Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שתי בעיות:

1. איפה אני מוצא את הפילטר מזגן או פילטר אוויר, אם זה לא אותו אחד, בשביל לנקות, ועם מה מנקים? כי יוצא לי ריח מגעיל מהמזגן וכנראה זה מזה לפי מה שהבנתי...

2. שאני לוחץ על הלחצן שמונע מהאוויר חדש להיכנס לאוטו, כאילו לעשות סירקולציה של האוויר הקיים רק, אז עדיין נכנס אוויר כאילו כלום, מה הבעיה שלו ואיך פותרים?

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם

הפילטר של המזגן / איוורור , ממוקם מתחת לחלון בצד של הנוסע , מבחוץ.

כלומר אם אתה עומד מול האוטו, זה מצד שמאל שלך.

צריך להרים את החתיכת פלסטיק הארוכה שנמצאת שם לכל אורך החלון ,

ונחצית באמצע.

כל מה שתופס אותה זה הגומיה של החלון.

לאחר שהורדת, ישנה קופסת פלסטיק, שהמכסה שלה מוחזק ע"י 2 או 3 תופסנים,

בתוכה הפילטר המרובע.

אזהרה : פילטר חדש עולה בצ'מפיון 120 ש"ח לפני מע"מ...

קניתי כזה לא מזמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לאיזה חלון התכוונת? בדלת? או שמרימים את מכסה המנוע אז בחלק השמאלי של השמשה?

מה הכוונה חדש עולה 120 שקל? צריך להחליף אותו? אין אפשרות לנקות? ואם כן אז עם מה?

תודה

פורסם

מה הכוונה חדש עולה 120 שקל? צריך להחליף אותו? אין אפשרות לנקות? ואם כן אז עם מה?

תודה

תעמוד מחוץ לרכב כאשר מכסה המנוע פתוח, תציץ מתחת לווישר של הנוסע (זה שליד הנהג),

אתה תראה פילטר מלבני שנראה בדיוק כמו פילטר אוויר - זה זה.

אם יש ריח ואין זרימת אויר אז כניראה שהוא סתום ורצוי להחליף.

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

תודה

תעמוד מחוץ לרכב כאשר מכסה המנוע פתוח, תציץ מתחת לווישר של הנוסע (זה שליד הנהג),

אתה תראה פילטר מלבני שנראה בדיוק כמו פילטר אוויר - זה זה.

אם יש ריח ואין זרימת אויר אז כניראה שהוא סתום ורצוי להחליף.

:mm_yeah:

אכן מדובר על זה...

דרך אגב, שמתי מעל הפילטר קוביה של החומר שנמצא בתוך פחיות הריח,

וככה נכנס תמיד ריח טוב לאוטו :D

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
2. שאני לוחץ על הלחצן שמונע מהאוויר חדש להיכנס לאוטו, כאילו לעשות סירקולציה של האוויר הקיים רק, אז עדיין נכנס אוויר כאילו כלום, מה הבעיה שלו ואיך פותרים?

מצטרף לשאלה- מישהו יודע משהו בנידון?

פולו 16V - רק אם אתה מתאים לה...

(מודה - נגנב מאלפא..)

http://www.pbase.com/itays

פורסם

מצטרף לשאלה- מישהו יודע משהו בנידון?

איך אתם יודעים שהאוויר שיוצא מהפתחים הוא אוויר חדש ולא אוויר כתוצאה מסירקולציה?

אלא אם כן אתם מדברים על מצב בו לחצן הסירקולציה לחוץ ובנוסף מהירות האיוורור על אפס...?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פילטר האוויר של המזגן, ברוב הרכבים, נמצא מתחת למכסה מנוע, ליד המנוע של הווישרים. לפעמים הוא מוחבא מתחת לפלסטיק, שאותו אפשר להוציא אחרי שהוצאתם את הגומי שמחזיק אותו.

את פילטר האיוורור לא חייבים להחליף לחדש. אפשר לשטוף אותו במים וסבון/ שמפו, לייבש ולהחזיר למקום. אפשר לחזור על הפעולה בכל פעם שמופיע ריח רע, עד שהפילטר יתבלא (כי הוא עשוי מקרטון). באופל שלי אני עושה את הפעולה הזאת כל חצי שנה בערך והיא נוסעת על הפילטר המקורי כבר 14 שנה, בלי ריח רע.

יש גם כל מיני תרסיסים, שאמורים למנוע את הריח הרע, אבל איתם לא התנסתי.

כשכפתור הסרקולציה מופעל לא אמור להכנס אוויר מבחוץ (במזגן מקורי). במזגנים שהורכבו בישראל זה כבר סיפור אחר, כל מתקין ומצב רוחו לאותו יום. :?

פורסם

איפה הפילטר הזה נמצא ב 106 GTI?

ופיקסר במזדה 6 זה בכלל נמצא ליד הטמבון מקדימה מה שמחייב בכל טיפול להחליף את המסנן שעולה 300 ש"ח

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הכוונה היא שמאוורר המזגן עומד על 0 ואז לא אמור להיכנס אוויר בכלל, ובכל זאת נכנס.....

וגם, האוויר שנכנס הוא תמיד חם, אפילו ששיא הקור בחוץ. כלומר נכנס האוויר מהמנוע (למרות שהמזגן עומד על קור). במזדה לאנטיס לדוגמא נכנס ממש האוויר שבחוץ, כלומר אם קר בחוץ נכנס אוויר קר (כל עוד לא מכוונים את המד על חום).

פורסם
הכוונה היא שמאוורר המזגן עומד על 0 ואז לא אמור להיכנס אוויר בכלל, ובכל זאת נכנס.....

וגם, האוויר שנכנס הוא תמיד חם, אפילו ששיא הקור בחוץ. כלומר נכנס האוויר מהמנוע (למרות שהמזגן עומד על קור). במזדה לאנטיס לדוגמא נכנס ממש האוויר שבחוץ, כלומר אם קר בחוץ נכנס אוויר קר (כל עוד לא מכוונים את המד על חום).

התשובה בגוף השאלה,

אם אתם מעבירים לחום אז יש תריס כזה שנסגר ולא מאפשר לאוויר להיכנס משום מקום.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
פילטר האוויר של המזגן, ברוב הרכבים, נמצא מתחת למכסה מנוע, ליד המנוע של הווישרים. לפעמים הוא מוחבא מתחת לפלסטיק, שאותו אפשר להוציא אחרי שהוצאתם את הגומי שמחזיק אותו.

את פילטר האיוורור לא חייבים להחליף לחדש. אפשר לשטוף אותו במים וסבון/ שמפו, לייבש ולהחזיר למקום. אפשר לחזור על הפעולה בכל פעם שמופיע ריח רע, עד שהפילטר יתבלא (כי הוא עשוי מקרטון). באופל שלי אני עושה את הפעולה הזאת כל חצי שנה בערך והיא נוסעת על הפילטר המקורי כבר 14 שנה, בלי ריח רע.

כשכפתור הסרקולציה מופעל לא אמור להכנס אוויר מבחוץ (במזגן מקורי). במזגנים שהורכבו בישראל זה כבר סיפור אחר, כל מתקין ומצב רוחו לאותו יום. :?

כל כמה זמן כבר מבצעים החלפת פילטר כזה?

50 אלף ק"מ ? אני חושב שאפשר לקנות חדש, כי הפילטר הזה הוא בסה"כ חד פעמי...

תסלח לי אבל זה ממש חאפרי לשטוף פילטר מקרטון...

גם באופל 92 , וגם באופל 82....

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה סך הכל פילטר איוורור. לא פילטר שמן . כל עוד הפילטר נקי, לא מסריח, לא איבד את צורתו ולא מכניס אבק, אז הכל בסדר. אולי הפילטר ברכב שלי עשוי מחומרים שונים מהפילטר שלך ולכן מחזיק מעמד יותר זמן.

אני לא חאפר ואני אוהב את האופל שלי! אני לא חוסך על שמן טוב, לא חוסך בטיפולים ובכלל הרכב מאוד שמור (חוץ מנזקי שמש בצבע). בפילטר איוורור אפשר לחסוך, במיוחד אם אין מזגן.

פורסם

מה חאפרי בזה? חלאס עם הליקוקי רכב האלה.

אני את שלי בכלל הוצאתי שהמזגן יעבוד עוד יותר טוב.

פורסם

מה חאפרי בזה? חלאס עם הליקוקי רכב האלה.

אני את שלי בכלל הוצאתי שהמזגן יעבוד עוד יותר טוב.

לפיקסר : החלפתי את הפילטר שלי אחרי שלא מצאתי תיעוד כלשהו בהסטוריה של הרכב על ההחלפה שלו, והוא לא הכניס ריח מסריח או משהו.

בקשר לEBS :

:D:D:D:D:D

חאפרים לא מתים, הם רק מתחלפים...

אם היית רואה איזה לכלוך נכנס לפעמים בפילטר אז היית חושב פעמיים...

כשיילך לך המזגן, והוא יילך , אז אל תבוא אלינו בשאלות בבקשה.

נ.ב. מי שלא מבין מדוע אנשים "מלקקים" את הרכב, אולי מקומו לא בפורום רכב? :twisted:

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...