Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקשים על החיים, הם טרטרנים, מסריחים, רועשים, מפייחים לאוטו את הנשמע....עלות הטיפולים גבוה יותר, הבלאי של תושבות המנוע\גיר גדולה יותר, גירים אוטומטיים סובלים מחוסר עמידות אל מול המומנט הרבה והסל"ד הנמוך שהם סובלים.....בקיצור, כלכלית : דיזל, כל שיקול אחר : בנזין

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם!!

בתור אחד שהיה לו רכב מוגדש בנזין ורכב מוגדש דיזל (והיום נוסע על סתם דיזל) קל לי הרבה יותר להגיד שהדיזל עדיף יותר בכמעט כל התחומים. הוא אומנם לא פותח הכי מהר אבל תוך כדי נסיעה אין כמעט מי שמסוגל לעמוד מול המומנט המטורף שהדיזלים מייצרים. למען הסר כל ספק המכוניות המדוברות במקרה זה הם איביזה טורבו אשר פונקה בצי'פ ובפילטר אויר פתוח ובסיאט טולדו אשר פונקה גם כן בצי'פ ובפילטר אבל גם בסט של קוני צהוב בכול 4 הפינות. אז נכון, בפתיחות האיביזה לקחה אבל תוך כדי תנועה הטולדו לקחה ולקחה בגדול. יש לזכור אומנם שכאשר עושים השוואה בין רכב בנזין לדיזל יש לעשות זאת בין אותם דגמים (לדוגמא קליאו 1.4 וקליאו DCI ) ואז להשוות עלויות וטיפולים וטסטים וכו'. קליאו DCI לדוגמא נכנסת לטיפול כל 50,000 ק"מ וכול 25,000 ק"מ נכנסת לביקורת. לכן פה לדוגמא יהיה יתרון של הדיזל בטיפולים לעומת הבנזין, נכון שהבנזין תהיה יותר מהירה אבל יסכימו איתי כולם שלא זו ספורטיבית ולא זו ספורטיבית (ואני יודע,לי יש קליאו DCI) היא אומנם לא פותחת מהר אבל במסלול מפותל המומנט שלה מספק ואף יותר מכך (למרות 65 כ"ס האימתניים שלה :wink: ). אם כבר רוצים להשוות בין דיזל ספורטיבי לבין בנזין ספורטיבי יש להשוות בין דגמים דומים במידה ולא קיימים זהים: לדוגמא- בעברי הייתה לי איביזה טורבו (ההיא מלמעלה) ולחבר שלי יש כרגע איביזה TDI אשר שופרה ע"י צי'פ, פילטר וסט של קוני צהוב מסביב, ותרשו לי לומר אני אקח את ה-TDI בכל זמן, היא אולי חלשה בערך ב-30 כ"ס מהבנזין אבל המומנט, המומנט גבירותי ורבותי עושה פלאים והייתי ממליץ למי שלא יצא לו לסוע על איזה מפלצת מומנט מטורפת שכזו קודם כול ליסוע ואז לחוות דעה לגבי הבדלים בין דיזל לבנזין.

ולאחר הקטע האומנותי נעבור לקטע הרציני: מבחינת חישובי עלויות אני יכול להעיד רק על עצמי ועל ה-DCI האימתנית שברשותי. ביטוח עולה כמעט אותו דבר כמו 1.4 , טיפולים יותר זולים בדיזל (טיפול כל 50,000 ק"מ), צריכת דלק - נכון לכרגע ולחישובים האחרונים שערכתי אני עומד על ליטר אחד לכול 21.7 ק"מ בצריכה משולבת (60% בין עירוני) ומה שמשאיר לנו רק את הבדלי אגרת הרישוי אשר נעלמת כלא היתה. כאשר משווים בין דיזל לבנזין יש לזכור שלכל דגם ודגם יש נקודת שיווין אחרת לדוגמה: קצין הרכב בארגון בו אבי עובד עשה חישוב ומצא כי קסרה דיזל (הדגם הקודם) משתלם כלכלית עם עוברים את 12,000 ק"מ בחודש בעוד גולף דיזל לדוגמה משתלמת כלכלית רק מ-20,000 ק"מ בגלל הבדלי ביטוח טיפולים וכו' וכו'.

לסיכום הנושא: דיזל משתלם הרבה יותר מאשר אנשים חושבים וכדי לבדוק נושא זה אינדיבידואלית כל אחד ורצונותיו מרכבו.

יום טוב וכל הכבוד לאלו שקראו עד הסוף בלי לקלל אותי או להרדם

יישר כוח :D:D:D

לא משנה איזה סוג של נהיגה תנסה, תגיע למסקנה ש -

:nono:you cant have fun in a straight line :nono:

ולכן יש רק אפשרות אחת ויחידה:

:twisted:DRIFT IS A WAY OF LIFE :twisted:

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הפרש האגרה עדיין עומד על 2323 ש"ח

אין הפרשים במחירי ביטוחים

עלות הבדיקה השנתית עולה בערך 100 ש"ח יותר (כנראה בגלל בדיקת הזיהום)

כל מי שאמר שדיזל רועש/רועד/איטי/מגיב לאט/פותח לאט/נוסע לאט/מזהם

מוזמן לעשות פתיחות עם הA3 TDI שלי.

אני מבטיח שכשהוא יראה את האגזוז שלי למשך רוב הנסיעה העשן לא יהרוג אותו

(תקן יורו 4 - מזהם פחות מבנזין)

* קריאת תיגר זו לא תקפה מול מכוניות ספורטיביות :wink:

פורסם
...

לגבי זמינות הכוח, כפי שציינת מנועי הדיזל חלשים יותר, כיוון שסולר הוא דלק פחות אנרגטי. יחד עם זאת, אתה מקבל מומנט גבוה בסל"ד נמוך, וזה יתרון חשוב. בגלל ההבדל האנרגטי, מנוע דיזל בלתי-מוגדש צריך להשוות למכוניות עם נפח מנוע קטן, כמו פונטו ודומותיה, ואז נקבל ביצועים דומים.

...

ממש לא נכון.

בסולר יש יותר אנרגיה מאשר בבנזין

בממוצע בגלון (3.8 ליטרים) של סולר יש 155x10^6 ג'ול (147,000 BTU) כאשר בגלון בנזין יש 132x10^6 ג'ול (125,000 BTU) לערך.

פורסם
ממש לא נכון.

בסולר יש יותר אנרגיה מאשר בבנזין

בממוצע בגלון (3.8 ליטרים) של סולר יש 155x10^6 ג'ול (147,000 BTU) כאשר בגלון בנזין יש 132x10^6 ג'ול (125,000 BTU) לערך.

או קיי אז איפה הקאץ' ? למה לא כל המכוניות בעולם דיזל ? למה אתה חושב שאתה לוקח כל מכונית ספורטיבית ? ולמה אני אף פעם לא בצבא ?!

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
או קיי אז איפה הקאץ' ? למה לא כל המכוניות בעולם דיזל ? למה אתה חושב שאתה לוקח כל מכונית ספורטיבית ? ולמה אני אף פעם לא בצבא ?!

דניאל.

כי רק לאחרונה הטכנולוגיה התקדמה בצורה שמשמועית שמצדיקה לעבור לדיזל. מאחר שאתה אף פעם לא בצבא תקנה כרטיס טיסה לגמרניה-צרפת ותתחיל לספור כמה מכוניות דיזל אתה רואה על הכביש לעמות בנזין. אם זה לא 50-50 הייתי אומר שיש יותר דיזל (לפחות במכוניות חדשות)

נ.ב הוא לא אמר שהוא לקוח ספורטיביות.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

כולכם מדברים על הקטע של האגרה והדלק אבל מה עם זה שהפרשי הטיפולים בין בנזין לדיזל הם הפרשים

מאוד מאוד משמעותיים .

טיפולים בדיזל יקרים הרבה יותר מטיפולים בבנזין ולא נדבר כאשר הולך חלק מסויים בשניהם , אזי

ההפרשים יהיו מאוד מאוד גבוהים זה לא רק להסתכל על דלק וביטוח וטסט אם דיזל מתחיל לעשות לך בעיות

אז אתה מתחיל לפשוט את הכיס .

פורסם
כולכם מדברים על הקטע של האגרה והדלק אבל מה עם זה שהפרשי הטיפולים בין בנזין לדיזל הם הפרשים

מאוד מאוד משמעותיים .

טיפולים בדיזל יקרים הרבה יותר מטיפולים בבנזין ולא נדבר כאשר הולך חלק מסויים בשניהם , אזי

ההפרשים יהיו מאוד מאוד גבוהים זה לא רק להסתכל על דלק וביטוח וטסט אם דיזל מתחיל לעשות לך בעיות

אז אתה מתחיל לפשוט את הכיס .

ואיך ידידי המלומד הגיע למסקנה הזו?

שמעת מחבר? קראת בבזוקה?

דיזל היה יותר יקר לתחזוקה בימים שמנועי בנזין עבדו עם קרבורטור, עם המעבר להזרקה העניין השתווה

ובשביל לחדד את עניין התחזוקה עוד יותר:

בדיזל אין פלאגים להחליף, מנועי דיזל חיים יותר ק"מ ומצריכים פחות טיפולי ראש מנוע בתקופת חיים למנוע.

אני ממש מרגיש כמו תקליט שבור...

בקשר לשאלה של דניאל על איפה הcatch? הcatch הוא במדינת ישראל, אם לא הייתה אגרת "קנס" מגוכחת לשלם - היו בישראל הרבה יותר מכוניות פרטיות שלוגמות סולר (כמו באירופה...)

פורסם
נ.ב הוא לא אמר שהוא לקוח ספורטיביות.
הוא לא אמר שהוא לקוח הוא אמר שהוא לוקח ספורטיביות - קרא שנית.

אני לא יכול לצאת מהארץ בגלל שאני בכל זאת חייל ואם תיהיה מלחמה אני .... אני .... ישב במקלט ולא יעשה כלום.

דניאל.

- מי שהמציא את הגימלים, תותח ! -

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בדיזל אין פלאגים להחליף, מנועי דיזל חיים יותר ק"מ ומצריכים פחות טיפולי ראש מנוע בתקופת חיים למנוע.

לדיזל יש פילטר סולר שמוחלף כל 30K ועולה יותר מרבעיית פלגים.

מסכים שחיי מנוע בדיזל לרוב ארוכים יותר ואפילו כפולים מבנזין.

אבל מה הנקודה, דיזל יותר משתלם? נכון הוא משתלם יותר.

אבל מנועי דיזל לא מהנים לנהיגה, רוב הרכבים באירופה שמשודכים למנועי טורבו דיזל הם רכבי מנהלים ולא רכבי ספורט.

אגב, אני בטוח שהאודי A3 שלך תהיה הרבה יותר מהנה עם מנוע 2.0 ליטר בנזין+טורבו ואיזה 200 כ"ס במקום 140 כ"ס כיום.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
ואיך ידידי המלומד הגיע למסקנה הזו?

שמעת מחבר? קראת בבזוקה?

דיזל היה יותר יקר לתחזוקה בימים שמנועי בנזין עבדו עם קרבורטור, עם המעבר להזרקה העניין השתווה

ובשביל לחדד את עניין התחזוקה עוד יותר:

אני ממש מרגיש כמו תקליט שבור...

בקשר לשאלה של דניאל על איפה הcatch? הcatch הוא במדינת ישראל, אם לא הייתה אגרת "קנס" מגוכחת לשלם - היו בישראל הרבה יותר מכוניות פרטיות שלוגמות סולר (כמו באירופה...)

מאיפה ? מאנשים במשפחה הרחבה שמחזיקים רכבים כאלו וחלקם החזיקו דיזל וחזרו לבנזין .

שנית אתה מדבר על פלאגים ? זה הכסף הקטן . כשרכיב מסויים הולך באותו דגם רכב אבל אחד הוא

בנזין והשני הוא דיזל אזי ההפרש במחירים הוא גבוה מאוד וגם מחיר של עבודה על דיזל הוא יותר גבוה

תבררר מחירים ואחר כך תדבר תשאל במוסך שאתה מטפל אם לא לוקחים יותר כסף לעבודה על דיזל .

פורסם
הוא לא אמר שהוא לקוח הוא אמר שהוא לוקח ספורטיביות - קרא שנית.

אני לא יכול לצאת מהארץ בגלל שאני בכל זאת חייל ואם תיהיה מלחמה אני .... אני .... ישב במקלט ולא יעשה כלום.

דניאל.

- מי שהמציא את הגימלים, תותח ! -

מי שצריך לקרוא שנית הוא דווקא אתה -

אמרתי שקריאת תיגר זו לא תקפה מול מכוניות ספורטיביות, זאת אומרת - ברור לי מעל לכל ספק סביר שקליאו ספורט לדוגמא תשאיר לי ענן אבק.

לדיזל יש פילטר סולר שמוחלף כל 30K ועולה יותר מרבעיית פלגים.

מסכים שחיי מנוע בדיזל לרוב ארוכים יותר ואפילו כפולים מבנזין.

אבל מה הנקודה, דיזל יותר משתלם? נכון הוא משתלם יותר.

אבל מנועי דיזל לא מהנים לנהיגה, רוב הרכבים באירופה שמשודכים למנועי טורבו דיזל הם רכבי מנהלים ולא רכבי ספורט.

אגב, אני בטוח שהאודי A3 שלך תהיה הרבה יותר מהנה עם מנוע 2.0 ליטר בנזין+טורבו ואיזה 200 כ"ס במקום 140 כ"ס כיום.

שי

לבנזין אין פילטר דלק? למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) פילטר סולר ובנזין עולים בערך אותו הדבר (בתנאי שגם הבנזין הוא הזרקה, ראית מישהו קונה רכב עם קרבורטור לאחרונה?)

טיפול גדול בA3 שלי במוסך המרכזי עולה פחות מ900 ש"ח כולל מע"מ לרכב דיזל, כמה עולה לבנזין?

(כל הפילטרים, החלפת שמן וכו'...) צודק, דומה מאוד...

לגבי ההנאה - עד שלא נהגת ברכב אל תשמיץ סתם, אין לי נסיון ברכבי בנזין מוגדשים אבל יצא לי לנסוע ברכבים ספורטיבים יחסית (גולף V6 משופצרת של חבר, קליאו ספורט ועוד...) ומכולן, על אף הנחיתות ההספקית נהנתי יותר לנהוג על הA3, ולא מעט בגלל המנוע (ולא למרות)

למה? המומנט... אוי המומנט...

הקטע המעניין הוא שבעלי המכוניות הנ"ל גם כן נהנו לנסוע על האודי לפחות כמו על הרכב שלהם, זה הגיע למצב שבעל הV6 אמר שהוא חייב לעשות איתי פתיחות כי הוא בטוח שהA3 לוקחת ("כמה כוח, לא מובן לי איך זה רק 9.4 שניות ל100" - "יחסי העברה קצרים" עניתי... הוא חייך)

מאיפה ? מאנשים במשפחה הרחבה שמחזיקים רכבים כאלו וחלקם החזיקו דיזל וחזרו לבנזין .

שנית אתה מדבר על פלאגים ? זה הכסף הקטן . כשרכיב מסויים הולך באותו דגם רכב אבל אחד הוא

בנזין והשני הוא דיזל אזי ההפרש במחירים הוא גבוה מאוד וגם מחיר של עבודה על דיזל הוא יותר גבוה

תבררר מחירים ואחר כך תדבר תשאל במוסך שאתה מטפל אם לא לוקחים יותר כסף לעבודה על דיזל .

אני לא צריך לברר מחירים, אנחנו משפחה מוטורית בעליל, 6 רכבים פרטיים (אחד לכל אח + אבא + אמא), 2 ג'יפים, 3 אופנועים כבדים (

חלק מהרכבים בנזין, חלקם דיזל.

הייתה תקופה שהיו לנו פאסאט 1.8T (אחי הגדול) ו-TDI (אבא שלי) משנתון זהה, הם היו משווים מחירי טיפולים באופן חולני משהו. מחירי הטיפולים היו כמעט זהים (לפעמים הדיזל אפילו עלה קצת פחות...)

* אנחנו לא מיליונרים... כל אחד קנה את האוטו שלו מכספו הפרטי... האופנועים הם שריטות של האחים שלי, כנ"ל הג'יפים...

אתה כל הזמן מדבר על "רכיבים", ממש מילת פלא - "כשרכיב כלשהו הולך אז הוא יותר יקר"

מה יותר יקר? המחשב עולה אותו דבר (מול בנזין מוגדש), הטורבו, אותו דבר (בערך) האינטרקולר כנ"ל, פילטרים - כבר סיכמנו שאותו דבר, אינג'קטורים? לא בדקתי אבל אני מוכן להתערב שעולים גם כן אותו דבר. מה נשאר...? בוכנות? (מתערב שבבנזין מוגדש הבוכנה תעוף הרבה לפני דיזל...)

מחיר עבודה על דיזל עולה יותר? אתה שפוי? שמעת על המונח "שעתון יצרן"?

אני בן 24 בעוד חודש ואת מיטב שנותי המוטוריות העברתי בלראות איך החברים שלי אומרים "דיזל יקר לתחזוקה" או "אגרה! גוואלד!" ואחרי זה בוכים כשהם משלמים יותר/דומה בטיפולים על הבנזין המוגדש/סתם עם נפח לא סביר שלהם.

אגב - כולם שינו את דעתם אחרי הסיבוב על האודי, ללא יוצא מן הכלל.

נראה לי שכבר מתחילים לשנוא אותי בפורום בתור נביא הזעם הדיזלאי, אז אני אפסיק כאן ;)

• תוכן חדש...