Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה רובוטית 2008 מול 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אנחנו שוב בשוק לרכישת רכב משומש, כשהתקציב 60-90 והצורך הוא ברכב משפחתי שיעביר ממקום למקום בנוחות וחסכוניות אמא, אבא ושני ילדים (הנסיך בן השנתיים וזה שיגיע אחריו במזל טוב), יחד עם כל הציוד הבסיסי לכמה ימים, וגם יסע לעבודה ובחזרה ברמה יומיומית. חיינו בסדר גמור עם קורולה רובוטית ליסינג במשך כמעט שלוש שנים. למרבה הצער וטיפשות הממשלה הליסינג הפך לבלתי משתלם, ואנחנו בדרך לרכוש רכב משלנו.

ראינו אתמול קורולה 2009 רובוטית, שנראית בסדר גמור. בין השאר הבעלים הנוכחי אמר שגם לו היתה קורולה רובוטית 2008 והרכב היה קופץ בהעברות הילוכים ובכל מיני מצבים טריקיים בפרט בירידות ועליות (כמו שגם אנחנו חווינו כל הזמן), אבל לדבריו הגרסה של 2009 עובדת הרבה יותר טוב וההעברות מתבצעות הרבה יותר חלק.

האם למישהו, בפרט תושבי מקומות הרריים, יש ניסיון עם קורולות רובוטיות משתי השנים ויכול להצביע על הבדל משמעותי?

אולי בכלל מדובר באיזו פעולת תיקון, איפוס, או עדכון תוכנה שצריך לבצע לקורולות של 2008 כדי שיעבדו יותר חלק?

מעבר לכך, קיימת שאלת המחיר. בהנחה שמדובר ברכב 2009 רובוטי, GLI במצב טוב מאוד וקילומטרז' סטנדרטי, בבעלות פרטית יד ראשונה, מטופל ובאחריות. מחיר המחירון לפי Yad2 הוא 90.

האם זה נראה לכם סביר?

כמה נראה סביר בהתאם לסחירות של רכב כזה?

תודה,

אהוד

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנת 2009 שהיבואן היה תקוע עם הדגם הרובוטי הוא מכר אותו במבצע לסיים את המלאי ב 95,000 ש"ח ,

אז לא נראה לי הגיוני שמחיר 90,000 ש"ח הוא ריאלי, במיוחד שהביקוש לדגם זה מאוד נמוך.

פורסם

עדיף להוסיף ולהביא הונדה סיוויק/פורד פוקוס

בשנתונים האלה הקורולה על הפנים

ומדבר פה בעלים של קורולה

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם
בשנת 2009 שהיבואן היה תקוע עם הדגם הרובוטי הוא מכר אותו במבצע לסיים את המלאי ב 95,000 ש"ח, אז לא נראה לי הגיוני שמחיר 90,000 ש"ח הוא ריאלי, במיוחד שהביקוש לדגם זה מאוד נמוך.

תודה גל על המידע. עד לרגע זה לפחות וממה שאני יודע המבצע היה של 105,000 ש"ח. מצאתי לכך שתי אסמכתאות

מבצעים משני תאריכים שונים.

לפי רישיון הרכב שבחנתי אתמול, המכונית עליה אני מדבר נרכשה כמעט בוודאות במסגרת המבצע הראשון (במרץ 2009).

אם ידוע לך (או למישהו אחר) על הנחה יותר עמוקה מזו אשמח לדעת, כי זה במידה רבה מהווה עוגן לגבי המחיר שיוניון מוטורס חשבו בשנת 2009 שהרכב שלהם שווה, ומשם צריך לקחת כלפי מטה אחוזים סבירים או אולי אפילו יותר מהמקובל.

פורסם
מהנסיון שלי זה לא נוח.

הרכב מאוד מאוד חזק וחסכוני אבל זה פשוט לא נוח!

לא נוח בכיכרות ולא נוח בערים ההריות.

עדיף להוסיף ולהביא הונדה סיוויק/פורד פוקוס

בשנתונים האלה הקורולה על הפנים

ומדבר פה בעלים של קורולה

תודה לשניכם על חוות הדעת. אבל...

תסלחו לי, אבל אלו אמירות די סטנדרטיות שמופיעות פה בפורום מאות פעמים. אני מכיר את הקורולה הרובוטית היטב - נהגתי עליה כמעט שלוש שנים ואני יודע איך היא בשבילי (שזה בסופו של דבר הכי חשוב עבורי). לכן שאלתי מה ששאלתי - האם יש הבדל מול דגמי 2009, וכמובן גם לגבי ערך הרכב.

מאוד אשמח אם מישהו שיש לו (או לה) ניסיון כאמור בדגמים משתי השנים ייתן חוות דעת.

פורסם

יש לי ניסיון על היאריס, למיטב ידיעתי יש לה תיבה של 6 הילוכים כמו לקורולה של שנתון 2009. התיבה של ה6 הילוכים לדעתי יותר עדיפה מה5 (ונהגתי על שתיהן). העברת ההילוכים יותר טובה, במיוחד מראשון לשני. צריכת הדלק גם השתפרה יחסית לדגם עם 5 הילוכים.

ערך הרכב? הקורולה היתה בדגמים הרובוטיים עד השנה עד שנחתה הקורולה עם התיבה האוטומטית ה"סטנדרטית" שעמישראל אוהב. ירידת ערך? בטוח. חסכון בדלק? חוסכת יותר מהדגם האוטומטי לדעתי.

פורסם

יש אצלנו בעבודה קורולה 08/09 רובוטיות ולא ידוע לי על שום הבדל בינהם, בטח שלא שמעתי על כך שבדגמי 09' יש 6 הילוכים.

ההבדל שהמוכר מדבר עליו הוא כנראה עדכון תוכנה לתיבה/ איפוס או משהו כזה...

לשאלתך, לקורולה הרובוטית שוק חלש והיא נמכרת בהפחתה משמעותית מהמחירון.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

הקורולה הגיעה עם תיבה רובוטית בעלת 5 הילוכים שלאחר רענון דגם קיבלה עוד הילוך אחד. מקריאה פה בפורום הבנתי שבתיבה בעלת 5 הילוכים מתבצעים איפוסי גיר ועדכוני תוכנה, והיא לא נחשבת לתיבה שנוח איתה.

התיבה עם ה6 הילוכים נחשבת ליותר נוחה לנהיגה ולמיטב ידיעתי אין לה עדכון תוכנה כלשהו כרגע.

בקשר לשוק החלש והפחתה משמעותית במחירון- אני ממליץ לך להסתכל בYAD2 ולהשוות בין שנתונים.

פורסם

תיבת 6 הילוכים לא הגיעה עם הקורולה לארץ, רק ה-5 הילוכים. הקורולה קיבלה את התיבה הזאת אחרי מתיחת הפנים שהשיבה ארצה את הדגמים האוטומטיים והיא שודכה למנוע 1.6 חזק יותר.

כנראה שהמוכר באמת מתכוון לעידכון תוכנה.

לדעתי המחיר ממש מופרך, רכבים שמורים משנת 2008 נסחרים סביב 70 אלף שקלים, אני לא הייתי משלם על 2009 יותר מ-80.

אל תינעל על רכב אחד, יש עשרות רכבים שלא נסעו הרבה ונשמרו היטב והבעלים מתים להיפטר מהם וכמובן תתמקח. לי אישית יצא להיתקל באחת מודל 2008 עם 8,000 קילומטרים בלבד ששייכת לנכה, הרכב עמד למכירה 3 חודשים עד שנמכר לבסוף ב-75 אלף שקלים.

אגב שאפו על החיבור שלך עם הגיר, באמת שניסיתי כמה פעמים אבל לא הצלחתי להתחבר לזה. אם הרכב היה אוטומטי מתחילת השיווק, אין לי ספק שזה הרכב שהיה עומד כרגע בחניה שלי. הוא מרווח וגדול, הביצועים טובים והוא בהחלט מתאים לשינוע משפחה.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

אני עם קורולה רובוטית מסוף 2007 (נראה לי שזה מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ).

אני אישית חי עם הגיר מצויין, גר באיזור חיפה. אני נוסע רק במצב ידני וככה מצליח לשכך את רוב הטלטולים.

במצבים קיצוניים אני משתמש בשתי רגליים במקביל לגז וברקס, אבל זה ממש נדיר.

לגבי הגיר של 2009 - לא ידוע לי על שום שינוי שיש במודל 2009, אם היה הייתי יודע מאנשים שעובדים איתי.

מה שכן מאד משפיע על התנהגות הגיר זה האיפוס של הקלאץ' שצריך לעשות מדי 15-30K. יש 'פיחות זוחל' בהתנהגות

הגיר שנובע משחיקה הדרגתית של הקלאץ' ובעקבות זה שינוי בנקודת החיכוך שלו, המחשב של הגיר צריך ללמוד את הנקודה הזאת מחדש כדי לעשות הפרדה והצמדה בצורה מדוייקת. זאת פרוצדורה פשוטה שעושים במוסך כחלק מטיפול לרוב (צריך לבקש, זה לא נעשה אוטומטית).

השוק של הקורולות הרובוטיות מאד בעייתי בגלל השם הרע שיצא לגיר הזה, זאת הסיבה היחידה שהייתי שוקל את העניין לשלילה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
יש אצלנו בעבודה קורולה 08/09 רובוטיות ולא ידוע לי על שום הבדל בינהם, בטח שלא שמעתי על כך שבדגמי 09' יש 6 הילוכים. ההבדל שהמוכר מדבר עליו הוא כנראה עדכון תוכנה לתיבה/ איפוס או משהו כזה...

הקורולה הגיעה עם תיבה רובוטית בעלת 5 הילוכים שלאחר רענון דגם קיבלה עוד הילוך אחד. מקריאה פה בפורום הבנתי שבתיבה בעלת 5 הילוכים מתבצעים איפוסי גיר ועדכוני תוכנה, והיא לא נחשבת לתיבה שנוח איתה.

התיבה עם ה6 הילוכים נחשבת ליותר נוחה לנהיגה ולמיטב ידיעתי אין לה עדכון תוכנה כלשהו כרגע.

תיבת 6 הילוכים לא הגיעה עם הקורולה לארץ, רק ה-5 הילוכים. הקורולה קיבלה את התיבה הזאת אחרי מתיחת הפנים שהשיבה ארצה את הדגמים האוטומטיים והיא שודכה למנוע 1.6 חזק יותר.

כנראה שהמוכר באמת מתכוון לעידכון תוכנה.

לגבי הגיר של 2009 - לא ידוע לי על שום שינוי שיש במודל 2009, אם היה הייתי יודע מאנשים שעובדים איתי.

מה שכן מאד משפיע על התנהגות הגיר זה האיפוס של הקלאץ' שצריך לעשות מדי 15-30K. יש 'פיחות זוחל' בהתנהגות

הגיר שנובע משחיקה הדרגתית של הקלאץ' ובעקבות זה שינוי בנקודת החיכוך שלו, המחשב של הגיר צריך ללמוד את הנקודה הזאת מחדש כדי לעשות הפרדה והצמדה בצורה מדוייקת. זאת פרוצדורה פשוטה שעושים במוסך כחלק מטיפול לרוב (צריך לבקש, זה לא נעשה אוטומטית).

האמת שכבר יצאתי די מבולבל מהנושא וגם מחיפוש באתרים בחו"ל לא ממש הגעתי למסקנות ברורות. בחו"ל המושג "גיר-רובוטי" בכלל לא קיים, ומשתמשים ככלל בשם Multimode Manual Transmission שזה כנראה אותו הדבר או מאוד דומה. בכל מקרה לא הצלחתי להבין מהם בדיוק המושגים הטכניים המתארים את הקורולות האלו, ובוודאי שלא האם יש בשוק דגם אחד (מבחינה מכנית) או יותר.

מאידך, אם misterb קיבל אחת מהרובוטיות הראשונות שנמכרו בסוף 2007, וכל הסיפור נגמר במבצעי הנחות ומכירת חיסול במרץ 2009, קצת קשה לי להאמין שבתוך תקופה של כשנה בה הגיעו מכוניות כאלו לארץ באמת היה שינוי דגם. להזכירכם, בתוך התקופה הזו היה המשבר הכלכלי של סוף 2008, כך שאני מעריך שהיבואנים לא מיהרו אז להביא עוד משלוחים מדגמים שונים אלא בעיקר מכרו מה שכבר היה במלאי ובדרך.

בקיצור, נכון לעכשיו אני מניח שמדובר על עדכוני תוכנה ו\או פעולות "איפוס" של הגיר, והמידע בעניין זה כנראה בכל מקרה חשוב לכל מי שמחזיק ברשותו (או יחזיק בעתיד) רכב מסוג זה.

אגב שאפו על החיבור שלך עם הגיר, באמת שניסיתי כמה פעמים אבל לא הצלחתי להתחבר לזה. אם הרכב היה אוטומטי מתחילת השיווק, אין לי ספק שזה הרכב שהיה עומד כרגע בחניה שלי. הוא מרווח וגדול, הביצועים טובים והוא בהחלט מתאים לשינוע משפחה.

תודה-תודה, אבל לא הייתי מגדיר זאת ממש כ"חיבור" שלנו עם הגיר. מעולם לא ממש אהבנו את הביצועים של הרכב, אבל הוא בהחלט עשה מבחינתנו את העבודה בצורה סבירה, ואנחנו באיזה שלב בחיים שבו אתה עושה לעצמך חשבונות שפחות מחוברים לביצועים של הרכב ולהנאה ממנו, ויותר למה אתה באמת צריך ממנו: בטיחות, אמינות, חסכוניות, מרחב פנימי סביר, תא מטען מרווח, נוחות בנהיגה למרחקים ארוכים (אנחנו נוסעים הרבה את כביש 6 לכל אורכו) ובסופו של דבר בשתי מלים - שקט נפשי. הקורולה נתנה לנו בצורה סבירה את השקט הנפשי הזה. עד היום חסכוניות ואמינות פחות הפריעו לנו כי זה היה רכב ליסינג, אבל כיום צריך מאוד לעשות את החשבון של הדלק, ולהבנתי הקורולה הרובוטית היא הכי חסכונית בקטגוריה (למעט כמובן ההיברידיות, שזו ליגה בפני עצמה, אבל גם מבחינת המחיר).

חוץ מזה, בנסיעה במישור הרכב ככלל מתפקד היטב. הבעיה שלנו איתו היתה בעיקר בעליות וירידות, לרבות זינוק בעליה. בירידות הוא הרבה פעמים "שוכח" להחליף מהלכים וצריך לעבור לידני ולחזור כדי לאפס אותו. בעליות הוא הרבה פעמים מקפץ, בעיקר במהירויות נמוכות, ובזינוק בעליה צריך להתחיל עם לחיצות כפולות על הברקס או להשתמש בבלם-יד. העניין הוא שהשיקול הזה עומד להשתנות בעתיד הקרוב, כיוון שאנחנו זזים קצת מחיפה למיקום הרבה יותר מישורי, ואז כל מה שנשאר כדי להפיק את המירב מהגיר הרובוטי הוא ליישם נהיגה קצת רגועה (שאני לא ממש טוב בזה, אבל משתדל :wink:).

פורסם

ועכשיו לפן הכספי...

לשאלתך, לקורולה הרובוטית שוק חלש והיא נמכרת בהפחתה משמעותית מהמחירון.

בקשר לשוק החלש והפחתה משמעותית במחירון- אני ממליץ לך להסתכל בYAD2 ולהשוות בין שנתונים.

לדעתי המחיר ממש מופרך, רכבים שמורים משנת 2008 נסחרים סביב 70 אלף שקלים, אני לא הייתי משלם על 2009 יותר מ-80.

אל תינעל על רכב אחד, יש עשרות רכבים שלא נסעו הרבה ונשמרו היטב והבעלים מתים להיפטר מהם וכמובן תתמקח. לי אישית יצא להיתקל באחת מודל 2008 עם 8,000 קילומטרים בלבד ששייכת לנכה, הרכב עמד למכירה 3 חודשים עד שנמכר לבסוף ב-75 אלף שקלים.

השוק של הקורולות הרובוטיות מאד בעייתי בגלל השם הרע שיצא לגיר הזה....

טוב, כמובן שהסתכלתי ב-Yad2 והשוויתי מחירים בין הדגמים והשנים, אבל גם השוויתי בין המחירונים לבין מה שאנשים מציעים במודעות שלהם, ובהחלט נראה שרבים מורידים משמעותית את המחיר לעומת המחירון. בזמנו (2004), כשחיפשתי קורולה 98, אף אחד לא רצה למכור ורכבים שהתעללו בהם נמכרו במחיר מחירון לאחר מיקוח. אני לא מצטער על המאמץ שעשיתי אז למצוא ועל יישור הלא פשוט שעברתי, כיוון שעד היום הרכב משרת אותי בצורה נאמנה מאוד ואין לי שום כוונה למכור אותו בעתיד הקרוב. כיום המצב שונה מהרבה בחינות, אבל בהחלט נראה שרכבים רובוטיים מצויינים פשוט עומדים פיזית בחניה ומחכים לקונה. הבעיה היא באמת האם נוכל לגלות אותה סבלנות הנדרשת כדי לרכוש רכב באמת טוב במחיר נמוך משמעותית מהמחירון, כפי שכנראה צריך להיות ברמה הריאלית (או שאולי יש מי שחושב אחרת???).

פורסם

היי אהוד,

אכן בתחילת הכניסה של דגם 2008 לרכבי הקורולה הרובטית היו לא מעט תקלות.

ברכבים מסויימים יש לבצע עדכון תוכנה.

בהחלט מדובר ברכב אמין ונוח, צריכת דלק יחסית נמוכה (1/10 לפחות) עלויות תחזוקה סבירות, ורמת סחירות ממוצעת.

במידה והרכב הנרכש הוא של שנת 2009 הרי הוא עדין במסגרת אחריות היצרן.

יש לבדוק היטב את היסטוריית הרכב, ובמיוחד אם התרחשו תקלות בגיר הרובטי.

בהצלחה,

גיל מאוויס

טוב, אנחנו שוב בשוק לרכישת רכב משומש, כשהתקציב 60-90 והצורך הוא ברכב משפחתי שיעביר ממקום למקום בנוחות וחסכוניות אמא, אבא ושני ילדים (הנסיך בן השנתיים וזה שיגיע אחריו במזל טוב), יחד עם כל הציוד הבסיסי לכמה ימים, וגם יסע לעבודה ובחזרה ברמה יומיומית. חיינו בסדר גמור עם קורולה רובוטית ליסינג במשך כמעט שלוש שנים. למרבה הצער וטיפשות הממשלה הליסינג הפך לבלתי משתלם, ואנחנו בדרך לרכוש רכב משלנו.

ראינו אתמול קורולה 2009 רובוטית, שנראית בסדר גמור. בין השאר הבעלים הנוכחי אמר שגם לו היתה קורולה רובוטית 2008 והרכב היה קופץ בהעברות הילוכים ובכל מיני מצבים טריקיים בפרט בירידות ועליות (כמו שגם אנחנו חווינו כל הזמן), אבל לדבריו הגרסה של 2009 עובדת הרבה יותר טוב וההעברות מתבצעות הרבה יותר חלק.

האם למישהו, בפרט תושבי מקומות הרריים, יש ניסיון עם קורולות רובוטיות משתי השנים ויכול להצביע על הבדל משמעותי?

אולי בכלל מדובר באיזו פעולת תיקון, איפוס, או עדכון תוכנה שצריך לבצע לקורולות של 2008 כדי שיעבדו יותר חלק?

מעבר לכך, קיימת שאלת המחיר. בהנחה שמדובר ברכב 2009 רובוטי, GLI במצב טוב מאוד וקילומטרז' סטנדרטי, בבעלות פרטית יד ראשונה, מטופל ובאחריות. מחיר המחירון לפי Yad2 הוא 90.

האם זה נראה לכם סביר?

כמה נראה סביר בהתאם לסחירות של רכב כזה?

תודה,

אהוד

פורסם

שלום גיל ותודה על תגובתך.

אכן בתחילת הכניסה של דגם 2008 לרכבי הקורולה הרובטית היו לא מעט תקלות.

ברכבים מסויימים יש לבצע עדכון תוכנה.

כמי שכנראה גילגל לא מעט רכבים מסוג זה, אתה יכול אולי לסגור את השאלה הראשונית האם יש דגמים שונים או רק דגם גיר רובוטי אחד שהגיע לארץ (של קורולה כמובן)?

מעבר לכך, מה זאת אומרת "ברכבים מסויימים"? יש איזו אינדיקציה שלפיה היית ממליץ לאנשים לגשת לבצע עדכון תוכנה או פעולה אחרת? איך בעצם אתה יודע האם הגיר פועל תקין או לא?

בהחלט מדובר ברכב אמין ונוח, צריכת דלק יחסית נמוכה (1/10 לפחות) עלויות תחזוקה סבירות, ורמת סחירות ממוצעת.

במידה והרכב הנרכש הוא של שנת 2009 הרי הוא עדין במסגרת אחריות היצרן.

אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי לגבי המחיר, בפרט ביחס למחירון Yad2 (או לוי-יצחק אם זה יותר נוח)?

בעצם אני לא יודע אם השאלה הוגנת כלפיך, כיוון שאתה נציג רשמי של אוויס, שיש לה אינטרס ברור שמחירי רכב יד שניה יהיו גבוהים, אז אם זה בעייתי אבין אם לא תענה או תענה בצורה לא מאוד ספציפית.

• תוכן חדש...