Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שלום לחברי הפורום.

רציתי לדעת בבקשה מה המשמעות של הזנחה בין חצי שנה - שנה שלמה לטיפול ראש מנוע עקב אטם ראש פרוץ.

זה מה שקרה ברכב של אבא שלי(סוזוקי בלנו שנת 2002 אוטמט), והוא מאבד כ2 - 2.5 ליטר מיים בכל בשבוע (לא יותר מ-150-200 ק"מ בנסיעות קצרות בכל השבוע הזה הוא עושה)

יש טחינה בפקק של השמן, וכבר נעשו כמה בדיקות שהגיעו למסקנה שמדובר באטם ראש פרוץ.

בעקבות מצב כלכלי דחוס ולא קל כרגע, אנחנו חושבים לדחות את הטיפול בין חצי שנה / שנה, ורציתי לדעת מה המשמעות, מה זה יכול לדפוק בדרך ולהגדיל איכשהו את הנזק למנוע. (אם בכלל?)

דחייה של שלושה חודשים תיהיה פחות קריטית?

וזאת בהנחה כמובן שמקפידים יום יום על 100% מיים , ולא תיהיה יותר שום התחממות, גם לא פעם אחת. כמובן לא מיים מהברז, אלה מים ירוקים נורמלים

יש לציין שלא ממזמן הרכב עבר טיפול גדול הכולל : טיימינג , כל השמנים(הגה, בלמים, מנוע), כל הפילטרים(דלק, אוויר,), ניקוי ראדיטור, פלאגים אינג'זקטורים, ומילוי מחדש עם מיים ירוקים, ועוד.

שאלה שניה שקשורה לרכב, בשבוע שיצא לי לנסוע עליו, אני לא יודע איך זה בידיוק בהילוכים אוטמטיים, אבל באיזה יום אחד זה השתנה, ז''א חודש לפני זה לא היה ככה, והתופעה היא כזאת:

המנוע לא רוצה יותר למשוך את ההילוכים מעבר ל3.5 - K4 סל"ד גג(!!), ואני מדבר בעצם על לחיצה עד הריצפה , לא משנה באיזה מהירות, אם אני ב0 או 60 או ב80 לעקיפה, הוא מסרב לעבור את ה4K סל"ד, מה שלא היה בזמן האחרון! בעת לחיצה מוגזמת וסוג של קיק, לא משנה באיזה הילוך - הוא תמיד היה מושך את ההילוך עד 6K סל"ד לקו האדום ונופל בחזרה... עכשיו זה כבר לא ככה.

למעשה, גם אם נוסעים על 100 בהילוך רביעי ומפילים ל3 בכפתור הOVER DRIVE הוא לא מוכן לעבור את ה4K סל"ד בלחץ.

הצלחתי רק במצב P(פוואר בכפתור ההוא למטה) למשוך הילוכים עד 6K. אז מה השתנה פה? :shock:

כי אני יכול להגיד בוודאות שהכפתור P לא היה לחוץ כל הזמן או משהו שהוא תמיד היה מושך.. זה תמיד היה על מצב A/T, וזה מוזר..

פורסם

בבעיית ראש מנוע / אטם ראש פרוץ מומלץ לטפל במיידית ללא כל דיחוי. במיוחד במיקרה שלך שבעיקבות פריצת האטם יש השפעות על מרכיבים ומערכות אחרות ברכב כמו מערכת השימון והפליטה, דבר שרק יחמיר את מצבם ועל הדרך ייפגע בכל הקשור אליהם אם זה חיישנים, ממיר קטליטי וכל שאר ירקות. מיותר לציין שמי יודע אם ניתן להציל את הראש עצמו אם לא לדבר על להחליף בראש אחר. כמו כן בלאיי מאוד מואץ לבלוק המנוע וקח בחשבון שכמה שתידחה את התיקון ככה נזק רב עלול להיווצר גם לבלוק עצמו ואז תשלם כבר פי כמה וכמה וחבל. בעניין ההילוכים והסל"ד שלא עולה ונישאר אי שם תקוע יש לעשות בדיקה לתיבה (אוליי קיים אצלך קולר גיר שהוא גם ניפרץ וממנו עובר מיים לשמן הגיר). בכמה הציעו לכם לסדר את הראש?

:)
פורסם

אוקי, אני מקווה שהטיפול לא ידחה מעבר לסופ"ש הקרוב.

תודה רבה

(אם יש למישהו משהו להוסיף בטעם טוב.. הוא מוזמן)

• תוכן חדש...