Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים!

השבוע התחדשנו בפולקסווגן בורה 2001, מנוע 2.0, אוטומטית.

הרכב עבר בדיקה בקומפיוטסט וכך נכתב בנוגע לגיר:

"זמן החלפה לא תקין, נקישות יתר, החלף שמן ובדיקה חוזרת, שילוב לא תקין".

בגדול, במהלך נסיעה קורה והגיר נכנס למצב ניוטרל (ככה אני מרגיש).

העלאת הטורים במצב הזה גורמת להעברת הילוך ונוסע בסדר.

מקריאה של כמה פוסטים, הבנתי שהבעיה נובעת עקב התחממות יתר של הגיר.

ובקיצור, אשמח לשמוע כיצד ניתן לפתור את הבעיה. אולי לחפש קולר ב-EBAY?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

ברכבך מותקנת תיבה מסוג 01M הסובלת כנראה מטמפ' נוזל ATF (שמן גיר) גבוהה שגורמת לתפקוד לקוי של הגיר קרי החלקה או שהתיבה נכנסת למצב חירום.

כאשר טמפ' השמן עולה צמיגות השמן יורדת ולהיפך וכנראה זו הסיבה שבלילה שהמנוע קר והטמפ' החיצונית נמוכה הבעיה לא הופיעה.

ייתכן מאוד שבעבר נפרץ קולר שמן גיר ונוזל קירור חדר לתיבה וגרם לבלאי מואץ של רכיבי התיבה.

המלצות

1. בדיקה של התיבה בעזרת סורק תקלות בכדי לבדוק את טמפ' שמן הגיר וחילוץ קוד תקלה שעשוי להצביע על הרכיב התקול בתיבה.

2. התקנת קולר חיצוני (מומלץ).

3. לגשת בהקדם האפשרי לתיקון התיבה בכדי למנוע נזק נוסף.

עלויות בין 2000-5000 שקלים תלוי בבעיה.

המלצתי קפוץ לחבר הפורום מוסך רון שהינו מומחה לרכבי קונצרן VAG לשם בדיקה מקיפה חינם אין כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, הייתי היום אצל סלימאן גיר בעפולה. בלי לבדוק אמר לי "שיפוץ גיר".

וזאת למרות התחושה שלי במהלך הנסיעה שעוד אפשר לתת לתיבה הזו צ'אנס.

השאלה היא האם באמת כדאי לקפוץ למוסך רון בתל אביב, כי "שיפוץ גיר" שמעתי כבר בבית בעפולה.

לא הבנתי למה רכשת רכב כשאתה יודע שיש לו בעיות בגיר??

כל בורה שבדקתי מצאתי בה בעיה בגיר, זו הייתה יחסית השמורה ביותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אולי התקנת קולר והחלפת שמן גיר תעזור לו לשרוד עוד כמה עשרות אלפי ק"מ. אצלי מותקן קולר והחליפו לי שמן גיר, המצב השתפר פלאים.

אני ממליץ על מוסך משארקה (מוסך מורשה מטעם היבואן). לא זול, אבל מאוד מקצועי והגון. משפחתי כבר יותר מ-10 שנים במוסך הזה מטפלים ברכבי VAG.

מבחינת שיפוץ גיר, אני יודע שממוסך הזה שולחים למוסך המרכזי איפה משפצים את הגיר. אפשרויות שיפוץ נוספות זה גירומטיק שידוע כאמין ומאוד מקצועי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא תמיד נחוץ שיפוץ גיר. לכול מכון גירים אוטומטים שתלך תשמע את המשפט 'שיפוץ גיר' ולא משנה מה הבעיה לכן אני ממליץ לך לקפוץ לרון לשמוע חוות דעת נוספת.

גם אם רון יקבע שיש לשפץ את התיבה, תהייה בטוח שהעבודה תבוצע במקצועיות ובאהבה.

גם אחרי שיפוץ התיבה יש לבצע סריקת תקלות ובדיקת סל"ד סרק ואולי בגלל שהרכב שלך לא חדש יש לבצע ניקוי מצערת 'וכיול' פרמטרים במחשב הרכב לאחר שיפוץ התיבה מה שלא כול מכון גירים יודע לבצע בצורה מקצועית.

בתמונה המצורפת ניתן לראות את הקולר של התיבה שמספרו 3 שהינו החלק הבעייתי שגורם לרוב התקלות בתיבה מסוג 01M

N37-0664.png

פורסם
אולי התקנת קולר והחלפת שמן גיר תעזור לו לשרוד עוד כמה עשרות אלפי ק"מ. אצלי מותקן קולר והחליפו לי שמן גיר, המצב השתפר פלאים..

כפי שכבר כתבתי התקנת קולר עשוייה לעזור אבל השאלה שנשאלת מה עבר על הגיר לפני קרות התקלה.

• תוכן חדש...