Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב נעים לכולם,

האם לדעתכם בעתיד יוצגו גירים ידניים עם 7 הילוכים או יותר במכוניות סטנדרטיות ?

יש כאן בעיותיות מאחר ואין מקום להילוך שביעי במבנה המקובל של ידית הילוכים, והספת "קו" נוסף תגרום לתפעול מסובך יותר מהרגיל.

אשמך לשמוע את דעתכם.

פורסם

למה צריך 7 הילוכים בידני?

בכל מקרה ההילוך השישי הוא הילוך יתר (שיוט)

אתה באמת רוצה לנהוג באוטו פרטי כמו במשאית?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

נו, ולמה צריך 7 או 8 הילוכים בגיר אוטומטי ?

ולגבי הילוך יתר - בדרך כלל בגיר 6 הילוכים הילוכים 5 ו 6 הם הילוכי יתר, בגיר 5 הילוכים הילוך 5 ולעיתים גם 4 הם הילוכי יתר, ויש גם גירים ידניים 4 הילוכים עם הילוך יתר ברביעי

יש בתעשיית רכב מגמה מתמשכת של הגדלת מספר ההילוכים.

לפני 40-50 שנה הסטנדרט היה 3 הילוכים, אחר כך 4, ב 20-30 השנים האחרונות לכולם היה 5 הילוכים, היום יש יותר ויותר מכוניות עם 6, מה הלאה ?

פורסם

אני לא מאמין שיהיה הלאה בגיר ידני.

למה צריך 8 הילוכים בגיר אוטומטי?

תאמת שלא צריך, אבל עם הטכנולוגיות של היום העברת ההילוך מתבצעת בשבריר השניה וכמה שיש יותר הילוכים התאוצה יותר מהירה, מכיוון שיש פחות מדרגה בין הילוך להילוך והמנוע נשאר תמיד בסלד אופטימלי. (בתאוצה חזקה כאמור)

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

אני בכלל צופה הכחדה מוחלטת של התיבות הידניות ממכוניות עממיות (למעט כאלה שמיוצרות במדינות עולם 3 לשוק המקומי)

בכל המכוניות יהיו תיבות רובוטיות יעילות סטייל DSG, וגיר ידני יהיה משהו אקזוטי שאפשר למצוא רק במכוניות ספורט.

V5

פורסם
אני בכלל צופה הכחדה מוחלטת של התיבות הידניות ממכוניות עממיות (למעט כאלה שמיוצרות במדינות עולם 3 לשוק המקומי)

בכל המכוניות יהיו תיבות רובוטיות יעילות סטייל DSG, וגיר ידני יהיה משהו אקזוטי שאפשר למצוא רק במכוניות ספורט.

גם אני חשבתי ככה לפני חצי שנה, אבל תראה לדוגמא את המגמה החדשה בארץ של הקטנות הידניות.

חוץ מזה, באירופה דיזל ידני עדיין נמכר המון.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

אני זוכר שקראתי תגובה של בכיר כלשהי בתעשיית הרכב אשר נדרש לסוגיה זו. לטענתו אין צורך ממשי במעל ל6 הילוכים בתיבה ידנית, כמו כן ברמת התפעול זה יכול להיות מעיק למדי.

ברכב בו מחשב מעביר את ההילוכים (בין אם מדובר על אוט' פלנטרי, קלאץ' רובוטי יחיד או כפול) ההעברה מבוצעת רוב הזמן ע"י המחשב או לכל היותר ע"י לחיצה על דוושה או כפתור ולכן הדבר קל יותר מבחינת תפעול. כתוצאה מכך, "קל" יותר להכניס 8,7 ובקרוב 9 הילוכים בתיבה אוט'.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אם יש DSG7, איזה מניעה טכנית יכולה להיות ל 7 הילוכים ידני?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין מניעה טכנית.

אני חושב שלא מייצרים את זה רק כי ידית ההלוכים תיהיה מסורבלת מידי לתפעול.

ניצרה להילוך שביעי ?

פורסם

אין צורך בהוספת קו נוסף ל-7 הילוכים, מאחר והוא קיים כיום בתיבות 6 הילוכים עבור ההילוך האחורי.

מי צריך את זה? אף אחד. זה טרטור מיותר, בדומה לתיבות אוטומטיות עם 7 או 8 הילוכים. הזכירו כאן DSG, אישית העדפתי את זה בעל ששת ההילוכים על פני בעל השביעיה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אם יש DSG7, איזה מניעה טכנית יכולה להיות ל 7 הילוכים ידני?

אין מניעה טכנית מלעשות כן, זאת גם לא הייתה כוונתי. הנקודה היא שכיוון שאדם מתפעל בעצמו את תיבת ההילוכים (הידנית), זה יהיה קצת מסורבל ומעיק במידה ויהיו לו 7 או 8 הילוכים. אני חושב שאפשר להסכים על זה.

אני נוסע על רכב ידני, 6 היל'. לפעמים אני פוסח על ההילוך החמישי. לדוגמא ביציאה מרמזור בכביש בו המהירות המותרת היא 80.

אני לא מתלונן על כך שישנם 6, אבל לדעתי זה מספיק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עד שלא ימציאו תיבת הילוכים אוטומטית, המסוגלת לקבל פקודות ישירות ממוח הנהג, ימשיך להיות ביקוש לתיבות הילוכים ידניות. מי שנוסע בגיר ידני, יכל להבין על מה אני מדבר. תיבת הDSG זו התקדמות פנטסטית,ככל שמדובר בגירים אטומטיים/רובוטיים, אבל זה עדיין לא זה. עדיין יש את ההשהיות של גיר אוטומטי ועדיין לא תמיד התיבה מבצעת בדיוק מה שהנהג היה עושה אילו היתה לו שליטה מלאה כמו שיש בגיר ידני.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...