Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

תמיד בכל בוקר בהנעה המנוע נחנק ומניע רק אחרי 4 פעמים בממוצע(עם גז לפני וגם גז תוך כדי) , ושאני מתחיל את הנסיעה(משתדל עדיין לעמוד קרוב לחצי דקה שהמנוע על ניוטרל) כל האוטו קופץ קדימה ואחורה בטירוף, ויש הרגשה כאילו המנוע נכבה ונדלק כל רגע עם רעש מאגזוז של מעין פיצוץ (BACKFIRE) בעוצמה בינונית , הרעש גם דומה כמו רעש "קליק" של מדחס מזגן ברכב שנדלק ונכבה (כמו טיק טיק כזה)

מיותר לציין שהמזגן באוטו לא עובד , ואין סיכוי שזה קשור למדחס, זה רק רעש כמו מכת חשמל בתוך מעגל או קופסא שקוראת בעת הדלקת מדחס

לפני שבועיים האוטו עבר טיפול גדול, טיפול עשרת אלפים ומעבר , הכולל החלפת פליטר שמן, דלק, אוויר, ניקוז מיים וניקוי ומילוי פרסטון לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי, פלאגים, חגורות מנוע(לא טיימינג), מסרק הגה, החלפת צינורית דלק חדשה שהייתה יבשה עם חור, ועוד..

גם אחרי הטיפול הזה הייתה עדיין את הבעיה , אז נעשה ניקוי קרבורטור אגרסיבי עם פירוק עד ה0 והחלפת דיזה, האוטו הפסיק בערך ליום וחצי יומיים + לעשות את התופעה יש להגיד, הגיב בצורה נפלאה בהאצה(גם מבחינת דוושה שהייתה הרבה יותר רכה, וגם בסחיבה של המנוע ובלי זיופים מיותרים) ואז זה עוד הפעם חזר !

מה זה יכול להיות ?

דלק עוד הפעם מלוכלך שסתם את הקרבורטור או מה? (מילאתי מיכל מלא אחרי הטיפול, ואחרי 40 ק"מ בערך זה התחיל שוב)

האם צ'וק יוכל לעזור לי בהנעה וככה להעשיר הרבה את הקרבורטור בדלק ולא יצור את כל הבלאגן של הקפיצות האלה?(כמובן מלבד לעזור בהנעה עצמה- יניע ישר במכה ראשונה)

אולי המנוע צריך להיפטר מכל הפיח שהצטבר אצלו עם תוסף כמו K44 באינפוזיה או משהו ? (לא נראה לי עשו כזה בכלל :shock:, והמנוע 200K+ ק"מ )

פורסם

תניע עם צ'וק מלא, אחר כך תכניס אותו עד לנקודה, בה המנוע עובד יציב, ותתחיל בתנועה,

לאחר מספר דקות תכניס את הצ'וק עוד קצת, ובעוד כמה דקות תכניס אותו לגמרי.

האם אתה פועל כך ?

מההודעה שלך הבנתי שאתה לא משתמש בצ'וק, תתחיל להשתמש בו, הוא קיים בדיוק בשביל למנוע את התופעה שאתה מתאר.

פורסם

אתה מתאר בעיה של בריחת ניצוץ וזה הרעש שאתה שומע המכות חשמל.

כניראה הניצוץ בורח מהחוטי הצתה בדוק אותם אם הם יבשים החלף אותם בחדשים ואיכותיים.

פתח בלילה כשחשוך את המכסה מנוע, תניע את המנוע וכשהבעיה מופיעה אתה תיראה את הניצוץ פורץ.

רק אל תיגע בחוטי ההצתה או המקום שממנו פורץ הניצוץ שהמנוע פועל כי תחטוף שוק חשמלי כואב במיוחד.

פורסם

Buki,

כרגע אין לי צ'וק בכלל באוטו, אבל הזמנתי אחד כזה ובימים הקרובים הוא יותקן.

לא הבנתי כל כך את ההסבר שלך עם החצי ועד הסוף, מה זה " תכניס אותו עד לנקודה " ? במידה ויש לי צ'וק, לפני הנעה אני מכניס אותו עד הסוף כמובן, מניע, מחכה גם חצי דקה עם טיפ טיפה גז(או אפילו בכלל לא), מוציא אותו לגמריי- ומתחיל לנסוע. זה לא אמור להיות ככה? למה אני צריך להסתבך עם החצי הזה... כאילו מדברייך הבנתי לנסוע עם צ'וק קבוע ואף פעם לא לכבות אותו(כל עוד המנוע יציב ולא מגמגם ורוצה להתכבות)

ba323f

חוטי הצתה באוטו הזה? עוד סיפור של הוצאה?.. כמה זה יכול לעלות בערך במידה וצריך-יש לך מושג?

בכל אופן, אני אנסה לעשות מה שאמרת, הבעיה היא שזה קורה שלא מפעילים את הרכב לפחות איזה 24 שעות, וגם הוא צריך להיות בתנועה כנראה, כי כמה שחיממתי באותו רגע(לפעמים בבוקר, בשביל למנוע את התופעה בנסיעה) לא היה את הפיצוץ הזה

אין לי עכשיו איך להשאיר את האוטו ככה כבוי עד למחורת בערב, ועכשיו יותר מאוחר שאצא איתו, הוא נוסע מצוין בלי בעיה

פורסם

יקיר, יכול להיות שמה שאמרת נכון, ויש כאן שילוב של נסיעה ללא צ'וק במנוע קר + בריחת נצוץ.

לפותח השירשור -צ'וק ידני מתפעלים כך:

ידית משוכה עד הסוף. התנעת המנוע ללא גז.

החזרת הידית לאמצע. מתחילים לנסוע.

אחרי כמה דקות מחזירים את הידית פנימה לגמרי.

פורסם

יקיר בוקי, ופותח השרשור שלום רב ! ברכב, יש שילוב, של קפיצת שן בטיימינג, שגורם לאיחור בהצתה, בק פייירים וקשיים

בהתנעת מנוע קר בעיקר.

יתכן וקיים גם בעיית חוטי הצתה בלויים שמקפיצים ניצוץ, אך יש לבודד את הדברים, ולבדוק תחילה בקפיצת שן או שניים בטיימינג, חוטי הצתה, והחלפת כבל צוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם התיזמון לא היה במקום התופעות (חוסר סחיבה) היו נמשכות לאורך כל הנסיעה.

אצלו אחרי שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה הכל מסתדר.

פורסם

בוקי ידידי שלום רב !

הבעייה קשורה לאיחור במערכת ההצתה, בעיית הבק פיירים מחזקת זאת, ותופעת הלוואי מחזקת את קביעתי, שקיים איחור בהצתה.

מכיוון שמערכת ההצתה היא ממוחשבת, ולא משתנה מעצמה, אהע מניח שיש תופעה של צינור וורקום השולט על הקידום, שקרוע או לא מחובר, הוא קפיצת שן אחת, שהשפעתה במנוןע קר, מורגשת יותר, אך משפעיה לרעה על ביצועי הרכב, ועל הסחיבה הסופית גם במנוע חם.

בשורה התחתונה, לא ניתן לפתור בעייה זאת דרך מסך המחשב.

ויש להשתמש בעין בוחנת של בעל מקצוע, פיזית ליד הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם

אולי.

אבל היו לי מכוניות עם צי'וק ידני.

בבוקר קצת קריר עם צ'וק לא מופעל ההתנהגות הייתה דומה למה שהוא מתאר.

הוא רשם בפירוש שאין לו כבל צ'וק.

זה דבר בסיסי ומזה צריך להתחיל.

נגיד, מישהוא אמר לך שהרכב מושך ימינה. אתה בא וראוה שחסר אוויר בגלגל. מה תעשה קודם - תמלא אוויר או תלך לעשות כיוון פרונט ?

פורסם

בוקי שלום רב !

לפני כחודש, ביצעתי נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור לרנו 19.

כידוע לך המנוע בקליאו והקרבורטור זהים אחד לאחד.

כבל הצוק בחיבור לקרבורטור, היה מנותק, כמובן שחיברתי אותו לאחר השיפוץ.

בדיעבד מתברר, שהכבל הפנימי נותק בכוונה, משום שהכבל החיצוני, התנתק בחיבור לדשבורד, תופעה ידועה בכל הרכבים הצרפתים, מה שגרם שלאחר משיכת הצוק, ניסיון להחזירו, גרם לכבל החיצוני המנותק לזוז לאחור והכבל הפנימי לא החזיר את המצערת של הצוק, אי לכך הצוק נותק, כדי למנוע תופעה של משיכה אקראית של הצוק, ולגרום לתפיסתו.

ניתקתי את הצוק בחזרה, עידכנתי את הלקוח, הייתי בקשר איתו מאז, והוא לא מתלונן כלל על קשיים בהתנעת בוקר, או מנוע קר, ובוודאי לא לתלונות של בעל הקליאו.

הלקוח במקרה גם חבר הפורום, יתכן והוא יקרא את תגובתי כאן,

ויעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

לי לפני שנים הייתה רנו אקספרס, וגם שם המנוע והקרבורטור זהים לקליאו המדוברת.

ממה שזכור לי - ללא משיכת צ'וק היא היה קשה להניע והמנוע לא עבד חלק ולא שמר על סל"ד סרק בדקות הראשונות.

• תוכן חדש...