Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל 3 דלתות? אני תמיד הייתי תחת הרושם שזה פיתוח של "הארגז".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בני ואייל,

מברוק ענק על השיפוץ. מחכה בקוצר רוח לראות את היצירה.

אבי כשהיה ראש המועצה האזורית גזר, רכש שלושה טייגרים להסעות תלמידים.

האוטובסים זכורים לי היטב מאחר והיו מאובזרים בספסלים מעץ ללא ריפוד. בשנת 1980 הוחלפו הטייגרים הותיקים בצי אוטובוסים חדש.

התמונה המצורפת מ 1976. (התמונה בשחור לבן, האוטובוס צהוב)

התמונה מתוך www.azarya.org

gezer tiger.jpg

פורסם
אבל 3 דלתות? אני תמיד הייתי תחת הרושם שזה פיתוח של "הארגז".

ממש לא. ל"ותיקים" שבינינו זכורים אוטובוסי ה"שוסון" ששרתו בתל-אביב (קו 4 ו-5) - כולם היו בעלי 3 דלתות ועמדת כרטיסן מאחור. ככל הזכור לי, גם ה"שוסונים" העירוניים של אגד בחיפה היו מאותו סוג. והם היו כאן עוד לפני ה"טייגרים"....

ואם יש למישהו ספק שמא יוצרו אלה במיוחד עבור ישראל (ולא שבשנות החמישים היינו בעמדה של הגדרת מפרט יחודי...), הנה תמונה של "שוסון" פריסאי באותה תצורה:

Chausson 1.jpg

עודד

פורסם

עודד, בהחלט יכול להיות שהשוסונים קדמו לטייגרים ובהחלט יכול להיות שהטייגרים תוכננו ועוצבו בהשראת השוסונים אבל אני עד היום הייתי בטוח שהטייגרים היחידים בעלי 3 דלתות היו מתוצרת הארגז .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אך הזכרת לי נשכחות , אבא שלי היה עובד בחברת דן.

אני לא אשכח את המסילה הזו שבתור ילד קטן אבא שלי נתן לי לשבת ליד ההגה [כשהמנוע כבוי].

ולשחק עם ידית ההילוכים שכדי להעביר לרוורס היה צריך להרים את הטבעת שבבסיס הידית,

באוטובוסים שאבי נהג גם היה אגזוז ברקס סוויצ' מותקן מאחורי הידית.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אך הזכרת לי נשכחות , אבא שלי היה עובד בחברת דן.

באוטובוסים שאבי נהג גם היה אגזוז ברקס סוויצ' מותקן מאחורי הידית.

אז אבא שלך היה "פרוטקציונר" :lol:

בניגוד ל"טייגרים" של "אגד", שבכולם היה "אגזוז ברקס" (אגב - לדעתי בהפעלה מכנית, לא סוויץ'), באלה של "דן" בד"כ לא היתה ידית כזאת. ההנחה היתה, כנראה, שבנסיעה עירונית אין צורך בבלימת מנוע.

רק באוטובוסי התיור "דן תור" (שאח"כ נטמעו ב"יונייטד טורס") היתה מותקנת ידית "אגזוז ברקס".

עודד

פורסם

עודד, האגזוז- ברקס מופעל עם ה"סוויץ" פנאומאטי, כלומר הוא פותח/סוגר אוויר. בכל דגם הוא נימצא במקום שונה- לפני שבועיים או שלוש הבאתי את הטייגר-גרר משיפוץ מירושלים- אז שם, לדוגמה- זה יושב בצד של הידית ההילוכים! אצלי במשאית לדוגמה- זה בכלל "דוושה" (אם אפשר ליקרוא לה ככה) על הרצפה! "מכנית" לגמרי לא זכור לי, שהיה בטייגרים- רק אצלי בצ'יפטיין יש ידית מכנית, שמפעילה את הפרפר בצינור הפליטה, ובו-זמנית סוגרת את הסולר במשאבה! בתמונה רואים את הידית- בשביל לבלום/לכבות את המנוע- מורידים אותה למטה (מן הסתם שעכשיו היא למעלה- נסיעה, לא?:-D )!

גלוק285.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גנאדי - מקבל את ההערה, נראה שאתה צודק. ההפעלה אכן פנאומטית, וככל הזכור לי בכל ה "טייגרים" (באלה שהיה להם...) הידית מורכבת מאחורי "קופסת" ידית ההילוכים. אל הקופסה הזאת מגיעים רק צינורות אויר...

התייחסתי (אולי בטעות) למילה "סויץ'" כמפסק חשמלי, וזה בטח שלא היה ב"טייגר". זאת שאלה של מינוח - הייתי מעדיף לכנות אותו "בורר פניאומטי" (סלקטור).

עודד

פורסם

בחלק מהדגמים זה היה אכן מאחורי הידית (ימינה/שמאלה בהתאם), ובחלק, כפי שניתן לראות בדגם שנהגתי- ידית גדולה יותר דווקא בצד, שעולה ויורדת.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שיירה מהמפגש הירושלמי תצא להשקת האוטובוס בנוקיה בשעה 14:30, מצומת מבשרת ציון.

לבירורים יש לפנות אל אילן גורן, רכז המפגש , בטל' 5272562- 050.

בברכה,

סמדר.

מועדון החמש - מועדון הרכב הקלאסי והאספנות בישראל

רח' ארלוזורוב 25 ר"ג, ת"ד 1193 גבעתיים 53111. טל: 03-7318818

פורסם

ואי ואי החזרתם אותי 32 שנה אחורה.

יש לי 3 זכרונות חזקים מהטייגר

הראשון - בכל חופש גדול הייתי נסחב אחרי אבא שלי לעבודה שלו. בתור טכנאי רשות הדואר (שאחר כך הפכו לבזק)

ברור שלא היה לנו רכב ובכל בוקר הייתי מתייצב בתחנה ב 6:30 ומחכה לאוטובוס.

עד היום אני נזכר בברררררררררר של האגזוזברקס כשהאוטובוס היה יורד את הירידה. את החריקה של הבלמים וה פסססס של הדלתות שנפתחות.

אם הדלתות לא היו מכוונות הן היו נדפקות בבום על הדופן..

ואחר כך - הנסיעה המדהימה על כסאות פיברגלס.(בדן הן היו מעץ)

הזכרון השני - בתור ירושלמי פעור עיניים בעיר החטאים - נסענו כל המשפוחה ל"לונהפרק" בגני התערוכה.

הגיע טייגר של דן.

ניסינו לעלות מקדימה אבל הנהג שלח אותנו לדלתות האחוריות:shock:

עלינו ולפתע ראיתי איש בכלוב..:lol:

מאותו הרגע חיכיתי להגיע שוב לת"א כדי לראות את האוטובוסים המוזרים האלו..

הזכרון השלישי כואב לי עד היום.

בגיל 7 או 8 הגיע לביקור ברחוב שלנו נהג אגד שהחנה את הטיגר ועלה לשכנים לכוס קפה.

מאיזה מקום הגיע "מומחה" שהראה לנו כפתור סודי שמאפשר לפתוח את הדלת של האוטובוס מבחוץ

אני לא אשכח איזה תענוג היה לשבת על הכיסא מהעץ, לערבב את ההילוכים (כשאני חושב על זה - מאז אני מת על גיר ידני) ולסובב את ההגה הענק.

אני גם לא אשכח את המכות שחטפתי בישבן מהנהג שנזעק לרחוב.

ברחנו כמו עכברים והוא אחרינו עם רצח בעיניים..

תוך כדי נזכרתי בעוד טייגר. קו מיוחד של דן לים (אאל"ט פעל רק בחופש הגדול) היה עם אוטובוס אדום עם חלונות ענקיים ומקום גדול מאחור לעמידה במקום 3 שורות המושבים האחוריים.

פורסם
ואי ואי החזרתם אותי 32 שנה אחורה.

יש לי 3 זכרונות חזקים מהטייגר

הראשון - בכל חופש גדול הייתי נסחב אחרי אבא שלי לעבודה שלו. בתור טכנאי רשות הדואר (שאחר כך הפכו לבזק)

ברור שלא היה לנו רכב ובכל בוקר הייתי מתייצב בתחנה ב 6:30 ומחכה לאוטובוס.

עד היום אני נזכר בברררררררררר של האגזוזברקס כשהאוטובוס היה יורד את הירידה. את החריקה של הבלמים וה פסססס של הדלתות שנפתחות.

אם הדלתות לא היו מכוונות הן היו נדפקות בבום על הדופן..

ואחר כך - הנסיעה המדהימה על כסאות פיברגלס.(בדן הן היו מעץ)

הזכרון השני - בתור ירושלמי פעור עיניים בעיר החטאים - נסענו כל המשפוחה ל"לונהפרק" בגני התערוכה.

הגיע טייגר של דן.

ניסינו לעלות מקדימה אבל הנהג שלח אותנו לדלתות האחוריות:shock:

עלינו ולפתע ראיתי איש בכלוב..:lol:

מאותו הרגע חיכיתי להגיע שוב לת"א כדי לראות את האוטובוסים המוזרים האלו..

הזכרון השלישי כואב לי עד היום.

בגיל 7 או 8 הגיע לביקור ברחוב שלנו נהג אגד שהחנה את הטיגר ועלה לשכנים לכוס קפה.

מאיזה מקום הגיע "מומחה" שהראה לנו כפתור סודי שמאפשר לפתוח את הדלת של האוטובוס מבחוץ

אני לא אשכח איזה תענוג היה לשבת על הכיסא מהעץ, לערבב את ההילוכים (כשאני חושב על זה - מאז אני מת על גיר ידני) ולסובב את ההגה הענק.

אני גם לא אשכח את המכות שחטפתי בישבן מהנהג שנזעק לרחוב.

ברחנו כמו עכברים והוא אחרינו עם רצח בעיניים..

תוך כדי נזכרתי בעוד טייגר. קו מיוחד של דן לים (אאל"ט פעל רק בחופש הגדול) היה עם אוטובוס אדום עם חלונות ענקיים ומקום גדול מאחור לעמידה במקום 3 שורות המושבים האחוריים.

אתה צריך לבקר קצת במוזיאון אגד בימי שישי כשהחברה הנפלאים של פורום תחבורה ציבורית מתנדבים שם (בינהם אייל עובדיה היקר) ומתניעים חלק מהם

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני אשמח מאד.

אגב - משיטוט באתר של אגד מצאתי את האוטובוס ששירת בדן להסעות לים.

כנראה שזה זה

38471_b_2.jpg

• תוכן חדש...