Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין הוא שכשיש משהו תקני, אפשר לנרמל דברים על פיו. המצב כרגע שהשוק הזה פחות או יותר פרוץ כי שום דבר לא מאושר.

תמיד יהיו אנשים שילכו לחפארים כי זה יותר זול אבל זה מצב שקיים גם עכשיו, בלי קשר לשיפורים. מוסכי מדרכה יש בכל מקום בארץ.

בוא נגיד שרוב האנשים שירצו לשפר, יעדיפו ללכת למקום תקני ובטיחותי ועם מוניטין. זה מה שקורה, אגב, בחו"ל.

לגבי האם לדעתי זה יהיה בטיחותי כשיהיו רכבים משופרים על הכביש. בהנחה שמותקנים מוצרים תיקניים. לא פחות בטיחותי מכל פחנוע אחר שנע על הכביש וכנראה יותר.

הבעיה שלנו היא לא המכונות, אלא האנשים שמאחוריהן. גם טרנטה על הכביש יכולה להרוג. ראה מקרה טל שביט ז"ל ובכלל, ראה הרוב המוחלט של תאונות הדרכים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
כבר הסברתי שאני חושב שאם זה יאושר בחוק אז כל מיני חאפרים יצוצו ויעשו פה מסחרה אחת גדולה.תגיד,למה לדעתך זה לא מאושר בחוק? אני מאמין שיש כמה אנשים פיקחים במשרד התחבורה, וכמו שכמה חברי פורום אמרו פה יש מדינות שעושות מזה כסף נכון?אז למה לא נדלקת נורה לאחד מהמושכים בחוטים במדינתנו? סביר להניח שבגלל המובן הבטיחותי שיש פה לא?

כאן מר דדון אתה טועה ומטעה בגדול.

המצב כיום הוא שאסור לבצע שיפורים ולכן כל מי שרוצה פונה למוסך מדרכה ולכאלה שראו ביוטיוב כיצד עושים והם מוכנים לבצע

בעל מוסך עם הסמכה והרשאה לא ירצה לאבד את ההסמכה שלו בגלל שיפורים

אם הנושא יוסדר , אז אפשר לפקח אפשר לבדוק להסמיך ויכנסו לתחום מוסכים אשר יתמחו בזה, רוב האנשים ילכו למוסכים הללו (ובטוח בתחום השיפורים שבהם אנשים לרוב פחות מסתכלים על החור בגרוש אלא על האיכות של המוצר וההתקנה) כמו כן בכל העולם וכל יצרני הרכב מחזיקים מחלקות שלמות של שיפורים AMG למרצדס , ford racing לפורד ,וכן הלאה

יצרני הרכב משווקים גם לאפטר מרקט קיטים שלהם לשיפור הרכב , ולדוגמא יבואן סובארו חברת יפאנאוטו רצתה להביא קיט שיפורים לרכבים שהיא מייבאת (קיטים רשמיים של היצרן) אבל משרד התחבורה לא אישר...

אז תלמד את הנושא לפני שאתה מפריח אמירות חסרות כל בסיס

הרי לא יתכן שכל העולם טועה ורק אנחנו צודקים....

ירון

עריכה: מותר לי להתקין צמיג סיני זבל שיתפוצץ בנסיעה מהירה בכביש 6 , שזה ההפך משיפור כי אולי יש מספר גורמים שרוצים להתקין צמיגים כאלו על הרכבים שברשותם אבל להחליף לבולמים משופרים זה אסור.... (גם אם אני אביא אישור מהמנהדס הראשי של היצרן שהם מתאימים ומשפרים את התנהגות הרכב)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כבר הסברתי שאני חושב שאם זה יאושר בחוק אז כל מיני חאפרים יצוצו ויעשו פה מסחרה אחת גדולה.תגיד,למה לדעתך זה לא מאושר בחוק? אני מאמין שיש כמה אנשים פיקחים במשרד התחבורה, וכמו שכמה חברי פורום אמרו פה יש מדינות שעושות מזה כסף נכון?אז למה לא נדלקת נורה לאחד מהמושכים בחוטים במדינתנו? סביר להניח שבגלל המובן הבטיחותי שיש פה לא?

פשוט הפקידים לא רוצים לעבוד קשה ובטוח לא לקחת אחריות על גבם

ראה מקרה רמדיה ומה שקורה מאז במשרד הבריאות ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני גם רוצה להגיד לך עוד דבר. אם תהיה איזה מחלקה במשרד התחבורה שתגיד לי למשל שמוט מייצב א' הוא חוקי לאוטו שלי וב' הוא לא חוקי, או כלוב א' הוא חוקי לאוטו שלי וכלוב ב' הוא לא חוקי וכו' וכו' אני תמיד אלך על אופציה א' גם אם היא יותר יקרה! כרגע המצב שאומרים לנו שכלום לא חוקי וככה אנשים נוסעים אם מה שבא להם כי מבחינת החוק זה לא משנה בעצם. כשיתנו את אופציה א' הזאת שתהיה חוקית לגמרי תאמין לי שאנשים ישלמו יותר ובכיף כל עוד לא יתרתרו אותנו בכביש. אתה תופתע כמה אני אישית מוכן לשלם בישביל שיהיה לי את השקט הזה בפנים כשאני עובר ניידת תנועה.

פורסם
יואל,

היצרן מבין מעולה ברכבו, אך קיימים מוצרי אפטר מרקט שנועדו לשפר פרמטרים מסויימים ברכבים ומוצרים אלו עוברים תקינה ומאושרים. גם יצרנים, אגב, משתמשים במוצרי אפטרמרקט לרכבים שלהם. למשל - בילשטיין מייצרים בולמים לפיז'ו.

בישראל לא מכירים בתקן TUV - שרוב מוצרי האפטרמרקט האירופאים מאושרים על פיו, וחבל, כיון שזה תקן מאוד מחמיר.

לגבי האם יש מקום לדון בסוגיה מבחינה בטיחותית - נתחיל מזה שרוב האנשים בארץ מעדיפים לשלם פחות ולקנות זבל מאשר לשלם יותר. שיפורים בד"כ יקרים יותר מחלקים מקוריים. אני לא צופה שכל המדינה תתחיל לשפר רכבים ברגע שיאשרו דבר כזה. סביר להניח שרוב האנשים ימשיכו לקנות צמיגים סיניים זולים (וחמור יותר, לא למלא לחץ אויר גבוה מספיק) ולנסוע עם בולמים גמורים.

ואם חיים של בנאדם לא שווים את כל שוק השיפורים יחד, מה ניתן לומר על שוק הצמיגים הזולים והברקסים הסיניים?

אם בישראל לא היו מכירים את התקנים המדוברים, נראה לך שסדנאות שיפורים כגון פיטסטופ/E&A/REVO וכל שאר חבריהם היו יכולים לייבא מוצרים ועוד למכור אותם ?

הרי המשחק שהם משחקים זה ''חלקים תחליפיים מאושרי יצרן''.

פורסם

לפי דעתי צריך לאשר את השיפורים ובשלביל יואל, אז באמת יהיה תחליט למשטרה הם הצתרחו למצא את המוסכים החאפרים האלה. ורק לידעתך אני בכלל לא נגעתי במנוע ושיפרתי קודם כל את הבלמים ובקרוב גם את הבולמים.

וככה סתם בכללי מה שמנסים לעשות עם כל החוקים המפגרים האלה, זה כאילו לעשות את העולם מושלם.

שזה בעצם להפוך אותנו לרובוטים. הריי שהבעיה היא אף פעם לא הרכב היא הבן אדם ולא משנה כמה הגבלות יעשו

ואפילו אם משהוא יסע בנטיב משלו לבד גם אז הוא יעשה תאונה, פשוט צריך להבין שככה זה וזהוא.

הם בממשלה אולי הבינו שככה זה אז הם אומרים לפחות נעשה מיזה כסף.

8)
פורסם
אם בישראל לא היו מכירים את התקנים המדוברים, נראה לך שסדנאות שיפורים כגון פיטסטופ/E&A/REVO וכל שאר חבריהם היו יכולים לייבא מוצרים ועוד למכור אותם ?

הרי המשחק שהם משחקים זה ''חלקים תחליפיים מאושרי יצרן''.

חד משמעית לא מכירים בתקנים המדוברים - לפחות לא רשמית.

יכול להיות שפיטסטופ ושאר החברים הרימו את הכפפה והעבירו תקינה מסויימת את המוצרים שהם מוכרים. אני לא מכיר את הפרטים.

פורסם

יש לנו חרא של מדינה.. רק מי שיש לו כסף יכול להנות ממכוניות חזקות.

לא מבין את זה, למה לא עושים באמת מקום שבודק ששיפרו את הרכב כמו שצריך וזה לא יגרום לתאונות.

מזה משנה אם אני מיליונר ויביא למבורגיני עם מנוע 8000000 ליטר ו18 טורבואים עם מיליון כוח סוס ו20 אגזוזי לחץ

או שאני בן אדם רגיל שאין לו יותר מדי כסף להביא אוטו כזה ובסך הכל רוצה להנות מכוח כמו של קורבט פשוט בהונדה סיוויק או סובארו אימפרזה..

מישהו רשם שאם כבר אסור לשפר אז שגם יצא חוק שאוסר להביא מכוניות שהם יותר מ 1000 סמ"ק, כי ואללה הוא צודק למה רק מי שיש לו כסף יכול להנות ממכוניות ?! אפשר לעשות תאונה גם עם סוזוקי סוויפט שנת 90 עם מנוע כלום סמ"ק בגלל ילד שהוציא עכשיו רישיון והוא מתלהב לסגור סקאלה או בחורה שפשוט לא יודעת לנהוג ועושה תאונה בגלל שלא מצאה את הדוושה של הברקס.

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם

הדיון הוא לא על כמה כסף יש לאנשים אלא על האם זה בטיחותי לשפר רכבים ולמה אין אישורים על זה בישראל.

פורסם

נו אז מה אמרתי .. ?

זה בטיחותי אם יעשו מקום שבודק אם זה באמת בטיחותי כמו במכוניות חזקות שבאות ככה מהחברה.

כי כרגע במדינה רק מי שיש לו כסף ויכול להרשות לעצמו מכונית חזקה יהנה..

פורסם

בשביל לשפר מכונית בצורה בטיחותית גם צריך להשקיע כסף.

כל מה שקשור למכוניות זה עסק יקר. גם בחו"ל.

פורסם

אבל זה לא משנה כמה זה יהיה יקר אתה לא מגיע לנקודה.

הקטע זה שכמה שתשפר מכונית בארץ לא תגיע לסכום של פורשה לדוגמה שיש לה אותו כוח. למה ? כי בפורשה רק על השם אתה תשלם עוד 100 אלף שקל - שבארץ ב 100 אלף שקל אתה יכול גם לקנות אוטו פשוט(סיויק,אימפרזה,106 וכו') וגם לשפר לו תתחת.

פורסם

דעתי היא שעד שלא תשתפר תרבות הנהיגה בארץ אין מקום לאיישור שיפורי רכב ואני אסביר- רוב חברי הפורום הזה הם אנשים בוגרים בראש ובעלי ידע והגיון,אנשים בעלי הבנה במכאניקת הרכב ומכלוליו ולפי זה גם יודעים מה רצוי ומה לא לעשות ברכבם. במידה וחוק כזה יאושר השמועה תתפשט כמו בשדה קוצים וכל ילד שרק הוציא רשיון יידע שבמחיר פעוט הוא יכול להוסיף לאוטו שלו כוח( כמה פוסטים מעליי יש מישהו שממחיש את זה בטענות של למה רק אנשים עשירים יכולים לנסוע במכוניות מהירות ואם זה היה מאושר ברשיון אז הוא היה הופך תסובארו/הונדה שלו לרכב עם 100000 כ״ס) ומזה אני חושש. לילדים האלה אין את ההבנה שיש לאנשים כמוכם אל תשכחו זאת, וברור שאפשרי לעשות תאונה עם כל רכב והכול תלוי בנהג אך תארו לכם מצב שכל ילדון ייסע על רכב משופר שההנאה ממנו תהיה לבדוק כמה סקאלה הוא סוגר על כביש החוף,זה מה שמטריד אותי. תן נשק לאדם אחראי ובוגר וכלום לא יקרה, אך תן אותו לילד שאינו מבין את ההשלכות וזה מתכון לצרות. כולנו היינו בני 17 וכולנו נסענו על 200 קמש ועשינו רייסים ופתיחות ואני בטוח שזה מה שעדיין קורה בקרב ילדים שמוציאים רשיון ואני לא בטוח שלהוסיף לרכבים שלהם כח למנוע זה הדבר האחראי והנכון. אולי אני מגזים ואולי לא אבל אותי מעניין האספקט הבטיחותי ותו לא.

פורסם

יואל ,

מבין את החששות שלך רק שאני לא מאמין שלילד שרק הוציא רישיון יש 40,000 שקל לפרויקט טורבו לדוגמא , אני עובד בבית ספר ואני רואה באיזה רכבים הנהגים בחדשים נוהגים או רכבים ישנים ממש (אונו 87,שרייד 93 ) או רכבים של ההורים , זה ממש לא מחיר פעוט להגיע לאיזה שהוא הספק גבוה ומסוכן מהרגיל , אם כסף מגיע אז הוא מגיע מההורים ואם יש כבר כזה סכום אז ההורה יקנה לילד רכב חדש , ראיתי לא מזמן מישהו בבת ים (נהג חדש) נוהג על איביזה קופרה 08 עם פורק אינטרקולר מוגדל (לפחות ממה שראיתי ושמעתי ) ומי יודע איזה עוד תוספות בוא נסכים שהיא לפחות 200 כוחות סוס אז מה ? זה לא מסוכן לתת לילד ? , אני מבין מה היחס שלך לעניין יחד עם זאת אני חייב לציין שאני חושב שדווקא הפחתת החוקים תעזור ולתת קצת יותר בטחון באזרח

keep drooling im spooling :twisted:

• תוכן חדש...