Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול נסעתי בפונטו שלי (ספייס 2001) ופתאום שמעתי רעש מוזר והרכב נעצר. כשפתחתי מכסה מנוע שמתי לב שהמנוע שקע ועקוף לצד הנהג.

גררתי את האוטו, היום דיברתי עם המוסכניק שלי והוא אמר לי שנשבר איזה בורג בתושבת ולכן המנוע נפל,

ושצריך להליף את שלוש התושבות של המנוע וגם ציריה יצאה מהמקום. לדבריו המנוע לא ניזוק.

יש לי שתי שאלות.

1) האם זה יכול להיות קשור לעובדה שלפני שבוע הוא עשה לי טיפול בראש מנוע וייתכן לא חיבר את הכל כמו שצריך?

2) האם המחיר שהוא ביקש - 1200 ש"ח הוא סביר על החלפת תושבות ולסדר את הציריה?

מחכה לתשובות,

תודה,

פורסם

1) לא אמור להיות קשר ישיר אבל הוא היה צריך לציין בפנייך שהתושבות גמורות.

2) המחיר סביר ואפילו זול.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כן הוא אמר לי שהוא פירק את התושבת שלצד הנוסע אך לטענתו נשברה זו שלצד הנהג ושם הוא לא נגע בכלל.

נ.ב. תודה על התגובות.

פורסם

מוזר, מספר דברים.

1. האם הרגשת רעידות בהגה בזמן נסיעה אשר מתגברות עם הסל"ד?

2. האם הרכב אצלך כעת או במוסך כלשהו או במוסך בו בוצע הראש מנוע?

3. האם המוסכניק ציין כי 2 התושבות הנוספות גמורות?

הסיבה שאני שואל היא שלמיטב ידיעתי נסיעה עם תושבות גמורות לחלוטין עד כדי כך שהן עומדות להתפרק תהיה כל כך מטרידה ומורגשת שאין סיכוי שתפספס את מצב התושבות, סביר שתפנה למוסך כדי לטפל בתקלה. אולי באמת נשכחה תושבת בזמן הרכבת ראש המנוע. אם הרכב אינו במוסך בו בוצע הראש מנוע, נסה למצוא וצלם את התושבת השבורה ואת 2 התושבות הנוספות.

-למי שחושב שאני מגזים. לפני מספר שנים הכנסתי מאזדה למוסך לביצוע ראש מנוע. אישתי לקחה את הרכב מהמוסך, נסעה כ 5 ק"מ עד שהוא נעצר. הרכב נגרר חזרה למוסך והתגלה כי שכחו למלא נוזל קירור לאחר טיפול הראש. התוצאה: ראש מנוע שני תוך שבוע:?

פורסם

כדי לפרק ראש מנוע בפונטו ספייס חייבים להוריד את התושבת של המנוע שנמצאת בצד הנוסע. בעיקרון לא אמורים לגעת בתושבת שבצד הנהג - יש אחת מתחת למצבר שקצת קשה לראות ולבדוק. אחת נוספת נמצאת בין הגיר לבין החלק התחתון של הרכב מתחת לרגלי הנהג בערך.

התושבת שלצד הנוסע אמורה להיות יקרה יחסית למקורית. 500 או יותר ש"ח. אם היא גמורה הוא היה צריך להגיד לך את זה בטיפול. פשוט רואים בעין שהיא קרועה בחלקה התחתון.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

היום דיברתי איתו עוד הפעם,

הוא אומר שפעם החליפו לי קלאץ' ואז שמו איזה משהו לא טוב.

למרות שהחלפתי קלאץ' לפני שנה וחצי.

בנוסף, הוא אמר לי שצריך להחליף קראנץ' מים (אין לי מושג מה זה) וזה עולה עוד 400.

היום הוא אמר לי לבוא למוסך והוא יראה לי את כל הממצאים שהוא גילה.

פורסם

זאת הסיבה שאני מטפל במוסך מורשה.

מעלים את האוטו על הליפט ומחפשים דברים בלויים לפי רשימה מסודרת של בעיות שאמורות לצוץ לפי מפרט הטיפולים של היצרן.

ככה אני לא מוצא את עצמי עם מנוע נפול ומחליף קראנצ' מים על הדרך...(אני מניח שמדובר בפלאנצ' מים).

בסוף המוסכניקים החאפרים אוהבים להחליף גם דברים לחינם, עושים טיפולים רשלניים ולוקחים פעמיים כסף על העבודה.

פורסם
היום דיברתי איתו עוד הפעם,

הוא אומר שפעם החליפו לי קלאץ' ואז שמו איזה משהו לא טוב.

למרות שהחלפתי קלאץ' לפני שנה וחצי.

בנוסף, הוא אמר לי שצריך להחליף קראנץ' מים (אין לי מושג מה זה) וזה עולה עוד 400.

היום הוא אמר לי לבוא למוסך והוא יראה לי את כל הממצאים שהוא גילה.

אני לא יודע מה הוא הולך להראות לך, אבל, אני מקווה שאתה יכול להקליט ולצלם עם הטלפון שלך. יש לי הרגשה שאתה הולך לשלם הרבה על כל מיני תקלות מוזרות בלשון המעטה (מה זה נופל מנוע?! אני הייתי גורר את הרכב למוסך אחר ומבקש סריקת תקלות בכתב!)

ענה על השאלות:

1. האם הרגשת רעידות בהגה בזמן נסיעה אשר מתגברות עם הסל"ד?

2. האם המוסכניק ציין כי 2 התושבות הנוספות גמורות/"עייפות"?

אם התשובה שלילית לשאלות אלה, סביר להניח כי תושבות המנוע היו תקינות (לפני ששהמנוע שקע).

פורסם

אני רואה הרבה ביקורת על המוסכניק. אבל כאן זה לא נראה נכון.

יש שני סוגי תושבות שאני מחלק. יש את היפנו אמריקה (כוונתי לשיטה ברכבים יפנים ואמריקאים) שזה תושבות עגולות שנתלות על בורג כנגד כח הגזירה שלו. זוהי שיטה מעולה אפילו הלכה ההברגה של הבורג עדיין המנוע תלוי חזק מאוד.

השיטה השניה נמצאת בעיקר ברכבים ארופאים. תושבת שהעומס היא נגד ההברגה שלו ז"א המנוע תלוי על ההברגה. וזוהי שיטה בעייתית. הברגה אכולה, אום לא מקורי, והופ נופל המנוע. ואפילו אי אפשר להרגיש את זה לפני.

התושבת מתחת למצבר בפונטו היא מהסוג הזה, ןא"א להרגיש דקה לפני שהמנוע הולך לפול.

פורסם

הפלאנץ' מים נפגע שהמנוע נפל ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה, גבי. השכלתי.

מה שאני לא מבין הוא כיצד מגיעים למצב בו ההברגה אכולה או שימוש באום לא מקורי ועוד בשלושת התושבות בו זמנית וזאת בלי שבעל הרכב הרגיש בזאת. אאל"ט, בחבילה מגיעה תושבת+בורג+אום+דיסקיות.

לפי מה שאתה מתאר, אם אחת מהתושבות התפרקה, המנוע ישאר תלוי על שתי התושבות הנותרות וירעד כמו משוגע.

פורסם

שלום , תושבות מנוע באופן כללי גם אם תסיר את הגומי לחלוטין דוגמא בשעת שריפה של האוטו. המנוע לא יפול. הגומי הוא רק מבודד אבל לא עליו תלוי המנוע כי זה מסוכן אם הגומי יתייבש. מנוע שנפל זה או שבר, או בורג שהשתחרר. כמו שהסברתי לפני.

תושבת גמורה לא הכוונה שהיא שבורה אלא שהגומי קרוע ולא משכך טוב וזה יורגש בוויברציות, רעידות, רעשים. ומנוע שנפל בגלל תושבת שנשברה\השתחררה, רוב הסיכויים שהוא קרע על הדרך את הגומיות של התושבות האחרות בגלל הזווית שהמנוע הגיע, זווית שהגומי לא תוכנן להיות בה.

אום שנהרס איך בדיוק אתה רוצה שהנהג ירגיש בזה גם עם צילום אולטרא סאונד לא תעלה על זה. רק אם תפרק את הבורג ותבדוק טוב את ההברגה.

איך הורסים בורג?? זה שאלה עם הרבה תשובות. בגלל זה לברגים של משולשים\ פולי מנוע \תושבות תלויות\ ראשי מנוע\ברגי נאבות, יש הוראות יצרן מדויקות איך וכמה לסגור. מה המומנט הנכון, וכמה מעלות ועוד .

• תוכן חדש...