Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו יודע לעזעאזל מה באמת יקרה כשדמי הקישוריות ירדו?

בנתיים דיברתי עם מספר נציגים של החברה שאני מנוי שלה וכל אחד אמר לי שקר כלשהו אחר.

אם מישהו פה באמת בעניינים אני בטוח שרבים רוצים לקבל תשובה בנושא.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

מה נראה לך שיקרה?

חברות הסלולר יעלו מחירים בשביל לכסות על ההפסדים שלכאורה "יכו" בהן.

אנחנו נצעק "גזל" בהתחלה,אבל אחר כך נשתוק כמו כבשים ונאכל חרא מהם,ונשלם כמו גדולים.

יעבור על סדר היום אחרי קצת רעש בתשקורת,וזהו.

מדינת חלם כבר אמרנו ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אולי זה נכון אבל:

עלות שיחה מטלפון קווי לנייד תרד למחיר של 14-20 אג' ואפילו פחות בבנק דקות.

המרוויחים הגדולים יהיו חברות הטלפון הקווי.

לחבר מעלי- זה כמעט נכון, עכשיו המחיר הוא 35.5 אג'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מה נראה לך שיקרה?

חברות הסלולר יעלו מחירים בשביל לכסות על ההפסדים שלכאורה "יכו" בהן.

אם יורידו את מחירי הקישוריות, תהיה בעיה אמיתית לחברות הסלולר.

מי שקולט wifi יטלפן דרך שירות דומה ל SIPME , שכבר היום מאפשר לטלפן לסלולרי בעלות של 0.15 ש"ח לדקה.

מי שמדבר הרבה יקנה אינטרנט 3G מחברת הסלולר (למשל 90 ש"ח \חודש עבור 5 GB אצל אורנג') וידבר דרך SIPME או דומה.

יהיה כדאי ליזמים להקים שירות CALLBACK , דומה למה שחברות הסלולר מוכרות היום לנוסעים לחו"ל. אתה תחייג למספר חינם 1-800 , ותמשיך ותקליק את המספר שאתה מעונין לדבר אליו. אתה מסיים את השיחה והטלפון שלך מצלצל ומחבר אותך למספר שביקשת. העלות תהיה פעמיים קישוריות + רווח , בסדר גודל של 0.2 ש"ח\ דקה.

כלומר תהיה פגיעה בהכנסות חברות הסלולר . חבל שהרבה אנשים רוצים לחייג פשוט ולא מעונינים באפשרויות כמו אלה שרשומות למעלה. ועל האנשים האלה חברות הסלולר ימשיכו לחגוג.

יהודה

פורסם
אולי זה נכון אבל:

עלות שיחה מטלפון קווי לנייד תרד למחיר של 14-20 אג' ואפילו פחות בבנק דקות.

המרוויחים הגדולים יהיו חברות הטלפון הקווי.

לחבר מעלי- זה כמעט נכון, עכשיו המחיר הוא 35.5 אג'.

עידן

המרוויחים הגדולים יהיו הלקוחות שמספיק חכמים להבין ולהפנים שכדאי תמיד להוציא שיחות מטלפון קווי אם זה אפשרי.

שיחה מבזק לסלולרי עולה היום כ35 אגורות לדקה, ובינואר תעלה 14 (!)

מי שנמצא רוב הזמן ליד קווי (וישתמש בו) ירוויח בענק.

חברות הסלולר אכן ייפגעו כי הרווח שלהן משיחות שמגיעות מטלפון קווי יקטן מאוד. אבל אני לא בדיוק מרחם עליהן.

הן כנראה יעלו את התעריפים האחרים, עליהם יש להן שליטה (עלות דקת שיחה, דמי מנוי, חבילת גלישה, וכו' וכו')

אורנג' כבר הודיעה על עליית תעריפים קלה ללקוחות שלא בהתחייבות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הרבה בורות וחוסר הבנה יש בתחום הזה.

דמי הקישוריות "השלמת השיחה" משולמים לחברה שדרכה משלימים את השיחה. אבל התשלום איננו חד צדדי, אם לקוח אורנג' מחייג ללקוח פלאפון, אורנג' תהייה חייבת לפלאפון את דמי השלמת השיחה הזו. התשלום הזה יתקזז בידי שיחה שתצא בכיוון ההפוך מפלאפון לאורנג'.

לתבשיל הזה יש לצרף נתון אחד - שרוב בעלי הסלולר מחויבים למסלול שכולל תעריף לשיחות מחוץ לרשת.

אז מה יש לנו עד כאן? דמי קישוריות שמתקזזים בין חברות הסלולר ומנוים שהתעריף שאליו התחיבו כבר כולל את התשלום הזה.

כל הסקטור הזה משחק משחק סכום אפס וכאן ממש לא יהיו מהפכות.

אז מי כן ירוויח? ירוויחו לקוחות שמחייגים מבזק לסלולר וחברות עסקיות שלהן הרבה שיחות יוצאות לסלולר ושמנהלי התקשורת שלהם לא השכילו להתקין מתאמים סלולרים ולחסום את החיוג הזה למי שזה לא נחוץ לשם מילוי תפקידו.

בשלב ראשון - פרמות עסקיות יצמצמו עלויות כמו גם מנוי בזק.

בשלב בשני - תפגע רווחיות חברות הסלולר, אילן בן דוב יתקשה להחזיר את הלוואות הענק שלקח לרכישת פרטנר והוא יאלץ להעלות תעריפים.

מי ישלם את זה? אני ואתם שבסופו של התהליך נשלם את מה שחסכו הפירמות העסקיות...

פורסם

אז מה יש לנו עד כאן? דמי קישוריות שמתקזזים בין חברות הסלולר ומנוים שהתעריף שאליו התחיבו כבר כולל את התשלום הזה.

כל הסקטור הזה משחק משחק סכום אפס וכאן ממש לא יהיו מהפכות.

"מירס" כן תרויח מהורדת הקישוריות, מכיון שיש לה יותר שיחות יוצאות לסלולר מאשר נכנסות.

מי ישלם את זה? אני ואתם שבסופו של התהליך נשלם את מה שחסכו הפירמות העסקיות...

אנחנו , הצרכנים הקטנים, כן נרויח מכך, אם זה יקרה. ראה את הודעתי הקודמת. הסלולריות מאוד מודאגות מאפשרויות הcallback ,ועובדה שבמהלך הויכוח הם הסכימו להורדה החדה של הקישוריות ובלבד שהקישוריות של שיחה שיוצאת מ"בזק" ודומיו תהיה גבוהה יותר.

מי שיפסיד יהיו הצרכנים העצלנים והפתעה... גם חברות הסלולר.

יהודה

פורסם

יהודה, הצרכן הקטן כמו תמיד יפסיד.

כדי שחברות הסלולר ישמרו על הרווחיות הקיימת הם יאלצו להעלות תעריפים שונים ומשונים, אתה תגלה שחבילת הגלישה שלך התייקרה כשבפועל ההתייקרות הזו באה למלא חור שנוצר במקום אחר, לעולם לא תוכל לדעת ולעולם לא תצליח לקשר בין הדברים.

אגב, בסלולר כמו בליסינג, הלקוח הפרטי מסבסד את את הלקוח העסקי, מכרז החשכ"ל כמו גם מכרזים ללקוחות גדולים אחרים נסגרים על פחות מ- 10 אג' לדקה, אתה יכול רק לחלום על תעריף כזה.

אה - ותזכיר לי עוד דבר קטן - מה זה מירס? השם נשמע לי מוכר מאיזה מקום...

פורסם

הצרכן הקן יכול לצמצמם את מס' שיחותיו מהסלולרי.

יכול לרכוש מכשירים דרך רשתות פרטיות ולא דרך חברות הסלולר.

יכול להתחיל להוציא שיחות מקו ביתי ולא רק של בזק בתעריף של 10 אג' לדקה בבנקי דקות.

מי שיתעקש ללכת עם הראש בקיר יפסיד, מי שיסתגל ירוויח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
"מירס" כן תרויח מהורדת הקישוריות, מכיון שיש לה יותר שיחות יוצאות לסלולר מאשר נכנסות.

יהודה

יש לך סימוכין לטענה הזו?

ממה זה נובע?

פורסם

יש פה איזה טיעון חוזר ש"הצרכן ידפק".

זה רק אני, או שבנתיים כשאני נמצא בתוכנית טובה שאני מבסוט ממנה (13 אג' לדקה במסלול משפחות עובדי רפא"ל) אני לא צריך לדאוג ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הצרכן יידפק רק אם הוא יהיה צרכן לא חכם וימשיך לקשקש מהסלולרי בלי סוף בתעריפי גזל.

חלק גדול מהשיחות היוצאות מסלולרי כיום יוצאות מהסלולרי למרות שהמתקשר יושב במרחק של מטר מטלפון קווי.

אם המתקשר יוציא את השיחה מקווי הוא ירוויח בענק. (וגם ייהנה מאיכות קו טובה יותר)

אם יש לך תוכנית של 13 אגורות לדקה אז אתה מסודר. מי שיידפק הם אלו שאין להם קשרים ברפא"ל וכו' - צרכנים פרטיים רגילים.

פורסם
יש לך סימוכין לטענה הזו?

ממה זה נובע?

ראה למשל באתר "הארץ" : "מירס, כמפעילת הסלולר הקטנה ביותר, סובלת מדמי הקישוריות הנוכחיים: יש לה עודף של 30% בשיחות היוצאות על פני הנכנסות, ולכן דמי הקישוריות הם נטל על כלכלת החברה, בעוד שאצל שאר שלוש מפעילות הסלולר התמונה מאוזנת"

יהודה, הצרכן הקטן כמו תמיד יפסיד.

כדי שחברות הסלולר ישמרו על הרווחיות הקיימת הם יאלצו להעלות תעריפים שונים ומשונים, אתה תגלה שחבילת הגלישה שלך התייקרה כשבפועל ההתייקרות הזו באה למלא חור שנוצר במקום אחר, לעולם לא תוכל לדעת ולעולם לא תצליח לקשר בין הדברים.

אגב, בסלולר כמו בליסינג, הלקוח הפרטי מסבסד את את הלקוח העסקי,

כפי שכתבתי , הפעם הזו (אם תתממש הורדת הקישוריות ) הלקוח הקטן יצא טוב יותר , חוץ מהלקוחות העצלנים ( חבל אבל יש הרבה כאלה). הלקוח הקטן לא חייב לקחת חבילת גלישה, ויוכל לטלפן ע"י callback (כפי שכתבתי , אמנם זה לא יתחיל מידית).

אה - ותזכיר לי עוד דבר קטן - מה זה מירס? השם נשמע לי מוכר מאיזה מקום...

מירס באמת בקושי רלבנטית, אבל זה הולך להשתנות בגדול. בעל הבית החדש עם כיסים עמוקים ועם נסיון טכני. הוא צריך להשקיע הרבה כסף בתשתית חדשה שתאפשר כרטיסי סים, וצריך להוסיף הרבה משדרים. משרד התקשורת בא לעזרתו (בצדק) ומנסה לכפות על חברות הסלולר האחרות לאפשר למירס להשתמש במשדרים שלהם ועוד הקלות.

בעל הבית הזה שולט גם ב"הוט" ואני מקווה שמישהו ינער את "הוט" מהשיטות העקומות שלהם ומפרות החוק.

יהודה

• תוכן חדש...