Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כשנתיים מישהו נכנס ברכב שלי.

הגשתי תביעה לחברת הביטוח ובשבוע שעבר התבשרתי מהעו"ד שחברת הביטוח הציע לשלם סכום נחמד.

אני לא מעוניין להגיע איתם לבית משפט מכיוון שהסכום נראה לי הוגן למדי.

למיטב הבנתי העו"ד גובה עמלה בסך של 8%+מע"מ.

האם יש עוד הוצאות עליהם העו"ד גובה?

אני שואל מכיוון שהעו"ד אמר לי שאחרי הניכוי של החלק שלו אני מקבל X ש"ח ואתמול ראיתי שאחרי הורדה של 8 אחוז+מע"מ, אני אמור לקבל יותר מה X אותו הוא ציין. (רק אתמול כשחתמתי על המסמכים לחברת הביטוח ראיתי את הסכום המקורי אותו אני מקבל)

האם הוא מנסה לקחת לי יותר ממה שהחוק מאשר?

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

עודד שכר טרחה ולא עמלה

נוסח החוק

שכר טרחה

16. (א) המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין תקבע, באישור שר המשפטים, תעריף מקסימלי לשכר טרחה של עורך-דין בעד הטיפול בתביעות לפי חוק זה, ובלבד ששכר טרחה שנקבע לפי תוצאות הטיפול לא יעלה על 8% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע, ואם היו הליכים משפטיים - על 13% מהסכום שנפסק; מי ששילם שכר טרחה העולה על התעריף המקסימלי, זכאי להחזר העודף.

וזה נוסח התקנות

שכר טרחה לאחר פסק-דין

2. שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהוגשה לבית-המשפט, לא יעלה על 13% מהסכום שנפסק.

שכר טרחה בפשרה

3. על אף האמור בסעיף 2, שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהוגשה לבית-המשפט שהסתיים בפשרה לא יעלה על 11% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע על פי הפשרה.

שכר טרחה כשאין הליכים משפטיים

4. שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהסתיים ללא הגשת תביעה לבית-המשפט לא יעלה על 8% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע.

מס ערך מוסף

5. השיעורים שנקבעו בכללים אלה אינם כוללים מס ערך מוסף שבו נתחייב עורך-הדין לפי חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1976.

"שכר טרחה" - שכר טרחה שנקבע לפי תוצאות הטיפול.

אז השודד לא שדד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נעזוב רגע את השודדים בצד :roll:

שיעור שכר הטרחה כשמדובר בנזקי גוף על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים נקוב כשיעור מקסימלי בחוק שהובא על ידי ישה. אסור לעורך דין לגבות יותר !

אכן המדרגות הן 8% או 11% או 13% בתוספת מע"מ כחוק תלוי בשלב בו מסתיים הטיפול.

אבל עוה"ד רשאי לגבות בנוסף לשכר הטרחה גם הוצאות כנגד הצגת קבלות בגין הוצאות אלו (צילומי תיקים רפואיים למשל, שליחויות וכיוצא באלו). ההוצאות אינן חלק משכר הטרחה !

כשמדובר על תביעות בגין נזקי גוף שאינם תוצאה של תאונת דרכים שיעורי שכר הטרחה אינם מוגבלים על פי חוק ועו"ד רשאי לקבוע או לגבות שכר טרחה כפי שהוסכם בינו ובין הלקוח בהסכם שכ"ט.

עוד הערה חשובה שלא רבים מודעים לה:

שכר טרחה שנקבע על בסיס אחוזים מסכום הפיצוי שמקבל הלקוח הינו "שכר טרחה התלוי בתוצאות ההליך".

כאשר נקבע סכום כספי מסויים כשכר טרחה קבוע מראש וללא קשר לתוצאות ההליך, ההגבלה שבחוק שצויינה לעיל לא חלה ועו"ד רשאי לדרוש איזה סכום שהוא מוצא לנכון ושכמובן מוסכם על הלקוח !!

טיפ חשוב : תמיד כשמתקשרים עם עו"ד הקפידו לחתום על הסכם שכר טרחה ברור ופשוט שמשקף את המוסכם בין הלקוח ובין עורך הדין (גם כשמדובר בנזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים שאז שיעור שכר הטרחה המקסימלי מוגבל על פי חוק)

פורסם
עודד שכר טרחה ולא עמלה

נכון. :oops:

שכר טרחה

16. (א) המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין תקבע, באישור שר המשפטים, תעריף מקסימלי לשכר טרחה של עורך-דין בעד הטיפול בתביעות לפי חוק זה, ובלבד ששכר טרחה שנקבע לפי תוצאות הטיפול לא יעלה על 8% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע, ואם היו הליכים משפטיים - על 13% מהסכום שנפסק; מי ששילם שכר טרחה העולה על התעריף המקסימלי, זכאי להחזר העודף.

שכר טרחה לאחר פסק-דין

2. שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהוגשה לבית-המשפט, לא יעלה על 13% מהסכום שנפסק.

שכר טרחה בפשרה

3. על אף האמור בסעיף 2, שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהוגשה לבית-המשפט שהסתיים בפשרה לא יעלה על 11% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע על פי הפשרה.

שכר טרחה כשאין הליכים משפטיים

4. שכר טרחה בעד הטיפול בתביעה לפי החוק שהסתיים ללא הגשת תביעה לבית-המשפט לא יעלה על 8% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע.

מס ערך מוסף

5. השיעורים שנקבעו בכללים אלה אינם כוללים מס ערך מוסף שבו נתחייב עורך-הדין לפי חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1976.

"שכר טרחה" - שכר טרחה שנקבע לפי תוצאות הטיפול.

אז השודד לא שדד

דבר ראשון תודה!

אז זהו שהוא כן ניסה לשדוד.

הסכום אותו הוא אמר שאני אקבל נמוך בכ 10,000 ש"ח מהסכום אשר חברת הביטוח תשלם לי! (נמוך ב 19.5%)

לפי החישובים שעשיתי הסכום צריך להיות נמוך בכ 5500 ש"ח ולא ב10K.

עודד.

פורסם

אבל עוה"ד רשאי לגבות בנוסף לשכר הטרחה גם הוצאות כנגד הצגת קבלות בגין הוצאות אלו (צילומי תיקים רפואיים למשל, שליחויות וכיוצא באלו). ההוצאות אינן חלק משכר הטרחה !

כשמדובר על תביעות בגין נזקי גוף שאינם תוצאה של תאונת דרכים שיעורי שכר הטרחה אינם מוגבלים על פי חוק ועו"ד רשאי לקבוע או לגבות שכר טרחה כפי שהוסכם בינו ובין הלקוח בהסכם שכ"ט.

תודה!

לגבי הוצאות, הוא אמר 8%+מע"מ+ הוצאות.

השאלה היא האם הגיוני שההוצאות עומדות על כ 5000 ש"ח??

לדעתי לא!

אני אחכה לראות את החשבונית שהוא יציג.

עודד.

פורסם

5000 ש"ח הוצאות על פניו לא סביר.

תבקש פירוט עבור כל ההוצאות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עודד

באיזה שלב הסתיים התיק ? לפני הגשת התביעה לבית משפט או לאחר שכבר הוגשה התביעה לבית המשפט ?

ייתכן ואינך מודע לכך שבעניינך כבר הוגשה התביעה לבית המשפט ואז מדובר בשכ"ט בשיעור 11% + מע"מ + הוצאות, מהסכום הכולל שנרשם בשטר הקבלה והפטור (המסמך של חברת הביטוח שעליו חתמת).

בכל מקרה אם עוה"ד דורש הוצאות בסך 5,000 ש"ח מעבר לסכום שכר הטרחה, אתה כלקוח זכאי לדרוש פירוט ההוצאות והצגת חשבוניות בעבור ההוצאות.

לפי המספרים שמסרת נראה לי שהסכום הכולל שנרשם בשטר הקבלה והפטור שעליו חתמת הוא כ- 60,000 ש"ח . האם אני צודק ?

אם אכן מדובר בפשרה בסך כולל של 60,000 ש"ח אז שכר הטרחה אמור להיות:

פשרה לפני שהוגשה התביעה לבית המשפט- 5,568 ש"ח (כולל מע"מ) + הוצאות

או, פשרה לאחר שהוגשה התביעה לבית המשפט- 7,656 ש"ח (כולל מע"מ) + החזר אגרת בית משפט 652 ש"ח + הוצאות

פורסם

הי שלמה.

התיק נסגר לפני הגשת תביעה לבית משפט.

הסכום עליו חתמתי בשטר נמוך במקצת מהסכום אותו ציינת ואכן לפי חישובי סכום העמלה+מע"מ (לפני הוצאות), עומד על כ 5000 ש"ח.

אני אחכה לפירוט שיופיע בחשבונית.

תודה!

עודד.

פורסם

שוב מזכיר "שכר טרחה" ולא "עמלה" .

בכל אופן עדכן אותנו איך התפתח הסיפור. גם אני סקרן לדעת מהו פירוט ההוצאות שנגבה עבורן סך של כ- 5,000 ש"ח.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

העו"ד שלי אומר שהוא מקבל את הצ'ק מחברת הביטוח ומקזז את שכרו בתוספת מע"מ והוצאות ואת העודף מעביר אלי ...איך אני ידע כמה כסף הוא קיבל מחברת הביטוח ?

יואב

פורסם

למרות שחתמת על יפוי כוח המאפשר לעו"ד לחתום על הסדר ובהנחה שחברת הביטוח תגיע להסדר בלי שיצטרכו לפנות לעזרת בית-משפט, הרי שעו"ד שמכבד עצמו, יגיש לך לחתימה את ההסכם שנסגר עם חברת הביטוח ויבקש ממך לחתום עליו. אם תקרא מה כתוב, תדע בדיוק מה הסכום שסוכם והוסכם.

אם זאת תהיה החלטת בית-משפט, ממילא זה יהיה כתוב וחתום ע"י שופט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כשחברת הביטוח משלמת אז יש ספח של הצ'ק אותו אתה יכול לבקש לראות.

אם מדובר בהעברה בנקאית ישירה מחברת הביטוח לחשבון של עורך הדין אז בדרך כלל יש מכתב נלווה של חברת הביטוח המציין מהו הסכום שהועבר לעורך הדין.

בכל מקרה תבקש מעורך הדין שיציג לך אסמכתא לסכום שהתקבל מחברת הביטוח או ספח צ'ק או מכתב של חברת הביטוח.

אם עורך הדין מסרב אתה יכול לפנות ישירות למחלקת התביעות של חברת הביטוח ולקבל מהם את המידע מהו הסכום ששולם לעורך הדין שלך.

אני אישית תמיד ערוך להציג בפני הלקוח שמבקש זאת מהו הסכום שהתקבל מחברת הביטוח ונותן ללקוח צילום של ספח הצ'ק שהתקבל מחברת הביטוח.

• תוכן חדש...