Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למי שזוכר, חיפשתי מערכת ובסוף קניתי מערכת של פיוניר, דגם 2500 ב550 ש"ח כולל מע"מ.

יש חיבור ל4 רמקולים.

באוטו ישנם 2 רמקולים מקדימה בתוך הדש, ו2 אחורים שנמצאים ב"תא המטען"(הרכב המדובר הוא טרנפספורטר, הורדנו לו את כל הספסלים והשארו רק ספסל אחד מקדימה על מנת שנוכל להעמיס ברכב)

אני רוצה לבנות תיבה לרמקולים ולהזיז אותם קדימה(לפני שהם יקבלו מכה ויהרסו)ולמקם אותם מתחת לספסל הנוסעים היחיד שהשארנו(שם הם לא יקבלו מכה).

האם יש משמעות כולשהי לתיבה או כל ריבוע עם חור מתאים במרכזו יספיק?

לגבי החוטים, ה+ וה- ניראים אותו הדבר(חוטים בצבע אפור) וההבדל הוא שאחד מהם בעל סימן שחור לכל הארוך- אם איני טועה זהו המינוס, אך אשמח לקבל את דעתכם לפני שאני מחבר אותם.

תודה.

קובי

פורסם

אולי בכל זאת מישהו יודע אם יש הבדל באיכות השמע אם אני יבנה תיבה או רק יחבר את הרמקולים בעזרת פלטה עם חור מתאים?

קובי

פורסם

בוקר טוב

אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון כשאתה רושם "פלטה עם חור לרמקול"

אבל אני יכול להגיד לך שהרמקול חייב להיות בתוך תיבה סגורה

לכן מומלץ לבנות תיבות שיהיו פחות או יותר בנפח של 8-10 ליטר לרמקולים ממוצעים

ז"א שתי תיבות אחת בכל צד

לגבי החוטים והפאזות של הרמקול אתה יכול לבדוק באמצעות חיבור הרמקול והפעלתו

מה שאתה צריך לראות זה שכשיש סאונד והרמקול מגיב הוא אמור לצאת החוצה ואז לחזור פנימה

במידה ואתה רואה שבמכת באס הוא נכנס ואחר כך יוצא אז פשוט תהפוך את החוטים

מעבר לזה ה(+) וה (-) זה רק פאזות זה לא פלוס ומינוס כמו בבית

אז בכל מצב אתה פשוט תשמע לא נכון אבל נזק בהחלט שלא יגרם ברמות האלו של הרמקולים

ד"א בדשבורד יש לך רמקולים "4 שבהחלט ניתן להרכיב שם סט קומפוננט מקצועי דרך הגברה שיהיה אקוויבלנט לסט "6.5

אשמח להמליץ ספציפית דרך הפרטיות

מקווה שההסבר שלי לא סיבך אותך מדי

בהצלחה

דרור

פורסם

הכוונה שלי בפלטה עם חור - כשהולכים למשל לאוטודיפו, חנות שמוכרים מערכות לרכב וכדומה.

ויש להם רמקולים בתצוגה הם לא בונים תיבה לכל רמקול אלא לוקחים פלטה, עושים בה חורים ומחברים את הרמקולים.

או שאנשים מקבעים את הרמקולים האחוריים במגש( כמו פה http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1225.snc4/155784_484950243305_843658305_5745491_7116938_n.jpg ).

אז אני מבין שעם תיבה ישמעו טוב יותר, רק הבעיה שאני מגבל במקום(כי זה צריך להיכנס מתחת למושבים).

תודה רבה על ההסבר דרור!

קובי

פורסם

בוקר טוב

אין בעד מה אני מקווה שההסבר עזר לך

האמת המצחיקה היא שקראתי את ההודעה שרשמתי לך אתמול שוב ממש עכשיו ונראה לי שאני צריך שיסבירו לי את ההסבר :-P:wink: מרוב שזה חופרני וארוך

בכל אופן לגבי הפלטה עם החורים :

קודם כל אוטו דיפו ממש לא צריך לשמש לך כסוג של איזיה דוגמא להתקנה או לדרך עבודה ברכב

שם הכל חובבני ולא מומלץ להעתקה

כל מטרתם היא להפוך ברזלים לכסף מעבר לכך כל האמצעים כשרים

לגבי התמונה ששמת אז זו תמונה של כיסוי בגא"ז וכשאתה מרכיב רמקולים על פלטה אחורית הרעיון הוא שכשאתה סוגר את דלת הבגא"ז כל הבגא"ז משמש בעצם כתיבת הרמקול

מה שלא יקרה מתחת לכסא האחורי בטרנספורטר

אני חושב (לפי מיטב זכרוני) שיש לך מספיק נפח מתחת לכסא כדי לייצר תיבות לרמקולים

תצטרך לעשות את חישובי ניצול הנפח בעצמך

אם תרצה עזרה פיזית ממש, אתה מוזמן להגיע אלינו וננסה לעזור

שים לב שהרעיון המרכזי הוא להגיע לנפח הנכון ולאו דווקא למידות האורך רוחב וגובה הנכונות

יום טוב

דרור

פורסם

תודה דרור.

הספסל אצלי מחולק ל3 אז אין הרבה מקום, אני אבדוק מה הגודל במטרים היום ואעדכן.

תודה על העזרה.

קובי

פורסם

עידכון:

מדדתי את המקום שיש מתחת לספסל.

הספסל מחולק ל3 תאים.

תא ימיני בגודל של 37 ס"מ, תא אמצעי בגודל של 44 ס"מ, ותא שמאלי בגודל של 37 ס"מ.

העומק זהה בכולם והינו 34 ס"מ.

האם זה מספיק לתיבה?

אני רוצה לשים ב2 הקיצוניים ואת התא האמצעי להשאיר לכל מיני דברים שצריך ברכב כגון ג'ק, נוזל קירור וכדומה.

קובי

פורסם

ערב טוב קובי

אני לא חושב שזה ישנה ממש אם תבנה תיבות לרמקולים מתחת למושב מעץ כזה או אחר

אני המלצתי על MDF רק מכיוון שלעניות דעתי זה חומר זמין וזול ונמצא בכל נגריה בכמויות

מעבר לזה כמו שאמרתי זה לא ממש ישנה

המשך יום טוב ובהצלחה

דרור

• תוכן חדש...