Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה כאן רשלנות, אפילו רשלנות פושעת להתקרב לצומת מסילת ברזל, ולנסות לחצות אותה כשהמחסום למטה...

אידיוטים לא חסרים ומצידי שייפגעו, אבל שלא ייקחו איתם חפים מפשע.

alfa 156 2.5.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברי תגובה שלי

ראשת, עם כל הגועל והזוועה של מעשה הנהג הוא לא רוצח.ובטח לא "רוצח גדול". רצח זה בכוונה תחילה. הוא הרג או גרם למוות ברשלנות (לכאורה). בכלל כדאי להזהר מלחרוץ משפט. כבר ראינו מה קרה לנהג בודד מול מערכת משומנת של יחצנים (אוטובוס הפנויים פנויות, התאונה בבית יהושע) ואיך זה נגמר ומי נגרר לספסל הנאשמים. מזל שמערכת המשפט לא עובדת על דלק 96 אוקטן של אמוציות.

בקשר להצעה של נהגת שודים. זה לא יפתור אלא עלוך לגרום לאסון כי רציונל המחסומים אומר שאם אתה כבר "בפנים" שתהיה לך אפשרות לברוח. לכן רוב המחסומים בעולם הגדול והנאור חוסמים רק את נתיב הנסיעה ולא את הצד הנגדי כדי שאפשר יהיה לברוח. תיאורטית ייתכן שאם נהג המיניבוס היה נותן גז ולא בולם, ייתכן שהיה מצליח להתחמק.

Theone 23: הגיע הזמן שלא יתנפלו על הצד הכי פחות מיוחצ"ן וזה "הנהג הישראלי". נורא קל להטיל עליו את האחריות ולהכליל. "איך אנחנו נוהגים", "הנהג הישראלי". סורי. כולנו בני אדם ולא ראיתי מחקר רציני המשווה את מספר תקריות המחסומים ביחס לנסועה. גם האמירה שאנחנו עולם שלישי הוא לא נכונה. נסעתי ברכבת בירדן ותאמינו לי שאני יודע מה זה עולם שלישי...

ואגב, בעשור האחרון ירד מספר הנפגעים בתאונות במחצית בעוד שרמת המינוע עלתה. אבל זה לא מיחצן טוב את השר (שהאחריות הכוללת עליו!) כי רק כשיש "חירום" "אסון" קוראים לו לדגל (כלומר למיקרופון). עוד לא ראיתי שהחרימו לשר את הכסא בגלל שבכביש הסרגל (כביש חדש יחסית) הנסיעה היא כמו בספינה בים סוער...ויש עוד דוגמאות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הודו מספיק עולם שלישי בשבילכם ?

המחסום יורד ואחריו יש טיפטוף של דו"ג רכבים קטנים והולכי רגל שחוצים עד שעוברת הרכבת.

אחד החבר'ה שם הסביר לי,שלפי חוק נהג רכבת שפגע במשהו ויכול למשיך, פשוט ממשיך לנסוע.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני נגד התקנת מחסומים כבדים ושאר אמצעים דומים. אם יש כאלה שהם אידיוטים מספיק כדי לפרוץ את המחסום למרות כל האמצעים הקיימים כבר כיום, כנראה שמגיע להם להיפגע ע"י הרכבת.

האבולוציה במיטבה.

הבעיה היא שאנשים אחרים נפגעים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
כמה דברי תגובה שלי

ראשת, עם כל הגועל והזוועה של מעשה הנהג הוא לא רוצח.ובטח לא "רוצח גדול". רצח זה בכוונה תחילה. הוא הרג או גרם למוות ברשלנות (לכאורה).

אני בספק אם יוכל לחסות תחת מעטה של "רשלנות".

מהכתוב בעיתונות עולה כי היתה פה - לכאורה - פזיזות, שזה כבר מוביל לעבירת "הריגה" ולא גרימת מוות ברשלנות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הסיבה שכתבתי "יותר גרוע מעולם שלישי" היא שבעצם, יש לנו בארץ

מסילת רכבת אחת (אני לא סופר את הקו לירושלים), עם מספר דו-ספרתי של מעברים.

אני מוכן להתערב שיחס מספר התאונות הקטלניות למספר המעברים אצלנו הוא הגדול בעולם.

בכל מדינה אירופית יש פי 30 יותר מסילות ומעברים.

עריכה - קצת סטטיסטיקה:

שוויץ, כ-5000 ק"מ של מסילות, 32 הרוגים בשנה - יחס של 1 ל-156.

ישראל, כ-950 ק"מ של מסילות, 18 הרוגים בשנה - יחס של 1 ל-52.

יש בישראל ממוצע של כ-6 הרוגים בשנה במפגשים.

http://www.rail.co.il/HE/ABOUT/PRESSR/2007/Pages/accidents_summery_10.1.07.aspx

לא מצאתי את מספר ההרוגים בשוויץ במפגשים, אבל כן אפשר להשוות מספר אירועים (בשוויץ - תאונות):

http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/fr/index/themen/11/06/blank/key/01/bahnen.html

בשוויץ, 42 תאונות במפגשי רכבת (ממוצע של כל העשור האחרון), יחס של 1 ל-120.

בישראל, 18 תאונות במפגשי רכבת (כנ"ל, ממוצע), יחס של 1 ל-52, כמה מפתיע.

ואני עוד מחמיר עם השוויצרים, מספר הנפגעים בתאונות רכבת ירד בצורה דרסטית ועקבית בין 2000 ל-2010.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני נמצא כרגע בתאילנד ותאמינו לי שהנהגים פה הרבה יותר גרועים.

כאן קו הפרדה רצוף זה רק המלצה על הכביש, אין חובה לחגור חגורות בטיחות (במוניות כאן אין חגורות במושב האחורי).

אנשים נוסעים על טנדרים, או יושבים 3-4 על קטנוע בלי קסדה בכלל.

נתיב שמאלי פה (נוהגים כאן הפוך) הוא למשאיות ואופנועים בלבד והרבה פעמים רכביפ איטיים נוסעים על הימין ונהגים עובדים לנתיב הנגדי כדי לעקוף אותם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עוד סטטיסטיקה.

מתברר שצדקתי, יש מספר דו-ספרתי של מפגשים בין כבישים לרכבות בארץ.

בבקשה, מפי האתון:

http://www.rail.co.il/HE/safety/Pages/InternationalAwarenessDay.aspx

בשוויץ יש פי 58 יותר מפגשי רכבות מאשר בארץ.

יחס תאונות במפגשים למספר המפגשים:

ישראל - 1 ל-5.3

שוויץ - 1 ל-131

לא, זאת לא טעות, 1 ל-131.

עכשיו בואו נאשים כולנו את התשתית, את הממשלה, את הערבים, את החרדים, את המצרים ואת הרכבת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנס

בוא תסביר את חישוביך בהודעה 23

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני נגד התקנת מחסומים כבדים ושאר אמצעים דומים. אם יש כאלה שהם אידיוטים מספיק כדי לפרוץ את המחסום למרות כל האמצעים הקיימים כבר כיום, כנראה שמגיע להם להיפגע ע"י הרכבת.

האבולוציה במיטבה.

ומה עם נוסעי הרכבת שעלולים להפגע במידה והרכבת תרד מהפסים?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מה עם נוסעים בנתיב ממול של רכב שסוטה? גם הם בסכנת מוות, צריך להפריד את כל הכבישים? התשובה לשאלה היא כן, ולכל צורת מיגון לכל תאונה פוטנציאלית, הבעיה היא מה יותר דחוף ומה יותר עדיף, ובמקרה המדובר העדיפות לא גבוהה.

פורסם
מה עם נוסעים בנתיב ממול של רכב שסוטה? גם הם בסכנת מוות, צריך להפריד את כל הכבישים? התשובה לשאלה היא כן, ולכל צורת מיגון לכל תאונה פוטנציאלית, הבעיה היא מה יותר דחוף ומה יותר עדיף, ובמקרה המדובר העדיפות לא גבוהה.

אבהיר שוב.

הנתיב הנגדי גם כן חסום. הכוונה שלי היא להמשך הנסיעה, אחרי הפסים, באותו נתיב. (המחסום חוסם רק מחצית מרוחב הכביש)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אז אני אבהיר את עצמי, דיברתי על נתיב ממול בכביש רגיל, התגובה שלי היתה לנהגת שודים, הכוונה שלי שבינתיים אין הצדקה למיגון נוסף שם.

פורסם

גשרים!

גשרים!

ועוד פעם גרשים!, בקרית גת כשאתה נוסע בדרך לאזור התעשייה, יש פסי רכבת, עם מחסום והכל, אבל כבר קרוב לשנה, בנו שם גשר שבעצם מעל המסילה, גם אין צורך לחכות עד שהרכבת תעבור, וגם הסכנה בהתנגשות ירדה לחלוטין!

כן זה עולה יותר כסף, אבל מציל חיי אדם, לדעתי רעיון נפלא!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

האבולוציה במיטבה.

הדברים שרשמת קשים מאוד לדעתי, אמנם הנהג היה אידיוט מושלם, אבל מכאן ועד להגיד שמגיע לו, זה כבר מוגזם, אל תשכח שגם 7 בני אדם אחרים שלא אשמים בכלום נהרגו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...