Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספרי (קריאה) צבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון התחלתי לקרוא הרבה ספרי צבא על היחדיות המובחרות וכו' ושמעתי שיש גם ספרים על המוסד והשב"כ, סיפורים שלא יצאו לתקשורת ושלא סופרו מעולם. מישהו יכול להמליץ לי על ספרים מהסוג?

פורסם

אם החזית הצפונית במלחמת יום הכיפורים מעניינת אותך...

(עניין בשיריון...לא חובה)

אז לגמרי - "על בלימה" של אבירם ברקאי.

פשוט נהדר.

ואם תאהב תמשיך ל"נספחים" - "כוח צביקה" ו"עז 77".

פורסם

אנשי פאנפילוב של אלכסנדר בק מומלץ.

צוות איתמר, שכתוב טוב וזה נראה לי מה שאתה יותר מחפש.

ואם כבר צבא אז מלכוד 22, עדיף בגרסה האנגלית.

ויש את אני הנבחר של שבתאי שובל, שזה יותר תרחיש על לחימה מול אירן ועל ריגול והפעלת סוכנים, נחמד.

פורסם

ואתה באמת חושב שמבצעים חשאים של המוסד כן יכתבו בספרים אם הם לא פורסמו?

תהיה בטוח שתמשיך לחלום על זה, תחכה אולי עוד 20 שנה, וגם זה לא בטוח.

עצה? אני לא חובב ספרים אבל "צוות איתמר" אני ממליץ בחום! לא רציתי להפסיק לקרוא.

הספר גם מדבר אלי יותר אישית מאשר לאחרים ככה שמאוד אהבתי אותו.

המעז מנצח, בן.

Got To love It

פורסם

צבא - ספרים של משה דיין.

ויקטור אוסטרובסקי על המוסד.

חובה לקרוא את הספר של קהלני, אינני זוכר את שמו.

כולם להשגה כיד 2.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

חובה לקרוא את הספר של קהלני, אינני זוכר את שמו.

זה הספר

ואם תאהב תמשיך ל"נספחים" -..."עז 77".

אכן ספר מומלץ

ספרים לגבי המוסד, אני לא מכיר

אך ספרים בנושא צבא מעניינים שקראתי הם:

חליפת לחץ - מירב הלפרין, אהרון לפידות

דרג מסתער - בעריכת יוש הלוי

ובנושא שבקשת

שנת שב"ב - דוד רונן

פורסם

תודה לכל מי שהמליץ.

בן-אמרתי ששמעתי שיש ספר על מבצעי המוסד, גם לי זה לא היה נשמע כ"כ הגיוני אז אמרתי נשאל פה אולי מישהו מכיר. תודה

פורסם

שלום,

יש ספר בשם "המתנדב", זוהי אוטוביוגרפיה של בחור שעלה לארץ וגויס למוסד.

בין היתר בספר מתוארים שלבים בהכשרות במוסד (מה שאפשר לספר),

מבצעים, שיטות פעולה, וקבלת החלטות במוסד (יכול להיות שחלק מזה לא אמיתי / חצאי אמת).

יש ספר נוסף, אמנם לא יחידה מיוחדת (פלוגה בגבעתי), אבל ספר מרתק על חוויות בשירות הצבאי בלבנון, אחוות לוחמים וכו'

אני בטוח שהרבה חברים כאן קראו אותו, הספר נקרא "אם יש גן עדן" שנכתב על ידי רון לשם.

תהנה.

חג שמח.

פורסם

אם יש גן עדן- ספר נהדר שכתוב מנקודת מבט אישית של מפקד צוות במוצב הבופור. כתוב בשפה קלילה וזורמת שקל להתחבר אליה.

מלחמה ללא אות- ספר שנכתב ע"י תא"ל (במיל') צ'יקו תמיר, מפקד ולוחם דגול לדעתי. הספר מספר על כל התקופה של צה"ל בתוך לבנון מנקודת מבטו בתפקידיו השונים.

תמצית געגוע- סיפורו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל. ספר שנכתב עליו לאחר מותו, מספר על אדם מדהים בעל אישיות יוצאת דופן שנתן את כל כולו לצבא עד רגעו האחרון.

צוות איתמר- סיפורו של לוחם בסיירת מטכ"ל, ספר שכתוב בצורה מרתקת. מספר על המבצעים (שהותרו לפרסם בספר), על האנשים (שאת חלקם אנו מכירים היום מהכנסת) והחוויות.

עוד שני ספרים שלא קראתי והמליצו לי עליהם: סמל ראשון מוסטפא רבינוביץ'- ספר על חייל מיחידת המסתערבים. לך לעזה- ספר על האינתיפאדה הראשונה. 

פורסם

יש ספר חדש לחלוטין בשם "המוסד" מאת ניסים משעל ופרופ' מיכאל בר זוהר.

מתוארים בו מבצעים רבים של המוסד, מן הסתם כאלו שפורסמו או עלו לכותרות ומותרים לפרסום כבר הרבה שנים.

מה שאני אישית מאוד אהבתי (קראתי אותו בימים האחרונים), בתור חייל מודיעין, זה את התיאור של מערכת המודיעין בארץ לאורך השנים, ובעיקר בשנים המפורסמות בהן איסר הראל היה הדמות המרכזית בה.

מומלץ.

פורסם

ממליץ על הספר של ניסים משעל (המוסד- המבצעים הגדולים), הוא שופך אור על כל מיני מבצעים שמדינת ישראל הודתה מכבר בביצועם (למשל הפצצת הכור הסורי), מבצעים שישראל נחשפה בהם (נסיון החיסול הכושל בחאלד משעל בירדן) ומבצעים נוספים שהתקשורת העולמית יחסה לישראל (כמו מבצעים שגרמו לנזקים בתוכנית הגרעין האיראנית).

הוזכר גם הספר "המתנדב" שמספר את סיפור גיוסו של סוכן מוסד והכשרתו.

ספר נוסף מומלץ- "סילביה" של רם אורן, מספר את סיפור חייה של סילביה רפאל, אחת מסוכנות המוסד הנועזות ביותר שנחשבה במשך שנים לאימת הטרוריסטים ונפטרה לפני כמה שנים.

יש עוד המון ספרים,את רובם יש לי בארץ ולכן אני לא זוכר את שמם.

אם אתה אוהב לקרוא על כל מיני מבצעים וכו':

1.תמוז בלהבות- סיפור תקיפת הכור בעיראק.

2.אם יש גן עדן- סיפור עלילתי שסובב סביב מוצב צה"ל בלבנון (והיווה את ההשראה לסרט "בופור").

3.שבויים בלבנון- ספר אודות מלחמת לבנון השניה.

4.אש על כוחותינו- כנ"ל

5.לא הגעתי לליטני- כנ"ל (אם כי הוא מתמקד יותר בסיפור אישי של חייל בניגוד לקודמים שיותר כלליים).

6.שייטת 13- ספר הודות הקמת שייטת 13 ומבצעים שלה (ספר מאוד עבה ומעניין).

7.נקודת האל חזור- אודות מדיניות ישראל בנוגע לאיראן וחיזבאללה (בעיקר).

8.סיירת מטכ"ל- כשמו כן הוא, מתאר את סיפורה של הסיירת.

כל אלה יצליחו להעביר לך כמה שעות של קריאה...

תהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

השאלה היא מה בדיוק מעניין אותך ?

אדם בצל , מספר את סיפורו של אפריים הלוי , ששירת עשרות שנים במוסד , הספר יותר מתעסק בצד הפוליטי והעבודה מאחורי הקלעים של שליחי הממשל ופחות בפאן המבצעי , אם כי יש גם קטעים כאלו .ספר מעולה .

ניקמת מינכן , על נקמה במבצעי הטבח במינכן .

גם כתוב מעולה , הרבה יותר מבצעי .

יש את המרדף אחרי הנסיך האדום , שזה הגירסה הישנה יותר .

להרוג את רומל , על ה LRDG (קבוצת המדבר ארוכת הטווח ) יחידת מתנדבים שקשורה לSAS במשימות שנות בWW2 בצפון אפריקה.

מעולה אם אתה אוהב סיור ג'יפים ומדבר.(אחד הספרים שיותר אהבתי ואני קורא המון ).

הימלר , על מפקד האס אס , אחד מהמקורבים של היטלר, בהחלט מספר כמה דברים שלא ידענו על המלחמה ההיא.

השמיים הם הגבול , של אליעזר צ'יטה כהן , סיפורו של חיל האוויר מהקמתו עד שנות התישעים , ספר עבה כתוב באותיות קטנות, יש קטעים מותחים מאוד ויש קטעים שקשה לסיים , אבל בהחלט ספר חובה לכל מי שמתעניין בצה"ל ובחיל האוויר.

פרקי יומן , מאיר הר ציון ,לדעתי הספר הראשון שכל לוחם ישראלי צריך לקרוא לפני הטירונות . חלקו על ימיו כילד חלקו על שירותו הצבאי , ספר חובה , אבל באמת חובה , למי שרוצה להבין את ההבדל בין יחידה מובחרת של פעם לכאלו של היום , ובמיוחד את הגורם האנושי שהרכיב אותן אז לאומת זה של היום .

אגב את סיפרי לבנון 1 ו2 שמוזכרים פה , לא קראתי אפילו אחד , מהביקורות עליהם יש לי הרגשה שכולם מנסים לספר כמה החייל מסכן ולא את סיפור הקרב או ההתרחשות .

כאחד שלחם בלבנון 2 וכאחד שיודע מה היה במלחמה , אני עדיין מאמין שיש דברים שצריך לפתוח לציבור הרחב אחרי עשרות שנים ולא אחרי חודשיים, תחקירים זה מעולה , ולהפיץ בפיקוד את הטעויות והמחדלים זה חשוב מאוד , אבל לפתוח לציבור הרחב את כל החרא שהיה שם 4 חודשים אחר כך מצטייר אצלי יותר כנסיון להתפרסם מאשר לספר סיפור .

(אבל זה רק אני ואפילו לא קראתי אותם, אז אולי אני טועה לגמרי)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...