Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רועי אתה יודע מה מצחיק, אתה טוען שאף אחד כאן לא מבין ולא יודע איזה שמן הוא טוב, אבל מצד שני אתה אומר לו שיילך על אחת החברות שהוא ציין, מנין לך הקביעה כי אלו יהיו יותר טובות מחברות אחרות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

זה לא שהוא עדיף יותר רק לימי מסלול,

יכולת השימון שלו בטמפרטורות גבוהות היא טובה יותר מ-10W40, 10W30 וכו',

על קצה המזלג,

המספר הראשון (10W) מיצג את צמיגות השמן במנוע קר, ואילו המספר השני (60,50,40) מציין את צמיגות השמן בטמפרטורות גבוהות.

שמן 10W60 הוא שמן טכנולוגית חדש יותר, התועלת שלו היא שימון טוב יותר בטמפרטורות גבוהות,

זהו שמן מרוצים, מעולה למסלולים היכן שהעומסים על המנוע כבדים מאוד,

ועדיין, אצלי ברכב העומסים הם כל כך גבוהים שחוייבתי גם במצנן שמן,

זה עד כדי כך קריטי במנועים כאלו, כמו כן, יצא כבר שמן יעיל יותר לטמפרטורות גבוהות בציון של 10W70,

אני נוהג ברכב בעל 600 כ"ס, כל יום אצלי הוא כיום על מסלול,

איזה אדם הגיוני ימלא ברכב כזה 10W30 ולפני כל לחיצה הוא יעבור בבית ויחליף ל-10W60,

מראש ממלאים 10W60 ולכן אני שואל אילו שמן מהחברות הנ"ל עדיף,

שבת שלום,

פורסם

מאחר ואין לנו אמצעים לבדוק שמנים כל מה שנותר לנו הוא לקנות שמן ממותג ידוע, וכל החברות שצויינו פה נחשבות חברות מובילות.

אבל לקבוע שהשמן של אגיפ יותר טוב משל מוטול או קסטרול או שמוטול זה זבל של שמן סתם ככה מדעה אישית בלי להסתמך על בדיקות זה לא ניראה לי נכון.

אגב קביעות כמו שאחד המשתמשים פה כתב: "השמן הזה הוא שמן ממוגן אטום מרוב שהוא צפוף וחזק" הן לא ענייניות ולא מקצועיות

פורסם

שמן מתאימים לפי סוג המנוע.

עדי יש מנועים עם 500-600 כ"ס שדווקא לא צריכים ואפילו עלול להזיק 10-60.

בזמנו שבניתי את האיביזה שלי להספק מעל ל 400כ"ס יצרנו קשר עם בחור בארצות הברית שבונה מנועים ל1.8 טורבו הטובים שיש.

שדווקא המליץ לנו על 5-30 מקסימום 40,וזה עוד אחרי שאמרנו לו שהמזג אוויר פה כמו סגנון בדובאי.

נ.ב יש לך דיינו ל 600 כ"ס שלך?

פורסם
מה זה הקשקוש הזה? אתה אמיתי?

אני אפילו לא אענה לך

סבבה, ענית לעצמך:

יכולת השימון שלו בטמפרטורות גבוהות היא טובה יותר מ-10W40, 10W30 וכו',

על קצה המזלג, המספר הראשון (10W) מיצג את צמיגות השמן במנוע קר, ואילו המספר השני (60,50,40) מציין את צמיגות השמן בטמפרטורות גבוהות.

ביום מסלול או ביום שהמנוע עובד קשה השמן מגיע לטמפרטורות גבוהות משמעותית מהטמפרטורה שלו ביום-יום ונתון לסכנת גזירה. במקרה כזה עדיף להגדיל את מרווח הבטחון ולקחת שמן בעל טווח צמיגויות רחב יותר אשר יתפקד טוב יותר בתנאי קיצון.

בנסיעה רגילה ויום יומית (וכרגע זה לא משנה אם יש לך 68 או 680 כ"ס) - כל זמן שהמנוע לא במאמץ שמן בעל צמיגות 10W60 מעמיס על המנוע בשל התנגדותו לזרימה. לשימוש יום יומי שמן 10W30 או 10W40 יתן הגנה מספקת ובו זמנית שימון טוב משמעותית משמן 10W60.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...