Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנא עזרתכם בנוגע לרכישת רכב יונדאי גטס 2006 מליסינג יד ראשונה, 86 ק"מ.

החלטתי [אולי] לקנות את הרכב משום שהחברה נותנת לי מימון בתשלומים. הרכב במצב מכני תקין, אך עבר תאונה - התנגשו בו מאחורה. החליפו את כל החלק האחורי - המשמעות היא כספית ולא מכנית כאמור. בגלל הסיבה הזאת + הק"מ הגבוה האוטו הוצע לי ב31,000.

 

להלן תוצאות הבדיקה - חברת הליסינג מתחייבת בכל מקרה לתקן את הכל. אבל האם יש כאן משהו קריטי ??

 

1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה - לא תקין - *רעשים במנוע+אבזרי מנוע, לבדוק או להחליף רצועה\שרשרת תזמון לפי הוראות היצרן.

 

2. מערכת פליטה תקין

 

3. סרן קדמי ומערכת היגוי לא תקין - *תותבים\תפוחים למשולשים\פגומים, רעידות בנסיעה, לתקן זוויות היגוי קדמי + אחורי

 

4. קפיצים - לא תקין *בולמי זעזועים קדמיים חלשים\נוזלים, בולמי זעזועים אחורים חלשים\נוזליים.

 

5. שילדת הרכב - לא תקין

ליקויים בעלי משמעות גבוהה: הוחלף פח דופן אח'\הלחמות לא מקוריות, עיקום\תיקן קורת אורן אחורית עד לנקודת ריתום המתלה.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: מעיכות שריטות מרכב סביב, תיקונים כלליים בגוף המרכב+תקוני פח וצבע, החלפת חלקי מרכב סביב+מעיכות פח ותחתית, מכה מאח' עיקום\תיקון רצפת תא מטען.

 

6. מערכת בלמים [ללא פירוק גלגלים]: תקין

 

7. צמיגים: תקין

 

8. מערכת תאורה [כולל מצבר] : לא תקין - *פנסים ראשיים דהויים

 

9. העברת כח : לא תקין *שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים

 

10. מחוונים: תקין

 

11. הערוח כלליות: חסר מגב+זרע קג', גומית אטימה דלת אח' R פגומה.

 

האם יש כאן משהו שבגללו לא כדאי לקנות את הרכב ?

והאם המחיר שווה את הקניה ?

 

תודה מראש!!!

פורסם
לא לגעת, משמעות גבוהה בשלדה משמע ירידה משמעותית בבטיחות הרכב, ולא רק כלכלית.

תוכל לפרט? זה נזק בלתי הפיך? מבחינה כלכלית אני יודע שזה מוריד את הערך ואני שלם עם זה...

פורסם

תשמע,בתור אחד עם ניסיון לא קטן עם חברות ליסינג,והשכרה,אני אתן לך עצה שתחסוך לך המון בחיים,בעיקר בריאות הנפש והגוף,וגם כסף.

 

רכבים ששרתו בציי רכב,אלא רכבים שעברו חיים קשים כל כך,שאתה לא מבין.רק מהסתכלות של נהגי שלמה סיקסט בכבישים אתה יכול לדעת.בנוסף,בחרת רכב עדין שביר,ועל הפנים באופן כללי,גם כשהוא חדש מהחברה.

 

לא חסר דברים בחתך של 30 40 אלף,שזה בערך השווי של הגטס הכל כך מוצלחת,ביד שתיים.

ג'ובני

פורסם

עזוב את הרכב הזה, הוא פשוט שחוט לגמרי. הקילומטראז' זו הבעיה הכי קטנה של האוטו הזה וגם הוא סביר לגמרי.

כפי שאמרו לך קודם, לרכב יש פגיעות שלדה שמעיבות לא רק על שוויו הכספי של הרכב אלא גם על רמת הבטיחות שלו. מלבד זה מבחינה מכאנית מדובר ברכב מוזנח מאוד, כבר אחרי ארבע שנים רוב המכלולים הקרדינליים שלו במצב גרוע!

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

בקשר לתקציב-התקציב שלי הוא 15000, אבל החברה מציעה לי את הרכב במימון כך שמבחינת תשלומים אין לי בעיה לעמוד בזה. לקנות רכב בחתך 30-40 אלף יד 2 באופן רגיל אני לא יכול לצערי, ולכן נאלצתי לבחור רכב במצב הזה - אני יודע שמכנית הוא לא מושלם ויש בעיה, אבל מצד שני זה עדיף לי על לקנות רכב ישן משנת 2000 ומטה

 

לכן זה או לקנות את הרכב הזה [כי לא קיבלתי עוד הצעות מליסינג בין 30-40 אלף, וביררתי המון] או לקנות רכב ב15 אלף שנת 2000 ומטה...

פורסם

דווקא הרכב לא נשמע במצב רע, מכנית הוא מקבל ציון טוב מאוד אפילו. הייתי מהמר שמדובר על בדיקה שבוצעה ע"י חברת הליסינג ולא על ידך, אני צודק?

התאונה נשמעת לי די רצינית, ברמה שתשפיע באופן ניכר על שלמות הרכב ונוסעיו בתאונה הבאה שעלולה להתרחש. שום פחח רכב, איכותי ומוכשר ככל שיהיה לא יצליח להחזיר לרכב את החוזק המבני וליישר את השלדה ברמה של 100% למצב המקורי. מאחר ומדובר בפגיעת שלדה קשה, יכול להיות שיהיו ברכב בעיות שלא יפתרו כגון משיכה של ההגה, בלימה לא אחידה או בלאי צמיגים מוגבר.

אם עד עכשיו לא השתכנעת לרדת מהרכב, המחיר בו הוצע לך הגטס הנ"ל הוא מחיר בו ניתן למצוא גטסיות זהות או מקסימום לרדת שנה בשנתון. לא מדובר במציאה ובטח לא בעסקה טובה.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
דווקא הרכב לא נשמע במצב רע, מכנית הוא מקבל ציון טוב מאוד אפילו. הייתי מהמר שמדובר על בדיקה שבוצעה ע"י חברת הליסינג ולא על ידך, אני צודק?

התאונה נשמעת לי די רצינית, ברמה שתשפיע באופן ניכר על שלמות הרכב ונוסעיו בתאונה הבאה שעלולה להתרחש. שום פחח רכב, איכותי ומוכשר ככל שיהיה לא יצליח להחזיר לרכב את החוזק המבני וליישר את השלדה ברמה של 100% למצב המקורי. מאחר ומדובר בפגיעת שלדה קשה, יכול להיות שיהיו ברכב בעיות שלא יפתרו כגון משיכה של ההגה, בלימה לא אחידה או בלאי צמיגים מוגבר.

אם עד עכשיו לא השתכנעת לרדת מהרכב, המחיר בו הוצע לך הגטס הנ"ל הוא מחיר בו ניתן למצוא גטסיות זהות או מקסימום לרדת שנה בשנתון. לא מדובר במציאה ובטח לא בעסקה טובה.

 

איתמר.

הבדיקה נעשתה על ידיי , לא רציתי לקחת למכון של הליסינג....

אין לי אפשרות לקנות גסטיות זהות או לרדת שנה בשנתון כי כמו שאמרתי אני קונה את הרכב הזה כי הוא ליסינג וניתן לקנות אותו בתשלומים, ולא קיבלי הצעות דומות מחברות ליסינג בטווחי מחירים האלה, כך שהאלטרנטיבה זה לקנות רכב שנת 2000 ומטה ב15 אלף

 

ותודה רבה על העזרה לכולם, אשמח לשמוע עוד התייחסויות שמתחשבות גם בתקציב הדל יחסית

פורסם

נראה שאתה מחפש מי שיאמר לך לקנות את הרכב הזה, ובכן לא נראה לי קיים מישהו כזה ( אלא אם הוא עובד בחברת הליסינג הזו). אני מבין את הסיטואצייה שהשקעת כבר בבדיקה ואתה רגל וחצי בקנייה, אבל לטובתך האישי נטו- חפש רכב אחר. ד"א משמעות גבוהה בשילדה משמע שמאוד יכול להיות שההשפעה היא לא רק כלכלית כי אם גם בטיחותית. וכן, יש לך הרבה מאוד אלטרנטיבות גם מליסינג וגם במבצעי מימון כאלו ואחרים שבהחלט יכולים להתאים לדרישות שלך, פשוט חפש בסבלנות ובדקדקנות. למשל, היסטוריית טיפולים של הרכב הייתה מגלה לך (בחברה רצינית כל המסמכים אמורים להיות תקינים וקיימים) שהוא עבר תאונה קשה מה שיכל למנוע ממך מלגשת עם הרכב לבדיקה מלכתחילה.

שורה תחתונה, אם לא הבנת עד עכשיו, המשך לחפש רכב אחר.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ATAA הקדים אותי בדקה וחצי וכן,אל תסתכל על "המימון" הזה כעל דרך המימון היחידה שלך לקניית רכב.אני לפני כשנה הייתי במצב שלך,ובאמת מגיעים למצב של יאוש רציני.וע"י זה נעשות כל הטעויות האפשריות.אני בכלל לא מסתכל על מצב הרכב שהבאת כאן ולא מתייחס אליו,אבל רק שתדע להבא אם תעבור לגטס אחרת,המצב לאחר הקנייה אולי לא יהיה כל כך שונה.תבצע חיפוש בפורום,יש כאן כלכך הרבה חומר על הרכב הזה,ועיקר צריכת הדלק המוגזמת שלו,שמזכירה יותר שברולט מליבו ולא מכונית סופר מיני.אם אתה לא מעונין "להתחתן" עם איזו חברת מימון,או לחתום על הלוואה מהבנק,יש לך אפשרות לרדת מעט בשנתון,ולחפש מיד 2.או פשוט לקבל הלוואה של עד 15 אלף ש"ח לרכישת רכב.אני זוכר את זה מהבנק שלי(דיסקונט) ולבסוף עשיתי פרוצדורה אחרת על חשבון תוכנית חיסכון.וכך יש לך תקציב של 30K לקנייה.(אם הבנתי נכון יש לך הון של 15K לפני מימון)

 

תנסה לעשות הכל ולהימנע מרכישה של גטס

ג'ובני

פורסם

מסכים עם החברה מעליי. באופן אישי הייתי מעדיף להיות חייב לבנק ולא לאיזה חברת ליסינג. במצב שלך הייתי מעדיף לקחת כבר הלוואה של 15 אלף מהבנק ולחפש לעצמי איזה 206 או איביזה בשנתונים 02-03 או ללכת על פונטו ספייס (2005 נכנסת יפה בתקציב הזה). שלושתן תהיינה עדיפות לאין שעור מהגטס הנמצאת על ערש דווי.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

מחזק את שאר המגיבים, אל תהיה בלחץ שבעקבותיו תעשה החלטות שלאחר מכן תצטער עליהן. קח בחשבון שבעקבות פגיעת השלדה, אם תהיה לך תאונה חס וחלילה זה יכול להיות מה שיפריד בין זה שתשאר בחיים לבין זה שהרכב יקרוס עליך.

 

פורסם

היום כמעט כל מגרש מסודר (לא חפרים בצידי הדרך) יכול לתת לך פרישת תשלומים על הרכב ויש מלא מבצעים של שלם חצי ועוד שנה שנתיים חצי (כמו טריידמוביל) אני יודע כי בזמנו בדקתי לפני קניית רכב. אל תמהר כך את הזמן ותשקול טוב טוב. כי רכב זה לא הוצאה חד פעמית....

פורסם

אוקיי, הקשבתי לעצותכם וירדתי סופית מהרכב הזה!!

 

עכשיו אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב בתקציב של גג 33 אלף שיהיה קטן, אוטומטי, אמין וחסכוני.

אבזור פחות חשוב לי.

חשוב שהרכב יעמוד בנסיעות יומיות של כ60-70 ק"מ ליום (נוסע כל יום מהבית לבסיס - והבסיס רחוק!)

 

עד כה חיפשתי יונדאי גטס 2006. הבנתי שרק מה06 הגטס לא אוכלת דלק. הבעיה היא שהמחירון של גטס 06 הוא 41K כך שאם ארצה לקנות גטס 06 אצטרך להתפשר על יד ראשונה השכרה\ק"מ גבוה ביותר....

 

רעיונות נוספים?

 

תודה רבה שוב

×
×
  • תוכן חדש...