Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן,

ככה מתוך השעמום של יום כיפור, שאלה שחשבתי עליה:

ברכבים ישנים היית נכנס, דוחף חתיכת מתכת שקראו לה פעם מפתח לתוך חריץ ליד ההגה, מסובב, (מחזיק אצבעות אם זה רכב בן יותר מ10 שנים), ובחלק מהמקרים המנוע היה מתעורר לחיים ואתה היית יוצא לדרך.

את זה אני מבסס על רכבים באמת ישנים - הפיאט אונו '92 שהיתה לי, GMC סונומה מהעבודה של אבא, איזה WV טרנספורטר עתיק יומין וכך הלאה.

היום, לכל הרכבים יש "טקס התנעה".. החל מאלו שצריך קודם כל לסובב את הסוויצ' למצב "פועל", לחכות שכל הנורות ידלקו ואז לתת סטרטר, דרך אלו שגם צריך ללחוץ על איזה כפתור או לחכות אפילו יותר זמן עד שהנורות גם יכבו, ועד רכבים כמו שלי שצריך לחכות שתתבצע איזה "בדיקה עצמית" הזויה של כמות השמן במנוע, שלוקחת אותו זמן כמו שלוקח למחשב שלי לעלות, ואז ללחוץ על כפתור שמבטל את האימובילייזר תוך כדי שמסובבים תרנגול כפרות צבוע בכחול מעל הראש.

בתכלס - זה לא נוח בעליל כל העניין הזה. מה קרה כשאתה ממהר באמת? למה צריך לחכות את כל הזמן הזה אם עצרתי לשניה אחת ליד הכספומט, ואני לא נוהג להשאיר את הרכב מונע לכל גנב? ומה לגבי מתי שהרכב נכבה כי לעומת 99% מישראל אני נוהג על ידני וזה קורה לפעמים?

או בקיצור - עד כמה הטקסים האלה באמת נחוצים, ולמה? למה זה טוב?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

על מה אתה מדבר? אן שום שינוי בין הנעה של רכב היום לזה של מהעבר. מכניסים את המפתח למתג ההצתה ומניעים.

בדיזל יש לחכות שנורת מצתי החימום תכבה, אך זה גם היה נכון לרכבים ישנים.

מעבר לזה, אין שום שינוי ולא צריך לחכות לשום נורה ידית, לחצן, זמזם, כפתור (למעט קודן) ורק להניע.

פורסם

לא כך על פי ספרי הרכב.

פיאט פונטו ELX, שנת 01, היה צריך להמתין לכך שנורות הביקורת ייכבו לפני התנעה (הרכב של שכן, כבר נמכר אז אין לי אפשרות לבדוק בספר רכב אבל זה מה שהבחור טען)

ברכב שלי, פג'ו 206 XS, אני לא מוצא את זה בספר רכב האנגלי (העברי ברכב) אבל ממה שהנבתי מהבעלים הקודמים וגם מהמגיבים פה בפורום צריך לחכות לכך שמד טמפ'\כמות שמן ידלק, יעלה, ואז יתייצב בתחום התקין לפני שמתניעים.

אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה

עריכה:

בספר רכב (אנגלית) מתואר מד כמות\טמפ' שמן כך:

מבצע פעולה כפולה. במצב "דלוק" לפני התנעה מציג את כמות השמן (בעזרת אינדיקטור שנדלק), אם בתחום האדום בדוק באמצעות המדיד והשלם במידת הצורך.

במצב מותנע, מציג את טמפ' השמן. אם בתחום האדום השמן חם מידי, הורד את הטמפרטורה ע"י הנמכת מהירות הנסיעה.

יש מצב שהכמה וכמה אנשים שאמרו לי שצריך לחכות ל"סיום" תצוגת כמות השמן פשוט טעו

ואז אני וואחד טמבל שהקשבתי, ובמשך השבוע האחרון בזבזתי כדקה של המתנה בכל התנעה...

אנערף :S

פורסם

כל הבדיקות העצמיות של המערכת יכולות להתבצע גם בזמן התנעה או לאחר מכן. בכל מקרה, מודבר על המתנה של שנייה שתיים ולא יותר, אם בכל זאת בא לך להמתין.

פורסם

אני לא יודע מה קורה אצלכם בראשל"צ, אבל אצלנו בצפון, אני עם 205 עתיקה, מסובב את המפתח וכמו שדניאל אמר מחכה שנייה 2, שומע את משאבת הדלק נכנסת לפעולה, מניע ונוסע.

בהצלחה וצום קל.

פורסם

ה"בדיקות" האלה שאתה מחכה להם זה שהחיישנים שמציגים נורות הזהרה יקבלו ערכים נורמליים. וזה היה ככה תמיד, גם בפיאט 500 שנת 60 יש נורת לחץ שמן שדולקת בהתחלה שמניעים וכדאי מאוד לחכות שהיא תכבה לפני שזזים, וזה לוקח בדיוק שניה וחצי. במכוניות החדשות יותר יש גם לטעינה ולהזרקה ולחום מנוע ולעוד כל מני דברים (שהיו תמיד פשוט לא היה להם נורות), אבל כולם נכבים בשניות.

אם יש לך קודן, אימובילייזר (לא המקורי) ושאר המצאות גאוניות אחרות, כל עוד זה לא משהו משוכלל שאתה יודע שיציל לך את האוטו, אתה יכול להעיף אותם בבטחה ולהניע במהירות עםהמפתח בלי טקסים. זה מה שעשיתי בפונטו, לא בא לי ללחוץ על קוד כל פעם אז חיברתי 2 חוטים והופ אין קודן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בדיוק כמו SAMG - מכניס לסוויץ', מסובב, שומע את המשאבה, מתניע (סופר רייסר).

שנייה וחצי וגם זה מיותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה לגבי הבדיקת מפלס שמן ב206XS? היא לוקחת קרוב לדקה.

אם זה על הבוקר ואני מנצל את הזמן הזה ללשים את הפאנל, לשים דיסק, לפתוח חלונות, לחגור, להוריד את הסך שמש ולשים את הטלפון והארנק על המושב ליד - זה עדיין לא ממלא את החלל. ואם אני ממהר לאנשהו ורק עצרתי לקנות בקבוק שתיה או להוריד כסף זה פשוט מעצבן.

האמת - אפילו לא ניסיתי להניע לפני הבדיקה הזו. אשמח לשמוע ממישהו שבאמת מבין בXS (כמו אורן למשל) האם הבדיקה הזו נחוצה או שזה לידיעה בלבד, והאם שווה לחכות שתסתיים או להניע וזהו.

פורסם

על מה אתה מדבר... סתאם תצוגת חיווי של מפלס שמן

אצלי בכלל לפעמים לא פועל אז מה... זה עוד "עניין" שהיצרן הכניס בכדי להראות תיחכום

בנוסף למדיד הרגיל של מפלס השמן

פורסם

אצלי בדובלו יש מנוע טורבו,כך שלא רק בתנעה צריך לחכות לסלילי הצתה שיתחממו,אלה שאחרי נסיעה אסור ישר לכבות את האוטו בגלל הטורבו,אלא צריך להמתין (אני ממתין דקה) ורק אז מכבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת - אפילו לא ניסיתי להניע לפני הבדיקה הזו. אשמח לשמוע ממישהו שבאמת מבין בXS (כמו אורן למשל) האם הבדיקה הזו נחוצה או שזה לידיעה בלבד, והאם שווה לחכות שתסתיים או להניע וזהו.

אני לא אורן, אבל אני יודע לרשום לך בוודאות שהרכב יניע גם אם לא תחכה לסוף ההצגה. אני לא נוהג לחכות לסופה אלא רק מוודא שהמחוג עלה לתחום הכתום והתקין ומניע. במקרים בהם אני ממש ממהר, גם את זה אני לא מחכה.

הטריק עם הלחיצה על הכפתור של האימובילייזר בזמן שאתה מסובב את הסוויטצ' הוא תעלול עצוב שיצר המתקין של אותו מכשיר מקולל ואתה צריך לבוא בטענות אליו ורק אליו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא יודע למה, יש לי חשד שבגלל האימובילייזר, אבל הרכב פשוט לא מתניע לי כל מכה.

כאילו רק אם אני מחזיק את המפתח בדרך מסוימת.

מצד שני אולי יש לי בעיה בהתנעה בכלל וזה לא קשור למפתח.. נגיע למומחה מקווה שבחול המועד ונשמע את דעתו..

• תוכן חדש...