Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצידי שיהיה גם תואר בהיסטוריה של ארצות הברית, זה לא משנה.

תואר מאוניברסיטה יכול לעשות רק טוב, ובעולם של היום תואר הוא בגדר חובה, גם אם היום לא רואים את השימושיות שלו בעתיד.

יש לי הרבה חברים ומכרים בגילי שחיים היום בכלל לא רע בעוד אני נאלץ "להתכלב". לדעתי הם עושים טעות, כי על אף שכרגע נראה שכל החיים שלהם מסודרים, ביום בהיר אחד הכל יכול להשתנות (כמו שכבר חווינו פעמיים רק בעשור החולף) ואף אחד לא מבטיח לך כלום.

תואר משמש תעודת ביטוח לכל כיוון שתלך בחיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואני רוצה לנצל"ש,

איך מסתדרים עם להחזיק אוטו, הוצאות על הדירה, ולשלם עכשיו שכ"ל.... ?

מחפש עצות איך אפשר לצמצם הוצאות בדחיפות.

לפותח השרשור, אני מציע לך להמשיך בתואר שלך כי בסופו של דבר, עדיף שעוד 3-4 שנים יהיה לך תואר ביד.

מאד פשוט - הולכים לעבוד! (סליחה על הגסות).

ב-5 שנות לימוד שלי (לא מרחתי... זה האורך של התואר) פגשתי אנשים עם תירוצים מפה ועד הונללו למה לא לעבוד,

אהה וכמובן גם הורים עם קצת כסף שכנראה גם הם קיבלו אותו בירושה מאד יכול לעזור.

עוד כמה שיטות:

- מילגות, כבר אמרו, אם אתה במקורות שלך גדלת בפריפירה/שכונת שיקום שכונות נותן אחלה מילגות

- מילגת אמץ לוחם סידרה אותי יופי.

- מענק שיחרור מצה"ל שהלך רק על לימודים - מיותר לציין אקדמאים ולא איזה קורס במיכללת קוקו.

- בת זוג חרוצה (גם סטודנטית) מאד עוזר בלהשכיר אחלה דירה במקום טוב וגם להחזיק אוטו (306) וגם לשלם עבור 1000

ל' סולר בחורף להסקה + להחזיק 2 חתולות...

בקיצור הכל זה שאלה של רצון, את היכולת כבר משיגים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני מדבר כבר בתור בן אדם עובד, בשוק העבודה - חיפשתי עצות לצמצם הוצאות.

את השלב הסטודנטיאלי שלי כבר עברתי. עכשיו זה עניינים של תואר שני ע"מ להשיג קידום עתידי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
מצידי שיהיה גם תואר בהיסטוריה של ארצות הברית, זה לא משנה.

תואר מאוניברסיטה יכול לעשות רק טוב, ובעולם של היום תואר הוא בגדר חובה, גם אם היום לא רואים את השימושיות שלו בעתיד.

יש לי הרבה חברים ומכרים בגילי שחיים היום בכלל לא רע בעוד אני נאלץ "להתכלב". לדעתי הם עושים טעות, כי על אף שכרגע נראה שכל החיים שלהם מסודרים, ביום בהיר אחד הכל יכול להשתנות (כמו שכבר חווינו פעמיים רק בעשור החולף) ואף אחד לא מבטיח לך כלום.

תואר משמש תעודת ביטוח לכל כיוון שתלך בחיים.

איתמר.

ערב טוב.

איתמר,סלח לי שאני אומר לך אבל הגישה שלך היא גישה של אדם שעבר שטיפת מח בבית פולני(אני אשכנזי בעצמי-אני יודע על מה אני מדבר), אין ספק שתואר ראשון או שני זה דבר טוב שיכול לעזור לך בהמשך הדרך אולם זה בטח לא בגדר חובה,ובטח ובטח לא מקנה לך בטחון או הבטחה למשרה טובה או קידום בעבודה, מניסיון החיים הצנוע שלי הדבר החשוב ביותר בהצלחה ובקידום הוא דווקא האופי שלך, אדם ללא לשון חריפה וללא מרפקים,יכול להיות גם עם תואר שלישי במדעי העכוז ולא להתקדם לשום מקום.התואר יכול להקנות לך אולי כניסה למקומות "נחשבים" אולם אם "אין לך את זה" , הסיכוי שתישאר במקום או אפילו להיזרק החוצה גדול . דרך אגב מקומות "נחשבים" שהולכים BY THE BOOK כהגדרתך, אני לא כל כך בטוח שהם מקום אופטימלי לעבודה לכל אחד(בעיקר לא לאנשים עם ראש גדול ויצירתי),אלו הם מקומות עבודה מסרסים שהחוקים,הנהלים וההיררכיה בהם פשוט מגעילה את הת%ת.

לפותח השרשור, אני אנסה להסביר את הגישה שלי למצבך ואיך אני הייתי מתנהל, אתה כבר עם תואר ראשון, מצאת עבודה שכביכול נראית לך ועוד עם משכורת התחלתית יפה, בשוק העבודה האמיתי, הניסיון,השם שצברת לעצמך והחוצפה שלך הם מה שיכריעו אם תרוץ קדימה או תישאר במקום(דרך אגב, הרבה יותר קל להיתקדם בעבודה הן בתפקיד והן בשכר ע"י קפיצות מעבודה לעבודה ולכן ניסיון בכל מקום עבודה חשוב, הוא משמש כקרש קפיצה לתפקיד הבא),אם אתה בחור שפיץ , אין לי ספק שמקום העבודה שירצה להשאיר אותך ויראה אותך כחלק מהעתיד שלו, יעזור לך בלימודי התואר השני, אם זה בגמישות בשעות העבודה ואם זה במימון חלקי של הלימודים. אני אומר- לך על העבודה.

בהצלחה.

פורסם

אין לו תואר ראשון, הוא מתחיל שנה שניה בתואר ראשון.

ברור שהאופי של הבן אדם קובע, אבל:

אם אין לו את זה, עדיף שלא יהיה לא את זה עם תואר.

אם יש לו את זה, עדיף שיהיה לו את זה עם תואר.

בקיצור - סיים את התואר. עבודה בסוכנות רכב תוכל למצוא גם עוד שנתיים\שלוש\ארבע\חמש...

בן דוד שלי הפסיק תואר במתמטיקה בטכניון לפני כ 10 שנים בערך, בדיוק בשביל עבודה נוצצת. היום, כשהעבודה הנוצצת כבר לא נוצצת, הוא מבין עד כמה הטעות היתה גדולה. הוא התחנן שיקבלו אותו בחזרה לטכניון, כמובן שלא הסכימו, אז הוא הלך ללמוד מתמטיקה באורנים כדי להיות מורה. אם היה לו היום תואר, החיים שלו היו הרבה יותר קלים.

דוגמא נוספת היא חבר של גיסי, הפסיק גם הוא תואר בהנדסת חשמל בטכניון, ולמרות שהוא תותח על ועובד במשרה יפה מאוד ב HP, הוא לא יתקדם אף פעם לתפקיד שהוא באמת רוצה - בגלל שאין לו תואר.

סיים את התואר, זאת ההמלצה שלי. גם אני סטודנט, וכן, להיות סטודנט זה חרא בלבן, זה מגעיל... אבל בסופו של יום - תואר אוניברסיטאי נורמלי מצדיק את החרא שעוברים כדי לקבל אותו.

תואר עושים פעם אחת, הסיכוי שתסיים אותו אם תעזוב עכשיו הוא נמוך ביותר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

חברים, אתם מפספסים לגמרי את העניין........תואר זה אבן דרך בדרך אל המטרה הסופית- מציאת עבודה טובה.

אלון,

זרקת שעבודה בסוכנות רכב הוא יוכל למצוא בעוד שנתיים\שלוש, נכון, אבל קח בחשבון שנציג מכירות לא מקבל משכורת 5 ספרתית (אולי אם הוא שפיץ אז ביחד עם עמלות הוא יגיע ל-5 ספרות, בטח ובטח לא משכר הבסיס).

אתה זרקת דוגמאות על אנשים שהפסיקו לימודי תואר והיום מצטערים, בוא אני אקח אותה לכיוון השני הכי קיצוני, גיסי סיים בהצטיינות יתרה לימודי מחשבים בטכניון, התחיל לעבוד בחברה נחשבת ואז התחיל לסבול בדיוק ממה שמיכאל תיאר- החברה מכתיבה לך צורת חשיבה מרובעת ומעצבנת.

הוא עזב את החברה ועבר לעבוד בחברה אחרת ואז הוא גילה שהכל טוב ויפה- התחום לא ממש מושך אותו.

היום הוא עסוק בפתיחת עסק עצמאי שלא קשור אפילו ללימודים (תחום המזון).

אח שלי למד מנהל עסקים, עבד בכמה חברות נחשבות ופלצניות, מאס בכך ש(כמעט) תמיד אתה תגיע לשלב מסויים בו מישהו בכיר ומבוגר ממך שם לך רגליים.

היום הוא שוקד על לימודים שקשורים לתחום הביטוח במטרה להכנס לתחום כשותף בחברה שבה עובדים 2 חברים שלו ששירתו איתו בצבא.

להמשיך ?

הדוגמא שלי ספציפית קיצונית כי אני הפסקתי לימודים כדי לטוס לעבודה בחו"ל ואני מאמין שהנסיון שאני צובר כאן שווה לי יותר מכל פיסת נייר שהייתי מקבל בתום 4 שנות לימוד (כי ביננו, היום המעמד של תואר ראשון שווה ערך למעמד של תעודת בגרות לפני 10-15 שנה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עכשיו שמתי לב שזה שנה שניה ולא תואר שני.

בכל מקרה מה שרשמתי עדיין רלוונטי וכמו שעידן רשם אפשר גם לתת דוגמאות ולכל אחד יש חבר או חברים כאלו , על כאלו שלמדו תואר ראשון ושני ובכלל לא עוסקים בתחום שבו למדו או לחילופין לא מצאו בכלל עבודה שמתאימה להם או יותר גרוע, מצאו עבודה וגילו שהשכר שווה למשכורת של עובד ייצור עם וותק של כמה שנים בודדות..

שלא תבינו לא נכון, אני חושב שתואר,עזבו תואר,לימודים זה דבר מעשיר וחשוב אולם לא בכל מצב ולא על חשבון כל דבר אחר.

עם שכל ישר,לשון חריפה ומרפקים במקומות הנכונים ניתן להתקדם ולהגיע לתפקידים ולשכר יפים מאוד גם בלי תואר ראשון(או שני),אמנם לא בכל מקום עבודה אבל גם מקום עבודה צריך לדעת לבחור:wink:.

פורסם

ירון, אם החלטת שתחום הרכב הוא התחום בו אתה מעוניין להתפתח, אני חושב שאתה צריך לקחת את הצעת העבודה ולהשהות את הלימודים.

לפני שאתה עושה זאת אתה חייב להציב לך מטרה שאת התואר תסיים עד גיל 30 (אם אני זוכר, זה עוד כמה שנים עבורך). תואר ראשון הוא כלי חשוב מאוד להתקדם בסולם הדרגות בכל ארגון מסודר, אבל אם מציעים לך משרה קוסמת בתחום בו בחרת אז אני חושב שכדאי לתת לזה צ'אנס.

אף אחד לא קבע שבחירה בעבודה אומרת בהכרח לוותר לגמרי על הלימודים. זה נכון שאם מפסיקים ונכנסים לשגרת החיים של עבודה במשרה מלאה אז הסיכוי להשלמת התואר יורד פלאים, אבל עם משמעת עצמית וניהול נכון של הזמן הפנוי אפשר לרקוד על שתי החתונות, כלומר להלשים את התואר גם אם זה יקח יותר זמן...וגם להתפתח מבחינה מקצועית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

+1

גם אני חושב שאם יש באפשרותך להתחיל לעבוד וגם להמשיך ללמוד גם אם במתכונת מצומצמת תוכל להרוויח מכל הסיפור [תרתי משמע].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני הייתי מסיים את התואר ולא נותן לשום דבר להפריע לי בדרך.

בדרך כלל אם אתה לא עושה את התואר במסגרת מסודרת, אתה לא מסיים אותו לעולם (או לוקח לך עשור)

אז עובדים במשרות לא מלהיבות ומרוויחים 2000-3000 ש"ח בחודש אבל בסוף מסיימים כמו שצריך. (זה מה שאני עשיתי)

אני במקומך הייתי משדרג לניהול מערכות מידע בבן גוריון (אם אתה כבר בפקולטה לניהול) שזה כבר נותן לך סיכויים מוגברים לעתיד.

כיום אף משרה היא לא לעד בניגוד למה שהיה פעם שהיית נכנס למקום ועובד בו 40 שנה עד הפנסיה.

לא הייתי מקשיב לעצות של אלה בשרשור הזה שמחפשים את הדרך הפשוטה, אם הם רוצים אני יכול לתת להם לדבר עם כמה אנשים שהלכו על "משרת חייהם" במשכורת 5 ספרתית (אני בטוח שזה קרוב ל10K ולא כזאת משכורת מטורפת) וכיום כשהם קרובים לגיל 40 אין להם הכשרה פורמלית או סיכוי למצוא עבודה גם בחצי מזה.

בסופו של יום יש חסם ברור לכל אלו שעובדים בלי תואר , גם מבחינת מעמד גם מבחינת משכורת וגם מבחינת מציאת עבודה בעתיד.

אני אישית לא מכיר אף אחד עם תואר שמחפש עבודה, כל האגדות האורבניות האלה מדברות על תארים בתחומים שלא היה סיכוי לעבוד בהם מלכתחילה. כל מיני תארי BA שברור שאין בהם פואנטה או עתיד וחבל לבנות עליהם מלכתחילה.

זה כמו "המאלף אריות אסייתים לבקנים " מהישראלים... :) רוצה עבודה אבל רק במקצוע, אין ? חווותמת !

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קח את הג'וב . תתברגן בו ואז תמצא עם המעביד שלך את הדרך לעשות גם את הג'וב וגם ללמוד.

ואתה לא תהיה הראשון שגם עובד וגם לומד.

לימודיך רק יופרו מניסיונך , ועבודתך תופרה מלימודיך.

אם מדובר במעביד רציני הרי זה גם האינטרס שלו שהעובד שלו ילמד?? כי הרי מעבידים רוצים תואר!!!

כמאמר חז"ל "טוב ציפור אחת ביד מאשר 10 על העץ"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני בעד שילמד בפתוחה ויוציא תואר תוך כדי העבודה

כך גם יצבור נסיון עם השנים וגם יקבל תעודת השכלה {נכון שיקח לו 5 שנים לעשות תואר,אבל אם יהיה עיקבי ויעשה כל סמטר קורס אחד לפחות,כולל קורס קיץ,זה סביר מאוד וניתן "להמיר" נקודות זכות של קורסים בפתוחה באוינברסיטאות אחרות}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אם התחלת אז סיים את התואר.

נכון שמציעים לך משרה קוסמת אבל המשרה הזו היא בתחום מסויים, הניסיון הוא ספציפי ואף אחד לא מבטיח לך אופק תעסוקתי.

אם אתה מסיים את התואר אז אתה אדם אוניברסלי שיכול להשתלב במגוון תפקידים ותחומים בעוד ניסיון מעבודה בלבד הוא מאוד צר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לקחתי ג'וב. אבל אחר כך סיימתי בשיניים את כל חובותי האקדמיות.

אם לא הייתי מתחתן לא הייתי לוקח את הג'וב. הוא לא קידם אותי לשום מקום.

• תוכן חדש...