Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך השירשור שלי מקודם לגבי הרכב שאנחנו הולכים לקנות מההורים בע"ה אם הכל ילך לפי הספר, אולי כדי גם לעזור להם לגבי הבחירה שהם הולכים לעשות. ההתלבטות היא בין הג'טה 2011 בדגם הפשוט שבקטגוריה לבין המאזדה 3 אקטיב או קומפורט 2011 עם מנוע גם 1.6

מי שהולך לנהוג על הרכב הם ההורים ואחותי הקטנה שעדין גרה איתם והנה השאלות גם:

1. קניה דרך היבואן או ליסינג פרטי? האם קניה מליסינג פרטי יוצאת תמיד פחות משתלמת ויקרה יותר מהיבואן גם אם לוקחים הלוואה מהיבואן/הבנק בתנאים טובים?-לא להתייחס בתשובה לירידת הערך מהליסינג הפרטי כי הם לא מתכוונים למכור את האוטו.

2.מבחינת עלויות שוטפות תחזוקה וטיפולים לאחר ה-3 שנים, האם הג'טה וחלקיה יקרים מאלה של המאזדה?

3. מי חסכונית יותר ( לא צריך להיות מדד שיקבע בסופו של דבר) אבל כן חשוב לדעת.

4. חווית נסיעה והרגשה על הכביש, האם ההבדל משמעותי ואם כן לטובת מי? ובכלל מה אתם חושבים באמת אם אתם ההיתם צריכים לבחור.

5. מבחינת בטיחותית?

6. הבנתי שיש לג'טה תיבת הילוכים רובוטית DSG 7 הילוכים, האם זו הרובוטית של הקורולה שהבנתי שהיא בכלל לא מומלצת מהביקורת בפורום של הרבה חברים או שמה זה משהו אחר לגמרי?

ובכלל אם יש משהו אחר שאני מפספס כאן ואני יכול להגיד להם אשמך לקבל כאן ביקורת נוספת.

פורסם

1.יש היום מגוון רחב של תוכניות מימון – גם לחברות הליסינג וגם ליבואנים (וגם לבנקים).

צריך להשוות מה מציעים מהיבואן ומה מציעים בליסינג הפרטי ולראות מה יותר כדאי, קשה לתת תשובה כללית אחת שתתאים להכל.

2. פולקסווגן יקרה יותר לאחזקה ממאזדה.

3. את נתוני צריכת הדלק תוכל למצוא בכל אתרי היבואנים

4. כאן התשובה היא אינדיבידואלית, יש דעות לכאן ולכאן.

מאזדה 3 הקודמת נפלה מהג'טה (לדעת רבים) בכל הנוגע לחויית נהיגה, אך הדגם החדש הוא כבר סיפור אחר ומהווה יריב ראוי. בקיצור – קח את שתיהן לנסיעת מבחן קצרה ותראה מי מהן "עושה לך את זה" יותר.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם

ראשית, לא הגדרת את צרכיהם.

שנית - למה אתם מגבילים את המבחר לשני דגמים בלבד? מדובר בסגמנט עם מבחר עצום של דגמים, שלכל אחד יתרונות וחסרונות, ויתכן מאוד שתמצאו רכב מתאים יותר לצרכים משל יצרן אחר.

ולגיל - אני לא יודע מה נסיונך עם המאזדה, לפחות בדגם ה-1.6 ליטר (ליסינג) מצאתי אותה מאכזבת - צפופה, לא נוחה ובעליות של הכרמל יש צורך במשחקי טיפטרוניק כדי לתסחוב בצורה סבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שנית - למה אתם מגבילים את המבחר לשני דגמים בלבד? מדובר בסגמנט עם מבחר עצום של דגמים, שלכל אחד יתרונות וחסרונות, ויתכן מאוד שתמצאו רכב מתאים יותר לצרכים משל יצרן אחר.

ולגיל - אני לא יודע מה נסיונך עם המאזדה, לפחות בדגם ה-1.6 ליטר (ליסינג) מצאתי אותה מאכזבת - צפופה, לא נוחה ובעליות של הכרמל יש צורך במשחקי טיפטרוניק כדי לתסחוב בצורה סבירה.

להורים שלי אין צרכים מיוחדים. הם רוצים רכב בתקציב הזה שיהנו ממנו. הם לא גרים באזור כמו העליות של הכרמל.

אני לא מגביל ל 2 דגמים אבל הם נורא מתלהבים מהמאזדה והג'טה.

אם אתה יכול להוסיף לאופציות האלה בתקציב הנוכחי תמיד שמח לשמוע

פורסם

איני יודע איפה אתם גרים, אבל במרבית הערים סוכנויות הרכב נמצאות בריכוזים. מה יותר נוח מלקחת את הפמיליה באיזה יום לסיבוב בין הסוכנויות לצורך התרשמות מהמכוניות, בירור העלויות ובהמשך גם הקדשת קצת זמן לנסיעות מבחן? יכול להיות בילוי של זמן איכות משפחתי ואפשר לגלות דגמים שכלל לא חשבתם עליהם.

לגבי צרכים - אני לא יודע מהם "צרכים מיוחדים" - אבל צריך להגדיר את מספר הנוסעים, הנסועה השנתית, סוג הכבישים בהם תתבצע, צורך בתא מטען גדול, או דווקא לרכב קומפקטי לנהיגה בתנועה עירונית צפופה, לאור השרשור הקודם שלך - התאמה להובלת נכדים וכו'. יתכן שהם יגיע למסקנה שהם זקוקים דווקא לרכב יותר קטן, יתכן שיגלו שצורכיהם דורשים דווקא רכב גדול. וכמובן - הנעלם החשוב במשוואה: התקציב, שלא הוזכר (אם כי לפי הדגמים שהזכרת אני מניח שסביב 130K).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איני יודע איפה אתם גרים, אבל במרבית הערים סוכנויות הרכב נמצאות בריכוזים. מה יותר נוח מלקחת את הפמיליה באיזה יום לסיבוב בין הסוכנויות לצורך התרשמות מהמכוניות, בירור העלויות ובהמשך גם הקדשת קצת זמן לנסיעות מבחן? יכול להיות בילוי של זמן איכות משפחתי ואפשר לגלות דגמים שכלל לא חשבתם עליהם.

לגבי צרכים - אני לא יודע מהם "צרכים מיוחדים" - אבל צריך להגדיר את מספר הנוסעים, הנסועה השנתית, סוג הכבישים בהם תתבצע, צורך בתא מטען גדול, או דווקא לרכב קומפקטי לנהיגה בתנועה עירונית צפופה, לאור השרשור הקודם שלך - התאמה להובלת נכדים וכו'. יתכן שהם יגיע למסקנה שהם זקוקים דווקא לרכב יותר קטן, יתכן שיגלו שצורכיהם דורשים דווקא רכב גדול. וכמובן - הנעלם החשוב במשוואה: התקציב, שלא הוזכר (אם כי לפי הדגמים שהזכרת אני מניח שסביב 130K).

אני ינסה לסכם, ההורים שלי גרים בב"ש, כבישים ברמה טובה וללא הרבה פקקים. עיקר הנסיעות הם לקניות ופנאי, לבקר אותנו וכן יום אחד נכדים בע"ה... אחותי חיילת משוחררת גרה איתם וגם תנהג ברכב.

נסיעה שנתית לא יותר מ 15K בשנה, תא מטען בגודל של משפחתית. הם רוצים רכב שיהנו ממנו מרווח ובתקציב של 120, כמו שזה מגיע ל 125-130 כשיש לשלם מימון.

כרגע העניין תקוע כי אבא שלי מתעקש שיותר משתלם וזול לעשות ליסינג מימוני ואמא שלי דרך היבואן עם הלוואת בלון כשבשני המקרים שמים סכום התחלתי בין 50-60 K ואבא שלי בנאדם עקשן ולא מבין שוא יפסיד יותר דרך הליסינג פרטי.

מלבד זאת אני יגיד להם שיעשו סיבוב, זה לא עולה כסף וזה גם כייף !

עיקר הדברים שמעניינים אותם זה מה שרשמתי בתחילת הפוסט.

פורסם

בתנאים דומים לאלה בחרתי לפני מספר חודשים ב-SX4 שנותנת, לצרכים שלי, את יחס עלות התועלת הטוב ביותר. הדגם המאובזר עולה פחות מדגמי הליסינג של המתחרות, מרווחת יחסית אליהן (אישית אני משווה למאזדה 3 של אשתי), אם אינם זקוקים לתא מטען משמעותי קיים דגם 5 דלתות שעיצובו יותר יפה מדגם 4 הדלתות, והנסיון שלי עם מספר רכבי סוזוקי בעבר הוא אמינות גבוהה ואחזקה זולה.

דגם נוסף, שדי עניין אותי היה הנוט של ניסאן שנמכר באותו זמן בזול, אבל מסיבות שונות, חלקן בעיה טכנית בסוכנות, ויתרתי עליו.

אני חזור ואומר לך - ברור לי שמדובר בהוצאה די כבדה מבחינת המשפחה, כדאי בהחלט לעשות סיבוב בסוכנויות הרכב ולבדוק גם מכוניות יותר קטנות, כיון שיתכן מאוד שספרמיני תתאים להם וחסכון של 15,000-25,000 ש"ח לא הולך ברגל. יש גם דגמי סופרמיני עם תא מטען מוגדל כמו המאזדה 2 ויתכן שמכונית בסגנון זה תתאים להם. האמת היא שכאשר בחרתי ברכב אני רציתי רכב יותר קטן וחסכוני בעיקר לשימוש האישי שלי (לאשתי יש רכב ליסינג שמשמש גם את הבנים), אבל אשתי רצתה רכב שיכול להוביל את כל המשפחה כולל 3 בנים בוגרים, כך שבכל זאת בחרנו במשפחתית.

פורסם

יש לנו ג'טה דגם מנג'ר 2009 אוטו בסה"כ טוב יציב ונוח לנסיעה. אך הוא לא ממש חסכוני דלק. אוטו יציב, נוח, מפנק ומאבוזר תלוי איזה איבזור אתה מזמין הרבה יותר טוב משל מאזדה 3,בסה"כ אוטו נחמד, עממית, פלסטיקה זולה, לא נוחה במיוחד.

אפילו אני מציע לך לא לקנות ג'טה עדיף לחכות עד לנובמבר השנה כי ייצא דגם חדש של ג'טה הרבה יותר חסכוני, מפואר עיצוב חד מעיצוב ג'טה נוכחי, ועוד..

פורסם
יש לנו ג'טה דגם מנג'ר 2009 אוטו בסה"כ טוב יציב ונוח לנסיעה. אך הוא לא ממש חסכוני דלק. אוטו יציב, נוח, מפנק ומאבוזר תלוי איזה איבזור אתה מזמין הרבה יותר טוב משל מאזדה 3,בסה"כ אוטו נחמד, עממית, פלסטיקה זולה, לא נוחה במיוחד.

אפילו אני מציע לך לא לקנות ג'טה עדיף לחכות עד לנובמבר השנה כי ייצא דגם חדש של ג'טה הרבה יותר חסכוני, מפואר עיצוב חד מעיצוב ג'טה נוכחי, ועוד..

בהחלט לקחתי לתשומת ליבי

פורסם

במה בדיוק הג'טה מאובזרת ומפנקת יותר מהמאזדה?

האיבזור דומה עד זהה כשהמאזדה מוסיפה מחשב דרך מאוד מפורט.

אני ממליץ לבדוק גם את יונדאי I30 וקיה פורטה.

מהעבר השני אני אהבתי את הטויוטה אוריס שכנראה קצת חורגת מהתקציב.

אני ממליץ לשקול במקום הג'טה את הסקודה אוקטביה שישובת על בסיס משותף עם הג'טה והגולף, מציעה מנוע 1.2 חסכוני וחזק יותר וגם תא מטען ענקי כבונוס.

בהצלחה.

פורסם

גם הג'טה אינה רכב הספורט האולטימטיבי... שתיהן די דומות. נהגתי בשתיהן, ההבדלים במרחב הפנימי זניחים והוא סביר (קרוב משפחה שלי מסיע במאזדה 3 חדשה מליסינג משפחה עם 3 ילדים, מתוכם אחד עם כסא בטיחות, ולא נרשמה מצוקה מכיוון המושב האחורי), ובכביש הררי גם הג'טה מצריכה משחק עם ההילוכים כדי לסחוב.

גיל מאוויס

• תוכן חדש...