Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים,

הגיע הזמן להחליף את הרכב שלנו ואנחנו פוזלים לג'יפ משפחתי נח (אנו 2 הורים ו2 ילדים כך ש7 מקומות זה כיף אבל לא חובה).

תקציב עד 100K ש"ח וחשובה לנו מאוד אמינות ועלות אחזקה סבירים עד זולים. צריכת דלק חשובה אבל אפשר "לסבול" 1:10 אם חייבים :-)

לגבי "יכולות שטח" - לא מצפים להאמר אבל יהיה נחמד אם הוא יצליח לטפס דיונה פה ושם.

2006 ומעלה (כדי שלא יתפרק מזקנה).

היחיד שראינו כאפשרי עד כה הוא רקסטון 2006-7 שאני מכיר אישית (להורי היה במשך שנים) אבל אני סקרן לדעת אם יש חלופות אחרות טובות שפיספסנו?

אשמח לדעה והמלצה!

תודה,

גילעד.

פורסם

קיה סורנטו גי'פ מצויין

צריכת הדלק שלו היא בערך 1:12 משולב

התנהגותו בכביש מצויינת ויכולת השטח שלו גם טובה מאוד,מה גם שמבנהו החיצוני יפה מאוד לא פחות המפנים של הרכב.

בקיצור רכב מעולה במחיר פעוט(טווח המחירים מתחיל ב60K בערך לאוטו דיי ממוצע)

פורסם

תודה רבה על התגובה הסופר מהירה!

לא שקלנו בכלל קיה כי חששנו מצריכה גבוהה של דלק.

האם האמינות טובה?

תודה,

גילעד.

פורסם

אישית לא שמעתי בעיות על הדגם הזה חוץ מתיקונים שוטפים,מה שכן אתה צריך לקחת בחשבון שכל ג'יפ מצריך יותר טיפולים מאשר פרייבט והבלאי אצלו מואץ

פורסם

אני לא מבין למה משפחה של 4 נפשות צריכה ג'יפ גדול ובזבזני?

רכב משפחתי סטיישן יתן פתרון מצויין לבעיה שלכם. בתוספת של כ-15K ש"ח לתקציב אתה אפילו מוציא כזו חדש מהסוכנות עם 3 שנים אחריות.

המתחרות החזקות בשוק הם ה-I30CW, פוקוס סטיישן והקיה סיד סטיישן (שהיא יונדאי בתחפושת). לפי דעתי ה-I30 עדיפה אבל הבחירה בניהם זה עניין של טעם. במידה והפוקוס עגלתית מדיי עם המנוע 1600 ניתן להשיג אותם גם עם מנוע 2000.

2 הרכבים דיי חדשים על הכביש (שנה) בתצורה הזו ולכן יכול להיות שיהיה קצת קשה למצוא כאלה משומשות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, אני לא מבין למה לתת לכלי רכב מיושנים, מזהמים, לא בטיחותיים להסתובב על הכביש....

אני חושב שהטפת המוסר הזו מיותרת, במיוחד ממשהו כמוך שצריך לדעת שרכב זה לא סוג של MUST.

כל אחד קונה מה שבא לו

לפותח השרשור, הקאיה אכן מצויינת, חסרונה הוא בגודל (רק 5 מושבים). היא צורכת 1:10 סולר, חפש רכב שמור שלא עבר הרבה שטח וק"מ. רכבים כאלו נדירים.

אופציה נוספת עם 7 מושבים ועלויות אחזקה סבירות, סאנגיונג רקסטון.

קח בחשבון שעלויות אחזקה של רכב שטח יהיו גבוהות יותר מרכב פרטי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

קודם כל לא הטפתי מוסר אלא הבעתי את דעתי, הוא לא חייב ללכת איתה. אני בסך הכל ממליץ לך לברר עם אנשים שיש בבעלותם רכב בסדר גודל הזה עלויות אחזקה (דלק, ביטוח, תיקונים וכו') כדי שלא תתבאס אחר כך (אומר לך את זה מישהו שכבר ראה מספר אנשים עושים את הטעות הזו ותוך שנה-שנתיים חזרו עם הזנב בין הרגליים).

מילא היית אומר 5 נפשות אז הייתי אומר ניחא, יכול להיות שרכב משפחתי מעט צפוף (למרות שרכב מנהלים בד"כ פותר את הבעיה). מילא היית אומר שאתה מטייל הרבה/סוחב הרבה מטען אז הייתי אומר שהגודל של התא מטען מוצדק (וגם פה רכב סטיישן נותן פתרון שווה ערך לפחות למטען שיש ברוב הג'יפים).

אבל שוב, כל אחד עושה את הבחירות שלו (אתה ממש לא יודע כמה פעמים ביום אנשים מציקים לי לגבי האוטו שאני נוסע בו), אני בסך הכל ניסיתי לעזור לבחור לחסוך כמה לירות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, אני מאוד מעריך את דעתך אך לו היה מדובר בשיקולים פרקטיים או של איכות הסביבה הייתי מסכים אולם בחיים לפעמים בוחרים אפשרויות שהן לא "הכי יעילות" לטובת הנאה או כייף. זה בדיוק המקרה. כן - אני רוצה להיות מסוגל לקחת את הילדים עם חברים שלהם מדי פעם וכן - אני רוצה "לחטוא" בטיולי שטח עם המשפחה. למה לא?!

אני מוכן להתערב שכל רכב אספנות צמא עופרת (שהיא האשמה מספר אחד בכמעט כל פגעי האקלים כיום) מזהם בעשרות מונים את הסביבה והלא גם זה לא יעיל כלל. לא הכל הוא שיקולי יעילות וסביבה וכמו שאתה בטח תסכים - לפעמים אתה רוצה משהוא שהוא כיף או מפיק לך הנאה. ישיבה גבוהה, ירידה לשטח (במקומות שמותר!), לקחת את הילדים + הכלב לטיול - אלה עבורי מקורות הנאה.

אגב - ראיתי שניתן לרכוש גם פג'רו קינג ארוך דיזל 2004 בתקציב זה. האם הוא זהה לרקסטון במונחי עלויות אחזקה?

הבנתי שהוא הרבה יותר "חית שטח" ממנו אבל לא הצלחתי להבין את עלויות האחזקה שלו.

אגב - אנו נוסעים כ15-18K ק"מ בשנה בממוצע.

תודה,

גילעד.

פורסם

הרקסטון יהיה הזול ביותר לתחזוקה בכל קנה מידה.

אבל אם אתה לא צריך 7 מקומות לך על הקאיה שתהיה קצת יותר יקרה. אבל גם יותר טובה.

המיצובישי הרבה יותר טוב אבל גם יותר יקר לאחזקה ורכישה (קח בחשבון עלויות ביטוח גבוהות מאוד)

לשם השוואה

על הרקסטון שלי שילמתי 3300 ש"ח מקיף ל2 נהגים מעל גיל 40 ללא תביעות.

על הקינג תשלם פי 2-3 בביטוח.

אם היה להורים שלך רקסטון, אתה יודע בדיוק למה לצפות.

אבל הכי חשוב זה למצוא רכב שמור עם ק"מ נמוך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרקסטון והסורטו של קיה יתנו לך אחלה הנאה ובמחיר יחסית סביר.הפאגרו ודומיו זה כבר סיפור שונה לחלוטין ואחזקה הרבה! יותר יקרה.

• תוכן חדש...