Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואולי:

הלקוחה הגיע למוסך.

אותרה תקלה ודאית, אפשרות למשל שלעיתים המע' תפעל תקין ולפעמים לא.

נותק המתח למע' הנ"ל, על מנת למנוע הפעלת המערכת ויתכנות למצב שהחלון בגג יתקע במצב פתוח.

חיברת חזרה.

הכל עובד.

מתי שהוא בקרוב עלול להתקע במצב פתוח.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ואולי:

הלקוחה הגיע למוסך.

אותרה תקלה ודאית, אפשרות למשל שלעיתים המע' תפעל תקין ולפעמים לא.

נותק המתח למע' הנ"ל, על מנת למנוע הפעלת המערכת ויתכנות למצב שהחלון בגג יתקע במצב פתוח.

חיברת חזרה.

הכל עובד.

מתי שהוא בקרוב עלול להתקע במצב פתוח.

הלקוחה הניחה על הפקד של החלון פלסטר קשיח וסימנה עליו X גדול (לטענתה כדי שהילדים לא יפתחו בטעות). באם היא הייתה יודעת שהפקד מנותק חשמלית מהמנגנון היא לא הייתה מניחה את הפלסטר הנ"ל. למי שלא מכיר את החלון הפנורמי בדגם זה אז מדובר בזכוכית קבוע בגג שמתחתיה יש 3 מחיצות (רפרפות) הנעות על מסילה. פתיחת הרפרפות חושפת את השמים ברכב (הזכוכית נשארת תמיד סגורה).

הבנתי מהמוכרת שהרפרפות נתקעו ולא רצו להסגר ולכן פנתה למוסך. שם אבחנו שיש צורך להחליף את 3 הרפרפות. כעת הרפרפות עובדות באופן תקין לחלוטין. באם הייתה תקלה סבירות גבוה שמדובר באי אספקת מתח למנוע החשמלי של המנגנון: ממה שקראתי כאן באשכולות שונים שדובר אצלם בנתיכים. יתכן גם ומדובר במנוע חשמלי לא תקין. פקד לא תקין.

מאחר ובמוסך סגרו את הרפרפות ונטרלו את הפקד (לא ידעו את הלקוחה שהפקד מנוטרל ולראיה היא הניחה עליו פלסטר) אז יתכן וההנחה שלך נכונה. אך מאחר ואני חי בתוך עמי ומוסך מחפש "פרנסה", מבחינתו של המוסך היה עדיף שהחלון יתקע שוב (זה לא שהאוטו הופך להיות לא אטום) ואז הלקוחה הייתה "אנוסה" לבצע את התיקון הנ"ל.

אני אישית נוטה יותר להאמין שהלך הנתיך בזמן ניסיון סגירת החלון, הוחלף הנתיך במוסך והפקד נוטרל מהכבל החשמלי :wink:

בעוד מס' ימים יחזרו המוכרים מחו"ל ואחקור אותם יותר לעומק.

פורסם

הקטע החשוד הוא הקלקול לכאורה של שלושת הרפרפות ביחד, שלמיטב הבנתי הן מנגנונים נפרדים לגמרי (מנועים שונים) עם פיקוד משותף.

זה לא אמור לקרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא הייתי מתקשר אליהם - לא מבין איזה סיבה יש לך לעשות את זה.

קניתי לאחרונה פונטו ספייס - הבוחן חזר כמה וכמה פעמים שהפנסים הקדמיים שבורים ושיש נזילה מאיזור הרדיאטור.

הורדנו 2000 ש"ח על הליקויים הנ"ל.

הגענו למוסך - חוזקו באנדים של הרדיאטור ושלום על ישראל לנזילה - הפנסים "השבורים" התגלו כשלמים עם סדק בתושבת שתוקן במוסך עם אפוקסי + פלאח והברגות.

בלאי של 2000 שח שהסתיים בכלום.

לומר לך שהלכתי והרמתי טלפון לבעלים הקודמים וסיפרתי להם שהבוחן סתם התמקד בנתונים שוליים? ממש לא.

לא מבין איזה צורך זה משרת!:?::?: :?::?:

פורסם
לא הייתי מתקשר אליהם - לא מבין איזה סיבה יש לך לעשות את זה.

קניתי לאחרונה פונטו ספייס - הבוחן חזר כמה וכמה פעמים שהפנסים הקדמיים שבורים ושיש נזילה מאיזור הרדיאטור.

הורדנו 2000 ש"ח על הליקויים הנ"ל.

הגענו למוסך - חוזקו באנדים של הרדיאטור ושלום על ישראל לנזילה - הפנסים "השבורים" התגלו כשלמים עם סדק בתושבת שתוקן במוסך עם אפוקסי + פלאח והברגות.

בלאי של 2000 שח שהסתיים בכלום.

לומר לך שהלכתי והרמתי טלפון לבעלים הקודמים וסיפרתי להם שהבוחן סתם התמקד בנתונים שוליים? ממש לא.

לא מבין איזה צורך זה משרת!:?::?: :?::?:

אתה משווה בין שתי דברים שונים לגמרי.. בוחן שאתה נכנס עליו פעם פעמיים בחיים ולבין מוסך שאתה מטפל אצלו על בסיס קבוע.

לדעתי אתה כן צריך להגיד להם את זה ושיעשו אם זה מה שהם רוצים.

לא מגיע למוסך כזה פרנסה אם זה מה שהוא עושה.

פורסם

דודו, כדאי שיתקשר כי קונקטור לא מחובר זו תקלה שלא עולה 9000 ש"ח. המוסך גרוע בדיאגנוזה. כדאי שתחליפו (כי קנתה פיקאסו).

אגב, רק אני הייתי מציע למוכרת 3000 ש"ח חזרה? :roll:

משכנתא זה קל

פורסם

אל תמהרו לשפוט את המוסך.

אם המנגנון של הרפפות (רפרפת זה לקינוח.:lol:) לא פעל לפני כן יכול להיות שהכבל בכלל השתחרר אצלה והמוסך העריך לפני עבודה שזה יכול להגיע עד סכום מסוים.

כל מוסך שלא רוצה לשמוע צרחות של הלקוח תמיד יתן הערכה של מקסימום נזק. ככה זה בכל דבר.

פורסם
אל תמהרו לשפוט את המוסך.

אם המנגנון של הרפפות (רפרפת זה לקינוח.:lol:) לא פעל לפני כן יכול להיות שהכבל בכלל השתחרר אצלה והמוסך העריך לפני עבודה שזה יכול להגיע עד סכום מסוים.

כל מוסך שלא רוצה לשמוע צרחות של הלקוח תמיד יתן הערכה של מקסימום נזק. ככה זה בכל דבר.

הכבל לא השתחרר ולראיה הוא עובד תקין כעת (כרגע חזרתי מנסיעה למרכז והילדים לא הפסיקו לשחק עם הרפפות). גם אם נצא מתוך הנחה שהכבל אכן השתחרר, הרי לא מדובר בנזק של 9000 ש"ח :wink: והמוכרים לא היו מורידים 6000 ש"ח משווי האוטו רק בגלל תיקון החלון.

לגבי צרחות של לקוח...אני משער שבעוד מס' ימים הוא ישמע לא מעט צרחות :x

פורסם
הכבל לא השתחרר ולראיה הוא עובד תקין כעת (כרגע חזרתי מנסיעה למרכז והילדים לא הפסיקו לשחק עם הרפפות). גם אם נצא מתוך הנחה שהכבל אכן השתחרר, הרי לא מדובר בנזק של 9000 ש"ח :wink: והמוכרים לא היו מורידים 6000 ש"ח משווי האוטו רק בגלל תיקון החלון.

לגבי צרחות של לקוח...אני משער שבעוד מס' ימים הוא ישמע לא מעט צרחות :x

רגע...

אז אתה הולך להחזיר למוכרת את ה-6000 ש"ח שהורדת בגלל "התקלה"? :roll:

אם, כדברך, אין תקלה, היה הוגן עם עצמך והשב לגברת את כספה.

במקרה השני, אם אתה "גבר" ולא רוצה לצאת "פראייר", אז עזוב את השרשור הזה ותפסיק לעדכן.

הדבר הנכון הוא להשיב לגברת את כל הכסף שירד ולא רק חצי, כמו שהציע פיטש.

אנקדוטה קטנה,

לפני כ-10 שנים, הייתה ברשותי פיאסטה, רכב מעולה, שנתיים אצלי, ללא כל תקלה.

הרכב נמכר ובאותו היום, ביש מזל, לא נורמאלי, מת. הלך הראש.

הקונה התקשר וסיפר לי שבדרך לביתו הרכב פשוט עצר.

השבתי לקונה את מלא כספו, שיפצתי את הראש ומכרתי את הרכב.

יש דברים שלא נמדדים בכסף.

תהיה הוגן לחבריך וזה יחזור אליך פי 10 ויותר.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם
רגע...

אז אתה הולך להחזיר למוכרת את ה-6000 ש"ח שהורדת בגלל "התקלה"? :roll:

אם, כדברך, אין תקלה, היה הוגן עם עצמך והשב לגברת את כספה.

במקרה השני, אם אתה "גבר" ולא רוצה לצאת "פראייר", אז עזוב את השרשור הזה ותפסיק לעדכן.

הדבר הנכון הוא להשיב לגברת את כל הכסף שירד ולא רק חצי, כמו שהציע פיטש.

תהיה הוגן לחבריך וזה יחזור אליך פי 10 ויותר.

המושגים בהם אתה משתמש "גבר" "פראייר" הם פסיכולוגיה בגרוש. הדבר הנכון הוא להמתין עד שהמוכרים יחזרו מחו"ל ולתחקר אותם לעומק על מהות התקלה, הבדיקה במוסך והתיקון הנדרש לטענתו. אני מוכן לקחת את הרכב לבדיקה אצל מומחה מטעמם לקבל חוות דעת על מצב החלון. במידה וימצא תקין הם צריכים לתבוע את המוסך ואעשה כל הנדרש על מנת לשמש עד. מאחר ולא אני ולא המוכרים חפשנו לעשות עושר במרמה אין אנו אשמים בנזק. במידה וימצא שהחלון תקין והכבל החשמלי נותק לשווא ומבלי ליידע את המוכרת, הרי מתפקידו של בית המשפט יהיה להחליט בנדון.

עצם זה שאני אדווח למוכרים ואעמוד לצידם במידת הצורך מהווה לטעמי הוגנות לשמה. המקרה שלך אינו דומה מאחר שהרכב שמכרת והתקלקל לא יכל לשמש את ייעודו העיקרי. אני מנסה לחשוב מה היה קורה אם במקום ראש מנוע המנגנון של המרים חלונות היה מתקלקל, האם גם אז היית מחזיר לקונה את מלא כספו ומתקן לבד את הרכב...:?:

פורסם

עד לתגובה האחרונה כל שרציתי הוא להריע "אשרינו שנמצא איש ישר בסדום". כנראה טוב עשיתי שהתאפקתי. מי שעושה כאן עושר ולא במשפט הוא מי שמחיר הממכר הוזל עבורו בגין תיקון הכרחי שבדיעבד מסתבר כנראה שאינו נחוץ. עשה עם זה מה שאתה רוצה, אבל צדקנות כזו של התייצבות משותפת עם המוכר בחזית אחת כנגד ה"מוסך המנוול" היא במקרה הטוב מגוחכת.

פורסם

עצם זה שאני אדווח למוכרים ואעמוד לצידם במידת הצורך מהווה לטעמי הוגנות לשמה. המקרה שלך אינו דומה מאחר שהרכב שמכרת והתקלקל לא יכל לשמש את ייעודו העיקרי. אני מנסה לחשוב מה היה קורה אם במקום ראש מנוע המנגנון של המרים חלונות היה מתקלקל, האם גם אז היית מחזיר לקונה את מלא כספו ומתקן לבד את הרכב...:?:

אם היה הדבר קורה במעמד הקניה או בסמוך לו, ודאי שהייתי משיב את מלוא התמורה.

מה איתך?

שהרי לדבריך, אין שום בעיה עם החלון, משמע, מן ההגינות, עליך להשיב את הסכום שנוכה בשל "התקלה"

משיב או לא משיב את ה-6K?

לא דמגוגיה ולא פסיכולוגיה בגרוש, שאלה ישירה.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם
אם היה הדבר קורה במעמד הקניה או בסמוך לו, ודאי שהייתי משיב את מלוא התמורה.

מה איתך?

שהרי לדבריך, אין שום בעיה עם החלון, משמע, מן ההגינות, עליך להשיב את הסכום שנוכה בשל "התקלה"

משיב או לא משיב את ה-6K?

לא דמגוגיה ולא פסיכולוגיה בגרוש, שאלה ישירה.

שאלה ישירה ותשובה ישירה, לא משיב.

צא ולמד:

חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979.

במידה והמנגנון תקין (מגוחך או לא) על המוסך לפצות את המוכרים (לפי החוק הנ"ל).

אתם כצרכנים וכמקבלי שירות נוטים להתעלם לחלוטין מהאחריות של המוסך (במידה והמנגנון אכן תקין) על הנזק שנגרם למוכרים. מגוחך או לא, הצדק צריך להיות לפי פי דין ולא לפי רחשי לב.

• תוכן חדש...