Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה משווה 80 ל-90\95...

אני דיברתי על הפרש של 80-110

במהירות כזאת אתה כן יכול לחזור מלפני הרכב שעקפת, אלא אם כן הוא עוד יותר דפוק ומגביר את המהירות - מה שגם לפי החוק רשום שהוא צריך להאט כדי לתת לי לחזור

לא התכוונתי אלייך.

בכל מקרה עקיפה ביחס של 30 קמ"ש אורכת לא יותר מ5 שניות ,מי שמהבהב לך בקטע כזה הוא סתם טמבל ,אני לא מצדיק מקרים כאלה לחלוטין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זוהי זכותך לעקוף ב5 קמ"ש מעל הרכב שתה עוקף ,אך בניגוד אליך אני בוחר להיות תרבותי.

דוגמה: מישהו נוסע 80 קמ"ש בכביש של 90 ואני נוסע 95.

אני מתחיל את העקיפה ורואה קורולה של אלביט מערכות (לא סובל אותם ,מי הביא להם רישיון? לא ברור) מצמצמת אליי בסביבות ה150 קמ"ש ,אני ,בניגוד אליך אבחר בדרך התרבותית ,אני מאט מעט וחוזר מאחורי הרכב שבאתי לעקוף ומאפשר לבחור לעבור בבטחה ,מיד לאחר מכן חוזר ומסיים את העקיפה שלי, הרי אני גם ככה לא ממהר ולא מפריע לי ליסוע 5 שניות על 80 קמ"ש במקום 95.

בצד השני כשאני טס ורואה מישהו עוקף לאט ולא זז אני לא מהבהב ולא מאותת אני שומר מרחק ,משום מה הבחור\ה שלםני שנייה ראה במראה שטסתי לכיוונו מחליט שבגלל שהאטתי ולא נצמדתי אליו לתחת אז אני לא רוצה להאיץ חזרה, אלא טוב לי אחריו ונשאר בשמאלי עד שאני לא מהבהב ,זה מעצבן מאוד.

עוד דבר חשוב, עקיפה צריכה להיות מתוכננת מראש ,אתה אל יכול לעבור לשמאלי וליסוע בו 15 דקות כי אתה ב5 קמ"ש מעל הטור הימני ,זה מבחינה תרבותית. מבחינה חוקית מן הסתם שצריך לשמור על הימין ,וגם כשאתה בימני תיצמד לימין של הנתיב.

עריכה: אייל אתה צודק ב100 אחוז. החוק אומר לא להיצמד לנתיב הימני ,אלא לימני ביותר! כאילו שכשעוברים ל3 נתיבים החוק מתבטל.

מצער שאתה ועוד נהגים עושים את הטעות הזאת.

הרבה פעמים שרכב מגיע בנתיב השמאלי במהירות גבוה(נניח 150) ואתה על 90 קשה לך להעריך כמה זמן יקח עד שהוא יגיע אליך. יכול לקרות מצב גם שבעת לחיצת הברקס הוא יתקרב מהר מידי והעצירה כבר לא תהיה רלוונטית והוא יכנס בך.

עדיף להאיץ ולחזור לימני מאשר לבלום.

Got To love It

פורסם

נסחפת לחלוטין ,זה לא שאני דופק קיק על הברקס ,הבלימה איטית (ועדיין אורכת 2 שניות בדיוק)ובטוחה לחלוטין וכוללת איתות ימינה, ,אחרי שבוע על הכביש כבר למדתי להעריך בדיוק מרחק של רכב שמתקרב אליי ,לא צריך להיות גאון בשביל זה. בשביל שרכב שמאט בשמאלי יעשה תאונה עם רכב שטס מאחוריו צריך שני נהגים "כשרוניים" מאוד.

גם משאיות שלא מצליחות לעקוף מאיטות ועוברות נתיב ,אחרי הדלקת איתות.

כשנהג בא מאוחרי ורואה שהדלקתי איתות ימינה+אור בלם לא צריך להיות גאון כדי להבין מה אני עושה.

מנגד יש אמת בדבריך וכמובן שבאופן כללי בכדי לפנות את הדרך עדיף לסיים את העקיפה ,אך פותח השרשור התעקש לעקוף מבלי לעבור על המהירות החוקית (או במילה אחרת ליסוע כמו משאית), לכן האצה לא מתאימה למקרה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
אני רוצה לציין שזה קורה לי לא מעט בנתיב השמאלי. אני נהוג בגבול המהירות החוקית, והנהג שמאחורי מחליט לעשות "אורגן אורות" ולצפור ולהבהב. קרה לי יותר מדי פעמים. האם יש משהו בנתיב השמאלי אשר החוק לא תקף עליו?

אדוני הנכבד, אתה לא שוטר (ואם כן, תן לנהג הממהר דו"ח ואל תנסה לחנך כי זה לא תפקידך!)

אתה בשמאלי? מבחינתי זה אומר שאתה באמצע עקיפה ואני לא יפריע לך.

יש לך אפשרות לחזור לימני או שאתה סתם "תקוע" בנתיב, תזיז את התחת שלך ואל תפריע לנהגים אחרים.

לפי ההודעות שלך אני מבין שאתה משתדל לנסוע בימני וזה בסדר גמור, אבל אם אתה מאלו שאתה רואה שאתה מעכב נהג אחר ומחליט להמשיך לעקוף במקום לפנות לרגע את השמאלי ואז להמשיך בעקיפה אז המשפט הבא מכוון אליך:

כשאני ארצה חינוך אני יפנה אליך בה"פ, עד אז אל תנסה לחנך נהגים על הכביש כי בסוף נהג ממהר ינסה לחנך אותך בכח!

(ואז אולי תזיז את התחת שלך מהשמאלי בשעה טובה ומוצלחת)

באופן מוזר ומפתיע, יש לי כמעט 10 שנים רישיון ומאות אלפי קילומטרים בנהיגה ואני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמים שנהג היבהב לי שאני מעכב אותו.

גם הבודדים בהחלט שהיבהבו לי היבהבו ללא סיבה מוצדקת וברגע שרק הייתה לי אפשרות פיניתי להם את הדרך!

גם אם צריך לת טיפה יותר גז בזמן העקיפה\להאט את המהירות ולהיכנס לימני.

מוזר איך אני מצליח לא להפריע לתנועה ואתה "מצליח" לא מעט כמו שרשמת :roll:

בברכת נסיעה בטוחה ומהירה וכמובן שבת שלום!

פורסם
אדוני הנכבד, אתה לא שוטר (ואם כן, תן לנהג הממהר דו"ח ואל תנסה לחנך כי זה לא תפקידך!)

אתה בשמאלי? מבחינתי זה אומר שאתה באמצע עקיפה ואני לא יפריע לך.

יש לך אפשרות לחזור לימני או שאתה סתם "תקוע" בנתיב, תזיז את התחת שלך ואל תפריע לנהגים אחרים.

לפי ההודעות שלך אני מבין שאתה משתדל לנסוע בימני וזה בסדר גמור, אבל אם אתה מאלו שאתה רואה שאתה מעכב נהג אחר ומחליט להמשיך לעקוף במקום לפנות לרגע את השמאלי ואז להמשיך בעקיפה אז המשפט הבא מכוון אליך:

כשאני ארצה חינוך אני יפנה אליך בה"פ, עד אז אל תנסה לחנך נהגים על הכביש כי בסוף נהג ממהר ינסה לחנך אותך בכח!

(ואז אולי תזיז את התחת שלך מהשמאלי בשעה טובה ומוצלחת)

באופן מוזר ומפתיע, יש לי כמעט 10 שנים רישיון ומאות אלפי קילומטרים בנהיגה ואני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמים שנהג היבהב לי שאני מעכב אותו.

גם הבודדים בהחלט שהיבהבו לי היבהבו ללא סיבה מוצדקת וברגע שרק הייתה לי אפשרות פיניתי להם את הדרך!

גם אם צריך לת טיפה יותר גז בזמן העקיפה\להאט את המהירות ולהיכנס לימני.

מוזר איך אני מצליח לא להפריע לתנועה ואתה "מצליח" לא מעט כמו שרשמת :roll:

בברכת נסיעה בטוחה ומהירה וכמובן שבת שלום!

צודק לגמרי, אם מישהו בנתיב השמאלי רוצה לנסוע מהר יותר גם אם זה מעבר למהירות החוקית זו זכותו וצריך לתת לו אותה ולא להיתקע על השמאל כמה דקות ולהישאר בקו של הרכב מימין כי כן, זה מעצבן.

לגבי האנשים שנדבקים, זה לא בסדר :?

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

אף פעם לא נדבקים לי לתחת , אולי בגלל זה הולך לי כל כך הרבה כסף על דלק :wink:

אם יש משהו שאני שונא שונא שונא , זה מתי שנהג מגיע לכיכר זהווו נגמר ! בואו נסגור את הבסטה ונילך הביתה , סוג הנהג הזה מוריד לריוורס ועושה את הכיכר במינוס מהירות , זה פשוט לא להאמין כאילו מה הוא חושב שאם הוא יעשה את הכיכר ב10 קמ"ש אז הוא לא יתהפך ואם הוא יעשה אותו ב20 זהו האוטו יעוף כמו בסרט הווליוד שובר קופות ? זה הכי מטריף אותי ואני פשוט מוצא את עצמי צועק " סעעע כבר ! "

פורסם

אני מתוך עיקרון לא "נידבק" לרכב שמלפני גם אם הוא מעכב אותי.

אין בזה שום תועלת וחסרונות יש בשפע כגון סיכון מיותר שלי ושלו, הקטנת שדה הראייה שלי וצימצום היזדמנויות לעקוף אותו מהימני.

נהג "שתקוע" בשמאלי זהו נהג ללא כל מודעות וללא שום ראייה עתידית וכנראה גם לא אינטיליגנט במיוחד, אם אני ילחיץ אותו בכך שאני אדבק אליו הסיכוי גדול שהוא יילחץ ויעשה טעות נהיגה שבמקרה הטוב תעכב אותי יותר ובמקרה הרע תגרום לתאונת דרכים.

במידה ונהג כזה לא מפנה אחרי היבהוב עם האורות אני יחכה עד שתיהיה לי היזדמנות לעקוף אותו, ובמידה ויש מספיק כח זמין ומתפרץ ברכב, לא ייקח הרבה זמן עד שתגיע "פירצה" לעקיפה.

פורסם

דבר ראשון הוא שאני מסכים איתך במיליון אחוז ,ראה זאת לפי הודעותיי בשרשור.

עכשיו חבר שלי קפץ אליי להביא לי דיסק ובמקרה קרא את הודעתך, בתגובה אמר לי:

"אז מה ,גם אתה לא שוטר ואל תחנך אותי לשמור על החוק של לשמור על הימין, אתה עובר על החוק ע"י נסיעה מהירה ,אז אני רוצה לעבור על החוק ע"י כך שכל הדרך הבייתה אני אסע בשמאלי ,אם יבוא שוטר שיתן לי דו"ח".

מה דעתכם בנושא?

בכוונה הבאתי גם דעה מנוגדת ,אני רוצה לראות מה אנשים חושבים.

פורסם

כן פיש ואז תקבל דוח על עקיפה מימין ותסביר לשוטר שעה שהוא צריך לתת דוח לאוטו נהג שתקע את כולם על השמאלי , והוא מבחינתו עדיף לו ציפור אחת ביד מאשר 2 על איילון (למי שלא הבין את המטאפורה - תקבל דוח )

פורסם
דבר ראשון הוא שאני מסכים איתך במיליון אחוז ,ראה זאת לפי הודעותיי בשרשור.

עכשיו חבר שלי קפץ אליי להביא לי דיסק ובמקרה קרא את הודעתך, בתגובה אמר לי:

"אז מה ,גם אתה לא שוטר ואל תחנך אותי לשמור על החוק של לשמור על הימין, אתה עובר על החוק ע"י נסיעה מהירה ,אז אני רוצה לעבור על החוק ע"י כך שכל הדרך הבייתה אני אסע בשמאלי ,אם יבוא שוטר שיתן לי דו"ח".

מה דעתכם בנושא?

בכוונה הבאתי גם דעה מנוגדת ,אני רוצה לראות מה אנשים חושבים.

חביבי, איפה בדיוק קראת שאני רוצה לחנך אותך על הכביש????

רשמתי שבמידה ואתה מעכב אחרים ללא סיבה מוצדקת (שהסיבה היחידה היא שאתה באמת עוקף ולא נשאר רגע אחד מיותר בשמאלי) יש סיכוי שמישהו יחנך אותך.

אני בז ל"פדלאות השמאל" לא בגלל שהם עוברים על החוק, אני בז להם כי אין להם שום היתחשבות מינימאלית בזולת ומרשים לעצמם לגזול את זמנם של אחרים בחינם!

הזמן של רובנו הוא דבר יקר, או שתשלם על עליו או שתזוז מהשמאלי!

במידה ואני בימני ורואה מישהו שמנסה להישתלב לכביש מהיר אני מיידית יעבור לשמאלי במידה והדבר מיתאפשר, לצערי אני יכול לספור על יד אחת את הפעמים שמישהו עשה זאת בשבילי וזה בדיוק על אותו עיקרון של הגדלת ראש בזמן נהיגה והיתנהגות שתיתרום למצב של זרימת התנועה על הכביש.

"ערס קטן" היקר, אני אקח את הסיכון לקבלת הדו"ח בדיוק כמו שאני לוקח את הסיכון בקבלת דו"ח על מהירות מופרזת.

אם בדיוק בזמן הסיטואציה יש שם שוטר, יש סיכוי טוב שהוא ידאג שהפדלאת שמאל תפנה את הנתיב לפני שאני אצטרך לעקוף מימין.

פורסם

"דג" היקר שלא תחשוב לרגע שאני לא מסכים איתך ונוהג כמוך באותן סיטואציות ! ואפילו אני יגלה לך סוד תוך כדי העקיפה שאילצו אותי לעשות מימין אני גם משרבב לי כמה קללות ככה על הדרך לאוטו חוסם . אני פשוט אומר שזה תרבות נהיגה מצערת שיש בארץ אני פשוט לא מבין מה יש לאנשים להיתקע על השמאל , דווקא הנהיגה עצמה יותר מרעננת יותר מלהיבה יותר כיפית אם כן אתה עוקף משמאל חוזר לימין מאותת כמובן אתה מרגיש שאתה יותר נוהג מאשר לתפוס הגה לשים את הרגל במעלה מסויימת וככה לנסוע עשרות קילומטרים זה פשוט מרדים

פורסם

אני בעקרון שונא לזגזג בכביש מימין לשמאל ולהחליף נתיבים במהירויות של 100+ קמ"ש, זה מסוכן בלי שום קשר לאם יש תנועה או אם אין תנועה, אני מעדיף להמנע מזיגזוגים מיותרים ככל האפשר. וחוצמזה אני גם לא נוהג בצורה עצבנית ומהירה ואני מאוד עדין עם דוושת הגז.

הפתרון שלי הוא פשוט: לתכנן את הנסיעה בראש.

כל זמן שאפשר להצמד לימין, ואם יש מישה ושזוחל באזור השמונים בנתיב הימני אז לעקוף בעדינות.

לא צריך לתפוס את הנתיב השמאלי במשך עשר ק"מ רק בטענה של "תכנון נסיעה" כי זה חוסר כבוד למי שממהר, אבל מצד שני גם לא להתקע בנתיב הימני אם אני לא צריך לרדת במחלף הבא ולחסום את הדרך לרכבים שמאחורי ושממהרים לרדת במחלף הבא.

מה שאני לא מבין זה את האנשים שמהבהבים לי עם האורגן אורות כשאני נוסע על הנתיב המרכזי זה ממש חוצפה לדעתי.

ולא שאני נוסע לאט, אני נוסע תמיד קצת מעל המקסימום בכל כביש מהיר.

אבל אני לא חוסם להם את הדרך, ואין להם בעייה לעקוף אותי כחוק מצד שמאל.

וכן, גם אני רוצה אולי לעקוף מישהו אחר, אבל מה? הם ממהרים ורוצים שאני אטוס כמוהם על 150+ כי 120+- שאני נוסע זה "לאט מידי" בשבילם בכביש של 100-110 מקס', וזאת לדעתי ממש חוצפה ישראלית,

כי מילא הייתי חוסם אותם מלטוס ב-150+, אבל אני נוסע מהר גם ככה! כאילו צריך להיות משהו באמצע שבין הצבים שזוחלים על 80-90 בנתיב בימני ובין הטייסים שטסים על 150+ בנתיב השמאלי! למה לנהוג בקיצוניות? למה לא לכבד את התמרורים בדרך? למה לסכן את הנהגים האחרים על הכביש ולא להאט כשאתה לידם?

אולי יתחילו לעשות תמרור הגבלת מהירות לכל נתיב בכביש?! יש את זה כבר בארה"ב...

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אתה החוצפן פה לא האנשים שמהבהבים לך , מה אתה נתקע על האמצע בשביל מה באמת אבל תסביר לי בשביל מה ? אתה רואה אנשים שממהרים ואתה נוסע לך בכיף באמצע זה מרגיז , זה תוקע , זה מאיט את התנועה הכללית , תעוף לימיני וזהו ! אתה אוהב לנסוע 80 ? אין בעיה בכיף שלך סע על הנתיב הכי ימיני ואף אחד תאמין לי לא יעז לעשות לך אפילו נורת איתות .

משגע אותי פשוט שאנשים פה חיים בסרט , שהם קובעים חוקים מחדש ועוד מעיזים להגיד לאנשים שרוצים להגיע ליעדם במהירות ובבטיחות שהם חוצפנים , אתה יודע מה אתה גורם ? אתה גורם לכך שאני יסע על 120 יבלום את האוטו בגלל שאתה תקוע לי על האמצעי , הבחור שנוסע על השמאלי הוא על 140 לי נשאר 2 אופציות או להיכנס לשמאלי ולגרום לבחור שמאחוריי לבלום או שאני יצטרך לבלום משמע סתם בזבזתי דלק על בלימה והאצה , סתם דפקתי את החור באוזון עוד יותר ולמה ? כי לך מתחשק לנסוע באמצע ? אתה החוצפן פה לא אף אחד אחר ! ואתה לא תקבע לי על כמה לנסוע , אני רוצה לטוס על 500 קמ"ש יש שוטרים שיתנו לי את הדין על זה לא אתה !

אין לך שום סיבה מוצדקת לנסוע על האמצעי , זה נתיב עקיפה בדיוק כמו השמאלי ביותר , ומתוך היגיון פשוט שאם התנועה על הימני היא 50 אז סע באמצעי כי זה 100 ואז השמאלי זה 120 אבל ראבק אם התנועה בימיני זה 100 אתה נוסע על 100 והאמצעי מתקדם ב120 למה לעזאזל שתדפוק את הזרימה של הכביש ? בגלל שבחוק כתוב 110 מקסימום מהירות ? ! בגלל אנשים כמוך יש תאונות ! כי אלה שרוצים להגיע הביתה מהר אחרי יום עבודה נתקעים מאחורי אנשים כמוך מקבלים עצבים ואז נוסעים כמו משוגעים ועושים תאונה ואז אומרים שהמהירות הורגת . שהייתי בנאפה מדהים איך שזה עובד שם . בנתיב 1 לא 2 האיטיים יורדים לשוליים ונותנים לממהרים לטוס על הנתיב ככה אין פקקים אין עצבים והכל זורם אז פה שיש לך 3 נתיבים אתה נותן לעצמך לגיטימציה לנסוע על האמצע ..

פורסם

אני נותן לגיטימציה כי גם לי בדיוק כמוך, יש את אותה הזכות הבסיסית לעקוף. ופשוט לא בא לי לעקוף במהירות שהיא מסוכנת מידי.

ואתה לא תכתיב לי באיזו מהירות לעקוף! מצידי לעקוף במהירות של 80.00000001 קמ"ש את זה שנוסע על 80 בצד ימין.

אין הבדל ביני ובינך על הכביש, יש רק כאלה שלא מכבדים האחד את השני.

ולא דיברתי על מצב שאתה עם 2 ברירות כמו שאתה מתאר "או שאתה בולם מאחורי או שאתה חותך מישהו בנתיב השמאלי", אלא דיברתי על מצב שאתה יכול לעקוף אותי משמאל בלי בעיה ובוחר לגרום לי לנסוע מהר יותר בשביל שלא תיצמד אלי לתחת ולהפריע לי עם אורות גבוהים במראה כמו איזה ערס.

אבל אתה יודע מה? אם גרמתי לך לרדת ממהירות של 150 לאזור ה-120 אפילו לכמה שניות, ולנהוג בצורה קצת יותר שפויה, אז וואלה אני מרגיש טוב עם עצמי :) תרמתי משהו לסביבה, הצלחתי לרסן קצת משוגע על הכביש אפילו לכמה שניות. מהירות אולי לא הורגת, אבל היא בהחלט תורמת לתוצאות של התאונה, אם תוריד קצת את הרגל מהגז לפעמים אז אולי מי יודע, יכול להיות שזה יציל אותך מתישהו, ואפרורו איכות הסביבה שכל-כך אכפת לך, אז רק שתדע שנהיגה במהירות קבועה ונורמלית תורמת לאיכות הסביבה הרבה יותר מאשר האצות ועקיפות פתאומיות במהירות של 150+ קמ"ש!

בברכת נסיעה בטוחה!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...