6000 שקל בפירוקייה ולך תמצא גיר שיחזיק יותר משנה..

פורסם

יש להבדיל גיר 4 הילוכים JATCO 01M שהיה בגירסא 150 סוסים לבין גיר אחר 5 הילוכים שמותקן בדגם של 170 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ומה ההבדלה? איזה טוב יותר?

מדובר בגרסת ה-170 כ"ס.

אני מהתגובות פה ממש מתכוון לרדת מהרכב (מה-V5 בכלל) אם אי אפשר לסדר את הגיר ברכב הזה.

חשבתי שמתקנים וגמרנו.

פורסם

בתור אחד שהחזיק רכב כזה במשך חמש שנים אני יכול להגיד שהוא הרבה יותר מאובזר מפנק וכיפי מגולף "סטנדרטית".

לפי איך שאתה מתאר את הגיר הוא כבר סופר את הימים או יותר נכון את הקילומטרים לפני שהוא מחזיר ציוד. אם אתה בקטע של פרוייקט קטן אז אני מציע להחליף את הגיר בגיר רגיל , אתה יכול להציץ בשרשור של אסף הוא פירט את התהליך.

כמובן שהרכב צורך יותר דלק מה 1.6 אבל אני בטוח שלזה אתה מוכן מראש , תבדוק מול חברת הביטוח שלך האם המחירים שהם רוצים סבירים.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

לא יודע איך הגירים של דגם 170 סוסים. אבל JATCO 01M עוברים שיפוצים לעיתים ומשרתים שלל דגמים של גולף ונגזרותיו על שלל מנועים. בזמן הקצר שV5 היה ברשותי, מאוד התרשמתי לטובה מהרכב. אהבתי את הגמישות של המנוע. הרכב שלי היה חסכוני למדי, 1 ל-12 בבין עירוני (אני לא עושה מירוצי רמזורים, קיקדאונים, אבל אני גם לא נוהג כמו סבתא). דבר היחיד שלא אהבתי זה סל"ד גבוה למהירויות נמוכות (110 על 3K לרכב עם מנוע 2.3).

אני מאמין שאם מכון גירים מכובד ייקח על עצמו שיפוץ, הגיר אחרי זה יהיה גיר טוב ואמין. שיפוץ איכותי עולה יותר מ-6K (יותר בכיוון 8K). מצד השני גיר חדש בחברה עולה הרבה יותר מ-12K.

יש לך אפשרות להסב את הרכב לידני או לרכוש אחת ידנית. גם חסכוני וגם חזק יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקטע של הפרוייקט זה לא הכיוון - אסף עשה המון עבודה לבד.

דבר כזה במוסך יעלה הון ולא בטוח שיש הרבה מוסכניקים שיישמחו לקחת את הכאב ראש הזה על עצמם.

צריכת הדלק פחות חשובה.

בקיצור כרגע הכיוון זה לרדת מהאוטו אלא אם כן מישהו יגיד שהשד לא נורא ואפשר לתקן את הגיר כמו שצריך (לא ב-12 אלף שקל).

פורסם

אולי כדי לך לרכז מאמצים למצוא GTI שמורה או V5 ידנית (ראיתי שיש מידי פעם ביד 2)?

פורסם

הכל תלוי במחיר שתקנה את האוטו והמצב הכללי שלו .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ על דגם ה150 כ"ס

היה ברשותי כזה כמעט עשור וסך הכל שירת אותי נאמנה ++

היה תקופה שהגיר החליק , וכמובן כל מיני מוסכים "מורשים" כגון פליקיס כבר הספידו את הגיר...

למזלי הגעתי איכשהו לרון ממוסך רון , שאחרי איפוס תקלות והתקנת קולר חיצוני לגיר פלא פלאים הגיר חזר לתפקד רגיל, והמשיך ככה עד היום שהחלפתי את הרכב (3 שנים עם הקולר חיצוני = 0 תקלות גיר)

סך הכל מאוד נהנתי מהרכב , לגבי גירסת ה170 לא נסעתי עליו אבל דווקא עליו שמעתי שיש לו יותר בעיות

בהצלחה :)

• תוכן חדש...