Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי שאלה אחרת

נגיד והוא בעל תו נכה, והוא {הנהג} הוריד מישהו {נכה} לצורך העיניין,

ובא לצאת מהחנייה. אבל השוטר טוען שהוא לא הוריד אף אחד .. מה אז?

אם הוא הוריד נכה, הוא היה משאיר את התו ברכב, והמצב היה נפתר יופי יופי.

כשאבי רכש רכב מנכה לפני שנה ואני נהגתי בו ביום הרכישה, החננו את הרכב בחניית נכה, למרות שאני נהגתי (הנכה היה איתנו ברכב). כל עוד יש ברכב תו, זה בסדר.

לפותח השרשור, לא אגיד שאתה בריון או ערס או שאר דברים מעליבים, רק אפתח בפניך תרחיש, שיכול לקרות, אמנם לא סביר שיקרה אם היית שם רק 3 דקות אבל בכל זאת. בזמן שאתה עומד מגיע רכב שהנוהג בו הוא נכה, הוא רואה שמישהו חונה בחניית הנכים, אז הוא נאלץ להמשיך לחפש או לחנות במקום מרוחק יותר. בכך שללת ממנו את הזכות לחנות בחנייה שהיא שלו ובשבילו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק על השרשור

אני עובד עם נכים, ופעמים רבות מסיע אותם ברכבי.

כאשר אני לוקח מישהו מוגבל בניידות, כסא גלגלים וכד' אני חונה בחניית נכים.

האם יכולים לתת לי דו"ח על כך?

(לא חונה לאורך זמן, אלא לצורך ההורדה וההעלאה)

צביקי

פורסם
העמדה(כולל חניה)במקום המיועד לנכה.

"העמדת את הרכב הנ"ל..."

העמדה- עצירת רכב למספר דקות, כאשר הנהג נמצא ברכב או בקרבתו.

ל'

מתעלק על השרשור

אני עובד עם נכים, ופעמים רבות מסיע אותם ברכבי.

כאשר אני לוקח מישהו מוגבל בניידות, כסא גלגלים וכד' אני חונה בחניית נכים.

האם יכולים לתת לי דו"ח על כך?

(לא חונה לאורך זמן, אלא לצורך ההורדה וההעלאה)

צביקי

שוטר/פקח שמגיעים ובודקים את חנית הנכים בודקים אם יש תו לרכב החונה באותו רגע, הם לא מחפשים את בעל.

לפי מה שכתבת והבנתי הרכב שלך אינו רשום על נכה, אין לך תו של נכה ולכן אתה יכל לקבל דוח על כך.

אם עצרת בחנית נכים הורדת את הנכה והמשכת בנסיעה לא תקבל דוח, אם עצרת סייעת לנכה והכנסת אותו לבית חולים/חנות וכו' תקבל דוח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עריכה: לא רלוונטי לאור מה שנהגת שודים כתבה

אני לא עו"ד או משהו, אבל אם אתה ברכב, והנכה מגיע, אתה מעלה אותו ונוסע - אז לא.

גם אם אתה צריך לצאת ולעזור להם, אני מאמין שהפקח לא יתן לך דו"ח.

הבעיה היא אם אתה מתרחק מהרכב, כשהוא בחניית נכים ואז עובר פקח, ואז תצטרך להוכיח שאין לך אחות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

החוק הוא יבש, אלה שמפעילים אותו צריך שיהיה להם שיקול דעת.

זה מתחיל בשוטר /פקח ומסתיים בשופט.

אם עיסוקך הקבוע ,הוא טיפול בנכים שהיו זכאים לתו נכה, אם לא היו מוסעים על ידך, נסה לדאוג לאישור רשמי שימנע קבלת דוחות.

אם אתה רק מוריד ומעלה , אז אני מעריך כי ל א תקבל דו"ח אלא אם פגשת שוטר /פקח שהוא לא רק אטום אלא גם סתום.

אם אתה מסיע אותם לתוך הבניין למשל ולא נמצא ליד הרכב ,א ז תצטייד באישור שכזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתעלק קצת

יש לי שאלה

חברה של בנדוד שלי נכת צה"ל אך עדיין לא קיבלה תו נכה

הם הגיעו למרכז קניות מסויים והחנו בחניית נכים מכיוון שלא הייתה חניה אחרת,

איך שהם חזרו לרכב הגיע שוטר והתחיל לצעוק על בנדוד שלי שהם חנו בחניית נכים,אז בנדוד שלי הסביר

והראה לשוטר את החברה שמסתובבת על כיסא גלגלים אבל לשוטר לא היה איכפת ובכל מקרה נתן דו"ח

מה עושים במצב כזה שהשוטר רואה את הנכה ולא מוכן להקשיב?

השאלה אם הדוח הוא בצדק או לא

Vw Polo GTI

פורסם

שוטר כזה הייתי מעיף אותו מן המשטרה. הפעיל שיקול דעת מוטעה. ואני עדין כי השעה מוקדמת בבוקר.

מכתב תלונה למפקדו הישיר.

מכתב לתובע לבטל את הדו"ח.

לא מבטלים הולך לבית משפט.

לשני המכתבים מצרף מסמך רפואי על מצב הנכה.

ניחא לא ראה את הנכה , ונתן דו"ח, אבל לראות ולתת דו"ח , אטימות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בביקורי האחרון בניכר, נסעתי עם אחד ממכרי שהוא נכה ורכבו מצוייד בתו.

הוא עצר במקום די צדדי וסר לשדה בצד הדרך להטיל מימיו.

גם אם היה מגיע רכב אחר, הוא היה יכול לעבור ללא כל קושי.

2 דקות לאחר מכן, הוא חזר לרכב, שם את מעילו בתא המטען ועוד בטרם הספיק להיכנס לרכב, עצרה לידו טרנזיט, הדלתות נפתחו ומתוכה יצאו 3 שוטרים ושוטרת, מדוגמים מכף רגל עד ראש ומסרו לידיו דו"ח מוכן.

הוא הציג להם את כרטיס הנכה שלו, אפילו הראה להם את רגלו הפגועה, אך אלה כמובן לא עזרו.

מסתבר שהסדר הוא כך: לא משנה של מי הרכב - לפני שמתקרבים, מצלמים מהניידת את הרכב, עורכים דו"ח ורק אז מוסרים. אם יש איסור חניה/עצירה (והיה שם) הוא אסור לכולם, כך שתעודה לא עוזרת.

כששאלתי למה הראה תעודה, אם זה לא עוזר, הסביר לי שאם הרכב לא היה מצולם (וכך זה בחלק מן המקרים) בד"כ אפשר להחלץ מכך תמורת 20 אחוז מערך הדו"ח, (טיפ).

אנחנו תמיד מקנאים במה שקורה בחו"ל -ביני לבין עצמי אני משתעשע בשאלה, מה יותר טוב ? שחוק זה חוק או שאפשר לעקוף אותו תמורת טיפ ? (אני מעדיף את החוק).

בין לבין שוחחתי איתו על הנהוג והנורמטיבי בארץ ואז הוא הסביר לי שזאת אחת הסיבות שטרם הסכימו להכיר בעולם בתו נכה הישראלי - אנחנו פשוט מנצלים אותו הרבה מעבר למה שמותר בחוק אצלנו ולפיכך, על אחת כמה וכמה שבחו"ל זה יגרור ערימת עבירות ותקריות. כיוון שטרם הכירו בו, לכאורה אין נכים מישראל ואין בעיות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מתעלק קצת

יש לי שאלה

חברה של בנדוד שלי נכת צה"ל אך עדיין לא קיבלה תו נכה

הם הגיעו למרכז קניות מסויים והחנו בחניית נכים מכיוון שלא הייתה חניה אחרת,

איך שהם חזרו לרכב הגיע שוטר והתחיל לצעוק על בנדוד שלי שהם חנו בחניית נכים,אז בנדוד שלי הסביר

והראה לשוטר את החברה שמסתובבת על כיסא גלגלים אבל לשוטר לא היה איכפת ובכל מקרה נתן דו"ח

מה עושים במצב כזה שהשוטר רואה את הנכה ולא מוכן להקשיב?

השאלה אם הדוח הוא בצדק או לא

אתה יכול לעשות 2 דברים :

1. לשלוח מכתב מנומק למשטרה ולבקש שיבטלו את הדוח.

2. אם זה לא עוזר תבקש להשפט, נראה לי ששופט סביר יבטל את הדוח.

פורסם
שלום,

היום חניתי בחניית נכה. עמדתי שם 3 דקות על השעון, הרכב היה מונע וישבתי בפנים. כשבאתי לצאת מהחנייה, הגיע שוטר, חסם לי את היציאה עם ריכבו, ניגש אלי ונתן לי דוח 500 ש"ח. הסברתי לו, שעמדתי 3 דקות, אך לוותר הוא לא רצה. ביקשתי ממנו שיכניס לפרוטוקול את העובדה, שישבתי ברכב מונע ועמדתי לצאת מהחנייה, אך הוא סירב להכניס את זה לפרוטוקול.

האם הדוח מוצדק? האם יש על מה לערער? כדאי לגשת לתחנה הקרובה למח' התנועה?

תודה

אני רק יכול לברך שהמשטרה סוף סוף התחילה לעבוד. לפני שנתיים הדברים נראו אחרת לגמרי.

תשמעו מקרה הזוי :

היסעתי קרובת משפחה ברכבה עם תג נכה לרופא שנמצא בקניון שעה 8 בערב. לא הייתה חנייה קרובה וכל חנייות הנכים היו תפוסות (80% מהן רכבים ללא תג), חניתי באחד המעברים בחניון שמסומנים באדום לבן אבל בצורה שלא מפריעה לתנועה.

כשיצאנו ב 9:30 החניון היה ריק ומאחורי הרכב שלנו עומדת ניידת, ואיך שאנחנו נכנסים לרכב הוא צועק לי בכריזה .. "נהג עמוד", מסיים לרשום את הדוח יוצא מהניידת ניגש אלי ומוסר לי בגאווה גדולה את הדוח. אני מצביע על התג שמוצג בחלון , והוא מתחיל "אני רוצה לראות שזה תג אמיתי" לוקח לניידת ומתחיל לבדוק שם כל מיני דברים עם התג. כשהבין שהתג כשר,חזר אלי ואמר שהוא לא יכול לבטל את הדוח אבל שאני אגיש בקשה לביטול ובטוח יבטלו.

הגשתי בקשה מנומקת עם תמונות שמראות שהרכב כלל לא מפריע למעבר, וקיבלתי תשובה שלילית.

ביקשתי להשפט, אחרי כ4 חודשים הגיע זמן המשפט, השופטת ששמעה את הסיפור שאלה את התובעת אם היא רוצה לראות את התמונות שצילמתי (רואים בבירור משאית עוברת ועוד נשאר מקום לרכב לעבור ברווח) לפני תחילת המשפט. התובעת הציצה בהן והחליטה לוותר.

מה היה לנו כאן ?

בזבוז זמן של המשטרה, בית המשפט, התובעת ושלי.

כשמונה רכבים עבריינים שחנו בחניית נכים ויצאו ללא דוח

רכב נכה אחד שזכה בדוח.

כל הסאגה הזו, בגלל שוטר אחד שהתעצל לצאת מהניידת ולהציץ בחלון הקדמי של הרכב.

פורסם

הוא הסביר לי שזאת אחת הסיבות שטרם הסכימו להכיר בעולם בתו נכה הישראלי - אנחנו פשוט מנצלים אותו הרבה מעבר למה שמותר בחוק אצלנו ולפיכך, על אחת כמה וכמה שבחו"ל זה יגרור ערימת עבירות ותקריות. .

כמו להעביר את התו מרכב לרכב.

להניח את התו הפוך ברכב לא מורשה על מנת שהשוטר/פקח לא יראה את התו עם המספר כדי לשייך לרכב החונה.

להשתמש בתוים ישנים שאינם תקפים.

ויש עוד ועוד....

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ל'

מה שכתבת זה החלק "הקל" כנראה.

הבעיה היא שהתו ינוצל לכל מיני חניות ועצירות במקומות שגם בארץ אינן חוקיות, אך מבליגים ואילו בחו"ל זאת עבירה לכל דבר וענין ללא קשר אם יש לך תו או אין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...