Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה יש קומפוננטים בגדלים שונים גדולים כגון 4 או 5וחצי ו6חצי ו8(שאני לא מעוניין).

אני רוצה מהקומפוננט העתידי שלי רמה נמוכה של תדרים נמוכים(באסים) בגלל שיש סאב בישביל זה!

אז איזה גודל יותר יספק אותי באיכות השמיעה??

היה דיון בפורום השכן בעניין זה אבל שם זה לא כול כך ברור..

ד"א

אני יודע שכול הרמקול יותר גדול ככה הוא טוב בלה בלה בלה ....אבל לא ניראה לי :x

פורסם

לפי מה שאני יודע רמקול קטן יותר הוא מדוייק יותר.

למשל לחבר שלי יש מערכת ביתית עם סאב וופר קטלני ו5 רמקולים של 2.5 אינץ'

ושומעים סוף הדרךךךך. משהו פיצוץ. בטראנסים אתה בכלל נופל.אנשים שמים 6.5 גם בגלל שזה מתאים לגודל המקורי וגם כי יותר קל למצוא אותם וגם כי באותו מחיר אפשר למצוא רמקול 6.5 יותר חזק. אם אתה מדבר על איכות אז אני לא רואה הבדל משמעותי. אבל אנשים אומרים ש4" הכי איכותי.

פורסם
לפי מה שאני יודע רמקול קטן יותר הוא מדוייק יותר.

למשל לחבר שלי יש מערכת ביתית עם סאב וופר קטלני ו5 רמקולים של 2.5 אינץ'

ושומעים סוף הדרךךךך. משהו פיצוץ. בטראנסים אתה בכלל נופל.אנשים שמים 6.5 גם בגלל שזה מתאים לגודל המקורי וגם כי יותר קל למצוא אותם וגם כי באותו מחיר אפשר למצוא רמקול 6.5 יותר חזק. אם אתה מדבר על איכות אז אני לא רואה הבדל משמעותי. אבל אנשים אומרים ש4" הכי איכותי.

אני שואל בגלל ששסמתי עין על רוקפורד מידה 4 במחיר טוב מאוד!

פורסם

להגיד שאתה רוצה קומפוננט שלא יתן הרבה באס בגלל שיש לך סאב זו שטות. אם אתה רוצה שיהיה לך אפקט של באס מקדימה למרות שהסאב ממוקם מאחורה זה אומר שאתה צריך לחתוך את הסאב והקומפוננט נמוך.

בשביל שתוכל לחתוך את הסאב נמוך אתה צריך קומפוננט מקדימה שגם אותם יהיה ניתן לחתוך נמוך (גם כדי שלא יהיה לך טווח של תדרים שלא מופק כהלכה וגם כי מידבאס טוב מקדימה הוא תנאי לכך שהסאב ישמע כאילו גם הוא בא מקדימה) וזה אומר וופר גדול.

אם אתה הולך על סט שני חלקים סט של 6.5" הוא האופציה הכי טובה לדעתי שכן עדיין יש לו מיד טוב מאוד והוא יכול לרדת נמוך ולתת מידבאס כמו שצריך.

רוב הדברים שB.R כתב הם פשוט לא נכונים.

פורסם

אז אייל אתה אומר שווה להרכיב 6.5 ?

אני לא ממש היתכוונתי בלי באס אלה שיש נעים כזה לא כמו שהרמקולים המסכנים שלי עכשיו שלא מסוגלים להיתמודד אם הדרישות(פיוניר 150W) :?

ומה לגבי 5.5??

פורסם

אם יש לך מקום להכניס 6.5" הייתי הולך על זה. אם אין ברירה ואתה צריך רמקול בגודל קטן יותר אז אני ממליץ לך לנסות ולשמוע אותם קודם כדי לראות מה התפוקה שלהם בתחום המידבאס. יש כאלו שיש להם תפוקה טובה יותר ויש כאלו שפחות רק שבניגוד ל6.5" לרוב אלו שפחות, אין מספיק.

פורסם
על איזה רוקפורד שמת עין?

לא משהוא מיוחד איזה סט מסידרת X שלהם מידה 4 במחיר טוב בEBAY

תגיד איזה סט אתה הולך ליקנות???

למה רוקפורד ולא מורל??

פורסם

שמע-הבה אמרו לי שהדוטק נשמעים מעולה,אבל לא למה שאני מחפש שזה בעיקר מוזיקה אלקטרונית ופה שמעתי גם מהרבה שהרוקפורד מצטיינים.

חשבתי ללכת על הfnq שעולה בערך-700-750 אבל אמרתי לעצמי שאם כבר אז כבר ואני הולך על הfnx ששמעתי מהרבה מתקינים שיש להם אותו באוטו שהוא מעולה והוא בארץ בערך 1000 שקל.

בהנחה ואני ארצה להביא אותו ביבוא מהאי ביי כמה זה יעלה לי?

אם תמצא דיל טוב תגיד לי

פורסם
להגיד שאתה רוצה קומפוננט שלא יתן הרבה באס בגלל שיש לך סאב זו שטות. אם אתה רוצה שיהיה לך אפקט של באס מקדימה למרות שהסאב ממוקם מאחורה זה אומר שאתה צריך לחתוך את הסאב והקומפוננט נמוך.

בשביל שתוכל לחתוך את הסאב נמוך אתה צריך קומפוננט מקדימה שגם אותם יהיה ניתן לחתוך נמוך (גם כדי שלא יהיה לך טווח של תדרים שלא מופק כהלכה וגם כי מידבאס טוב מקדימה הוא תנאי לכך שהסאב ישמע כאילו גם הוא בא מקדימה) וזה אומר וופר גדול.

אם אתה הולך על סט שני חלקים סט של 6.5" הוא האופציה הכי טובה לדעתי שכן עדיין יש לו מיד טוב מאוד והוא יכול לרדת נמוך ולתת מידבאס כמו שצריך.

רוב הדברים שB.R כתב הם פשוט לא נכונים.

מה בדיוק לא נכון?

אולי לא הסברתח את עצמי נכון אבל התכוונתי שאני אישית לא שומע את ההבדל בין 6.5 ל4 במוזיקת טראנס. ששם לא צריך כל כך מידבאס. כל הבאס יוצא מהסאב. ומיד וטויטר יוצאים מהרמקול.

זה שיותר קל למצוא 6.5 זה גם נכון.

זה שתקבל יותר עוצמה מ6.5 באותו מחיר זה גם נכון. (לא לגבי מורל)

זה שלרוב האנשים הגודל המקורי הוא יותר מ4 זה גם נכון.

פורסם

זה לא נכון בראש ובראשונה כי לא משווים לרמקול ביתי ששם הדרייבר יושב בתיבה אופטמלית שלעיתים היא גם PORTED. ברכב אין לנו את הלוקסוס הזה.

כמו כן לא חשוב איזה סוג מוסיקה אתה שומע, אם אתה רוצה לבנות במה טובה ברכב רמקול 4" בלבד לא יספק. אם הסאב דואג לכל הבאסים זה אומר שאתה שומע באים מאחורייך.

פורסם

רמקול 4" טוב אמור לתת גם מיד באס.

בעוד שבועיים בע"ה יגיע אליי MBQUART reference 4" אני יתקין אותו ויגיד לכם אם יש באס או לא. לפי הנתונים הוא יורד עד 62HZ שזה מספיק.

פורסם

זה שהוא יכול להפיק את התדרים האלה זה טוב ויפה אבל השאלה באיזה צורה. רמקול 4" לוקה במידבאס בין אם זה של מורל, MBQ או כל חברה אחרת. בשביל להפיק באס בצורה טובה הרמקול צריך להזיז אוויר, רמקול 4" לא יכול להזיז מספיק אוויר על מנת להפיק מידבאס בצורה טובה וזה לא משנה של איזה חברה.

פורסם

אפשר להתווכח עוד שנה..

עוד שבועיים נראה מי צודק.

לדעתי הוא יתן מידבאס מספיק טוב כדי ליצור במה.

זה ברור שהוא לא יתן באס כמו 6.5 אבל יתן באס מספיק רק כדי למשוך את כל הבאס קדימה.

והתקנה שאני יעשה זה בלי איטום בכלל. אז הבאס קצת יברח. אבל בכל זאת נבדוק..

פורסם

אין פה מה לראות מי צודק, שמעתי רמקולים 4" של חברות שונות (MBQ, מורל, רוקפורד וכו') ולא אני ולא אלו ששמעו אותם יגידו לך שהמידבאס מספק (זו תמיד הייתה הנקודה שאותה בעלי הרמקולים רצו לשפר). אתה מדבר על מה נראה לך ומה אתה חושב ואני אומר לך שבוודאות ומבדיקה מעשית, יש חוסר במידבאס.

כמובן שאחרי הכל יכול להיות שאותך זה יספק (סך הכל לכל אחד יש הרגלי שמיעה שונים) אבל בשביל לבנות מערכת SQ מאוזנת, זה פשוט לא (זה יכול להיות קרוב אבל זה אף פעם לא יהווה תחליף ל6.5 טוב).

זה כמו להתווכח אם הבאס מסאב 8" מספק או לא. אני באמת מקווה שתהיה מרוצה מהמידבאס שיהיה לך אבל עדיין אם לבן אדם יש אפשרות לשים וופר גדול יותר, זה עדיף.

• תוכן חדש...