Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3, ג'טה, או I30CW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני צריך לרכוש רכב יד שניה באופן די דחוף ואשמח לדעות כי קשה לי להגיע להחלטה ואני כבר מבולבל.

הדרישות הן רכב משפחתי ל-2 מבוגרים + 2 ילדים קטנים.

שנת 2008 או 2009. אפשר גם מליסינג.

חשוב לי שיהיה מרווח, נוח ואמין. מנוע חזק ומראה פחות קריטיים עבורי.

בקשר למאזדה 3, כבר יצא לי לנהוג בה והיא היתה בסדר גמור, פרט לבזבוז הדלק. זו הבעיה העיקרית שלי איתה.

את הג'טה אני לא מכיר, חבר המליץ לי עליה והבנתי שהיא חסכונית יותר וגם נוחה. איך היא מבחינת אמינות?

כמו כן, הבנתי שב-2010 התחלף הדגם של הג'טה. מישהו מכיר את ההבדלים? האם תיבת ה-DSG זהה גם בדגמים של 2008 ו-2009?

בקשר ל-I30CW, אני מתכוון לגרסת ה-1.6, שנת 2009. מישהו מכיר?

אשמח לדעות לגבי ההחלטה ולכל מידע שיכול לעזור

תודה רבה

פורסם

נהגתי על המאזדה וכרגע אני נוהג על הג'טה. הג'טה הרבה יותר חסכונית - 1:12/13 צריכה משולבת, וגם איכותית יותר מכל הבחינות(נוחות, בטיחות, הרכבה ופרטים קטנים שאתה רואה שחשבו עלייך). האמינות של הג'טה לא נבחנה עדיין כי הרכב צעיר יחסית.

פורסם

היי,

יונדאי i30CW החלה להימכר בישראל בסוף 2009 – תחילת 2010, כך שכנראה לא תמצא מכוניות כאלה בשנתונים שאתה מחפש. מדובר ברכב נוח מאד, מרווח מאד, בעל תא מטען גדול ואמין באופן יחסי. למשפחה בת 4 נפשות, לדעתי, הוא אולי גדול מדי (אין באמת צורך ברכב "סטיישן" ל- 2 ילדים קטנים). הג'טה אמינה, חסכונית, מרווחת, קח בחשבון שעלויות התחזוקה שלה גבוהות יותר משל מאזדה / יונדאי.

כל טוב,

גיל מאוויס

פורסם

גיל מאוויס,

יש לך שני ילדים קטנים?

יונדאי I30CW זה רכב מצויין למשפחה עם שני ילדים קטנים, במיוחד כאשר אוהבים גם לצאת לטיול בטבע.

ילדים קטנים זה אומר עגלות, תיקים, בהמשך גם אופניים.

אני ממליץ מאוד על רכב סטיישן - אין תחליף לנוחות ונפח הבגאז'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גיל, ה-i30CW אינה רכב סטיישן, למרות שמנסים לצייר אותה ככזו. ה-i30 לוקה בתא מטיען קטן מאוד.

ציונה - מתוך היכרותי את המאזדה 3 תא המטען שלה (בדגם ה-4 דלתות) קטן והפתח שלו לא נוח, ובדגם הליסינג גם הישיבה לא נוחה. לא הייתי בוחר בדגם זה למשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה

אז מה עושים?

מהג'טה אני כנראה יורד כי הפחידו אותי מעלות גבוהה מאוד של תיקון תיבת ה-DSG במידה והיא מתקלקלת.

את חסרונות המאזדה 3 כבר ציינו פה.

מבין 3 האופציות ה-I30CW נראית לי הכי הרבה, הבעיה כמו שגיל מאוויס ציין שהיא מיוצרת רק מסוף 2009, וגם ההיצע שלה כנראה נמוך בשוק כי דורשים עליה מחיר יקר ביד2 יחסית למחירון, ככה שהיא יוצאת יקרה מדי עבורי (התכוונתי לקנות כנראה מליסינג ולהשקיע עד 80-85 אלף ברכב שנת 2008 או 2009).

יש אולי רעיון לאלטרנטיבה טובה למשפחתית נוחה ואמינה עם תא מטען מרווח?

פורסם

היי

ממליץ לבדוק אוקטביה

MPI 1,600 סמ"ק שנתון 2009

רכב חסכוני יחסית, צריכה של 1/12 ממוצעת עם ת"ה 6 הילוכים

מכונית נוחה מאוד עם תא מטען ענק של 560 ליטר

באופן כללי לאוקטביה יש מוניטין של רכב אמין.

אך בעניין של הגיר הזה אולי הייתי מוסיף ומברר לגבי תיקונים שמאוד דומים לג'טה

בכל מקרה תמיד עדיף לקנות פרטית ולא מליסינג

היתה לי אחת שכורה ומאוד נהניתי ממנה

עם ניתוק כרית אויר, ריפוד מפואר בדגם הבסיסי ונוסעת מצויין

בהצלחה

פורסם

האוקטביה 1.6 לא הגיעה עם DSG אלא עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים.

האמת שגם הג'טות שיכנסו לתקציב של פותח השרשור מצויידות באותו גיר ולא ב-DSG. הג'טה עם ה-DSG הגיעה רק בסוף 2009 והיא לא ממש נכנסת לתקציב.

אני הייתי מוסיף גם את קיה פורטה לרשימה. רכבים יוצאי ליסינג יכנסו לתקציב עקב ירידת ערך גדולה משל היונדאי. מדובר ברכב משפחתי מצויין, הוא מרווח, זריז, נוח ומציע תא מטען מספק בהחלט.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

הייתי מוסיף שני דגמים אחרים:

1. קורולה - מרווחת מאוד. הבעיה היא תיבת ההילוכים הרובוטית שהיתה נהוגה בשנים האמורות, מומלץ לבדוק איך אתה מסתדר אתה.

2. סוזוקי SX4 - מרווחת מאוד למרות גודלה החיצוני הקטן, תא מטען גדול מאוד, למעלה מ-500 ליטר בדגם ה-4 דלותות. העניין הוא שעד 2010 המנוע הוא 107 כ"ס והמכונית מגיבה קצת באיטיות, אם כי לא חסר כוח בעליות (זה נסיוני עם הליאנה, שיש לה אותו מנוע). מדגם 2010 המנוע בעל 120 כ"ס והמכונית מגיבה היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא לא הרובוטית (שגם הוא אמור להוות שיקול) אלא הנושא של הבטיחות - רק 4 כריות אוויר וABS, ללא ESP.

ריקולים בשפע, עכשיו גם על כריות האוויר כנראה. רכב מעצבן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
האוקטביה 1.6 לא הגיעה עם DSG אלא עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים.

האמת שגם הג'טות שיכנסו לתקציב של פותח השרשור מצויידות באותו גיר ולא ב-DSG.

האם גיר הטיפטרוניק מומלץ? האם התחזוקה שלו יקרה יותר?

פורסם

מדובר בגיר אוטומטי סטנדרטי, יחסית לזמנו היה מתקדם, בין היחידים עם 6 מהירויות בקטגוריית המשפחתיות.

לא ידוע לי על תקלות מיוחדות עם מנועי ה-1.6.

• תוכן חדש...