Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליסינג פרטי למי כדאי:

הרבה מידע נכתב בפורום על למה כדאי ולמה לא כדאי לקנות רכב חדש מליסינג פרטי לעומת רכב מהיבואן או דרך הליסינג עצמו?

מדובר על הרכב הראשון שלנו שאנחנו לא רוצים כל שנתיים שלוש להחליף למרות הירידת ערך ובתקווה שלא נצטרך לעשות זאת בגלל כל מיני דברים לא צפויים. בידינו 50000 שח מזומן.

ההתלבטות היא בין כמה אופציות:

1. 1.מאזדה 3 החדשה 2010 דרך היבואן עם הלוואת מימון רכב מהבנק או דרך ליסינג פרטי. השאלה היא בעצם איפה אני משלם פחות ריבית-בנק או חברת ליסינג כשבליסינג הרכב כעבור 3 שנים במידה ואני קונה יהיה אצלי יד 2 ושוויו יהיה נמוך יותר? או שמה יש משהו נוסף שאני מפספס.

2. 2. מאזדה 3 החדשה 2010 לקנות מליסינג מימוני שעשתה ממוצע בשנה ראשונה ממוצע 15000 ק"מ במקרה הטוב, מישהו אחר כבר שילם את המיסים ולקנות רכב כמעט חדש כשהשאלה היא איפה אני משמלם פחות ריבית שוב פעם-בנק או חברת ליסינג.

3. 3. מאזדה 3 שנת 2008 רכב 3 שנים על הכביש ממוצע 50000 קמ אם יהיה לי מזל למצוא מליסינג -ושוב איפה ההלוואה של תיהיה עם ריבית נמוכה יותר.

4. 4. מאזדה 2סדאן החדשה 2010 דרך היבואן עם הלוואת מימון רכב או דרך ליסינג פרטי השאלה היא בעצם איפה אני משלם פחות ריבית-בנק או חברת ליסינג כשבליסינג הרכב כעבור 3 שנים במידה ואני קונה יהיה אצלי יד 2 ושוויו יהיה נמוך יותר?

בכל האופציות השאלה הסופית והחשובה היא איפה ההלוואה בתנאים טובים יותר.

או שמה יש משהו אחר שאני מפספס בנוסף? ומה ההיתם ממליצים לי ללכת.

פורסם

תנאי הלוואה הם ענין אישי התלוי בטיבך כלווה. לפיכך עליך לפנות לבנק שלך, לחברות מימון ובנקים אחרים ולסוכנויות הרכב על מנת לברר את תנאי ההלוואות שכל גוף כזה מוכן לתת (למעשה סוכנויות הרכב יפנו אותך לחברות המימון שאליהן הן קשורות).

כמוכן השיקול שלך של רישום הרכב על שם חברת המימון ורישום שלך כיד שניה בהמשך מהווה, למעשה, עלות נמוספת ומשמעותית של ההלוואה בשיטה זו שכן הרישום על שם חברת הליסינג פוגע מאוד בערך המכירה של הרכב בעתיד, ועליך להוסיף אומדן של הפסד זה לעלות ההלוואה במקרה של ליסינג.

עניין נוסף שליך להביא בחשבון הוא האשפשרות לשינוי ריביות - חלק גדול מההלוואות צמודות למדד משתנה כלשהו, כגון ריבית הפריים, ואתה יכול לקחת היום הלוואה בריבית 3% ולמצוא עצמך בעוד שנתיים משלם ריבית כפולה ויותר. יש לבחון גם אפשרות לקחת הלואה בריבית קבועה, שגם אם כיום היא יקרה יותר מההלוואה בריבית משתנה עשויה להיות זולה יותר בעתיד.

ויש מרכיב חשוב נוסף להלוואות - כל מיני "דמים", כלומר עמלות שהבנק לוקח תמורת פתיחת תיק ההלוואה, רישום משכון וכו'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תנאי הלוואה הם ענין אישי התלוי בטיבך כלווה. לפיכך עליך לפנות לבנק שלך, לחברות מימון ובנקים אחרים ולסוכנויות הרכב על מנת לברר את תנאי ההלוואות שכל גוף כזה מוכן לתת (למעשה סוכנויות הרכב יפנו אותך לחברות המימון שאליהן הן קשורות).

כמוכן השיקול שלך של רישום הרכב על שם חברת המימון ורישום שלך כיד שניה בהמשך מהווה, למעשה, עלות נמוספת ומשמעותית של ההלוואה בשיטה זו שכן הרישום על שם חברת הליסינג פוגע מאוד בערך המכירה של הרכב בעתיד, ועליך להוסיף אומדן של הפסד זה לעלות ההלוואה במקרה של ליסינג.

עניין נוסף שליך להביא בחשבון הוא האשפשרות לשינוי ריביות - חלק גדול מההלוואות צמודות למדד משתנה כלשהו, כגון ריבית הפריים, ואתה יכול לקחת היום הלוואה בריבית 3% ולמצוא עצמך בעוד שנתיים משלם ריבית כפולה ויותר. יש לבחון גם אפשרות לקחת הלואה בריבית קבועה, שגם אם כיום היא יקרה יותר מההלוואה בריבית משתנה עשויה להיות זולה יותר בעתיד.

ויש מרכיב חשוב נוסף להלוואות - כל מיני "דמים", כלומר עמלות שהבנק לוקח תמורת פתיחת תיק ההלוואה, רישום משכון וכו'.

כמובן שתיהיה לי טבלת אקסל איתה אני ילך מבנק לבנק וחברות מימון אחרות לפני לקיחת ההללוואה ולקיחה בחשבון את נושא הריבית משתנה , דמים, משכון ועלות ההלוואה לעומת ירדת הערך של הרכב בעוד כמה שנים אם אני בכל זאת יחליט למכור.

מה שיותר רציתי לשמוע על איזה מ 4 האפשרויות ההית ממליץ לי ללכת או אתה ההית הולך לפי סדר כדאיות במידה ועמדו לרשותך כל 4 האפשרויות עם אופציה למימןש כל אחת מהן.

תודה

פורסם

1. אתה מזכיר 2 דגמי מכוניות - ראשית עליך להחליט מה צרכיך, ולבחור את הרכב המתאים להם. אולי כדאי שתציג את הצרכים ואפשר יהיה לדייע לך בבחירה.

2. אתה נעול על מאזדה, הסיבה אינה ברורה לי. יש הרבה רכבים שמתחרים במאזדה גם באיכות וגם במחיר. למה לא תבחן טויוטה, יונדאי, קיה, סוזוקי, ניסאן או ר"ל איזה רכב אירופי? יתכן שתמצא רכב יותר מתאים לצרכיך ולתקציבך במחיר יותר נוח או תנאי תשלום יותר טובים. אישית אני דווקא לא מתלהב ממאזדה, לדעתי ה-2 וה-3 דווקא מהמכוניות הפחות נוחות בקבוצותיהן, אם כי יש להן יתרונות אחרים. עם זאת את ה-2 בדגם 4 דלתות ראיתי עד כה רק בתמונות.

3. את בחירת הרכב תוכל לבצע רק לאחר שמילאת את הטבלה שהזכרת.

4. גם כאשר תחליט סופית באיזה דגם לבחור בדוק את האפשרות לרכוש אותו בכמה סוכנויות. אני עמדתי לפני רכישת רכב לפני כ-4 חודשים, וההפרש במחיר בין שתי סוכנויות של אותו יבואן עמד על 3000 ש"ח, כאשר הסוכנות שהציעה לי את המחי הזול יותר הציעה לי גם תוספות הכלולות בו, סה"כ חסכון של כ-5000 ש"ח.

5. לגבי בחירה ברכב חדש או מיד שניה - זה עניין פילוסופי, יש בפורום הרבה דיונים על הנושא ואני ממליץ לך לבצע חיפוש. רכב חדש יעלה יותר ברכישה אך צפוי לעלות פחות באחזקה, וכן יש סיכוי שישאר אצלך יותר שנים, כלומר תחסוך את ההוצאות הנובעות מהחלפה נוספת בעוד כמה שנים. קשה לחזות את העתיד ולכן קשה לאמור ולהשוות את העלויות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אתה מזכיר 2 דגמי מכוניות - ראשית עליך להחליט מה צרכיך, ולבחור את הרכב המתאים להם. אולי כדאי שתציג את הצרכים ואפשר יהיה לדייע לך בבחירה.

2. אתה נעול על מאזדה, הסיבה אינה ברורה לי. יש הרבה רכבים שמתחרים במאזדה גם באיכות וגם במחיר. למה לא תבחן טויוטה, יונדאי, קיה, סוזוקי, ניסאן או ר"ל איזה רכב אירופי? יתכן שתמצא רכב יותר מתאים לצרכיך ולתקציבך במחיר יותר נוח או תנאי תשלום יותר טובים. אישית אני דווקא לא מתלהב ממאזדה, לדעתי ה-2 וה-3 דווקא מהמכוניות הפחות נוחות בקבוצותיהן, אם כי יש להן יתרונות אחרים. עם זאת את ה-2 בדגם 4 דלתות ראיתי עד כה רק בתמונות.

3. את בחירת הרכב תוכל לבצע רק לאחר שמילאת את הטבלה שהזכרת.

4. גם כאשר תחליט סופית באיזה דגם לבחור בדוק את האפשרות לרכוש אותו בכמה סוכנויות. אני עמדתי לפני רכישת רכב לפני כ-4 חודשים, וההפרש במחיר בין שתי סוכנויות של אותו יבואן עמד על 3000 ש"ח, כאשר הסוכנות שהציעה לי את המחי הזול יותר הציעה לי גם תוספות הכלולות בו, סה"כ חסכון של כ-5000 ש"ח.

5. לגבי בחירה ברכב חדש או מיד שניה - זה עניין פילוסופי, יש בפורום הרבה דיונים על הנושא ואני ממליץ לך לבצע חיפוש. רכב חדש יעלה יותר ברכישה אך צפוי לעלות פחות באחזקה, וכן יש סיכוי שישאר אצלך יותר שנים, כלומר תחסוך את ההוצאות הנובעות מהחלפה נוספת בעוד כמה שנים. קשה לחזות את העתיד ולכן קשה לאמור ולהשוות את העלויות.

.1 הצרכים שלנו: רכב חסכוני בדלק-לא כל כך משמעותי כי בספק אם נעבור איתו יותר מ15000 בשנה.

שיהיה אמין, כמה שפחות תיקונים ואם כבר שלא יהיו חלפים יקרים כמו שהאירופאיות בדרך כלל מבחינת חלקי חילוף. עוד כמה שנים בע"ה כשהמשפחה תתרחב אז שיהיה בגאז' מספיק מרווח גם לעגלה קניות וכו'... רכב משפחתי נוח ואמין.

2. אני לא מבין גדול במכוניות אני מודה, אבל יצא לנסוע על טויוטות, סקודה אוקטביה, פוקוס ולא כל כך התלהבתי לעומת המאזדה 3 שיש להורים שלי שהיא מאוד נוחה, מרווחת, יציבה על הכביש וההרגשת נסיעה גם נוחה מאוד בגלל זה נעול על המאזדה ובין הדגם של 2 סדאן או 3 ההבדל הוא במנוע 1.5 לעומת 1.6 ולא יודע עד כמה יותר חסכונית ה-2 ומה עדיף .

שאר הדברים אני מסכים איתך ואשמך לתגותבך...

פורסם

אני עברתי מאירופיות למזרח-אסיתיות לפני כ-16 שנה (יונדאי אקסנט ובהמשך סדרה ארוכה של יפאניות). מבחינת אמינות הייתי מרוצה מכולן. לאחרונה יש לאשתי מאזדה 3 - אבל דגם הליסינג - ואני מוצא אותה צפופה ולא נוחה, וגם מבחינת נהיגה היא לא כל כך מספקת את הסחורה (בעליות של חיפה), כנראה בגלל שילוב של מנוע קצת חלש (הבודי נראה בנוי למנוע 2 ליטר ולא 1600) ותיבת הילוכים הססנית, או אולי כיוון שאני מורגל בנהיגה במכוניות עם סל"ד יותר נמוך. אם אתה מוכן לשחק קצת עם הטיפטרוניק או שאתה נוסע רק במישור מצבך יהיה יותר טוב.

לגבי המאזדה 2 - לפני מספר חודשים בחנתי אותה (גרסת 5 דלתות) וישיבה של כמה דקות ברכב התצוגה הספיקה לי כדי לפסול אותה, אבל מדובר בטעם אישי, ויתכן שבדגמים היותר מאובזרים הרכב יותר נוח, וכמובן יש עניין של התאמה לצרכים - אני זקוק לרכב בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה, אבל מדי פעם גם להסעת המשפחה או חלקה, ואם אתה נוסע רק לבד או בזוג מכונית בגודל זה בהחלט עשויה לספק את צרכיך תוך חסכון משמעותי בעלויות.

לדעתי הדבר החשוב כעת מבחינתך הוא לאפיין את צרכיך. יש הבדל עצום בין צרכיו של רווק שנוסע בתוך העיר לבין בעל משפחה הנוסע 100 ק"מ ביום. לאחר שתאפיין את הצרכים גש לבדוק איזה מכוניות מתאימות, וכאשר תצמצם את הרשימה בדוק אותן בסוכנויות וצא לנסיעות מבחן.

במקביל בדוק את אפשרויות המימון שלך. כמוכן בדוק את יכולתך לעמוד בהוצאות האחזקה השוטפת של הרכב, יתכן שגורם זה יגביל אותך למכוניות יותר קטנות.

תביא בחשבון שנטילת הלואה יותר קטנה יתבטא גם בחסכון משמעותי בריבית, וההפרש בעלות בין סופרמיני למשפחתית חדשה עשוי להגיע ל-25,000-30,000 ש"ח, בד"כ סכום משמעותי מאוד לבחור צעיר, וההפרש מוגבר מאוד על ידי הריבית הנחסכת.

פורסם
אני עברתי מאירופיות למזרח-אסיתיות לפני כ-16 שנה (יונדאי אקסנט ובהמשך סדרה ארוכה של יפאניות). מבחינת אמינות הייתי מרוצה מכולן. לאחרונה יש לאשתי מאזדה 3 - אבל דגם הליסינג - ואני מוצא אותה צפופה ולא נוחה, וגם מבחינת נהיגה היא לא כל כך מספקת את הסחורה (בעליות של חיפה), כנראה בגלל שילוב של מנוע קצת חלש (הבודי נראה בנוי למנוע 2 ליטר ולא 1600) ותיבת הילוכים הססנית, או אולי כיוון שאני מורגל בנהיגה במכוניות עם סל"ד יותר נמוך. אם אתה מוכן לשחק קצת עם הטיפטרוניק או שאתה נוסע רק במישור מצבך יהיה יותר טוב.

לגבי המאזדה 2 - לפני מספר חודשים בחנתי אותה (גרסת 5 דלתות) וישיבה של כמה דקות ברכב התצוגה הספיקה לי כדי לפסול אותה, אבל מדובר בטעם אישי, ויתכן שבדגמים היותר מאובזרים הרכב יותר נוח, וכמובן יש עניין של התאמה לצרכים - אני זקוק לרכב בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה, אבל מדי פעם גם להסעת המשפחה או חלקה, ואם אתה נוסע רק לבד או בזוג מכונית בגודל זה בהחלט עשויה לספק את צרכיך תוך חסכון משמעותי בעלויות.

לדעתי הדבר החשוב כעת מבחינתך הוא לאפיין את צרכיך. יש הבדל עצום בין צרכיו של רווק שנוסע בתוך העיר לבין בעל משפחה הנוסע 100 ק"מ ביום. לאחר שתאפיין את הצרכים גש לבדוק איזה מכוניות מתאימות, וכאשר תצמצם את הרשימה בדוק אותן בסוכנויות וצא לנסיעות מבחן.

במקביל בדוק את אפשרויות המימון שלך. כמוכן בדוק את יכולתך לעמוד בהוצאות האחזקה השוטפת של הרכב, יתכן שגורם זה יגביל אותך למכוניות יותר קטנות.

תביא בחשבון שנטילת הלואה יותר קטנה יתבטא גם בחסכון משמעותי בריבית, וההפרש בעלות בין סופרמיני למשפחתית חדשה עשוי להגיע ל-25,000-30,000 ש"ח, בד"כ סכום משמעותי מאוד לבחור צעיר, וההפרש מוגבר מאוד על ידי הריבית הנחסכת.

אין ספק שבעליות של חיפה המאזדה 3 היא כמו זקן בן 120 שמנסה לרוץ 4 קמ... מנסיון הרכ לא סוחב ובהחלט מסכים איתך.

אנחנו עדיין זוג צעיר סה"כ רוצים רכב נורמלי לא יקר ולא זול מדי, שיהיה מרווח מספיק. גרים במרכז הארץ.

נשקול גם דגמים אחרים.

פורסם
בידינו 50000 שח מזומן.

חשבת איך אתה מחזיר את שאר הסכום ? אני הייתי קונה רכב בתקציב הזה ולא מתעקש על רכב חדש עם מימון גבוה

פורסם

כזוג צעיר במרכז הארץ הייתי מחפש רכב יותר קטן - סופרמיני שיוכל לשרת אתכם כזוג וגם כמשפחה צעירה, אפילו עד 2 ילדים. כזוג צעיר גם הייתי מנסה לצמצם ככל האפשר את הוצאות המימון, שכן אני מניח שהוצאות דיור ומחיה לא מותירות יותר מדי הכנסות פנויות.

לפיכך בשלב ראשון הייתי בודק את אפשרויות המימון, כאשר אם קיבלתם החלטה לרכוש רכב חדש כדאי לבחון מכוניות בתחום המחירים 80-100K, ואם אינכם נעולים על רכב חדש בהחלט הייתי בוחן רכישת רכב מיד שניה עם המזומן שבידכם או מימון חיצוני מינימלי. אל תשכח שהחזר הלואה של 60,000 ש"ח ל-5 שנים יעמוד על כ-1000 ש"ח בחודש, וזה בהנחה שתקבלו ריבית נוחה, ומעבר לכך הרכב יעלה עוד 1500-2000 ש"ח בחודש (רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים ותיקונים). אם הבנק או חברת המימון יכניסו אתכם לקבוצה של לווים יותר מסוכנים תזכו לריבית יותר גבוהה, עם הגדלה מתאימה של ההחזר החודשי.

פורסם
כזוג צעיר במרכז הארץ הייתי מחפש רכב יותר קטן - סופרמיני שיוכל לשרת אתכם כזוג וגם כמשפחה צעירה, אפילו עד 2 ילדים. כזוג צעיר גם הייתי מנסה לצמצם ככל האפשר את הוצאות המימון, שכן אני מניח שהוצאות דיור ומחיה לא מותירות יותר מדי הכנסות פנויות.

לפיכך בשלב ראשון הייתי בודק את אפשרויות המימון, כאשר אם קיבלתם החלטה לרכוש רכב חדש כדאי לבחון מכוניות בתחום המחירים 80-100K, ואם אינכם נעולים על רכב חדש בהחלט הייתי בוחן רכישת רכב מיד שניה עם המזומן שבידכם או מימון חיצוני מינימלי. אל תשכח שהחזר הלואה של 60,000 ש"ח ל-5 שנים יעמוד על כ-1000 ש"ח בחודש, וזה בהנחה שתקבלו ריבית נוחה, ומעבר לכך הרכב יעלה עוד 1500-2000 ש"ח בחודש (רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים ותיקונים). אם הבנק או חברת המימון יכניסו אתכם לקבוצה של לווים יותר מסוכנים תזכו לריבית יותר גבוהה, עם הגדלה מתאימה של ההחזר החודשי.

נתת לי כאן בהחלט נקודה למחשבה...

כשאמרת "הייתי מחפש רכב יותר קטן - סופרמיני שיוכל לשרת אתכם כזוג וגם כמשפחה צעירה, אפילו עד 2 ילדים." אתה יכול לתת לי דוגמאות למס' רכבים שההית ממליצ לי עליהם, שיהיו מרווחות ונוחות-תא מטען לא קטן,אחיזה טובה ונסיעה טובה בכביש, חלפים ותיקונים סבירים ויתקלקל כמה שפחות(בספק אירופאיות אם אני לא מטעה את עצמי)

לגבי רכב חדש או בן 3 שנים זה עדין בהתלבטות.לגבי הדגמים אני ישמח לשמוע.

פורסם

תפסת אותי בתחום שאני לא כל כך מכיר. אני כבר בשלב בחיים שבו הילדים מתווכחים מי לוקח את המכונית של אמא:lol:

מכל מקום - אנינסעתי במכוניות סופרמיני גם עם 3 ילדים, כולל ירידה לאילת עם ילדים בני 5,3 ו-10 חודשים, כלומר עם בוסטר, מושב בטיחות וסל-קל (וכמובן - לא לשכוח את ההורים), ביונדאי אקסנט (באיטרציה הראשונה, דגם 1995). לדעתי כל סופרמיני מודרנית תוכל להתאים לצרכיך, ואני ממליץ לך לחפור קצת בפורום כיון שמדובר בנושא שנלעס עד דק בדיונים רבים.

לדעתי, אם מדובר בזוג בלבד כל סופמיני תתאים, אם יש תוכנית לילדים - בחר בכזו בעלת תא מטען נפרד, היתרון הוא כאשר תזקק למקום לעגלה. אני מדבר על עיצובים מהסוג של יונדאי אקסנט, קיה ריו ודומותיהן. אני לא רוצה להמליץ על דגם ספציפי כיון שכבר די הרבה שנים אני נוסע במשפחתיות בגודל סטנדרטי ואיני מכיר דגמים אלה מקרוב.

פורסם

שלום לשואל,

לאחרונה סיימתי עסקת ליסינג מימוני (שהרכב היה על שמי מהיום הראשון) לתקופה של 28 חודשים.

היה לי חשוב לבדוק בדיעבד האם היתה זו עסקה משתלמת יותר מלקחת הלוואה בבנק או לא.

בחישוב כולל, הלוקח בחשבון את כל הפרמטרים (מקדמה, תשלום חודשי, עמלות, ירידת ערך וכו') יצא שהעסקה היתה דומה מאוד (הפרש של אולי 500 ש"ח) לעסקה שהייתי יכול לעשות עם הבנק.

היתרון בליסינג הוא בתזרים... אתה משלם הרבה פחות החזר חודשי. בסוף התקופה כמובן נשאר לך סכום שצריך להביא כדי להשאיר את המכונית אצלך ,אבל כאמור זה יצא כלכלי באותה מידה פחות או יותר. (אגב הסיבה היא, שחברות הליסינג קונות את הרכב מהיבואן במחיר אחר ממה שאתה קונה אותו אבל תכל"ס למי אכפת...אכפת רק מה החלופה היותר משתלמת).

אני מהאנשים שדוגלים ברכישת רכב חדש- אתה יודע בדיוק כמה אתה מפסיד ואין בד"כ הפתעות בדרך (כבר רכשתי בחיי 4 רכבים חדשים אחרי 3 משומשים ולא מצטער לרגע... גם הרכב הבא יהיה חדש מהניילונים).

פורסם
שלום לשואל,

לאחרונה סיימתי עסקת ליסינג מימוני (שהרכב היה על שמי מהיום הראשון) לתקופה של 28 חודשים.

היה לי חשוב לבדוק בדיעבד האם היתה זו עסקה משתלמת יותר מלקחת הלוואה בבנק או לא.

בחישוב כולל, הלוקח בחשבון את כל הפרמטרים (מקדמה, תשלום חודשי, עמלות, ירידת ערך וכו') יצא שהעסקה היתה דומה מאוד (הפרש של אולי 500 ש"ח) לעסקה שהייתי יכול לעשות עם הבנק.

היתרון בליסינג הוא בתזרים... אתה משלם הרבה פחות החזר חודשי. בסוף התקופה כמובן נשאר לך סכום שצריך להביא כדי להשאיר את המכונית אצלך ,אבל כאמור זה יצא כלכלי באותה מידה פחות או יותר. (אגב הסיבה היא, שחברות הליסינג קונות את הרכב מהיבואן במחיר אחר ממה שאתה קונה אותו אבל תכל"ס למי אכפת...אכפת רק מה החלופה היותר משתלמת).

אני מהאנשים שדוגלים ברכישת רכב חדש- אתה יודע בדיוק כמה אתה מפסיד ואין בד"כ הפתעות בדרך (כבר רכשתי בחיי 4 רכבים חדשים אחרי 3 משומשים ולא מצטער לרגע... גם הרכב הבא יהיה חדש מהניילונים).

שמח שאתה ככה משתף אותנו...

1. זה יוצא כמו הבנק לאחר ירידת הערך בגלל הריבית הגבוהה יותר בבנק?

2.אתה קנית את הרכב אחרי 3 שנים? או שממשיך לחדש והאם משתלם לך להמשיך לחדש באותה קטגוריה רכבים, הכוונה אתה צריך להוסיף לאחר הקיזוז שהם עושים במעבר לרכב חדש?

פורסם

לפני שעשיתי את העסקה, קיבלתי הצעת מחיר מחברת הליסינג כדי להשוות אותה מול העלויות שיעלו לי בבנק.

עשיתי שקלול וראיתי שלכאורה זה יוצא די דומה ושאלתי את עצמי שאלה איך זה יכול להיות הרי חברת הליסינג צורכת את האשראי שאני לוקח מהם גם מהבנק שלהם והרי הם גם צריכים להרוויח שקל או שניים...

הסיבה שזה יוצא דומה היא בעלות הרכישה של האוטו. אתה, כשאתה קונה את האוטו מהיבואן אתה משלם מחיר מחירון פחות אולי כמה גרושים הנחה (לא תמיד, תלוי בחברה) ואתה מבקש מהבנק הלוואה על הסכום הזה פחות כמה שיש לך "לשים".

כשאתה קונה את הרכב באמצעות עסקת ליסינג, מי שמזמין את הרכב זו חברת הליסינג, שהיא לקוח גדול מאוד של היבואן, אשר רוכשת ממנו בד"כ עשרות או לעתים מאות רכבים בשנה (תלוי ברכב) והיא מקבל מחיר אחר לגמרי. ניקח בחשבון שגם חברת הליסינג משלמת אשראי קצת יותר זול ממך לבנק שלה ובשני גורמים אלה נמצא את הרווח שלה- אבל כמו שאמרת,י לנו כלקוחות יש 2 אלטרנטיבות (או יותר) ואנו נעשה את מה שיותר משתלם לנו (אני בניגוד להרבה ישראלים לא נכנס לכיס של השכן, אני עושה מה שיותר עדיף לי ואין לי בעיה שאחרים ירוויחו בדרך).

ירידת הערך היא תהיה זהה בשני המקרים כי היא לא קשורה לאיזו עיסקה עשית- היא קשורה רק לירידת הערך של אותו דגם בשוק (לפי מחירון או יותר נכון מחיר השוק האמיתי שאתה יכול למכור את הרכב אבל שוב, הוא לא מושפע מסוג העסקה כי זה לא נחשב רכב ליסינג אלא רכב בבעלות פרטית), מושפע מכמות הקילומטרז, ומושפע מתאונות ושמירה על האוטו.

אני פשוט רציתי לעשות חשבון כמה כסף עלה לי באמת האוטו (כמה תכל"ס שילמתי וכמה תכל"ס נשאר לי אחרי בסוף העסקה) ויצא לי שלא היה כמעט הבדל בין 2 החלופות.

אני חידשתי את העסקה כרגע עם אותו הרכב, כלומר לקחו את הסכום שהייתי צריך לשים בסוף פיצלו אותו ל-2, גילמו ריבית מסויימת ואני אשלם עכשיו תאורטית עוד 28 חודש מחצית מהסכום שהייתי צריך לשים בסוף התקופה הראשונה ובעוד 28 חודש אצטרך לשלם את היתרה.

עם זאת, עשיתי זאת רק באופן זמני כי בקרוב ישתחרר לי סכום כסף נאה ואז אמכור את הרכב וארכוש רכב חדש במזומן- שזו אגב, העסקה המשתלמת ביותר!!!

כעקרון, בסוף תקופה מוכרים את הרכב במחיר השוק (בין אם זה אתה עושה ובין אם זה הם עושים) מהתקבול מקזזים את מה שנשאר לך לשלם להם והיתרה לזכותך לקראת רכישה של רכב חדש (איתם או בלעדיהם).

בהצלחה

• תוכן חדש...