Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אפילו שאני מוכר את הסיוויק, הטיפול הבא קרב ובא. חשבתי לשפצר אותה קצת לקראת החגים.

דבר ראשון לגבי השמן מנוע - כל מקום שגוגל העלה בחקתו המליץ על 5w40 סינטטי מלא. ספציפית "mobil oil" בצבע סגול (???),

בדקתי את היסטוריית הטיפולים של הרכב והסתבר שכבר 8 שנים היא נוסעת על 10w40, כמובן שכל הטיפולים אך ורק במורשה (שאולי יודעים משהו שקהילת האינטרנט לא?).

עד 100K השתמשו בשמן שנקרא GULF TEC, אחרי 110K ועד 140K המק"ט של השמן הפך בחשבונית ל OIL1 ולא רשום שום דבר פרט ל10w40.

אם אני אחליט להביא את השמן שמומלץ באינטרנט לטיפול הבא ולבקש מהם שישתמשו בשלי, כמה בעיות זה ייצור לי? מישהו ניסה במורשה הונדה בחדרה\נתניה?

דבר שני לגבי החישוקים,

מצאתי הודעה אחת ויחידה של kompy על דפי הפורום הזה בקשר להגדלת צמיג\חישוק ברכב שלי, תוכנה כלהלן:

סיוויק 02'

(1)185/65R15-88H חישוק 5.5X15

(2)195/60R15-88H חישוק 5.5X15

(כבעל סיוויק 05', האחיזה לא כ"כ גרועה עם ה-185/70R14 - היא איומה).

אני יוצא מנקודת הנחה שהנתונים זה מה שרשום באוטודאטה, אך מה שרשום בספר נהג קצת שונה. הנה ציטוט:

גודל גלגלים:

14 * 5 1/2 JJ

15 * 6 JJ

מכאן השאלה - מהו קוטר החישוק המאושר ל15"? 5.5 או 6? (או שזה אותו דבר ואני סתם מסתבך בשטויות?)

ובאותו נושא; מישהו יודע מה מרחק הברגים לחישוק לרכב שלי?

תודה וגמר חתימה טובה

\דניס

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לגבי השמן - היבואן ממליץ על 10W-40 ולא על 5W-40.

שנית, הכיתוב OIL1 כנראה מציין שהשתמשו בשמן מנוע חצי סינטטי מצוברים של המוסך ומאחר וכל תקופה משנים את תוצרת השמן הנ"ל לא מציינים איזה שמן זה.

ולסיום, הנתון 5.5 ו-6 מציינים את רוחב הג'אנט ולא את הקוטר שלו.

פורסם

ז"א אתה ממליץ בכל זאת להקשיב ליבואן ולא להתפתות להחליף שמן למשהו (אולי, לפי טענות חובבי הונדה) יותר איכותי?

והכוונה שלי הייתה רוכב ג'אנט, טעיתי בכיתוב ואי אפשר לערוך אח"כ. תודה ששמת לב. יש מישהו שיודע מה באמת הרוחב הנכון? 6 / 5.5?

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

במידה וספר הרכב מציין שניתן להתקין את הצמיגים גם על חישוק ברוחב 6", אזי שתי המידות מותרות.

מרווח ברגים -4X100.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה רבה על העזרה חבר'ה :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא רציתי לפתוח דיון נוסף בנושא אך בכל זאת אשמח לעדכן בעניין; (מצטער על אריכות הדברים, זאת בהחלט חוויה ששווה לתעד במלואה, מי שלא מעוניין לקרוא קיטורים על איכות השירות בפאנצ'ריות מוזמן לדלג לקטע שמודגש בכחול)

יום חמישי, 22 לחודש, עברתי באוטו דיפו בגן שמואל. ביקשתי ג'אנטים לפי המפרט אבל החבר'ה התעקשו שגם 15X6.5 יתאים - אני בשלי לא הסכמתי לחרוג ממפרט היצרן. בסופו של דבר הצלחתי לשכנע אותם לפשפש במחסן ולחפש את המידה הרצויה - הצליחו למצוא סט אחד (SLK1050 של מ.י.ח) שענה על המפרט (15X6). לצערי שניים מתוך הארבע היו שרוטים והם לא הסכימו לעשות הנחה בכדי שאקח אותם במצבם. המשכנו הלאה ל;

אוטו דיפו בעפולה. נתקלתי באותו הסבר "גם 15X6.5 יתאים. אנחנו שמים לכולם ואף אחד לא מתלונן". לא רציתי להתווכח בשנית ואחרי שהם בדקו במחסן ומצאו שאין להם את הדגם המדובר המשכתי בדרכי דרומה לאוטו דיפו געש;

"אין מידה כזאת בכלל" המממםם... וויכוח קל והבחור הסכים לחפש במחסן. לא מצא שום דבר אך התקשר למ.י.ח במטרה להתייעץ. מצא שאכן קיים דגם כזה אך לא זמין כרגע. עזבתי את המקום.

פה כבר התחלתי לחשוש שמה אני לא אמצא את הג'אנט המדובר בשום מקום, נזכרתי בצמיגי אנטון שכולם ממליצים עליו בחום ואחרי חיפוש קצרצר בגוגל מצאתי את המספר וחייגתי אליו.

הסברתי לו את המצב וביקשתי שיבדוק אם יש משהו במלאי - בדק במשך שלוש שניות ואמר שכן יש לו ואפשר לבוא לקחת. התשובה נשמעה לי קצת נמהרת אך מייד הקשתי את המיקום שלו בGPS והמשכתי דרומה.

אחרי כרבע שעה על הכביש החלטתי להתקשר אליו בשנית כדי לאמת שזה במלאי, חששתי משום מה. "כן יש, תבוא תבוא נסתדר" אפילו שהסברתי לו שאני מגיע מאזור חדרה ואני לא רוצה לנסוע סתם התשובה לא השתנתה. "בטוח שיש"

חצי שעה לאחר מכן אני אצל אנטון המדובר, כצפוי המקום היה מלא ביותר לקוחות מאשר אנשי שירות. ניגשתי לעובד הראשון שראיתי והצגתי עצמי בתור זה שהציק להם בטלפון. אחרי כמה דקות אותו עובד התפנה לעזור לי.

פירק ישר אחד הצמיגים ורץ למחסן, מוציא סט ג'אנטים ומלביש אחד מהם במקום אותו אחד שפורק - את הסט הזה אני כבר מזהה. אותו סט שראיתי בשלושת סניפי אוטו דיפו שהייתי בהם כמה שעות לפני כן. מייד ביקשתי לראות את הקופסא ואכן היה רשום 15X6.5 עליה. ביקשתי שיסיר את הג'אנט המדובר כי אינני מתכוון לקנות אותו וכי אני רוצה אך ורק 15X6. הבחור קצת התמהמה והלך לחפש הלאה. חזר אחרי כרבע שעה עם תשובה דיי צפוייה "אין לנו 15X6".

בלי עצבים ובלי קול מורם שאלתי למה הביא אותי עד לשם אם רק בשביל להראות לי בדיוק את אותו הדבר שאני מסתכל עליו ושולל כל היום. נעניתי ב "אבל גם זה מתאים אתה רואה. שום שוטר לא יבדוק רוחב":roll: שאלתי אותו אם קיימת אפשרות להזמין חישוק שמתאים לי והוא הבטיח לבדוק עם מ.י.ח ביום ראשון, פה הבנתי שהתשובה שלי טמונה אי-שם ברחוב המסגר.

יום ראשון, 26, רחוב המסגר 11 בתל אביב, משרדם של חברת PIT-STOP. (חייב לציין שהמקום נראה מאוד מרשים יחסית לחנויות שביקרתי בהן עד-כה), הייתי הלקוח הראשון ש"נפל" על הבחור שם על הבוקר, חיכיתי מחוץ לדלת עוד לפני הפתיחה.. אחרי כמה דקות של בירורים הסביר לי שאכן יש ג'אנט אחד כזה ואפשר להזמינו למקום תוך חצי-שעה עד שעה הוא יגיע. (על הדרך גם שאל אם זה אני ששיגעתי את כל הפנצ'ריות במרכז ביום רביעי) הסברתי לו שאין לי את האפשרות לחכות כי אני ממהר לעבודה וכי אעדיף לחזור מחר באותה שעה ולקבל את החישוקים בו-במקום. השארתי מספר טלפון ושם והבחור הבטיח שכך יהיה.

למחרת, 8:49 החנות נפתחה הפעם ע"י בחור אחר, לא פחות נחמד, שהסביר לי שעליי לחכות שעה עד הגעתם, לא היה לי את הזמן הזה לחכות... עם כל הבלאגן שעשיתי ברביעי הג'אנטים נשלחו למקום אחר לגמרי (אפילו שמאותו מקום לא ביקשתי להזמין). קצת כועס בשלב זה - כי אחרי הכל כן השארתי מספר טלפון והיו יכולים להודיע לי על השינוי הזה, ביקשתי ממנו "פיצוי" בדמות משלוח למקום העבודה שלי, כי אין ברצוני להגיע בשלישית והוא הסכים. סגרנו את החשבונית והג'אנטים כמובטח הגיעו כעבור שעתיים למקום עבודתי. סוף סוף שינוי לטובה :)

יום למחרת התייצבתי באוטו דיפו בגן שמואל בשנית לשם הרכבת החישוקים והצמיגים החדשים, פה המצב שוב מקבל מפנה מעניין -

בביקור הראשון שלי הובטחו לי הצמיגים, GoodYear EfficientGrip 195/60/15 88V במחיר של 1650 לכל הערכה, אבל בזמן ההרכבה כששאלתי את המרכיב "על הדרך" כמה זה אמור לעלות לי, המחיר משום מה קפץ ל2200. מייד ביקשתי לראות את מנהל המקום. אחרי שיחה קצרה איתו הגענו לעמק השווה (סוג-של) - 1875 לכל הרביעייה כולל הרכבה, ברגע הזה חצי מהחישוקים כבר היום מורכבים, לא היה לי את הסבלנות להתווכח אז זרמתי אם זה.

רשמים מהשדרוג: (או: בעצם הסיבה העיקרית שאני כותב את כל זה - אם להתעלם מהקיטור שהוצאתי למעלה)

הצמיגים הותקנו ומייד יצאתי לנסיעה לעבודה, השינוי היה ניכר וברור כבר בדקות הראשונות על ההגה;

הנוחות השתפרה פלאים, הרבה פחות רעש הגיע מהצמיגים תוך כדי נסיעה בעיר בכביש משובש ובמיוחד בנסיעה מהירה בעוקף-חדרה, הרכב מרגיש הרבה יותר "מחזיק" על הכביש וההגה נלחם הרבה פחות בפניות במהירות גבוהה.

עוד שינוי בלתי צפוי אך מרענן לא פחות הוא שההגה מסתובב עכשיו קצת יותר לשני הכיוונים, ז"א זוויות ההיגוי קטנו (למרות שבשום מקום לא היה כתוב שזה צריך לקרות) ועכשיו קצת יותר קל להכניס את הסירה הזאת לחניה.

לא מכיר הרבה אנשים שעושים שינוי כל כך קיצוני מצמיגים סיניים פשוטים עד להגדלה וצמיגים שטובים פי עשרות מונים מהם, אבל זה שינוי שאני ממליץ עליו בחום. הנהיגה באוטו הפכה להיות הרבה יותר "רגועה" ועד כמה שאפשר לקרוא לה "כיפית" ובהחלט שווה כל שקל שהושקע בו.

מצ"ב תמונות של לפני ואחרי :)

תודה שקראתם ועל העזרה ב"שדרוג" המדובר :-)

לפני.jpg

אחרי.jpg

• תוכן חדש...