Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה מוצאים מלווה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

אני בן 26, אבל נהג חדש. לא נהגתי מאז שקיבלתי רישאון לפני שנה.

אני קונה רכב חדש בקרוב ולמרות שתקופת הליווי אצלי הסתיימה די מפחיד לנסוע לבד בפעם הראשונה.

להורים ואחי אין רישאון. אוכל לבקש חברים שיסעו איתי מדי פעם, אבל אין מצב למצוא מישהו שיסע איתי באופן קבוע.

מה עושים במצבים כאלה?

כמה זמן לדעתכם עדיף לנסוע עם מלווה בהתחלה?

פורסם

חשבת אולי לקחת שיעור נהיגה לצורך ריענון עם מורה לנהיגה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

במצבך אין כללים. הדבר תלוי בתחושה שלך.

מה שאפשר לעשות הוא לקחת כמה שיעורים אצל מורה לנהיגה כדי לחדד ולהזכיר נשכחות. בסופו של דבר לא תהיה לך ברירה אלא לקפוץ לבריכה, או - במקרה שלך - לצאת לדרך לבד. מה שאני כן מציע לך לעשות הוא לעשות את הנסיעות הראשונות בסביבה מוכרת ובשעות שקטות, ובהדרגה לעבור לנהיגה יותר מורכבת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מלווים מצויינים שניתן לרכוש ב-EBAY וכאלה שאפשר להוריד בטורנט....

:wink:

ובנימה רצינית, אני חושב שמלווה צריך להיות מישהו שיש לך היכרות איתו ויהיה לך נעים ונוח לנהוג בחברתו.

אני גם מצטרף להמלצה למורה נהיגה שבאמצעותו תוכל לרענן את כשירותך.

אופציה נוספת שיכולה להיות מאוד מועילה (גם אם כי יקרה יותר)- קורס נהיגה אישי, יישב לצידך מדריך שגם יוכל להדריך אותך בהתנהלות הבסיסית עם הרכב וגם ללמד אותך תפעול נכון שלו ועבודה במצבי חירום (חו"ח) כך שאתה מרוויח 2 ציפורים במכה אחת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק, וממליץ בחום על קורס נהיגה מתקדמת ,זה ילמד אותך לחוות מצבים קיצוניים וכך תדע לא להילחץ במצבי חירום ,אין מורה טוב מהניסיון ואם תתנסה במצבים קיצוניים כמו החלקה ובלימת חירום תדע לצאת מהם.

וכמו שציין הבחור מעליי תהרוג 2 ציפורים בכמה אחת.

אולי אם תגיד מאיפה אתה אחד מחברי הפורום יתנדב לעשות איתך איזה כמה סיבובים כדי לחדד את הדברים היותר חשובים שלא תמיד לומדים ממורי נהיגה כמו לדעת להסתכל מעבר למה שמתחת לאף שלך, שמירת מרחק וזיהוי מצבים מסוכנים לפני שהם קורים. מעבר לכך ככל שתבלה יותר זמן על הכביש כך תלמד יותר טוב.

סע בזהירות ,כי נהג טוב זה נהג שמגיע הבייתה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תעשה רענון קטן עם מורה לנהיגה או עם חבר איך לתפעל תרכב ואם זה אוטומט אז אני לא מבין מה הבעיה.

פשוט חסר לך עוד בטחון, תנהג באיזי שמור על חוקי התנועה ולאט לאט צבור בטחון.

:beerchug:

:ok:

פורסם
לא נהגתי מאז שקיבלתי רישיון

מחזק, וממליץ בחום על קורס נהיגה מתקדמת

עם אפס נסיון אתה שולח אותו ישר לנהיגה מתקדמת ? - רק לי זה נראה לא הגיוני ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לחלוטין לא הגיוני.

אין שום טעם בקורס כזה לפני שצוברים כמה אלפי ק"מ לפחות אם לא יותר.

העצה של sperial הכי נכונה - להתחיל בתנאים פשוטים (סביבה מוכרת בפרברים, שבת בצהריים, אין גשם), וככל שאתה מרגיש יותר בטוח בעצמך להעלות את רמת הקושי, כשהשיא הוא בשישי בצהריים במרכז ת"א כשאתה צריך גם לנווט תוך כדי :?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה על כל העצות!

הבעיה בשעורי נהיגה היא שנוסעים באותם דרכים שאני כבר מכיר בעיר. יותר קשה עם מקומות חדשים.

עשיתי כמה נסיעות מבחן עכשיו על רכבים חדשים כדי לבחור איזה רכב לקנות (אגב אני כנראה אלך על i10 החדשה ב73k ) ונראה לי שאני פשוט לא מוכן לנהות לבד. התגובה שלי די איטית, ובמהירויות גבוהות הרגשתי שאני עלול לאבד שליטה על הרכב. עד 50 קמ"ש בדרך כלל אין לי בעיה, אבל יותר מזה נהיה מלחיץ בעיקר בפניות ועקומות ויש הרבה בחיפה - האם זה רגיל לנהגים חדשים?

קורס נהיגה מתקדמת נראה מעניין מאוד, אבל האם זה מתאים לנהגים חדשים?

האם לדעתכם יש טעם לנסוע עם קרוב משפחה כמלווה למרות שאין לו רשיון?

פורסם

מלווה ללא מושג בנהיגה, לא יועיל לך, אלא אם אתה מפחד להיות לבד באוטו.

הנסיון והביטחון בא עם הזמן. תתחיל עם מה שאתה מרגיש בטוח ולאט לאט תרחיב את גבולות הקצה.

סע קודם בסביבה דלילה, סביבה עמוסה, ביום, בלילה, בעיר ומחוץ לעיר.

בהתאם לתנאי הדרך ולמהירות המותרת, הגבר מעט את מהירותך. לא חייבים לנסוע 90 בכביש של 90. גם אם תיסע 80 זה בסדר. (אל תיבהל מאלה שטסים וחולפים על פניך, לרוב הם על 110 ומעלה).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי העצה של כמה שיעורי נהיגה אצל מורה הוא רעיון טוב, ואתה יכול לבקש ממנו לבצע את השיעורים באזורים החשובים לך ולא באזורי הטסט. כך תכיר את סביבת המגורים שלך מבחינת דכים ותמרורים ויהיה לך ביטחון קצת יותר גבוה כאשר תצא לדרך ברכבך. אולי תמצא מורה שיהיה מוכל לשבת לידך שעה-שעתיים ברכב החדש שלך לאחר שתקבל אותו, כך שהנסיעה מסוכנות הרכב הביתה תהיה עם ליווי, אני מניח שאת הנסיעה הבאה תוכל לבצע באופן עצמאי. נכון שיש כאן הוצאה כספית מסויימת אבל יתכן שאתה זקוק לרענון כזה. אם הדבר יחסוך לך תאונה קטנה אחת הרי שההשקעה מוצדקת.

עניין שני - ביטחון עצמי הוא דבר נרכש. בתחילה הוא יחסר, בהמשך יהיה עודף ורק לאחר שתצבור נסיון מספק, דבר שבהחלט יכול לקחת כמה שנים, יהיה מאוזן. זה בסדר, כמוכך יש עוד עשרות אלפים על הכביש, בשלבים שונים של הכשרתם.

ועניין אחרון - גם אם יש לך תקלה כלשהי המשך לנהוג. אבא שלי קיבל רשיון בגיל 40, רכש מכונית חדשה ושבוע אח"כ עשה אתה סלטה של 360 מעלות. בעצה של חבר הוא נכנס למכונית המקומטת ונהג בה למוסך (ענין של קילומטרים בודדים). מאז הוא נוהג כבר קרוב ל-50 שנה, עד היום קיבל שני דו"חות תנועה והיה מעורב בתאונת חזית-אחור אחת. גם אם אתה שורט את הרכב או עושה טעות המשך לנהוג (כמובן, הזהר ודאג שהטעויות יהיו קלות ולא יביאו לשלילת רשיון).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כך חבר שיודע לנהוג תושיב אותו לידך אחרי פעם פעמיים תצליח לנהוג כבר לבד אין צורך לבזבז כסף

פורסם

קודם כל, מלווה חסר ניסיון יגרום יותר נזק מתועלת. הוא עלול להתעלם מטעויות משמעותיות שתעשה, ומצד שני להלחיץ אותך שלא לצורך (בסגנון צעקות "תעצור תעצור !" בגלל שקילומטר לפניך מישהו מאותת). תבדוק, אולי מישהו פה בפורום גר קרוב אליך (חיפה, אם הבנתי נכון) ויהיה מוכן לסייע שעה פה שעה שם. אם כי אני מניח שבגילך יש לך חברים שנוהגים כ-8 שנים, אם מישהו מהם נחשב בעיניך אחראי ונוח לך איתו, זה הפתרון הכי טוב.

אני בהחלט ממליץ על שיעור רענון חד-פעמי עוד לפני שתסע עם מלווה. מורה לנהיגה אם הוא טוב, יחזיר לך קצת בטחון ויתקן לך טעויות חשובות ככל שישנן, כך שלא תצטרך לחוש אי-נוחות או פחד שתבייש את עצמך לפני חבר שישמש כנהג מלווה.

לפני 15 שנה רכשתי רכב ידני, אחרי 7 שנות נהיגה על אוטומט לאחר הוצאת הרישיון - הזמנתי שיעור רענון של שעה, סתם עם איזה מורה מדפי זהב, והיה בהחלט כדאי. על אחת כמה וכמה שזה כדאי אם באמת אין לך ניסיון מאז הטסט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שמע אחי, אין משהו מסובך בנהיגה - אתה צריך לתפוס יותר ביצים, כלומר לאגור יותר ביטחון.

אין לך מה לפחד מאיבוד שליטה, ברכב (במיוחד בחדשים שבהם) ישנם מערכות מתקדמות העוזרת לך לייצב את הרכב שלך על הכביש.

הכל בראש, אין ממה לפחד.

בהצלחה.

נ.ב. גם אני גר בחיפה.

Peugeot 206XS

פורסם

מה שאני עשיתי עם שני הבנים שלי כמלווה יום לאחר שקיבלו רשיון היה להביא אותם למגרש החניה (הנטוש) של מרכז הקונגרסים, לתת להם לעשות שמיניות, לנהוג במעברים שבים מקמות החניה המסומנים, חניה בין קוים כאשר בעצם אין רכב שכן ובהמשך בין כלי רכב במקומות מרווחים, וקצת תרגילי שליטה בסיסית ברכב, ומשם הופ - לפרוייד והביתה, כאשר הילד נוהג. ממליץ לך לעשות דבר דומה עם חבר.

• תוכן חדש...