Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב13 עשיתי טסט ראשון, הרגשתי שנהגתי מושלם, הטסטר ישב בשקט ולא דיבר.

כמובן שלא הייתי פותח את האשכול אם הייתי עובר, נכשלתי והטסטר כתב שם מגילה

בלימות חדות מדי

מעבר נתיבים לא זהיר

הסתכלות מיותרת במראות

מהירות נסיעה איטית מדי

התאמה לא נכונה של ההילוכים למהירות

ועוד דבר אחד ששכחתי (סה"כ 6 דברים)

אין לי מושג על איזה בלימות חדות הוא מדבר, הרי שהייתי מרגיש בעצמי..

הדגשתי את ההסתכלות במראות אבל לא הסתכלתי סתם(לדוגמא - להסתכל במראה הימנית לפני פניה שמאלה)

כיצב יתכן שמעבר נתיבים לא זהיר ילך יחד עם הסתכלות מיותרת במראות + מהירות נסיעה איטית? הרי שאין כאן כל הגיון, אם כבר להכשיל כי אתה מניאק, אז שלא יהיו סתירות. עברתי נתיב אולי פעמיים, בדקתי את המראות מאה פעם ובאמת, אין לי מושג על מה נכשלתי.

וכמובן נעבור למהירות נסיעה איטית והתאמה לא נכונה של הילוכים, נסעתי רק בעירוני ובמקומות צרים עם פסי האטה, המהירות לא עברה את ה40 כי זוהי המהירות הסבירה, איני רואה שום צורך לנסוע 50 במקומות צרים, במיוחד שלא עם פסי האטה.

הילוכים? נסעתי כל הזמן על הילוך שני, חוץ מגלישה כמובן, לא מבין מאיפה הסעיף הזה צץ.

לסיכום כל החפירה, האם קיים דבר כזה שמכשלים בכוונה? לא משהו אישי, הוא גם היה סבבה בהתנהגות, לא מבין למה הוכשלתי.

תוכלו להאיר את עייני?

פורסם

אבל זה מה שמלמדים בשיעורי הנהיגה.

עד 20: ראשון

עד 40: שני

עד 60: שלישי, וכו'.

(מן הסתם, ברור לי שזה לא מה שקורה במציאות בנהיגה רגועה, אני נוהג על רכב ידני ביום-יום)

פורסם

כל מי שנכשל טסט ראשון חושב שמישהו פה נגדו, ובת'כלס גם אחרי הטסט לא יודעים לנהוג, ולטסט צריך כמה דברים של מינימום, שאם לא עומדים בהם ב-102% זה מוקדם לקבל רישיון, וטסטר רציני, לא חאפר, עם ניסיון, מבין את זה ולא נותן רישיון לכל אחד. ברור שזה מתסכל ילד בן 17 שהוא נכשל, אבל הוא לא רואה את התמונה בכללותה. הטסטר לא מכיר אותך ואין לו נגדך שום דבר. תעשה את הדברים כמו שצריך, ותעבור, ולא מכשילים רק כי זה טסט ראשון, אלא יש סיבות קונקרטיות.

פורסם

אתה נהג חדש (בעצם - עוד לא), אין לך קנה מידה להשוואה, שלא לדבר על כך שאתה בודאי לא אובייקטיבי לגבי הנהיגה שלך. לעומת זאת הבוחן הוא מקצוען מנוסה, והוא יודע למה לצפות מנבחן צעיר. אני אפילו לא בטוח שהוא יודע אם מדובר בטסט ראשון או עשירי, ולא זה מה שמעניין אותו.

אין נהג מושלם, בודאי לא אחרי 28 (או 108) שיעורים, וגם לא אחרי 28 שנים של נהיגה אינטנסיבית. הבוחן רוצה לודא שיש לך המיומנויות הבסיסיות של שליטה ברכב, הכרת חוקי התנועה והשתלבות בטוחה בה. אין לו אינטרס להעביר או להכשיל אותך - יש לו אינטרס לתת לך רשיון נהיגה רק כאשר תהיה בשל, ואתה צריך להוכיח זאת במהלך 20-30 דקות של המבחן, בדיוק כפי שאתה צריך להוכיח מיומנויות במתמטיקה במהלך השעתיים של מבחן הבגרות בלי קשר ליכולותיך בהכנת שיעורי בית. אתה יכול להיות מתמטיקאי טבעי מצויין ולקבל "בלוק" במבחן - את התקלה תתקן בנסיון נוסף.

כנראה שהיתה לאותו בוחן הרבה ביקורת על הנהיגה שלך בנסיבות של אותה שעה, כיון שאם היה מדובר בטעות קטנה זו או אחרת היית עובר.

אל תקח את העניין קשה מדי, אני מאמין שצבירת עוד נסיון עם המורה רק תקדם את כישורי הנהיגה שלך, ובעניין יש "גירסא דינקותא", מה שהמורה מחדיר לך כעת ילווה אותך במהלך 70 שנות הנהיגה הבאות עליך לטובה. העובדה שחבריך עברו במבחן הראשון או השני לא הופכת אתם לבני אדם עדיפים או לנהגים יותר טובים, היא מוכיחה רק שבנסיבות של אותו מבחן הם נהגו לשביעות רצון הבוחן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל מי שנכשל טסט ראשון חושב שמישהו פה נגדו, ובת'כלס גם אחרי הטסט לא יודעים לנהוג, ולטסט צריך כמה דברים של מינימום, שאם לא עומדים בהם ב-102% זה מוקדם לקבל רישיון, וטסטר רציני, לא חאפר, עם ניסיון, מבין את זה ולא נותן רישיון לכל אחד. ברור שזה מתסכל ילד בן 17 שהוא נכשל, אבל הוא לא רואה את התמונה בכללותה. הטסטר לא מכיר אותך ואין לו נגדך שום דבר. תעשה את הדברים כמו שצריך, ותעבור, ולא מכשילים רק כי זה טסט ראשון, אלא יש סיבות קונקרטיות.

+1

אני מסכים עם העניין שלא צריך להעביר כל אחד וצריך שיעמדו בסטנדרטים מסוימים אבל הבעיה שלכל טסטר יש כאן השקפה שונה בגלל זה חלק מרגישים מקופחים אחרי שהם רואים חבר שאין לו שליטה על הרכב עובר טסט ראשון, מה לעשות אחי זה לא רובוטים עושים תעבודה, אלה בני אדם תקווה שפעם הבאה תנהג בסדר ותקבל טסטר מתחשב ואין מה לעשות אף אחד ממי שניגש היום לטסט לא באמת נהג ואתה תבין על מה אני מדבר עוד חצי שנה כשתהיה עם רשיון ביד .

:beerchug:

:ok:

פורסם

כן זה היה בעירוני בלבד, הטסטרים עושים מה שבא להם..

לקחתי 40 שיעורים אגב ולא רצתי ב28

והשיטה דפוקה אבל כרגע אין שום דבר יותר טוב, מה לעשות שטסטר זה דבר סובייקטיבי..

פורסם
אתה נהג חדש (בעצם - עוד לא), אין לך קנה מידה להשוואה, שלא לדבר על כך שאתה בודאי לא אובייקטיבי לגבי הנהיגה שלך. לעומת זאת הבוחן הוא מקצוען מנוסה, והוא יודע למה לצפות מנבחן צעיר. אני אפילו לא בטוח שהוא יודע אם מדובר בטסט ראשון או עשירי, ולא זה מה שמעניין אותו.

אין נהג מושלם, בודאי לא אחרי 28 (או 108) שיעורים, וגם לא אחרי 28 שנים של נהיגה אינטנסיבית. הבוחן רוצה לודא שיש לך המיומנויות הבסיסיות של שליטה ברכב, הכרת חוקי התנועה והשתלבות בטוחה בה. אין לו אינטרס להעביר או להכשיל אותך - יש לו אינטרס לתת לך רשיון נהיגה רק כאשר תהיה בשל, ואתה צריך להוכיח זאת במהלך 20-30 דקות של המבחן, בדיוק כפי שאתה צריך להוכיח מיומנויות במתמטיקה במהלך השעתיים של מבחן הבגרות בלי קשר ליכולותיך בהכנת שיעורי בית. אתה יכול להיות מתמטיקאי טבעי מצויין ולקבל "בלוק" במבחן - את התקלה תתקן בנסיון נוסף.

כנראה שהיתה לאותו בוחן הרבה ביקורת על הנהיגה שלך בנסיבות של אותה שעה, כיון שאם היה מדובר בטעות קטנה זו או אחרת היית עובר.

אל תקח את העניין קשה מדי, אני מאמין שצבירת עוד נסיון עם המורה רק תקדם את כישורי הנהיגה שלך, ובעניין יש "גירסא דינקותא", מה שהמורה מחדיר לך כעת ילווה אותך במהלך 70 שנות הנהיגה הבאות עליך לטובה. העובדה שחבריך עברו במבחן הראשון או השני לא הופכת אתם לבני אדם עדיפים או לנהגים יותר טובים, היא מוכיחה רק שבנסיבות של אותו מבחן הם נהגו לשביעות רצון הבוחן.

רוצה לחזק את הדברים.

כמובן שהוא יבין את הדברים לבד מצוין, אחרי שהוא יקבל רישיון וינהג קצת.

בזמן שנבחן חושב על "אני מבואס, נכשלתי טסט, בוחן מניאק וכו'", הבוחן רואה עוד 80 דברים אחרים.

פורסם
+1

אני מסכים עם העניין שלא צריך להעביר כל אחד וצריך שיעמדו בסטנדרטים מסוימים אבל הבעיה שלכל טסטר יש כאן השקפה שונה בגלל זה חלק מרגישים מקופחים אחרי שהם רואים חבר שאין לו שליטה על הרכב עובר טסט ראשון, מה לעשות אחי זה לא רובוטים עושים תעבודה, אלה בני אדם תקווה שפעם הבאה תנהג בסדר ותקבל טסטר מתחשב ואין מה לעשות אף אחד ממי שניגש היום לטסט לא באמת נהג ואתה תבין על מה אני מדבר עוד חצי שנה כשתהיה עם רשיון ביד .

כן, וזה טבעי. על הכביש אין עבודה של רובוט ולכן גם אי אפשר לבחון עם מחשב, אלא ע"י בן אדם שמן הסתם שיש לו השקפת עולם. נבחן מוכן לטסט, אמור לעבור אצל כל טסטר כמעט.

פורסם

אני מאמין שהדבר קיים.

בטסט הראשון שלי הייתה איתי נהגת נוספת ברכב, זה היה הטסט התשיעי שלה, היא פנתה לרחוב דו סיטרי נגד כיוון התנועה והיא נהגה ממש חרא, היא עברה טסט ואני לא.

haters will hate

פורסם

מן הסתם בוחנים מקפידים הרבה יותר בטסט ראשון, ובאמת כמו שכתבו פה צריך להפגין כישורי נהיגה מיוחדים כדי להצליח לעבור.

לדעתי ליסוע על 40 בהילוך שני בטסט זה מעט מידי. אף נהג רגיל לא נוסע על הילוך שני גם לא בנסיעה עירונית, מהר מאוד מעבירים להילוך שלישי וככה נוסעים. כדאי להקפיד בטסט הבא ליסוע על הילוך שלישי גם אם המהירות היא רק 42 קמש.

פורסם

אני ניגשתי לטסט הראשון הכי מוכן שאפשר, אחרי שנה של רכיבה על אופנוע ואחרי המון המון שיעורי נהיגה, המורה שלי הוא חבר של המשפחה ובמצטבר אני מאמין שעשיתי איזה 100 ומשהו שעות מאחורי ההגה של הכריזמה "ל". ועדיין הוכשלתי.

למה? ככה.

ד"א מדי פעם אני מושך את השני לאיזור ה60-70 :) אין בזה שום פסול. אבל בטסט לא בודקים איך אתה שולט ברכב אלא איך אתה מתחנף לבוחן.

haters will hate

פורסם

זה לא הורס את הרכב למשוך הילוך שני על מהירות 60-70? למה זה טוב?

אני מעבירה הילוכים בזמן וכנהגת יחידה על אותו רכב כבר שנים יכולה לומר לך שהשגתי צריכת דלק יותר טובה אפילו ממה שהיצרן טוען נראה לי (1 ל-16 לגולף ידנית 1600 סמק בנסיעה שכולה מכעט בין עירוני), אז כנראה שסגנון הנהיגה מאוד משפיע על הצריכה (ואני נוסעת במהירות 120 קמש, ממש לא זוחלת על 90 כדי לחסוך בדלק).

פורסם

ד"א מדי פעם אני מושך את השני לאיזור ה60-70 :) אין בזה שום פסול. אבל בטסט לא בודקים איך אתה שולט ברכב אלא איך אתה מתחנף לבוחן.

חחח רואים שנסעת הרבה על אופנוע...

• תוכן חדש...