Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

יש לי שאלה למי שיודע ואשמח אם הוא יענה ברצינות.

אם לדוגמא יש לי רכב שיש לו נטייה להיכנס להיגוי יתר די בקלות, מדוע לא לשים לו צמיגים טובים מאחורה וצמיגים פחות טובים מקדימה(כמובן שלא איזה LING LONG אלא סדרה אחת פחות) כדי שהוא יתאזן קצת ויכנס יותר מהר לתת היגוי מאשר להיגוי יתר.

הרי אנחנו יודעים שאם קדימה יהיו לו צמיגים בעלי אחיזה ממש גבוהה ומאחורה צמיגים עם אחיזה נמוכה הוא יכנס הרבה יותר מהר להיגוי יתר מכיוון שאם הפרונט נטוע בקרקע נקודת הכשל היחידה בחיבור לכביש זה הגלגלים האחוריים, אז למה שהעקרון הזה לא יפעל הפוך?

תודה מראש, אריאל

פורסם

לא ראית כמה המלצות בפורום על הרכבת צמיגים חדשים מאחור? או את הסרטון של חברת מישלין?

http://www.michelinman.com/tire-care/tire-saving-tips/replacement-questions/#install-tires

( לינק בתחתית הדף )

צריך להרכיב צמיגים אוחזים גם מקדימה וגם מאחור - זה יקטין סכנת החלקה ומרחק בלימה.

אבל צמיגים פחות שחוקים כדאי שיהיו על הסרן האחורי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הרכב נכנס בקלות להיגוי יתר גם כשאתה לא רוצה (בהנחה ואתה יודע לנהוג ספורטיבית), אז משהו לא תקין בו. לבלגן לו את הצמיגים יהיה כמו לתת אקמול במקום אנטיביוטיקה. זה עלול לפגוע באיזון השלדה ולאפשר תוצאות לא צפויות בעת נהיגה על המגבלות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא ראית כמה המלצות בפורום על הרכבת צמיגים חדשים מאחור? או את הסרטון של חברת מישלין?

http://www.michelinman.com/tire-care/tire-saving-tips/replacement-questions/#install-tires

( לינק בתחתית הדף )

צריך להרכיב צמיגים אוחזים גם מקדימה וגם מאחור - זה יקטין סכנת החלקה ומרחק בלימה.

אבל צמיגים פחות שחוקים כדאי שיהיו על הסרן האחורי.

זה ברור, אבל אני אומר במקום להתקין רבעייה מאותו הסוג אז להתקין שני זוגות שונים.

רוני אבל יש רכבים עם נטייה להיכנס לתת היגוי

פורסם

יש פיתרון למה שאתה מתאר, אלו האופציות לשינוי הצמיגים על מנת להעביר את הרכב מהיגוי יתר להיגוי חסר.

1. משחק עם לחצי הניפוח של הצמיגים ברכב, לחץ גדול מאחור וקטן מלפנים(כמו בחיפושית).

2. צמיג רדיאלי מאחור ודיאגונאלי מלפנים.

3.צמיג רדיאלי פלדה מאחור וצמיג רדיאלי רגיל מלפנים.

כמובן ישנם עוד אופציות אבל זה לא דברים שאנחנו יכולים לעשות אלא המהנדס רכב:

צמיג גדול מאחור וקטן מלפנים.

מוט מייצב ומתלה נפרד מלפנים.

ומערכת ESP אשר מבצעת בעצם תפקיד של היגוי 4 גלגלים.

קובי

פורסם

kobic9

תודה על התשובה המפורטת!

אחת הדוגמאות שהבאת שם שבחלק מהרכבים שמים צמיג אחורי רחב יותר לקבל אחיזה גבוהה יותר בציר האחורי.

במידה והרכב לא תוכנן לאחיזה גבוהה יותר בציר האחורי(תכנון לקוי/רצון שלי לשפר את האחיזה) מדוע לא מגדילים את האחיזה בעזרת רכישה של צמיגים אוחזים יותר לציר האחורי? לא יצא לי לקרוא עוד בשום פורום בעולם מישהו שעשה דבר כזה לכתחילה. (היה צריך לקנות רביעיה חדשה, והוא התקין על הציר האחורי צמיגים בעלי אחיזה טובה יותר)

למרות שחושבים על זה, זה דבר מאוד בסיסי ופשוט לעשות כדי לרסן את ההיגוי יתר.

פורסם

תיאורטית אני חושב שאתה צודק.

מעשית זה נשמע לי מוזר, אם יש לך אפשרות להחליף צמיגים, תחליף את כולם לאיכותיים.

זה לא רק אחיזה, זה גם פיתוח כוחות צד של הצמיג ועוד.

קובי

פורסם
לא מדוברעל הרכב שלי אלא על מצב היפוטטי שקיים ברכבים בעלי הנעה אחורית

גם רכבי הנעה אחורית מספקים יופי של תת היגוי. אפילו יותר מהנעה קדמית במצבים מסוימים, כי הגלגלים האחוריים דוחפים את הרכב אל מחוץ לקו (במקום בהנעה קדמית בה הרכב "נמשך").

בהנעה אחורית תקבל היגוי יתר תחת כוח במצבים מאוד ספציפיים, וגם אז חבל להרוס את איזון הרכב עם צמיגים ברמות אחיזה שונות בין הצירים.

צמיגים רחבים יותר שמים במכוניות חזקות במיוחד, שצריכות להעביר הרבה כוח לכביש. הסיבה שמלפנים לא שמים צמיגים באותו רוחב היא כי אז הפניית הרכב תהיה קשה הרבה יותר (ויש עוד סיבות).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...