Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

ידועה לי הבעיה בלשים ברכב פלאג לא מתאים.

תהיתי לעצמי, אם מורכב במנוע 1.6 פלאג שמתאים לאותו הרכב בעל מנוע 1.4 מה יהיו ההשלכות לכך?:shock:

תודה לעונים

דודי.

פורסם

התשובה לשאלה - זה יתכן, תלוי איזה מצת תשים. "לא מתאים" זה מאד כללי, מפני שיש הרבה סוגי מצתים שאינם מתאימים; חלקם אינם מתאימים מסיבה כזו, וחלקם - מסיבה אחרת.

אחת האפשרויות היא מצת קר מדי, שיכול לגרום לבעיה של פחם על גוף המצת, שיכול לגרום להצתה לא סדירה - שתגרום לצריכת דלק גבוהה.

יש גם אפשרויות אחרות ונזקים אחרים. סה"כ - מומלץ להרכיב את המצת המומלץ ;-)

דני

פורסם

יוסי שלום, אתה מאד צודק בטענתך.

לאחר שעיינתי בספר רכב

אני משער שברכב שלי (סיויק 98 1.6) מורכבים פלאגים שמתאימים למנוע 1.4

זכור לי במעורפל את המקט שרשום עליהם לכן שאלתי את השאלה הנ"ל ע"מ לדעת כמה דחוף להחליף את הפלאג במידה ואכן הוא לא מתאים או שמא זה סובל דיחוי עד ליום שישי הקרוב.

DNY תודה על התשובה המקצועית

שיהיה המשך יום נעים.

דודי

עריכה: ה"לא מתאים" הוא כמו שכתבתי קודם, מצת שמתאים למנוע 1.4

אגב יש 2 סוגי מצתים ל2 סוגי מנועי 1.6. איך אני יכול לדעת את סוג המנוע שלי? לחפש ברשיונות או שיש לי מין לוחית בתוך תא המנוע עליה רשום סוג המנוע?

שוב תודה)

פורסם

עריכה: ה"לא מתאים" הוא כמו שכתבתי קודם, מצת שמתאים למנוע 1.4

אגב יש 2 סוגי מצתים ל2 סוגי מנועי 1.6. איך אני יכול לדעת את סוג המנוע שלי? לחפש ברשיונות או שיש לי מין לוחית בתוך תא המנוע עליה רשום סוג המנוע?

שוב תודה)

רשום ברישיון הרכב , בצד שמאל .

וכן בלוחית צמודה , באיזור תא המנוע , ולפעמים מוטבע על המנוע ליד מספר המנוע .

( אפשר גם להתקשר לשרות לקוחות הונדה "מאיר" ולפי מספר הרכב , ימסרו לך קוד מנוע .)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
שבוע טוב.

ידועה לי הבעיה בלשים ברכב פלאג לא מתאים.

תהיתי לעצמי, אם מורכב במנוע 1.6 פלאג שמתאים לאותו הרכב בעל מנוע 1.4 מה יהיו ההשלכות לכך?:shock:

תודה לעונים

דודי.

דודי שלום רב !

כתגובה אביא ציטוט בעילום שם, בגלל שמירה על פרטיות השואל, של שאלה שנשאלתי בהודעה פרטית, וזאת לשונה:

צביקה שלום

מבקש את עצתך ..

עשיתי טיפול למיצובישי לנסר קלאסיק שנת 2000 דגם מנוע 4G92

1600 סמק.

החלפתי לפלאגים של NGK (הישנים היו דנסו), מאז ההחלפה, חוטי ההצתה כאילו לא יושבים טוב, ויש רעז מוזר שלא היה מהמנוע לפני.

יש גם נפילת טורים כמעט עד כיבוי(בעת הדלקת מזגן).

חזרתי לפלאגים הישנים, ועכשיו החוטים יושבים יותר טוב, אבל עדיין יש רעש מוזר עמום ...

נקודות נוספות : על פלאג אחד (הימני) יד שמן מנוע, ונראה לי שצריך להחליף אטם שסתומים.

נקודה שניה- החלפתי את הפלאגים כאשר הסוויטץ היה פתוח, ושמעתי מעיין תקתוקים קטנים מהמנוע הכבוי, מיד סגרתי את הסוויטץ

מה דעתך ? האם יכול להיות שהרסתי את חוטי ההצתה במשיכה ?,

יכול להיות שאולי קניתי פלאגים מזוייפים? (NGK נקנו מצנטרל)

תודה וסליחה על אורך ההודעה....

ולכן דודי, למרות שהמקרה לא זהה לשלך, הוא מעיד שהחלפת מצתים לחברה אחרת לעתים גורמת להשפעה שלילית על ביצועי הרכב, למרות שהיצרן מספק אופצייה למצתים אחרים של חברה אחרת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא חושב שהסיבה לבעיה היתה שם החברה. יותר סביר לדעתי - הרכבה לא נכונה, ו/או בלאי בחוטי ההצתה.

מה הסיכוי שיצרן מצתים יפאני אינו מצליח לייצר מצת מתאים לרכב יפאני נפוץ?

דני

פורסם

דני שלום רב !

אם תגובתך מתייחסת לתגובתי, אז אני חייב לציין שלא ציטטתי את תגובתי לבחור.

ובמקרה של הלנסר יתכן ומדובר במצתים מזויפים, חוטי הצתה שנקרעו ובריחת ניצוץ, העובדה שהחזרת המצתי דנסו הישנים בחזרה, שגרמה למנוע לחזור לאיתנו, מעידה קרוב לוודאי על בעיית מצתים פגומים/מזוייפים, מחק את המיותר.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לכולם על התגובות

אני אחדד שוב למקרה שלא הייתי ברור..

רכשתי סיויק 1.6 שנת 98 לאחר הרכישה הוחלפו הדברים הנ"ל:

שמן מנוע, 10W40 חצי סינטטי. ופילטר שמן כמובן

מים ירוקים למערכת הקירור תוצרת פרסטון

שמן גיר מקורי הונדה (בשישי האחרון והעלתי פרוייקט מצולם כיצד להחליף)

הרכב עם 207000 קילומטר.

אני סבור שעד לפניי 7000 קילומטר הוחלפו לו פלאגים-

לפלאג תחליפי תוצרת NGK

עד עכשיו האוטו מתנהג נפלא, אין תלונות ברוך אשם (השם) :wink:

(תצרוכת הדלק נעה סביב 10-11 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת ורציתי לדעת אם יש מקום לשיפור ברכב הנ"ל. ושמא ארכיב פלאג לפי מקט נכון התצרוכת דלק תשתפר)

כמדומני אם זכרוני אינו מטעה אותי הבנתי לפי ספר רכב שמקט הפלאג שמורכב כרגע ברכב מתאים למנוע 1.4 (פתחתי 4 פלאגים לראות את מצב הבוכנות ואני זוכר במעורפל)

לכן עלתה השאלה וזאת בעצם הסיבה שפתחתי את התרד

שוב, תודה לכולם והמשך ערב נפלא

פורסם

אכן נכון שבהונדות 1.6 D16Y8 משנים 96 עד 00

הפלאג של ה 1.6 אותו פלאג כמו ה 1.4 משנים 99 עד 00 (D14Z2).

פלאג של מנוע 1.4 (D14A4) משנים 96 עד 98 לא מתאים.

זה הפלאגים שלך:

DENSO - KJ16CR-L11

NGK - ZFR5F-11

ולמה לא החלפתה פלאגים שעשיתה כבר את הטיפול לאזן את המצב של החלפה כל טיפול!

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

יש 2 סוגי פלאגים מאחר ויש 2 סוגי מנועים 1.6

למה לא החלפתי פלאגים? הסתפקתי בלהגיד להם שלום ולנקות מהם מעט פיח

פורסם

יוגב יקירי, מאחר ואתה קצת יותר בקיא בתורת הנסתר של הונדה - תן לי לבדוק בספר ואחזור לערוך את ההודעה שלי

פורסם
שלום רב

למה לך להרכיב מצת שלא מתאים לדרישות הרכב .

לכל רכב יש מע הצתה .טמפ עבודה של המנוע . יחס דחיסה .מתח פריצה שונה

בברכה זיסו יוסי

פינטוס שלום רב !

נא התייחס בכובד רוב לתגובתו של עמיתי יוסי זיסו, ופעל בהתאם להמלצתו.

פלג קר מדי יש לו השפעה לרעה על בצועי הרכב,והשפעה לרעה על תצרוכת הדלק.

בברכה

עלות הפלגים שולית, ואם פרקת אותם ולמרות שעברו רק 7500 קילומטר בלבד, באם הם מומלצים למנןע 1400 בלבד, יש להחליפם במצתים המומלצים על ידי היצרן למנועי 1600.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מתנצל מראש על התמימות שלי אבל אתם באים לומר לי שבארץ, בני הבליעל מזייפים גם מצתים? לאן הגענו כבר. עוד מעט גם תגידו לי שמזייפים שמן מנוע במדינה הזו. איך אפשר לדעת כבר אם זה מזוייף או לא?

לגבי מצתים כמו כן ישנם גם אורך שונה של הברגות.דרך אגב, מצת חם מדיי יכול לגרום להתכת האלקרודה ולגרימת חור בבוכנה. זה קרה לי בעבר לאחר שקניתי אופנוע והבעלים "המוכשרים" החליפו למצת חם מדיי. ככל שהמספר נמוך יותר כך המצת חם יותר וליהפך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...