Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אודה מקרב לב על עצה מאיש מקצוע או ממי שמבין היטב בתחום מזוג הרכב.

1. מה הוא האמצעי המדוייק לבדיקת מיקום מדוייק של דליפת גז ממזגן הרכב?

האם ישנה בדיקה כזו או שבכל בדיקה תמיד עלולים לפספס נקודת דליפה נוספת ואז לאחר שמתקנים במקום אחד מגלים את השני?

2. בדקו לי את הרכב בשיטה שנראית לי קצת ישנה ולא יודעת מה רמת אמינותה/דיוקה

מין מיכל גז קטן הפולט להבה שצבעה אמור להשתנות.

אם מקור הדליפה הנוסף הוא זעיר האם ייתכן שלא תזוהה הדליפה בבדיקה זו.

3. לאחר הבדיקה בשיטה הנ"ל הוא אמר שהדליפה היא מהיחידה הפנימית, אבל טען שלא יכול לדעת אם זה המעבה/מאייד

או שזה רק גומיות? (ועל זה הוא רוצה 250 ש"ח ועל היחידה הפמינית מאידד/מעבה 1000ש"ח) אגב הוא לא מזגניסט מקצועי.

איש מקצוע אחר אמר לי בטלפון שבדרך כלל מה שהולך במכוניות האלה זה השסטום.

חשוב לי לדעת בדיוק מאיפה הדליפה ומה יהיה לערך עלות התיקון משום שאם התיקון יהיה מעל 250- 400 ש"ח

לא כדאי לי בשלב זה לתקן את המזגן לכן שואלת ומבררת ומנסה לקבל תשובה מדוייקת ככלל האפשר.

אם לא אתקן את מזגן בטווח הקרוב האם יגרמו נזקים נוספים למזגן?

יש לי דייהטסו אפלהאוס 1993

ובנוסף: אשמח לקבל המלצה על איש מקצוע טוב ואמין באזור השרון

בתודה מראש

אלומה

פורסם

השיטה הנכונה לבדיקת דליפה, היא ע"י מילוי גז במערכת ולאחר מכן לעקוב אחר צנרת הגז עמ מכשיר שיודע לזהות את סוג הגז שהוכנס למערכת.

המכשיר מתחיל לצפצף, ברגע שהוא מאתר את דליפת הגז.

ככל שיותר מתקרבים למקור הדליפה, ככה המכשיר יצפצף בקצב גדול יותר.

השיטה עם הלהבה היא מאוד פרימטיבית ומאוד קשה לזהות איתה דליפות קטנות.

ד.א השסתום נמצא תמיד מחוץ ליחידה הפנימית, לכן אם הדלפיה היא מהשסתום ניתן לזהות זאת בקלות מתוך התא מנוע.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שיטת הלהבה (גז פרופן) מתאימה לקרר מסוג פראון (R12) שאני לא בטוח שהוא זה שנמצא במערכת אצלך (תלוי בשנתון של הרכב). דווקא שיטה זו מאוד מדוייקת וגם דליפות קטנות מאוד, מאותרות בקלות.

שיטות נוספות שקיימות הן:

• גלאי אלקטרוני שמצפצץ מהר יותר כאשר החיישן בגלאי מזהה דליפת קרר (גם כאן קיימים מספר סוגים של מכשירים וחיישנים, טובים יותר וטובים פחות).
  • תוסף זרחני שמוזרק לקרר ואז עם פנס UV ומשקפיים יעודיים מזהים כתמי שמן, שמהולים בתוסף, על חלקי מערכת המיזוג.
  • סבון, שיטה פשוטה של התזת מי סבון על חלקי המערכת בנסיון לזהות בועות סבון שיווצרו באיזור הדליפה.
  • בדיקה בלחץ עם בלון חנקן, הבדיקה היא כללית לאטימות המערכת כולה וניתן לבצע בדיקה פרטנית לכל מכלול ומכלול כאשר הוא מנותק מהמערכת.

כל השיטות טובות ובעלי מקצוע די חלוקים איזה שיטה היא הנוחה והטובה ביותר ולכל אחד יש את הנסיון שלו בנושא.

אני ממליץ על הגלאי האלקטרוני ולדליפות מאוד קטנות את הדיו UV.

בכל מקרה, כדי לאתר דליפה מיחידה פנימית, המאייד, לעיתים ניתן לאתר עם גלאי אלקטרוני דרך חריץ מסנן המזגן (אם קיים), מרזב ניקוז מיי העיבוי או דרך מעברי האויר לתא הנוסעים. אך הדליפה תתגלה רק אם היא גדולה יחסית.

ברוב המקרים, כאשר כל המערכת נבדקת ונמצאת תקינה מבחינת דליפות, מפרקים את היחידה לבדיקה מחוץ לרכב ע"י לחץ או לסימני דיו UV (אם הוזרק למפרע לתוך המערכת).

ד.א השסתום נמצא תמיד מחוץ ליחידה הפנימית, לכן אם הדלפיה היא מהשסתום ניתן לזהות זאת בקלות מתוך התא מנוע.

לא מדוייק, לא בכל רכב השסתום נמצא חיצונית ויש דגמי רכב, כמו הדגם המדובר כאן, שהשסתום התפשטות נמצא יחד עם המאייד בתוך הרכב.

פורסם

אהלן דניאל,

מהניסיון שלי עם הפאסט, שיטת הלהבה לא עזרה לי למצוא דליפות שהגלאי האלקטרוני גילה במהירות.

הדליפות התגלו בסופו של דבר מהאטם של המדחס ומשסתום הלחץ.

בקשר לשסתום ההתפשטות ניסיונך גדול משלי, אני בכל אופן נתקלתי עד היום רק במיקום חיצוני.

פורסם

דווקא אצלי ניסו שיטה אחרת... לצערי גם אני סבלתי (אני באמת מקווה ש"סבלתי") מבעית חוסר קירור במזגן, בעל הרכב הקודם (סיריון 99) אמר לי שהוא מילא גז אבל הוא דלף לאחר זמן מה.

הלכתי למקום די ידוע ומוכר ושם חיברו לי מכשיר ל 2 נקודות על צנרת הגז ומילאו גז.

בנוסף בדקו אם יש נזילות ולמרבה ההפתעה גילו שלפחות כרגע (במשך זמן של 10 דקות) לא היתה נזילה.

מילאו לי חומר זרחני בגז בעלות של 60 שקלים תמימים ובעל המקום אמר לי שכרגע הכל נראה בסדר, תחזור עוד שבוע או שבועיים ונראה באמצעות המשקפיים הצהובות-כהות האלה איפה דולף החומר הזרחני.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

ואני נתקלתי בהרבה מכוניות שבהן שסתום ההתפשטות הנו פנימי בתוך היחידה שברכב ולצורך החלפתו צריך לפרק את הדשבורד ואת כל היחידה הפנימית (ימח שמם של יצרני מזגנים כאלו).

בברכה - רפי לין

פורסם
אהלן דניאל,

מהניסיון שלי עם הפאסט, שיטת הלהבה לא עזרה לי למצוא דליפות שהגלאי האלקטרוני גילה במהירות.

הדליפות התגלו בסופו של דבר מהאטם של המדחס ומשסתום הלחץ.

בקשר לשסתום ההתפשטות ניסיונך גדול משלי, אני בכל אופן נתקלתי עד היום רק במיקום חיצוני.

השתמשתי בפרופן בהזדמנויות שונות על מערכת מיזוג ישנות, מדובר בשיטה מצוינת!

הטעות הנפוצה של בעלי מקצוע שהם מנסים לאתר דליפות עם להבת פרופן על מערכות מיזוג עם קרר R134A ואז ברור שלא יצליחו לאתר דליפות.

פורסם

למדתי כמה דברים חשובים ככה אדע קצת יותר לפני שאגש לבדיקה

יחד עם זאת עדיין אשמח לקבל המלצות על בעל מקצוע טוב ואמין

אלומה

פורסם
לפרק את הדשבורד ואת כל היחידה הפנימית (ימח שמם של יצרני מזגנים כאלו).

בברכה - רפי לין

ימך שמם ונוסיף גם זכרם :snipersmi, רפי אתה מוזמן לקללת פולסה דנורה, ההצגה תערך במפרפסת הירושלמית מייד לאחר הקללה על אבו מאזן :angel:.

ועכשיו בקטע של רצינות, לי אישית אין המלצה על מזגניסת.

אני בסופו של דבר התייאשתי מכל המזגניסטים, הלכתי לחנות חלקי חילוף למזגנים טרמו פרטס (סחורה טובה ואנשים נחמדים) 03-6243113(קניתי מדחס חדש מקורי1200 ש"ח, מעבה פנימי חדש 500 ש"ח, שסתום התפשטות מקורי 250 ש"ח ושסתום לחץ 30 ש"ח) והחלפתי הכל לבד.

את הגז מילאתי אצל רון- 035373204

היום יש לי מזגן שמסוגל להקפיא שחלות, מוציא בערך 4 מעלות.

• תוכן חדש...