Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Suzuki Alto VS Citroen C1

myegorov86
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

החלטתי שאני הולך על מכונית קטנה וחסכונית, התקציב שלי הוא 60K-65K ונראה לי שהאלטו והC1 זו בחירה די נכונה (תקנו אותי אם לא).

עכשיו השאלה המתבקשת היא על מי מהן כדי ללכת?

אני יודע שהC1 מאובזרת יותר לכן היא גם יקרה יותר, אבל מה שהכי חשוב לי זאת האמינות של הרכב והחיסכון בדלק.

אז בבקשה תעזרו לי לבחור

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי נסיעות מבחן יותר יעזרו לך להחליט מאשר 100 הודעות בפורום.

אם אין רכב מבחן של C1, תזמין נסיעת מבחן על פיג'ו 107, רכב זהה ל C1.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יצא לי לעשות נסיעת מבחן באלטו ובפיג'ו 107 שזה בעצם אותו הרכב. למרות שה107 הייתה רובו-מאטית עדיין הרכב הרגיש יותר "עגלה" בעוד האלטו הייתה ממש זריזה בעיר וגם יחסית נוחה. המושבים היו ממש קשים אבל גם נוחים. זה כנראה משהו שמתקהה עם הזמן - אם כי זה היה שינוי מרענן למושבים שהתרגלתי אליהן.

בסופו של דבר הרכבים די דומים. שניהם ממש בסיסיים ואין מה להתעמק בזה.

במשוואה שלי האלטו ניצחה בגלל המחיר (כי גם ה"עוד 5אלף" זה משמעותי ברכב שעולה 60. 8% זה כסף.) ובגלל היותה יפנית. אם נשפוט את השוק הישראלי לפי הסטיגמות הקיימות האלטו הולכת לשמור מחירון יותר יציב לאורך זמן בהשוואה לC1

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
יצא לי לעשות נסיעת מבחן באלטו ובפיג'ו 107 שזה בעצם אותו הרכב. למרות שה107 הייתה רובו-מאטית עדיין הרכב הרגיש יותר "עגלה" בעוד האלטו הייתה ממש זריזה בעיר וגם יחסית נוחה. המושבים היו ממש קשים אבל גם נוחים. זה כנראה משהו שמתקהה עם הזמן - אם כי זה היה שינוי מרענן למושבים שהתרגלתי אליהן.

בסופו של דבר הרכבים די דומים. שניהם ממש בסיסיים ואין מה להתעמק בזה.

במשוואה שלי האלטו ניצחה בגלל המחיר (כי גם ה"עוד 5אלף" זה משמעותי ברכב שעולה 60. 8% זה כסף.) ובגלל היותה יפנית. אם נשפוט את השוק הישראלי לפי הסטיגמות הקיימות האלטו הולכת לשמור מחירון יותר יציב לאורך זמן בהשוואה לC1

הסוזוקי אינה יפנית אלא מורכבת בהודו, איכות הגימור אינה גבוהה במיוחד, וציון בטיחות של 3 כוכבים בלבד.

ה C1 מודרנית בהרבה, איכות גימור גבוהה הרבה יותר, ציון בטיחות של 4 כוכבים , ובכלל אין מה להשוות רכב אשר תוכנן במקור לאירופה מול רכב אשר תוכנן לשוק כאמצעי תחבורה זול לעולם שלישי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

וכמובן שמבין ה2 הc1 היא דווקא היפנית. היא מיוצרת בשיתוף עם טויוטה.

ואישית מבחינה של הc1 באולם תצוגה והשוואה לפיאט פנדה, ממש לא אהבתי את הc1, היא הרגישה לי כמו אוטו יפני :roll:, לא נוחה ולא מעוצבת (מבפנים) עם תחושה של חסכון בכל מקום אפשרי. רחוק מאוד מהאיכות של מכוניות אירופאיות - למי שיודע להעריך אותם ולא את סיפורי טיוטה-זה-אמין-אבל-רק-הולך-להם-המנוע-מבוצה-ואי-אפשר-לעצור.

את האלטו לא ראיתי חוץ מברחוב אז אני לא יכתוב עליה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
יש לי נסיעת מבחן בשתי המכוניות בשבוע הבא.

אני ארפסם את ההתרשמות שלי מהן בהמשך

אם האייגו יפנית, ה-C1 היא יפנית לא פחות ממנה. לא נטעה כנראה אם נראה באייגו כיאריס המקורית שהשילו מעליה כל מה שניתן כדי להפוך אותה לזולה ובסיסית עוד יותר.

על אותו משקל, אם האייגו יפנית, כך גם האלטו (תכנון ביפן, הרכבה מחוץ ליפן). להערכתי, האלטו נבנתה "מלמטה", במובן הזה שניגשו אל לוח השרטוטים ובראו "יש מאין", בעוד האייגו היא למעשה תוצר של תרגיל הפוך (התבססות על היאריס המוצלחת כמוצר מוגמר, בתור חומר גלם). יש לכך השלכות קונספטואליות בכל הקשור למתודת העבודה ההנדסית. לתחושתי בלבד, האלטו יותר complete - בין השאר מהסיבה הזו - מהשלישיה היפנו-צרפתית.

יהיה מעניין לשמוע את התרשומתך שלך ושל אחרים, מנסיעת המבחן. :-)

:idea:
פורסם

מאוד יפה התאוריה שלך, על השלכותיה לענין "שלמות האוטו" כמכלול תכנוני. הענין הוא שאין לה שום אחיזה במציאות, לפחות ככל שאני יודע. היאריס, גם הקודמת, גדולה במספר וחצי על האייגו וגם אם ריצפתה המקוצרת אכן משמשת כריצפה לאייגו, דבר שאני איני יודע, אין בכך להגיד דבר וחצי דבר על המוצר המוגמר. בדיוק באותו אופן אין לי ידיעה מהיכן צמחה האלטו ולהבנתי, גם אתה רק משער שמדובר בתכנון עצמאי ומנותק מכל תכנון קיים. גם אם זה כך, אין בכך לומר כלום על טיבו של האוטו. הדבר היחיד שאני כן יכול להסיק, נובע רק מעיצוב המכוניות הללו, ובתחום הזה לבדו אני מעדיף את השלישיה היפנואירופית על המכונית היפנוהודית.

פורסם

מתוך וואלה! מילון:

כנראה

(תה"פ)spc.gif נראה ש-, קרוב לוודאי, כפי הנראה, סביר ש-, למראית עין, אל-נכון, עושה רושם, לכאורה

הערכה

(נ')spc.gif אמידה, שמאות, השערה, שיעור, אומדן; ביקורת, מתיחת ביקורת; עליית ערך, מתן כבוד, ייחוס משמעות

תחושה

(נ')

spc.gif הרגשה, הכרה, גירוי, אינטואיציה, תפיסה

של

(מ"י)spc.gif משתייך ל-, שייך ל-, בבעלות, שמקורו ב-, מן, עשוי מ-

:idea:
פורסם

ומה חברי היקר רוצה להבהיר באמצעות הציטוטים הללו מהמילון ? שהספקולציות שהוא מפריח הן בעצם סתם תרגילים בלוגיקה למתחילים ומכאן שתגובתי היתה מיותרת שכן התיחסה לכלום. כנראה שהוא צודק.

פורסם

לטעמי הסיטרואן עדיפה, הן די דומות מבחינת מראה וגודל, אבל הסיטרואן טובה יותר מבחינה בטיחותית וביצועים, מה גם שהמנוע של מיוצר על ידי טויוטה...

השאלה אם בתקציב הזה, לא כדאי למצוא איזו גטס משומשת או סיריון משומשת שנת 2008 ככה? הן יתנו ביצועים טובים יחסית והן מכוניות ולא קופסאות פח עם מנוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גטס פליטת ליסינג בת שנתיים בלי אחריות לשום דבר ונטייה להתפרק כמו כל רכב חברה אחר, או C1 (נניח שתמצא חן בעיניו יותר) באותו מחיר ועם שנה רביעית של אחריות בתוספת 600 שקלים?

החלטה קשה בהחלט.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...