Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מתחמם -רנו קליאו 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברנו קליאו 95 אוטומטית, הרכב מתחמם.

המכונאי אומר שזו אינה בעיה של ניקוי רדיאטור והוא החליף לי את היוניט.

המאוורר עובד, אבל לפעמים עובד לזמן קצר מהרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה?:-(

פורסם
ברנו קליאו 95 אוטומטית, הרכב מתחמם.

המכונאי אומר שזו אינה בעיה של ניקוי רדיאטור והוא החליף לי את היוניט.

המאוורר עובד, אבל לפעמים עובד לזמן קצר מהרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה?:-(

לא ברור וחסרים פרטים ..

איך ומתי ובאיזה מצבים הרכב מתחמם ? בנסיעה ? בעמידה במקום ?

האם החלפת היוניט עזרה במשהו למנוע את ההתחממות ?

פורסם

הרכב מתחמם בנסיעה, גם בנסיעה עירונית רגילה ולא מאומצת.

המחוג מגיע ל3/4 של החום. כמות המים הירוקים תקינה.

לגבי היוניט, המכונאי אמר שהמאוור יפעל כאשר הוא מגיע לחצי, אבל היום לדוגמא, שמתי לב כי הוא , המאוורר

פעל הרבה אחרי החצי-יותר לכיוון ה3/4 .

יכול להיות שצריך לעשות נירקוי רדיאטור בכל זאת?

פורסם
הרכב מתחמם בנסיעה, גם בנסיעה עירונית רגילה ולא מאומצת.

המחוג מגיע ל3/4 של החום. כמות המים הירוקים תקינה.

לגבי היוניט, המכונאי אמר שהמאוור יפעל כאשר הוא מגיע לחצי, אבל היום לדוגמא, שמתי לב כי הוא , המאוורר

פעל הרבה אחרי החצי-יותר לכיוון ה3/4 .

יכול להיות שצריך לעשות נירקוי רדיאטור בכל זאת?

זה מצב לא תקין, המאורר צריך להכנס לפעולה ולא לתת לחום לעבור את החצי. זה נראה כאילו המאוור נכנס לפעולה מאוחר מידי.

אחר שהחליפו את היוניט היוצ צריכים לבצע בדיקה בסיסית ולוודא שהמאורר נכנס לפעולה בזמן.

תחזור למכונאי שיבדוק מה קרה כי די ברור שמה שהוא עשה לא עובד.

אחרי שזה יתוקן והמאורר ייכנס לפעולה בטמפרטורה הנכונה, אם הרכב עדיין יתחמם, יכול להיות שיהיה צורך לנקות את הרדיאטור .. או להחליפ טרמוסטט וכו ...

פורסם

שלום רב !

החלפת היוניט היתה מיותרת !

קביעה שהבעייה ביוניט, והבטחה שהמאוור, יפעל להבא בחצי סקאלה, היא אבחנה סוגייה בדיעבד, והבטחה שאפשר לזרוק לפח האשפה.

התחל בבדיקת הרדיאטור, האם הוא חם בצורה שווה, גם בחלק העליון והתחתון, במנוע חם, וכבוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מניסיון עם אותו אוטו, רוב הסיכויים שזה הרדיאטור. יוניט החום יושב על הרדיאטור וכאשר הוא סתום הוא לא מצליח לאבחן את חום המנוע ולכן המאוורר לא פועל.

אני שמתי רדיאטור תחליפי חדש ב650 שקל.

Renault clio RT 1994

פורסם
מניסיון עם אותו אוטו, רוב הסיכויים שזה הרדיאטור. יוניט החום יושב על הרדיאטור וכאשר הוא סתום הוא לא מצליח לאבחן את חום המנוע ולכן המאוורר לא פועל.

אני שמתי רדיאטור תחליפי חדש ב650 שקל.

אם זה נכון, אז אני לא מבין את ההגיון שבמיקום היוניט הזה ברדיאטור.

היוניט אמור לפקד על המאורר לקרר את המים שיוצאים מהמנוע כשזה מתחיל לעבור את הטמפרטורה הרצוייה שלו, לכן הכי הגיוני למקם אותו הכי קרוב למים שיוצאים מהמנוע, למשל ליד מד החום.

המיקום שלו ברכב הזה על הרדיאטור ימנע ממנו לתפקד כראוי כשהרדיאטור נסתם לגמרי או נסתם חלקית, או כשהטרמוסטט נתקע לגמרי או נתקע חלקית.

אם הרדיאטור סתום חלקית עדיין נדרשת כניסת המאורר לפעולה, אמנם באפקטיביות נמוכה יותר אבל עדיין קיימת.

אני מנסה להבין את ההגיון כאן ..

פורסם

הי.

על תנסה להבין מדוע צרפתים מרכיבים את מד החום ברדיאטור, אפשר למצוא דרך להרכיב מד חום נוסף .

אצל בני מד החום משחק בין חצי למעט יותר בחריגה מגיע עד 3/4 סקלה ויורד. הכל נבדק . מצנן חדש משאבת מים חדשב צנרת וטרמוסטט תקינים . אפילו בדיקת ראש מנוע ביצעתי כאשר אני נוהג ברכב אני מפעיל מזגן מהרגע הראשון ואז נשאר על החצי.

כנראה שכך זה אצל רנו קליאו ישנה.

( דרך אגב התחלתי לטפל בלהרכיב מד חום אמין שיורכב על צינור הטרמוסטט רק שאיני מוצא מתאם בשלב זה )

פורסם

..אז מה הצעד הבא שאני צריך לעשות?

לבקש לעשות ניקוי-רדיאטור?

להחליף את הטרמוסטט?

להחליף את המאוורר?

(...או, להחליף ת'אוטו?...):wink:

על סף ייאוש...גם בגלל שהרבה מהמוסכניקים , כך נראה לי, לא מבינים דבר וחצי דבר בבעיה...

:-(:-(:-(

פורסם

מאיפה אתה?

במכון רדיאטורים ניקוי רדיאטור חיצוני ופנימי יעלה בסביבות ה350 שקל. רדיאטור חדש יעלה לך 600 עם עבודה. עדיף כבר חדש. אם אתה מאזור רחובות אוכל להפנות אותך למכון טוב וזול שיעשה עבודה טובה.

Renault clio RT 1994

פורסם

למען האמת אני הייתי מנסה את הדבר הבא רק למען בדיקה שאכן מדובר ברדיאטור (מדובר בבדיקה עצמאית):

הייתי מנתק את הטרמוסטט לחלוטין כלומר מוציא אותו.

לגבי הוונטה הייתי עושה חיבור ישיר ומבטל את היוניט שיעבוד קבוע.

לאחר מיכן מניע את הרכב ובודק אם הרכב מיתחמם. אם הרכב עדיין מתחמם במצב זה אכן מדובר ברדיאטור. אני יודע שבדיקה זו לא תהיה מקובלת פה על המומחים אבל זה מסוג הבדיקות שלא תעלה כסף במיוחד אם אתה יודע לעשות זאת לבד. בשביל בדיקה כזו של כמה דקות לא ייגרם שום נזק מכני למיכלולי הרכב. חובה עליי לציין שבמידה והרכב לא מיתחמם הבעיה היא לא ברדיאטור ויש להיתקדם לבדיקות המיכלולים האחרים. כמובן שבמצב נורמאל אין לנסוע ללא טרמוסטט ולחבר חזרה את את החיבור הישיר של הוונטה ליוניט.

:)
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

באיחור של כמה ימים - משהו פה מוזר.

לא אחת דובר על הקליאו (לא B!) ושעון החום בפורום הזה.

ככל הנראה, בדגם הזה המחוג מגיע ל-3/4 (שזה בעצם ה1/3 האחרון), וזה לא מעיד על תקלה.

אם לא נדלקה נורה אדומה באזור שעון החום, המנוע לא התחמם יתר על המידה.

לגבי המאורר, הוא אכן מופעל לפרק זמן קצת יחסית של 10-15 שניות.

לפותח השרשור - האם נדלקת נורית אדומה של חום ? (שוב, בהנחה והלוח שעונים דומה לקליאו 98).

לפני הנעת הרכב כאשר נורות הביקורת דולקות למספר שניות תוכל לוודא שקיימת נורית כזו ואינה שרופה.

• תוכן חדש...