Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בקטגוריית 10W60 על מי הייתם ממליצים?

חברת מוטול, רדליין או קסטרול?

אשמח לשמוע תגובות בעניין,

אחלה יום.

פורסם

תודה שביט על התגובה,

האם אתה בטוח?

השמן הזה זול משמעותית מהמתחרים הנ"ל,

האם לא כל הנוצץ זהב?

אני מטפל בעיקר בבית,

דברים מורכבים יותר אני משאיר לחבריי המכונאים,

פורסם

אתה מספר על 600 כ"ס ומחפש לחסוך בשמן ?

קבל עצה מהמומחים סטייל TIG לגבי שמן ספציפי, אתה צריך את המעולה שבמעולה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אני לא מחפש לחסוך בשמן, להפך,

אני משתמש בקסטרול אדג',

חבר שלי עם רכב בעל הספק דומה עבר לרדליין

ולאחרונה שמעתי ביקורת טובות גם על מוטול 10W60,

שאלתי מה עדיף בקטגוריית 10W60 כי אני רוצה את הטוב ביותר לרכבי,

שביט אומר ש-AGIP הכי טוב ואני הופתעתי מכיוון שהמחיר שלו זול משמעותית מרדליין וקסטרול אדג',

זה לא אומר שאני רוצה לחסוך בשמן, שמן איכותי זה א-ב במנועים לכן אני שואל על 10W60 ולא על 10W30.

פורסם

תשמע אני אדם שהתעסק המון המון בשמנים ובדק וחקר וכתב והסיק וקרע מנועים יכול להגיד לך מנסיון חד משמעי אל תתקרב למוטול מעט מהמכונאים המבינים ביותר שפגשתי הסכימו איתי חד משמעית שמוטול הוא שם טוב ושמן גרוע .

ממליץ בחום על אגיפ השמן ששמור על עצמו כל כך יפה וצמיגי אחרי עומסים וחום לא קלים בכלל .

ושוב הכל מניסיון ועוד לא הגעתי לפרטים

פורסם

לא יודע לגבי השמנים האחרים של מוטול אבל המוטול 300V הוא אחד השמנים הכי טובים שיש. אתה מוזמן להריץ חיפושים בפורומים בחו"ל על 300V ולראות חוות דעת.

פורסם

אני השתמשתי רק במוטול V300 בSTI שלי,את ההבדל היו רואים בהמון פרמטרים,החל ממנוע שקט יותר,ועד לחץ שמן שנשאר זהה עם שמן בטמפ' רגילה ובטמפ' גבוהה מאוד.

באופן כללי כמעט כל בעלי הסוברואים למינהם משתמשים במוטול או בקסטרול.אני אהבתי את המוטול,במיוחד בגרסת הפקטורי ליין הירוק.

אם אתה ממש רוצה להשקיע,תעשה בירור על תוסף לשמן שנקרא פולידיין,ממש חומר פלא.

אצלי הוא היה בכל החלקים כמעט,מנוע,גיר+דיפ' קדמי,דיפ' אחורי.

פורסם

זה לא אומר שאני רוצה לחסוך בשמן, שמן איכותי זה א-ב במנועים לכן אני שואל על 10W60 ולא על 10W30.

ומה גורם לך לחשוב ששמן 10W60 יותר איכותי מ 10W30? יש לך בכלל סיבה להשתמש בשמן 10W60? הייתי משתמש בשמן כזה רק לימי מסלול (אם היו לנו כאלה) או אם הרכב משמש אך ורק לנסיעות התגרזנות. מעבר לכך השמן הזה פוגע בביצועי המנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ומה גורם לך לחשוב ששמן 10W60 יותר איכותי מ 10W30? יש לך בכלל סיבה להשתמש בשמן 10W60? הייתי משתמש בשמן כזה רק לימי מסלול (אם היו לנו כאלה) או אם הרכב משמש אך ורק לנסיעות התגרזנות. מעבר לכך השמן הזה פוגע בביצועי המנוע.

איתמר.

מה זה הקשקוש הזה? אתה אמיתי?

אני אפילו לא אענה לך

פורסם

עדי, איתמר צודק, ה10w60 הוא עדיף יותר לימי מסלול וכדומה, אני גם משתמש בו, באגיפ מסדרת רייסינג, זה שמן מצוין, הוא עולה בסביבות ה440 ש''ח, אני ממליץ עליו בחום. השמן לא פוגע בביצועי המנוע, עד עכשיו לא צצה לי שום בעיה איתו. טפו טפו טפו

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עד כמה שידוע לי לאף אחד ממשתמשי הפורום אין מעבדה בייתית לבדיקת שמנים לכן קביעות כמו אגיפ הכי טוב (כי האריזה שלו באה לי בטוב והוא זהוב יותר מאחרים) או כל מיני שטויות שהוא חזק וחסון היא שגויה.

לך על שמן מהאחת החברות המובילות כמו שציינתם פה כל אחד מהם יעשה את העבודה.

• תוכן חדש...