Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפרה 99 - היתכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בשיטוטיי היום ברשת מצאתי דגם של טמפרה באתר בריזלאי. אתם בטח שואלים את עצמכם: "אז מה?"

הבעיה היא שאני לא מכיר את הדגם הזה. הוא נראה הרבה יותר מעוצב מהדגמים הרגילים.

הדגם עונה לשם "טמפרה 99" (לפי מה שהבנתי). תמיד חשבתי שהדגם שהחזקנו (95, SLX) היה הדגם האחרון שפיאט הוציאה לשוק. אבל יכול להיות שטעיתי?

השוני הגדול שאפשר לשים אליו לב הוא בקווים היותר עגולים ובצורת הגריל הקדמי.

מישהו יכול לשפוך אור על הדגם האלמוני הזה? והאם הוא הובא לארץ?

הנה התמונות

Tempra9916v-fre2.jpg

Tempra9916v-lado.jpg

Tempra9916v-lado.jpg

Tempra9916v-fre.jpg

פורסם

סה"כ פיאט טמפרה עם פגושים שונים, גריל שונה ופנסים שונים (ובטח עוד כמה פרטים עיצוביים נוספים).

בתעשיית הרכב המהלך הזה מוכר, מעבירים פס יצור של מכוניות ותיקות אל מדינות מתפתחות או מדינות עולם שלישי כדי לתת לאוכלוסיה מכונית זולה, מוכחת ופשוטה לטיפול. לעיתים משדכים למכוניות אלו מנועים ישנים וותיקים יותר כדי להוזיל עלויות.

דוגמאות נוספות: גולף MK1, חיפושית ועוד כל מיני ענתיקות "חדשות".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

חבל...

חשבתי שזה רכב שיצא מפס היצור של פיאט באיטליה :oops:

אולי יהיה לי מזל לייבא אחת כזו בתור "אספנות" בעוד כשתי עשורים מעכשיו.

אם למישהו יש עוד פרטים או סתם מידע אני אשמח לשמוע, תודה.

פורסם
חבל...

חשבתי שזה רכב שיצא מפס היצור של פיאט באיטליה :oops:

אולי יהיה לי מזל לייבא אחת כזו בתור "אספנות" בעוד כשתי עשורים מעכשיו.

אם למישהו יש עוד פרטים או סתם מידע אני אשמח לשמוע, תודה.

לא יודע איך להגיד לך את זה אבל...

פיאט טמפרה בתור רכב אספנות?

הרי מדובר ברכב שעוד בזמן יצורו לא נחשב למיוחד/טוב/מעניין/מעוצב/חדשני/איכותי וכו', אז למה שהוא יקבל ערך אספני כלשהו? למה שמישהו ירצה להחזיק טמפרה אספנות?

לא שאני מזלזל בריגשותיך....אבל אני פשוט לא מבין, טמפרה אספנות?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה לא שהוא יהפוך לאספנות, בא לא נהיה אופטימים.

פשוט בעוד 20 שנה טמפרה תהיה מחזה נדיר בכבישנו (וכאן הדעות חלוקות לטוב ולרע).

וחוץ מזה שיש תקנה שמותר לייבא רכב מגיל 30 ומעלה, ולהפוך אותו לאספנות.

בין כל ההאטצ'בקים והקופה הבעל"ט, מכונית סדאן בהחלט תהיה מראה נדיר על הכביש.

פורסם

להבדיל אלפי הבדלות, אבל מצאתי קצת דימיון בינה לבין לנצ'יה תמא, יש להם אותו מבט כזה...חחחח ועכשיו בטח תחשבו שמקומי באברבנל אבל אני ממש רואה תווי פנים על מכוניות, למשל אם תסתכלו על הלנצי'ה זה מזכיר מישהו שממש מרוצה מעצמו עם חיוך רחב כזה :lol:

Honda hornet 600

פורסם

יש בארץ טמפרה 99.לקוח שלנו הביא אותה מברזיל.בברזיל יש מפעלים של פיאט,פולקסוואגן ועוד כמה חברות ששכחתי.עד היום ניתן לקנות בברזיל אונו חדשה,גולף דור 2 חדשה ועוד כל מיני פיסות חרא.סליחה,היסטוריה.

הקטע המצחיק הוא שהברזילאים אוהבים מכוניות חזקות-לכן ניתן למצוא שם וריאציות משעשעות כמו אונו 1600 או טמפרה קופה טורבו-זו טמפרה 3 דלתות עם מנוע 8V של הפיאט כרומה האחרונות (160 כ"ס).

מצ"ב תמונה:

tempra turbo.jpg

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

מי ישמע...

פיאט טמפרה עדיין בייצור...

גם פיאט אונו (כמו שראית) עדיין בייצור וכך גם הפאסאט משנות ה-80 (בשמה הדרום אמריקאי "סאנטנה").

בתור אחד שנסע בכל אחת מהעגלות המיוצרות עדיין בדרום אמריקה (כולל אונו עם הניילונים)אני רק יכול לומר שהטמפרה היא מושא ללעג גם איפה שעדיין פיז'ו 504 ורנו 19 נחשבות מכוניות טובות.

פירוקיה על גלגלים ותו לא.

פורסם

לא התכוונתי להיות ציני.שנים של עבודה בפיאט הפכו אותי למאוד לא ציני בנוגע לטיפו/טמפרה.

לגבי התמונה-אני מתנצל-לא מדובר ברכב כ"כ נפוץ בעולם.התמונה הנ"ל היא מודעת למכירה של מישהו בסאו פאולו.לאוטו יש 250 כ"ס. גם בתמונה הזו ניתן לשים לב למרכב הקופה.יש לי יותר מידע בספרות טכנית בבית (משם אני יודע על מקורות המנוע,המרכב וכיו"ב).

ד"א-קיימת גם טמפרה 4X4.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

מישהו יכול לתת עוד שמות של דגמים שהעבירו את הייצור שלהם למדינות עולם שלישי? יכול להיות למשל שעדיין מייצרים פיג'ו 205 איפשהו?

פורסם

לאחר כל כך הרבה השמצות הקורא המצוי עשוי לחשוב באמת שטמפרה זה חרה של אוטו - ובכן, לנו יש טמפרה כ 8 שנים , כל התיקונים הגדולים שנעשו בה היו בגלל תחזוקה לקויה של מוסכי החברה בארץ! אם זה בעיות במזגן ואם זה בעיות התחממות.

{ שאת תוצאותיהם סימנו לפתור רק עכשיו בעצם - ככה זה כשמחזיקים אוטו כל כך הרבה זמן - אפשר לראות את כל התוצאות של הדברים הלכאורה קטנים }.

ברגע שהחלנו למוסך פרטי המצב הלך והישתפר וכיום האוטו נכנס למוסך רק בשביל דברים לא חריגים ברכב שנת 93.

הסיבה שהיא עדיין איתנו היא בגלל תוספת הכסף האדירה שיש להוסיף על מנת לקבל רכב מרווח, נוח, עם בקרת אקלים ח"ח והגה כח .

אךךךךךךךך - וההתאמה של הגיר הידני למנוע הלא כל כך חזק - מושלמת!

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
זה לא שהוא יהפוך לאספנות, בא לא נהיה אופטימים.

פשוט בעוד 20 שנה טמפרה תהיה מחזה נדיר בכבישנו (וכאן הדעות חלוקות לטוב ולרע).

בעוד 20 שנה? כבר היום היא לא רכב נפוץ במיוחד...

• תוכן חדש...