Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפולו 16V מודל 2001 מילא הבעלים מים מהברז כל פעם שהיו חסרים לו מים. הוא הרצה לי על מערכות קירור פתוחות וסגורות, והיה לו ברור שכך עושים ברכבים עם "מערכת פתוחה" כמו הפולו הנ"ל. אני יודע שההמלצה הכללית היא לא לגעת ברכב כזה בגלל נזקי אבנית וכדו'.

הקטע הוא שהוא מטפל במוסך מורשה יבואן לאורך כל התקופה שהרכב אצלו - לא ברור לי למה הוא מילא מים בעצמו, ולמה המוסך לא אמר לו כלום על זה.

נכון להיום הרכב בלי בעיות מיוחדות, ומטופל בזמן.

האם שווה בכלל לבדוק את הרכב או לוותר מראש?

תודה.

פורסם

עד כמה שאני מבין בנושא, מים ירוקים (או כחולים, או ורודים) מטרתם בבסיס העניין היא Anti-freeze.

במדינתנו מוכת השלגים והקרח כנראה שאין משמעות לנושא. כל עניין המים הירוקים לטעמי הוא קונספירציה של "אוטו-דיפו" וכו'...

יש משמעות לנושא האבנית אבל לטענתך נכון להיום אין בעיות מיוחדות אז כנראה שהמנוע מתמודד עם מה שהוא מקבל, ולפי מה שכתבת זה כבר תקופה לא קצרה. גם אם בעתיד תהיה תקלה כלשהי זה יהיה במערכת המים או בצנרת שלה, זה לא משהו שמשפיע על תפקוד המנוע עצמו.

לפי דעתי לא על זה צריכה לקום או ליפול ההחלטה.

פורסם

אז אתה לא מבין ב100%, חלק מהעניין של השימוש בנוזל יעודי מתחלק ל2:

א. שמירה על טמפ' - ל2 הכיוונים - כלומר גם הטמפ' קפיאה יורדת , אבל גם הטמפ' רתיחה.

ב. שמירה על מערכת הקירור מפני משקעים וקורוזיה שבאים ממים רגילים

תקלה במערכת הקירור בהחלט יכולה להשפיע על אורך החיים של המנוע ולא כולן כאלו זולות לטיפול.

בנוסף זה מצביע על סגנון הטיפול באוטו.

לגבי הקשקושים על מערכת סגורה ופתוחה - קישקוש במיץ.

המערכת בפולו היא סגורה גם ככה למיטב זכרוני - ללא שיחרור עודפים - ושים לב למושג שהשתמשתי בו.

שחרור עודפים! במערכות שיש יותר מדי לחץ במערכת בפקק יש שסתום מבוסס קפיץ שיכול לשחרר עודפים.

בפולו לעומת זאת - יש מיכל עודפים אטום למיטב זכרוני - לא שסתום ושפיכה החוצא כמו בפיזו סיטרואן משנות ה90 לדוגמא.

כך או כך - הרכב צריך נוזל קירור (ולפולקסווגן יש אפילו אחד יעודי עם תקנים מיוחדים שנקרא G12 ומיועד לאורך חיים ארוך במיוחד).

מה שהכי מדאיג בכל זה - זה שחסר לו מים בין טיפולים.

אין שום סיבה שברכב תקין יהיו חסרים לו מים בין טיפולים - גם ברכבים שהחזקתי ב200 אלף קילומטר ללא שום נגיעה במנוע - לא היה שום מצב שהיה חסר מים.

אם חסרים - יש נזילה שהוא לא תיקן.

(כנ"ל ד"א לשמן , אולי מעבר ממקסימום למינימום על המדיד - שזה בערך ליטר, מעבר לזה - בהחלט לא תקין)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המשמעות של הוספת מי ברז למערכת קירור - חיסול (במוקדם או במאוחר ) של ראש המנוע !

אולי לדעת אסף גם שמן מנוע הוא קונספירציה ? הרי שמן זה שמן - אז נוסיף שמן סויה...

פורסם

בנוסף זה מצביע על סגנון הטיפול באוטו.

מההרצאות שלו על חלפים וטיפול במוסך מורשה יבואן בלבד וכו', מדובר על בחור לא טכני שאוהב ודואג לאוטו שלו. נעבעך, הוא נפל על טעות שטותית וגורלית, ואני באמת לא מבין איפה היה המוסכניק שלו בכל הסיפור. אולי עוד סיבה לא לטפל במורשה יבואן?

מה שהכי מדאיג בכל זה - זה שחסר לו מים בין טיפולים.

אין שום סיבה שברכב תקין יהיו חסרים לו מים בין טיפולים - גם ברכבים שהחזקתי ב200 אלף קילומטר ללא שום נגיעה במנוע - לא היה שום מצב שהיה חסר מים.

אם חסרים - יש נזילה שהוא לא תיקן.

(כנ"ל ד"א לשמן , אולי מעבר ממקסימום למינימום על המדיד - שזה בערך ליטר, מעבר לזה - בהחלט לא תקין)

הוא סיפר לי שאחרי תקופה הוא הבין שמשהו לא בסדר וסידרו לו את מערכת המים, והיום שום דבר לא נוזל.

כך או כך - הרכב צריך נוזל קירור (ולפולקסווגן יש אפילו אחד יעודי עם תקנים מיוחדים שנקרא G12 ומיועד לאורך חיים ארוך במיוחד).

שאלתי היתה: האם שייך בכלל להתחיל לבדוק רכב במצב כזה - מקסימום אפשר להתמקח על המחיר ולהחליף חזרה לירוקים (בהנחה שלא מדובר על 9 שנים של מים רגילים). האם זהו מתכון לאסון, או שמכל אוסף הבעיות האפשריות זו אחת שניתן להתפשר עליה ולתקן מה שצריך על חשבון המוכר?

פורסם

הקשב היטב.

קיבלת מספר עיצות מאנשים עם ניסיון בפורום ואתה שואל שוב.

בוא נסכם:

-השטויות שהוא פולט על מערכת פתוחה/מערכת סגורה מעידות שהוא תמים ו/או טיפש.

-בנוזל יעודי למערכות קירור כולל 3 מאפינים חשובים

1. הורדת טמפרטורת הקיפאון ןהעלאת טמפרטורת רתיחה.

2. נוזל נטול תחמוצת סידן לשמירה על מערכת הקירור מפני משקעים ועם חומציות ניטרלית למניעת שיתוך.

3. תוסף שימון על בסיס מים למניעת נזק מצטבר למשאבה.

בנוסף:

-"הוא סיפר לי שאחרי תקופה הוא הבין שמשהו לא בסדר וסידרו לו את מערכת המים, והיום שום דבר לא נוזל." מה היתה התקלה ומה התבצע בתיקון? מדוע לא מולא G12 לפי מפרט הרכב? (רמז קטן כפי שיעצו לך, אם כמות השמן גדלה לפתע משמעה שנוזל הקירור עובר לעוקה של שמן המנוע. הווה אומר, ראש מנוע)

אם תרצה לרכוש רכב זה עדיף שיעבור בדיקת מוסך מלאה במוסך מתמחה.

פורסם
הקשב היטב.

קיבלת מספר עיצות מאנשים עם ניסיון בפורום ואתה שואל שוב.

בוא נסכם:

-השטויות שהוא פולט על מערכת פתוחה/מערכת סגורה מעידות שהוא תמים ו/או טיפש.

-בנוזל יעודי למערכות קירור כולל 3 מאפינים חשובים

1. הורדת טמפרטורת הקיפאון ןהעלאת טמפרטורת רתיחה.

2. נוזל נטול תחמוצת סידן לשמירה על מערכת הקירור מפני משקעים ועם חומציות ניטרלית למניעת שיתוך.

3. תוסף שימון על בסיס מים למניעת נזק מצטבר למשאבה.

בנוסף:

-"הוא סיפר לי שאחרי תקופה הוא הבין שמשהו לא בסדר וסידרו לו את מערכת המים, והיום שום דבר לא נוזל." מה היתה התקלה ומה התבצע בתיקון? מדוע לא מולא G12 לפי מפרט הרכב? (רמז קטן כפי שיעצו לך, אם כמות השמן גדלה לפתע משמעה שנוזל הקירור עובר לעוקה של שמן המנוע. הווה אומר, ראש מנוע)

אם תרצה לרכוש רכב זה עדיף שיעבור בדיקת מוסך מלאה במוסך מתמחה.

חיים יקר, קראתי היטב.

אם תקרא את השאלה שלי שוב תראה שלמעשה לא קיבלתי תשובה. שאלתי האם שווה מלכתחילה להשקיע זמן ברכב כזה, ולהתקזז במחיר על טיפולים והחלפות, או שמא הנזק נעשה ושומר ארנקו ירחק. את הסכנה שבמי ברז אני מכיר; השאלה היא מה הסיכוי לנזק ברכב עם נתונים כפי שהוזכרו, והאם שווה בכלל להתחיל איתו תהליך בדיקה.

מה עושה נוזל קירור וכו' אני יודע, וגם אפשר למצוא את המידע הזה בחיפוש פשוט, שכמובן עשיתי. ושמן - מאן דכר שמיה.

אני בטוח שכשאתה צריך עזרה בתחומים שאינם תחום ההתמחות שלך, אתה נהנה מסבלנותם של אחרים. אודה גם לשלך.

שנה טובה.

פורסם
אני בטוח שכשאתה צריך עזרה בתחומים שאינם תחום ההתמחות שלך, אתה נהנה מסבלנותם של אחרים. אודה גם לשלך.

אני מתנצל אם כך הבנת זאת. אני הבנתי כי קיבלת מספר עיצות מאנשים עם ניסיון בפורום שאומרים לך "וותר" אך אתה משום מה עדיין שוקל רכב זה.

ראה את הנתונים:

-רכב שאינו נדיר במיוחד.

-רכב עם היסטוריה של רגישות לנוזל קירור אשר אינו G12 בלבד.

-עבר טיפולי מעט מחשיד (מה היתה התקלה ומה התבצע בתיקון?)

אם הרכב היה מאוד מאוד יחודי (לדוגמה: מחיר נמוך מאד, נסועה נמוכה מאוד, מגורים מחוץ לעיר, המוכר קרוב משפחה מדרגה ראשונה וכו') אז אולי הייתי הולך על הרכב. בכל מקרה אחר, עבור לרכב הבא.

בברכת שנה טובה (והתנצלות)

חיים

פורסם

ברכב תקין מפלס נוזל קירור לא אמור להשתנות בין טיפולים. בטיפולים (כל שנתיים אני חושב) מחליפים נוזל קירור במוסך. הם שמים נוזל מקורי. נוזל קירור לא נעלם ככה סתם, או שיש נזילה או שיש בעייה יותר רצינית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם לסכם, בפולו ובכלי שייט יש מע' קירור פתוחה.

המים בגרמניה גורמים לקורוזיה ולאבן לכן הייקים מתעקשים על G12.

נהוג בראש השנה להוסיף דבש לשמן וע"י כך להאריך את ימיו ולהמתיק חיי המשתמשים בדרך.

לא קונה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

חיים וכל השאר,

תודה על העצות. התחדשתי היום בפולו שמורה מאד, שתדרוש ממני קצת תשומת לב בזמן הקרוב (ראו פוסט מקביל ב"טכני"), אבל כמדומני שהעסקה חכמה. ימים יגידו.

שנה טובה (ואני דווקא מעדיף מיץ רימונים ב-G12 מאשר דבש בשמן),

איתמר.

• תוכן חדש...