Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי היתלבטות:

יש לי גרנדה פונטו ואני רוצה להחליף את הרמקולים בדלתות האחוריות (130MM)

בינתיים מורכב ים הרמקולים המקוריים:

6.5" + טוויטר מקדימה- נותנים סאונד בסדר

5.25" מאחור שפשוט מביעים לי קריז ביגלל האיכות העלובה! צרודים ומגעילים כאילו מאלצים אותם להוציא צלילים שלא אמור להפיק.

אני רוצה להחליף אותם:

קניתי באוטודיפו רמקולים של LG 2WAY 5.25 ב170 שקל:

160W ו40W RMS שמגיבים לתחום של 30~20K בערך

וראיתי שיש רמקולים של TEAK קומפוננט וופר+טוויטר+קרוס בתוספת 20 ש"ח.

רשום עליו 25W RMS ומגיב לתחום 80~21K בערך

http://teacaudio.com/home/prodinfo.aspx?MenuID=020405&id=168&isnew=1

מה הייתם ממליצים לי ליקנות? יש לי מערכת של פיוניר עם 50RMS*4 Pioneer DEH2250UBG

אפשרי לחבר את הקומפוננט למערכת ללא מגבר ייעודי? (מהמגבר לקרוס ואז לוופר)

אני מעדיף שמאחור יהיו רק הוופרים שיפיקו באס ומקדימה יש טוויטרים ורמקולים שנישמעים סבבה.

לא מחפש עוצמה אלא איכות .

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

דעתי האישית - לקנות רמקולים באוטו דיפו, זה כמו לקנות שמן מנוע בסופר מרקט

הדבר הכי נכון זה לרשום את הסכום שאתה מוכן להשקיע ולבקש עצות לרמקולים, מאשר לרשום 2 סוגים של רמקולים ולשאול מה עדיף

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
דעתי האישית - לקנות רמקולים באוטו דיפו, זה כמו לקנות שמן מנוע בסופר מרקט

הדבר הכי נכון זה לרשום את הסכום שאתה מוכן להשקיע ולבקש עצות לרמקולים, מאשר לרשום 2 סוגים של רמקולים ולשאול מה עדיף

עד 200 שקל להעיף את הרמקולים המקוריים בדלתות האחוריות

הן פשוט או שמקולקלות או גרועות ביותר ובלתי ניסבלות. מקדימה המצב טוב בהרבה.

ולסכומים האלה אוטודיפו סבבה.

יש לי את הר.דיסק שציינתי וזהו.

לא מחפש ווליום רק שלא יעצבן באוזן.

חשבתי על הקומפוננט עם הקרוס ביגלל שאני רוצה מאחור שיהיה באס כי החלונות ידניות ללא מנגנונים שיעשו רעש בבאס

ומקדימה ביגלל שהבאס גורם לרעש אני אגדיר במערכת שהבאס יהיה על 0 נגיד ויעביר יותר עצמה לרמקולים האחוריים שעם הקרוס יפיקו את הבאס הנידרש ומקדימה שרמת הבאס תיהיה נמוכה יותר הדלתות גם לא ירעישו.(עשיתי בדיקות ויש נק' מסויימת שמעליו הבאס מתחיל לעצבן)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הקפצה קטנה- אני רוצה לדעת אם ליקפוץ ולהחליף כי אני רוצה להתקין אותם.

בנוסף יש לי שאלה נוספת, מקריאת הודעות בפורום בנושא ההגברה ורמקולים ראית מספר פעמים שטוענים שהסטריאו ברכב מוציא כ17~22W RMS - אז מדוע רשום עליהם 4*50 RMS? מה באמת המערכות האלו מוציאות ?

האם הפיוניר שיש לי שרשום עליו 4*50 RMS לא מספיק בשביל וופר קומפוננט 5.25 שרשום עליו 25W RMS?

תודה מראש!

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

יופי- מצויין

תודה

אז לא אמורה ליהיות בעיה לחבר קומפוננט של 25RMS נכון?

את הרמקולים המקוריים בפיוניר מחזיק בלי בעיה -40% ווליום ומגיעים לעוצמה המקסימלית של הרמקולים

אני אקח את הTEAC ואחבר רק את הוופר דרך הקרוס בדלתות האחוריות

פורסם

לא לכל אחד שווה ליזרוק 10K ש"ח על סטריאו לרכב!

יש אנשים שמעדיפים להשקיע את הכסף בדברים חשובים יותר מאשר להרעיד את השכונה עם סאב מפלצתי ואגזוז לחץ על רכב של 5000 שקל .

עכשיו לנושא הדיון, אני רק צריך תשובה קצרה ופשוטה.

האם הסטריאו שלי יפעיל את הרמקול קומפוננט שמצויין כ25W RMS?

האם זה בסדר לחבר את הסטריאו לקרוס ומהקרוס לוופר? זה יעבוד בלי בעיה או שאני חייב את הרמקול הרגיל?

אני דואג שהLG פשוט רמקול שיעשה הרבה רעש וצלילים ופחות באס . יש לי מספיק עצמה מקדימה ואני רק רוצה צלילים רכים מאחור בלי טוויטר וכו'.

תודה רבה מראש!!

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

תודה רבה,

החלפתי לTEAC והוא ניראה הרבה יותר איכותי מהLG

אני אתקין אותו בסופ"ש ואעדכן אתכם.

בנוסך למי יש ניסיון כאן עם ציוד של TEAC? רמקולים ומגברים וכו'?

מידע עליהם:

http://tascam.com/

גיסי הוא מוזיקאי והוא מודע היטב לציוד המקצועי לאולפנים שיש להם והם חברה מאוד רצינית

הוא מגיעה עם קרוס 12DB/OCT עם יציאה ניפרדת לטוויטר וופר. הקרוס דיי גדול במציאות מאשר שחשבתי, צריך לימצוא לו מקום בדלת.

להלן המידע שעל גבי האריזה:

25W RMS

160W PEAK

4 OHMS

95-21000 HZ

רגישות 86DB

מגנט: 5.3OZ

ויש לו טבלה של SPL VS FREQ

ב10HZ מגיעה לכ57DB

ב40HZ מגיעה ל80DB

וממשיך לעלות עד למקסימום המצויין.

ויורד מיתחת ל80DB ב21000HZ

מה זה אומר?

פורסם

חדשות רעות:

התקנתי את הרמקולים והוצאתי את הזבל הסיני מקרטון בעל מגנט בגודל של חצי שקל (ברציניות)

חיברתי הכל קופמ+קרוס+HU

ולצערי אין שיפור ביכלל!!!

הרמקולים בקושי שומעים ואם מגבריים עוד קצת הם משתגעים

ואפילו המקוריים היו נישמעים טוב יותר.

אם אני מנסה לישמוע רק אותם אני מרגיש כאילו אני חירש ובקושי שומע וגם הסאונד ממש לא משהו - הם אפילו לא שליש מהעצמה של המקוריים בסאונד!

(וכן חיברתי הכל נכון, בקטע הזה אני כן מבין)

מבואס לגמרי

לא חשבתי שאקבל איכות שמע ב200 שקל אבל ראבאק אפילו לא ברמה של הזבל המקורי שעשוי מקרטון ופלסטיק!!! (גוף מפלסטיק!) ומגננט של רמקול אזניות!

פורסם

בשביל 200 שקל קיבלת מה ששילמת עליו.

אני לא מכיר קומפוננט סביר בפחות מ 450 ש"ח, וגם אלו מיוצרים בארץ (או לפחות היו מיוצרים בארץ עד לאחרונה).

אם אתה רוצה שיפור באיכות, יש לזה מחיר.

ולא, לא צריך סאב מפלצתי או להיות אגזוזן בשביל זה.

מתחדשת*

פורסם

תודה על העידוד

לדעתי כן אמור לקבל שיפור באיכות ב200 שקל מול רמקול מקולקל של שתי שקל.

אחרי קריאה בפורום ראיתי שהנצילות חשובה ו86 ניחשב נמוך לא? חבל שלא הערתם לי חוץ מלצחוק על תקציב נמוך.

והLG היה 87 ו40RMS אז הוא בכלל לא היה מוציא הספק לא?

הרמקול בעל 25W RMS וראיתי שהHU שלי מוציא 22W RMS

אז למה הוא לא מצליח להוציא את רוב התפוקה מהרמקול? הצליל שלא פשוט נעלם ברכב ולא משפיע בכלל.

מבחינת בורר הסאונד במערכת 60 הוא המקסימום בערך אבל כבר ב40 הסאונד ברמקול נהרס- זה קשור למגבר שמתאמץ או לרמקול?

מה באמת ההבדל בעוצמה בסאונד ברמקול עם נצילות 92 ל86 בעל הספק זהה?

כי למשל הרמקול המקורי היה בעצם מוציא לפחות פי 2 עצמה בווליום זהה במערכת?

בנוסף יש לו זוג טוויטרים של הקומפוננט אבל במידה ואני לא יכול לחבר אותם לקרוס של הרמקולים האחוריים ואני רוצה להחליף את הטוויטרים המקוריים מקדימה הבנתי שצריך לשים לטוויטר קבל שיגן עליו. איזה קבל אני צריך ליקנות? אילו ערכים?

בינתיים אני סטודנט ואין תקציב למערכת ייקרה אני רק רוצה להחליף את הרמקולים היבשים הגמורים שבאו עם הרכב.

בעוד כחצי שנה אני אשקיע קרוב ל5K ואבקש כאן המלצות אבל בינתיים אני חייב להעיף את הרמקולים הדפוקים שמעצבנים באוזן

פורסם

הסיפור שלך נשמע דומה לשלי,אני קניתי רמקולים שהרדיו דיסק לא יכול לפתוח אותם,ומקדימה הרמקולים בקושי נתנו באסים,ובכלל נשמעו חלשים.

כך שלדעתי הרדיו דיסק לא יכול לפתוח אותם כמו שצריך.

מה שעשיתי קניתי גם באוטו דיפו רמקולים פשוטים יותר ועכשיו כשהרדיו דיסק לא מתאמץ איתם אני מרוצה,עדיף היה ניראה לי שהיית משאיר את הLG שהוא לא קומפוננט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי על זה אבל במחשבה שהLG היה 40RMS עם אותה נצילות כניראה שגם הוא בקושי היה מנוצל.

בכל מיקרה עשיתי קצת שינויים:

העפתי את הקרוסים וכעת הוופר מחובר ישירות- הקרוס היה זה שהרס לי סאונד וכעת אני מרוצה יותר מהסאונד שלהם.

(הבנתי שהם יכולים להיהרס אבל לא אכפת לי רק בינתיים עד לחדשים)

וגם מקדימה באמת הרמקולים היו יבשים והתזתי סקאי עליהם ולהפתעתי הם נשמעים הרבה יותר טוב ונותנים צלילים רכים ונעימים יותר ובאס יפה LOL

בכל מיקרה אני יודע שאיכות מוגדרת אחרת אצל כל אדם . אצלי שאני מיתכוון שלא איכותי אני מיתכוון לצלילים של הקול של הזמרים שלא נישמעים חלק אלא קצת צרוד.

נגיד אם אני שומע טראנס או כל מוזיקה ללא זמר אז הצלילים של הטרבל והבאס בסדר גמור, רק בתחום הVOCAL יש לי בעייה.

בינתיים אני מרוצה מהתוצאה וב"ה בעוד מספ' חודשים אחסוך לרמקולים אכותיים יותר.

ורק שאלה לסיום:

במידה ואני רוצה להחליף את הרמקולים בעתיד:

6.5 וטוויטר מקדימה

5.25 מאחור.

האם יש רמקולים איכותיים באמת שיתנו סאונד איכותי ללא מגבר חיצוני? או בישביל איכות חייבים ליקנות מגבר?

אפילו שיגיע ל1500~2000 לכל הסט רמקולים- לא צריך עצמה רק איכות.

פשוט מעדיף לא לפרק את הרכב ולחווט מחדש הכל.

• תוכן חדש...