Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר שלא מצאתי מענה בפורום זה אחרי חיפוש, אשמח לעזרה בכוון שסתומים לשרייד.

מנוע 1.3 DOHC (הזרקה) מייבוא.

שאלות -

- איך מסובבים את המנוע (יש לבדוק 4 פעמים ב-4 מצבים שונים, נכון?)

- באילו מצבים של המנוע יש לבדוק מרווח, ומה הסדר?

- איך מוצאים את נקודת TDC?

אציין שעשיתי כווני שסתומים באופנועים, שם יותר גל לסובב את המנוע. אני מניח שהדבר זהה ברכבים, אבל אשמח למספר נקודות מנחות.

האם יש Service Manual לרכב זה שאוכל לרכוש?

תודה מראש

פורסם

מתחיל מ 1 ואז 3 ואז 4 ואז 2

יעני סדר הצתה (1-3-4-2)

אתה מכוון שבוכנה מקבילה(1 ל 4 ו 2 ל3 וההיפך) בסוף פליטה תחילת יניקה

זה יוצא כל חצי סיבוב של המנוע אתה מכוון בוכנה (אחרי שני סיבובים פיניטו ואז עוד שני סיבובי בדיקה)

בהצלחה

פורסם

ומאיפה אני מסובב את המנוע?

אני מניח שלא מאחד הפוליים העליונים - עלולה לקפוץ שן.

האם יש פתח בקורת ע"מ לסובב מהפולי התחתון?

עד כמה צריך לפרק את מכסה הטיימינג?

פורסם

טוף שים לב:

אתה פותח מכסה שסתומים, שים בהילוך חמישי או רביעי, אתה מסובב את הגלגל (לא ממש קשה לסובב), תראה ששני שסתומים עולים ואחד מהם בא לרדת תוך כדי הסיבוב, טיפה לפני שהוא יורד זו הנקודה ששני השסתומים למעלה לגמרי.

כאן אתה מכוון את הבוכנה המקבילה:

אם אתה בבוכנה 1 ששם השסתומים עלו אתה מכוון את 4 וכן להיפך, אם אתה הגעת לנקודה ב 4 אתה מכוון את 1.

אם אתה בבוכנה 2 אתה מכוון את 3 ולהיפך.

מאד פשוט אבל אני מקווה שהצלחתי להסביר את זה בכמה משפטים.

פורסם
טוף שים לב:

אתה פותח מכסה שסתומים, שים בהילוך חמישי או רביעי, אתה מסובב את הגלגל (לא ממש קשה לסובב), תראה ששני שסתומים עולים ואחד מהם בא לרדת תוך כדי הסיבוב, טיפה לפני שהוא יורד זו הנקודה ששני השסתומים למעלה לגמרי.

כאן אתה מכוון את הבוכנה המקבילה:

אם אתה בבוכנה 1 ששם השסתומים עלו אתה מכוון את 4 וכן להיפך, אם אתה הגעת לנקודה ב 4 אתה מכוון את 1.

אם אתה בבוכנה 2 אתה מכוון את 3 ולהיפך.

מאד פשוט אבל אני מקווה שהצלחתי להסביר את זה בכמה משפטים.

אני יודע שאני יכול לסובב את המנוע בהילוך, אבל מעדיף לבצע עבודה מדוייקת.

אין אפשרות לסובב אותו מגל הארכובה?

אם יש סכימה של המנוע והסימונים שאני אמצא כשאפתח את מכסה השסתומים, מה טוב.

כשאתם אומרים לכוון את בוכנות 1+4 (ו2+3) הכוונה גם לשסתומי הפליטה וגם ליניקה?

האם אתם נותנים עצות ספיציפיות למנוע הזה, משום שדברים הללו משתנים מיצרן ליצרן.

פורסם

לפי מה שאמרתי זה ייצא מדוייק, זה לא משנה מאיפה תסובב התוצאה תהיה אותה תוצאה מאחר שיש הפרדה מלאה כשאתה מוצא חפיפה.

אם אתה מתעקש יש רכבים שיש סימון על גל הארכובה.

אני לא יודע אם צריך מנוע חם או קר בכיוון אצלך אבל הכיוון הוא גם ליניקה וגם לפליטה כי שניהם מורמים.

פורסם

חבל לעבוד קשה, ניתן לבצע כוון שסתומים ע"י סיבוב המנוע פעם אחד בלבד ועם שני עצירות של המנוע.

בצע חיפוש אחר הודעות דומות שלי בנושא, בו הסברתי את התהליך אשר אינו ניתן ליישמו כמעט בכל סוג של מנוע.

• תוכן חדש...