Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון תתחדש ותהנה, אני גם אוהב רעש של מנוע V8 גדול, זה תענוג לאוזניים.

שאלה:

קנית רכב שלא פראייר בשטח, הוא מגהץ דיונות(אומנם כבד, אבל מנוע גדול, וצמיגים רחבים מאוד), ואתה לא מתכוון לרדת איתו לשטח?

אז למה לא לקחת משהו פחות מפלצתי?

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגלגלים אצלי מקוריים (ג'נטים + גודל צמיגים) ולא מה שיש בתמונה. אני סיכמתי על הבעלים של הרכב שהוא יוריד לי מחיר ויתן לי את הגלגלים המקוריים.

כמו שרשמתי קודם, עם הגלגלים המקוריים הרכב מתנהג הרבה יותר טוב - אין אפילו השוואה, אחיזה ובלימה ברמה אחרת. הצמיגים אצלי כרגע 50/50. עם הגלגלים הקודמים הרכב פשוט לא אחז בכלל, בגשם לנהוג על דבר כזה - סיוט, בלימה הייתה גרועה.

אני מתכוון לרדת לשטח קל מאוד בלבד. שבילים, כדי להגיע למקומות יפים בטבע ולא כדי לאתגר את הרכב שלי או את בעל המוסך בתיקונים שיהיו אחרי זה.

למה לא לקחתי משהו פחות מפלצתי? למען האמת לא תכננתי לקחת את היוקון. בדקתי לפניו עוד שלושה רכבי שטח:

ג'ימני - הרכב אומנם במצב חדש, אבל בשבילי קטן מידי וקופצני. אני מודע ליכולות שטח יוצאות דופן שלו, אבל אני גם צריך קצת יכולות כביש.

פור ראנר - נסע טוב, הבודי יפה מאוד, בפנים שמור. אבל זה היה אוטו שדרש מאט השקעה ונגיעות פה ושם. החלטתי לוותר על התענוג, בנוסף הוא היה מוגבה יותר מידי לטעמי.

ג'ימי - הרכב נחמד סה"כ, אבל האקזמפלר הספציפי לא היה לטעמי.

אחרי זה אמרו לי, בוא יש לנו משהו להראות לך. אני בא ורואה את הדבר הזה. אני גם ככה חולה על מנועי V8 ועל רכבים אמריקאיים גדולים בפרט. זה יותר חזק ממני.

בהתחלה בכלל חשבתי יותר לכיוון דיזל בסגנון טרופר, פג'רו ודומים. אבל אני ופרקטיקה לא הולכים ביחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חבר, זה בסדר אל תתנצל, החיידק יבוא עם הזמן :)

כשאני קניתי את הג'ימני, גם הלכתי לטייל איתה רק בשבילים חפיף לגמרי ולא ידעתי בכלל מה החשיבות של הילוך כוח, בסופו של דבר היא סיימה את חיה באופן טראגי, אני המשכתי קדימה...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

איזו קשיחות לשלדת סולם! הרימו לי את הרכב להחליף גלגל והדלתות נפתחות/נסגרות כאילו לא קרה כלום. אם זה היה רכב פרייבט - היה אפשר להרגיש שהמרכב מתעוות והדלתות לא נסגרות טוב.

דווקא ברכב שטח גמישות שלדה היא יתרון, ושלדת סולם בד"כ מספקת יותר גמישות (אחד מיתרונותיה).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

tzvipper אני לא מבין מה יש לך עם האטיופים האלה, יום אחד תתפוס אחד מהם, תן לו 2 כאפות בראש תסתכל לו בעיניים ותגיד לו שאם זבוב אפילו ישב על הרכב אתה תאשים אותו ורק אותו ותתפוס אותו ותשלח אותו בחזרה לקילימנג'רו ב4 חבילות של UPS EXPRESS.

מה לעשות יש אנשים שלא מבינים, מכל העדות (אני לא גיזען, אבל לפעמים זה מה שצריך).

פורסם

evgeni432, זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה חושב. הם שולחים לטפל ברכבי בני נוער. מעבר לזה, הם די מתוחכמים, מחבלים ברכב בשעות הלילה ובשעות שאני בעבודה. הם שורטים את הרכב מצד שהמצלמה לא מצלמת, כבר כרסמו את הצבע "כמו שצריך", מצאתי הרבה שריטות עמוקות ושריטות שטחיות לאורך כל הרכב. זה לא שאחד או שתיים פועלים, זה כל פעם מישהו אחר, אבל באופן אקסקלוזיבי רק מקהילה הזאת.

מצד השני, מצב החיצוני של רכבי משפחתי הוא האופי של הקהילה הזאת.

יותר נזק הם עושים לתדמית של הקהילה שלהם, אחרי כולם ידעו מה המשמעות של חיים בשכונה שיש אותם הרבה, אף אחד לא ירצה להתעסק ולהתקרב עליהם מחשש של איך שזה עלול להגמר. אחרי זה הם מתפאים שלא לוקחים אותם לעבודה ומאשימים את כל העולם בגיזענות. הם בעצמם גיזענים כלפי כל השונה מהם.

כאשר משפחתי באה לגור בשכונה הזאת, חשבנו שהם אנשים נורמטיביים.

לפעמים עולה הרבה מאוד כדי לגלות מי זה מי. העולם קטן וטוב לדעת עם מי יש עסק כדי לא לפול בפח חזק יותר מאוחר יותר.

אני יודע עם מי יש עסק ובכל הזדמנות שאני יכול אני מעלה את עיניין הזה שגם אחרים ידעו וילמדו מהניסיון שיש למשפחה שלי.

במקרה שלי, הם הראו את פניהם האמיתיות בעלות יחסית נמוכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ומה לגבי להזהיר את המשטרה שאם הם לא יטפלו בזה - אתה תטפל בזה.

ואז, לצלם ולחכות. קלטת אותם "מטפלים ברכב" - צא לשם (כשהמצלמה עדין מצלמת) קח אותו בכוח קרוב אליה כדי שלא יהיו ספקות לגבי זהותו של המשחיט.

* אפשר להמשיך ולא לשחרר אותו אלה לקשור אותו לאיזה צינור או פשוט להחזיק אותו עד המשטרה תגיע.

תעשה את זה לאדם אחד, לשניים, לשלושה ואחרי החמישי כשכולם יהיו בתסבוכות משפטיות עם המשטרה הם יקלטו את הקטע.

נכון זה חודש ללא שינה - אבל אחרי החודש הזה ספק אם יציקו לך שוב.

Bimmer

פורסם

אני מקווה שאתה מבין, אם יפעיל כוח מי שיהיה בהסתבכות משפטית זה יהיה אני ורק אני. הם יתלוננו, יגידו שיש איזה סוטה שמרביץ לילדים טובים ועוד. היה פעם קטע בשטחים שנסעה איזו משפחה והקיפו אותם אנשים (אני מקווה שאתה מבין אילו, כמובן במקרה הזה לא מבני הקהילה המדוברת כאן בשרשור), התחילו לתקוף ולזרוק אבנים. כהגנה עצמית אב של אותה משפחה ירה עליהם. נחש מי ישב בכלא?

במשטרה אין עם מי לדבר, כי לא קיים אירגון כזה בארץ שהוא למען האזרח (למרות השם המטעה), מדובר רק על עוד שלוחה של סחיטת מיסים מהאזרח. אפשר לבוא ולפתוח תלונות שסוגרים אותן אוטומטית. כאשר אזרח צריך לשלם מיסים, פתאום יש משטרה, פיתאום שולחים מכתבים בעורכי דין, התרצצויות ביורוקרטיות וכד'. אבל כאשר אזרח בא לקבל את מה שמגיע לו, פיתאום אין משטרה ואין עיניין לציבור, לכן סוגרים תלונות.

ניפצו לאבא שלי שמשה ברכב הנכה שלו פעם. התלוננו והצבענו על החשוד. מה אתה חושב קרה? סגרו את התלונה אפילו בלי לבדוק.

אלה שפוגעים ברכב שלי לא שווים את אובדן החיים והקריירה שלי. מה שכן שווה לי לעשות, זה להראות לכולם מה הם עושים, לפחות שאחרים ידעו עם מי יש להם עסק ויקבלו את ההחלטות הנכונות בקשר למקום מיגורים וכד'.

פורסם

קרא כאן למשל, משטרה ומצלמות:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2785076&postcount=35

בארץ יודעים לטפל באזרחים נורמטיביים בלבד. למשל שרתתי בצבא, היה בחור שגנב כסף משקם. מה היה דינו? הפך למשק משמעת. היה מישהו שנתן אגרופים למפקד עם דרגה סרן. מה היה דינו? כלום, שבועיים ריתוק! פשוט נתנו לו לעשות מה שהוא רוצה. אבל, תפסו מישהו משחק טטריס, מה היה דינו? שבועיים ריתוק. על גומיות בנעליים היו מקבלים שבוע ריתוק.

לא יודעים לטפל בארץ באנשים בלתי נורמטיביים. להפך, הם מקבלים תמורת המעשים שלהם שיפורים בתנאים.

מה אמרו לנו במשטרה ששכנים מייצרים סמים? ״הם צריכים את זה״. מאיפה אנחנו יודעים שהם עסוקים בפעילות כזאת? שוטר אמר!

ארץ הזאת לא נבנתה לאנשים נורמטיביים. מי שרוצה להיות כזה, דינו סבל.

פורסם

אמנם יש משהו בדבריך, אבל אני לא חושב שזה בלתי אפשרי להביא אותם לדין.

זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. אני חושב שאתה צריך להתאמץ קצת יותר. למשל, רעיון שקפץ לי לראש בזה הרגע הוא להגיע לתחנת המשטרה כל יום, לשגע אותם עד אין סוף עד שיימאס להם ממך.

אני בטוח שאם לעשות קצת חושבים אפשר להגיע גם לרעיון יותר טוב. הרבה יותר טוב.

Bimmer

פורסם

broshm, אתה לא מדבר לגופו של עיניין. למשטרה אפשר לבוא כל יום ולהתלונן גם על שמש שלא זרחה, לשבת שם כמה שעות ולהפסיד ימי עבודה.

לא שווה לי לבזבז עליהם את הזמן שלי, יש לי דברים יותר חשובים לעשות בחיים, כמו הקריירה והתחביבים שלי.

למה אני בכל זאת מעלה נושא הזה? לא בגללם. אלא בגלל אנשים כמוני וכמוך שידעו עם מי יש להם עסק.

פורסם

אתה צודק, כשכתבתי את אותן שורות חשבתי בדיוק את מה שציינת.

פשוט קשה לי לקבל את העובדה ש"אין מה לעשות". לא מוכן לקבל את זה.

Bimmer

פורסם

יש מה לעשות. אני עושה את מה שאני יכול: מסע הסברה שלי בנושא הזה ומי אחראי אליו.

• תוכן חדש...