Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

בדיוק הרגע סופסוף הצלחתי לחזור למרכז, לפני יומיים נסעתי לבקר בבית בדרום, לא היתה שום בעיה ברכב בדרך.

היום לפני שחזרתי למרכז אני ואבא שלי בדקנו את הרכב לראות שהכל תקין שמן מים ברדיאטור וכו'.

שמן היה קצת חסר - הוספנו עד לרמה שצריך

מים ברדיאטור בדקנו - שמנו לב שחסר מעט אז אבא שלי הביא לי ממה שהיה לו ברכב

משהו מוזר בשם SUPER COOLER

אם אני לא טועה, בכל מקרה הוסיף לי מים ירוקים על מה שהיה אצלי באוטו, סגרנו את המכסה ונסעתי לשלום.

באמצע כביש 6 למזלי זה עוד היה ליד הבית, האוטו שמתי לב התחיל להתחמם בצורה לאט לאט, יש לומר שנסעתי בדרך על 120-130 לפעמים ולחצתי קצת על הגז, לא משהו שלא עשיתי בעבר אבל אולי זה תרםם?

בכל מקרה האוטו התחיל להתחמם בצורה מטורפת עצרתי בצד העברתי לניוטרל וחיכיתי אבל המנוע המשיך להתחמם, אז כיביתי אותו אחרי 5 - 10 דק', שמתי לב שמתחת לרדיאטור כל המים הירוקים יצאו וטפטפו.

לא שמתי לב בכלל שהרדיאטור עבד ולא חושב שהוא עבד, לא שמעתי אותו נכנס לפעולה אפילו.

בכל מקרה הסתכלתי במיכל שצמוד למכסה של המים הירוקים והוא היה דיי מלא, באו כמה חבר'ה מכביש 6 שכנראה עובדים שם ושאלו אם הכל בסדר אחד מהם הסתכל לי ברכב ואמר שזה מים מהרדיאטור, נתתי לאוטו להתקרר והוספתי מים רגילים שהיו לי ברכב כי נגמר לי הירוק (לא חשבתי שאני אצטרך אחרי מילוי, אחח מרפי) המשכתי לנסוע הגעתי לתחנת דלק ועצרתי שם, לא ראיתי שיש נזילה וגם לא לאחר שמילאתי את המים.

מתקרב לראשל"צ איפה שאני גר ושם לב ששוב החום מנוע עולה, עוצר שוב נותן להתקרר וככה עד שהגעתי לבית, כשפתחתי את המכסה של המים שמתי לב שכל המים עלו ואיתם קצת חתיכות של בוץ, הלוע של המים הירוקים דיי מלוכלך באדמה,

יש סיכוי שיש לי סתימה במערכת ברדיאטור?

אבא שלי אמר לי להוסיף מים כשהמנוע דולק וכשהמכסה פתוח, עלה קצת קצף לפני שהוספתי ושמתי לב שזה כאילו פימפם את המים החוצה, קצת יוצא קצת נרגע, הוספתי מים ואחרי כמה שניות הכל עלה עם חתיכות בוץ...

עכשיו אני פה בראשל"צ , רוצה לקחת את האוטו למוסך כדי לסדר את זה.

למישהו יש מושג על מה מדובר? כמה זה בערך עולה (לצערי הרב) והאם אפשר לסדר את זה בכלל?

אגב אוסיף בדבר שהשתמשתי קצת במזגן על קירור בדרך והפסקתי מדי פעם, התחיל לקרות כשהפסקתי את המזגן

תודה רבה רבה! וחג שמח כמובן...

Opel Adam S 2017

פורסם

קח את הרכב למכון רדיאטורים שיעשו לך ניקוי,למה ניראה לי הכול גיפה בפנים ויבדקו את המערכת,כמו כן הקפד על נוזל קירור איכותי ולא מים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זהו שנגמר לי הנוזל והיה לי רק מים באוטו

לא חשבתי שאחרי שאני יוסיף מים הכל יתפרק החוצה ויתחמם...

וכן אני יעלה תמונה של איך שזה נראה תיכף..זה נראה לי מאוד מלוכלך בזמנו האוטו ישב בדימונה והיו סופות חול מטורפות הכל התמלא בחול שרק עד עכשיו הצלחתי לנקות לקראת פסח.

בכל מקרה, המנןע באמצע הנסיעה כמו שאמרתי הגיע לטמ"פ שיא כשהוא חנה וישירות כיביתי תמנוע כדי לא לגרום נזק.

יתכן שבזמן כזה קצר משהו ניזוק?

כמו כן בכל פעם שהתנעתי כשהאוטו התקרר ונסעתי ברגע שהוא התחמם שוב (משהו כמו 15 דק' בכל פעם) ישירות עצרתי שוב. עד שהגעתי...

Opel Adam S 2017

פורסם

לפני יומיים הרכב שלי התחמם גם כן, נסעתי למכון רדיאטורים בשעה 15:30 ללא הזמנת תור קודם, הוא פירק את הרדיאטור וראיתי שכל הרדיאטור היה סתום,

כאילו אין מעברי מים. החלפתי לחדש בעלות יחסית נמוכה.

המכון נמצא באיזור התעשייה הישן, מול קומפיוטסט, למקום קוראים "שרון רדיאטורים", יחס אדיב מאוד ובעל המוסך היה ממש סבלני,

הסביר לי על כל מה ששאלתי, והמחיר כאמור יצא ממש הגיוני.

פורסם

גש בהזדמנות הראשונה למוסך ותקן את הדרוש תיקון. אם ראית נוזל מטפטף - כנראה נזילה ממערכת הקירור.

לפי מה שאתה מספר, כנראה לא נגרם נזק, אבל כמובן שלא אופטימלי לתת למנוע לעבוד בטמפרטורות גבוהות ממה שתוכנן.

במקרי חירום, ניתן לשים מי ברז בתור מי קירור, אבל רצוי אח"כ (ובמיוחד במקרה שלך) לאחר תיקון ושטיפת מערכת הקירור (מה שראית זו ג'יפה וחלודה שהשתחררו במערכת הקרור) לשים נוזל קירור ייעודי לרכב שלך.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מודה לכם על התשובות חברים...

אגב צילמתי תמונות לפני חצי שעה בערך של איך שזה נראה, אם זה עוזר במה שזה נשמע..

הקטע הוא שמחר אני רוצה לקחת תאוטו למוסך ואני רק לא יודע איך אני עושה את זה, כי בכל זאת האוטו מתחמם כל 10-15 דק' נסיעה..אני גר במזרח ראשל"צ ככה לאיזור התעשיה הבנתי שיש שם מוסכים והרבה. מישהו מכיר משהו מומלץ?

imag0333.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

imag0335y.th.jpg

imag0334y.th.jpg

imag0336h.th.jpg

התמונה האחרונה זה המיכל הקטן שכל האקסטרה של המים הירוקים הבנתי הולכים לשם..הוא כמעט מלא

מצטער שזה לא כל כך ברור זה עם הטלפון..

Opel Adam S 2017

פורסם

שלום לך.

לפי מה שאתה מסביר ולפי מה שנראה בתמונות (כמובן שיכול להיות משהו שאני לא רואה לפי התמונות)

כנראה שזה באמת בעיה של רדיאטור סתום.

יש מצבים שאפשר לנקות את הרדיאטור ולהמשיך לסוע בראש שקט.

יש מצבים שהרדיאטור רקוב ואי אפשר לבצע בו ניקוי...

דרך צלחה....:mm_yeah:

אימג'ן אול דה פיפל

ליבינג דייר לייבס אין פיס

היהי

פורסם

תודה רבה על התשובות.

מחר בבוקר אקפוץ אלייך למוסך...

אגב אין לי כרגע נוזל קירור, ולא חושב שיש לי מאיפה לקנות עכשיו.

אפשר לשים מים רגילים עד שנגיע למוסך?

Opel Adam S 2017

פורסם

אז נאמר לי ראש מנוע הלך בגלל טחינה על הפקק שמן מנוע ותוצאה של כ 3 אלף ש"ח..אחח כאב הלב.

אין מצב שהטחינה על הפקק נגרמת בגלל שאני לא נוסע עם האוטו כל יום ומרחקים דיי קצרים? (5-10 ק"מ)

Opel Adam S 2017

פורסם
אז נאמר לי ראש מנוע הלך בגלל טחינה על הפקק שמן מנוע ותוצאה של כ 3 אלף ש"ח..אחח כאב הלב.

אין מצב שהטחינה על הפקק נגרמת בגלל שאני לא נוסע עם האוטו כל יום ומרחקים דיי קצרים? (5-10 ק"מ)

יש סיכוי רב שבעיקבות הנסיעות הכל כך קצרות והיצטברות יתר של לחות במערכת בעיקבות שהרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה בכלל כן ייווצר טחינה על פקק השמן ולכן חשוב לדעת אם אכן מדובר בראש מנוע לפי תסמינים נוספים. האם נמצאה חדירה של קומפרסייה למערכת הקירור? האם נעשתה בדיקת לחץ למערכת הקירור? האם ניבדק מפלס שמן מנוע? האם האגזוז פולט מיים? משהו מהממצאים הנ"ל נבדק?

:)
פורסם

אמרו לי לבדוק סימני שמן במים ולא ראיתי, במדיד שמן מנוע לא היה מים והוא לא דליל.

וכן בתקופת החורף נהגתי באוטו 2-3 פעמים בשבוע כשקר (ראשל"צ) ולח פה, ולנסיעות קצרות כמו מהמזרח למערב בשביל עבודה או סתם יציאה...אולי פעם בשבוע שבועיים יצא לי לנסוע מרחק לתל אביב.

בדיקת לחץ לא עשיתי עדיין בשום מקום.

שמן מנוע נמצא באיזור התקין ממה שראיתי היום אחרי שמילאתי בדרכי מדימונה לפה לפני יומיים, ביום התקלה.

האגזוז לא פלט מים או השאיר סימנים של מים על הרצפה...אבל שמתי לב שהמנוע בתחילת התנעה קצת גמגם ונדלקה נורת ENGINE CHECK (אני לא יודע אם זה קשור אבל הנורה הזאת דולקת כבר 4 חודשים לסירוגין, וכל פעם נכבית במיוחד בנסיעות ארוכות על מהירות גבוהה) אבל אני מרגיש כאילו על ניוטרל או על D האוטו קצת רועד, ולאחר כמה דק' של נסיעה שהמנוע הגיע לחום עבודה זה נחלש.

אלו דברים שאני בדקתי לראות אם יש התנהגות מוזרה לאחר המקרה.

לבנתיים אני אזמין גרר לרכב שיקח אותו למוסך בדימונה (בן משפחה שמטפל קבוע אצלנו ברכבים בבית).

תודה על התשובה!

מה קורה כולם בזמן האחרון ראש מנוע אני גם הלכתי לשם אמרו לי ראש מנוע 3000 אלף שקל

חח כנראה שיש איזה שבוע מנחוס...

Opel Adam S 2017

פורסם

אין שבוע מנחוס ידידי, אל תלך ישר לכיוון ראש מנוע ובדוק לחץ במערכת הקירור כך שתהיה לך אינדיקצייה מדוייקת. לגבי הנורית שנידלקת וניכבית חבר את הרכב לסורק תקלות.

:)
  • תוכן חדש...