Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

זו כבר לא השנה הראשונה בתקופה הזו של השנה (קרה כבר לפני שנה ולפני שנתיים) שצירעה מחליטה לפתוח קן גידול אצלנו בבית, בדגש על חדר האמבטיה!

הצירעה עושה טיולים, יוצאת נכנסת ומבהילה אותנו כשאנחנו מתקלחים, מתגלחים או סתם עומדים עם הגב לחלון (די מבהיל לגלות צירעה בזווית העין במרחק מאוד קטן ממך כשאתה עירום :|).

השאלה שלי היא מה עושים כדי לגרשה לצמיתות? בשנים קודמות מצאנו את הקן שלהן והוצאנו אותו החוצה או פשוט חסמנו את הכניסה אליו. זה עבד יופי והצרעות היו נעלמות כלא היו. הבעיה השנה היא כי אנחנו לא מוצאים את הקן. מה אפשר לעשות?

הציעו לנו להרוג אותה אבל אני לא רוצה בגלל שלפי הידוע לי, הצירעה עוזרת לנו בכך שהיא נפטרת מיצורים מזיקים (אוכלת חרקים לא רצויים. ולנו בפ"ת יש הרבה יתושים אז לא מזיקה איזו הדברה ביולוגית). אז מה ניתן לעשות? יש חומר כלשהו שניתן לשים על החלונות וזה יעזור? יש מצב שהקן עוד לא בנוי ובגלל זה אנחנו לא מוצאים אותו אבל לא בא לךי לחכות שהוא כן יהיה מוכן כי עד אז מישהו עוד עלול להיעקץ. או שהפיתרון היחידי הוא לרצוח אותה בדם קר?

תודה רבה לכולם.

פורסם

וואי, הזכרת לי פחד ילדות.

כשהייתי ילד קטן, היה לנו עמוד מול הדלת כניסה לבית, והוא היה חלול, וצרעות בנו שם קן ענק.

ובתור ילד הייתי אוהב לבוא לעמוד, לתת להם מכה עם מקל ולברוח, לראות את כולן יוצאות החוצה.

עד שיום אחד נתתי מכה ולא הספקתי להגיע לדלת, זה נגמר במיון וטראומה לכל החיים, היום אני רק שומע "זזזז" אפילו מדבורה או זבוב אני ישר מקבל רפלקס ומתקפל.

הפתרון הכי טוב היה פשוט הורדנו את העמוד הזה וזהו, לגבי בית זה נראה לי יותר בעייתי, אני בטוח ב 99% שקיים איזה חומר להרחיק אותם, מן ספריי כזה, נראה לי תעשה סיבוב בסופר או משהו, תברר לגבי חומרי הדברה. או שתתקשר למומחה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

זה העניין, חומרי הדברה ניסינו. לא הלך. וכמו שאמרתי המטרה שלנו היא לגרש אותה ולא להרוג אותה (כרגע בכל אופן, במידה ואין מנוס מלהרוג אותה אז הדבר יבוצע).

תודה בכל מקרה.

פורסם

תבדוק אם האמבטיה היא בסך הכול "דרך הגישה" למקום אחר.

אצלנו כשזה קרה, הצרעות בנו על גבי ספרים או ניירות, ב"כוורת" :lol:.

חוץ מזה, מעקב משטרתי עד מציאת הקן, אין בררה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קח שקית נייר חומה\אפורה , תנפח אותה לצורת כדור ותקשור אותה לאיזה פינה בחדר\בית\חצר

זה מטעה את הצרעה לחשוב שיש כבר קן באיזור, והיא תשמור מרחק של כ 15 מטר מהשקית.

בגלל שצרעות הן טריטוריאליות מטבען, היא תשמור מרחק, או תצא למלחמה, אני די בטוח שהיא לא תצא למלחמה עם שקית נייר :)

מה גם שצרעות אוכלות פרוטאין וסוכר, אתה יכול להשתמש במלכודות דבש או בשר כדי ללכוד את הצרעה ולהסיע אותה הרחק מהבית שלך, תקנה לה כרטיס טיסה לאפריקה או משהו.

עוד שיטה, שים בקבוק פתוח, מלא עד שליש עם חומץ מהול במים עם פקק חד צדדי בצורת קונוס פנימה [מקווה שהבנת], יש לצרעות איזה קטע עם חומץ.

או שתשתמש בשואב אבק :p

מה גם שאתה צריך להבדיל בין 2 סוגי צרעות, האלה שמקננות בתוך קן כדורי מעל הקרקע, או התת-קרקעיות.

בקשר לתת-קרקעיות - תעבור דירה:p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אם כל זה לא עזר להרחקת הצרעה, פשוט תנסה לצרוח ״מלח מים״ הרבה פעמים

לי זה עזר פעם עם דבורה, יתכן וזה עובד על צרעה, לך תדע..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

elik0,

תודה רבה על התשובה המפורטת! הצירעה היא בצבע שחור- צהוב, מה זה אומר עליה ועל סוגה (אם בכלל)?

הקן לא נמצא עד כה למרות חיפושים מרובים אם כי ייתכן והוא נמצא בתוך מקל תלליה ארוך וחלול שבעבר סתמנו אבל כיום יש בו חור. נסתום אותו שוב ונראה מה קורה.

gsi, המים מרחיקים אותה אבל המלח מחזיר אותה. זה לא עובד! :-)

תודה רבה לכולם.

פורסם
אם כל זה לא עזר להרחקת הצרעה, פשוט תנסה לצרוח ״מלח מים״ הרבה פעמים

לי זה עזר פעם עם דבורה, יתכן וזה עובד על צרעה, לך תדע..

פשש..לא ידעתי שצרעות ודבורות מבינות עיברית.....:roll:

פורסם

כשעברתי פעם דירה מצאתי קן בתוך הבית של תריס הגלילה של החלון באחד מחדרי השינה. אולי אצלך זה גם שם, מסתתר בשירותים או בחדר ליד.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
נסה את נשק יום הדין ! חבורת אתיופים עם כלי נשק המפיצים קרינה מייננת (רדיואקטיבית).

הם חייבים לגור בדירה מעליו :wink:

• תוכן חדש...