Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש C5 דיזל 2002 225K, חלק גדול מהשימוש ברכב יהיה להסעות בעיר של הילדים לחוגים ( מונית "אמא" )

האם רכב דיזל מתאים לנסיעות קצרות בעיר? הסיבה העיקרית לרכישת הדיזל הוא תצרוכת הדלק הנמוכה בעיר.

רמי

רנו סניק RX4

פורסם

אתם נוסעים הרבה בדרכים בינעירוניות בנוסף? כי אם לא אז לא ישתלם לכם בכלל דיזל, לא רק שהרעש של המנוע בלתי נסבל המחיר של הסולר גבוה מאוד. אם אתם מחפשים צריכה נמוכה בעיר חפשו סופרמיני חסכונית.

פורסם

אני לא חושב שהרעש שהדיזל עושה הוא בלתי נסבל. לא נסעתי על הC5 דיזל אבל לפי התחושה מהC% הרגילה יש סיכוי שלא ממש תשמע את הדיזל.

ודבר נוסף- הסולר עדיין זול משמעותית מבנזין. הכי זול היום זה 5.55

פורסם

רמי, אם תטרח ותעשה חיפוש בפורום תמצא תשובות על כל השאלות שלך.

בקצרה לשאלתך הנוכחית, התשובה בעיני היא לא רבתי - לא C5 ולא דיזל הם הכי מתאימים לנסיעות קצרות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

החיסכון העיקרי בדיזל הוא בנסיעות בין עירוניות. בלי קשר, עם C5 תשיג, במקרה הטוב, צריכת דלק של 1:11 בתוך העיר, שזה בדיוק 30% הפרש מול 1:8 שעושה דגם הבנזין בתוך העיר. מה לעשות, אוטו ענקי וכבד, רמזורים ומעברי חציה - זה עושה את שלו.

שקול אפשרות של רכב סופר מיני או מיני. תצרוכת הדלק תהייה זהה ועלויות האחזקה נמוכות בהרבה.

לא מובן לי מדוע לשקול אפילו רכישה של C5 עם ק"מ הזוי שכזה - המון מערכות ייחודיות לדגם שיחוו כשל ויצטרכו החלפה, ואז החיסכון בדלק ייראה כמו זיכרון רחוק, ביחד עם הפלוס בעו"ש.

אגב - עם פונטו ספייס אני מגיע לתצרוכת של 1:13 בתוך העיר, 1:17 בבין עירוני. כל זה עם מזגן דולק (עוד לא בדקתי בחורף).

פורסם
החיסכון העיקרי בדיזל הוא בנסיעות בין עירוניות. בלי קשר, עם C5 תשיג, במקרה הטוב, צריכת דלק של 1:11 בתוך העיר, שזה בדיוק 30% הפרש מול 1:8 שעושה דגם הבנזין בתוך העיר. מה לעשות, אוטו ענקי וכבד, רמזורים ומעברי חציה - זה עושה את שלו.

30% הפרש לטובת תצרוכת הדיזל ועוד 20% הפרש במחיר התידלוק (לטובת הדיזל כמובן), והיתרון קרב ל-50% מעלות הנסיעה ברכב בנזין. זאת מבלי לקחת בחשבון פרמטרים נוספים כגון אחזקה שעשויה להיות יקרה יותר ברכב מונע דיזל.

בהצלחה!

פורסם

באופן עקרוני אני תמיד בעד רכבי דיזל, אם מדובר ברכב עם ק"מ סביר ומקביל לרכב בנזיני.

במקרה הנ"ל, לנסיעות "אמא", אפשר בהחלט להסתדר עם רכב בנזין קטן נפח שיצרוך כמות פחותה בהרבה של ליטרים - זה מקזז בכיף גם את עלות הסולר הנמוכה היותר ובטח ובטח את עלות הטיפולים הגבוהה של רכב כמו C5.

פורסם

כמו שנאמר 50% חסכון ( מחיר סולר + צריכה ) זה מאד משמעותי , ההסעות הן לרוב של ילדים גדולים כך שמיני

קטנה לא באה בחשבון במיוחד שו תהיה המכונית העיקרית ( והיחידה ) שלנו ותשמש אותנו גם לנסיעות מחוץ לעיר

רמי

רנו סניק RX4

פורסם

לדעתי תלך על הכיוון של מכוניות עם מנוע סביר ורכב מרווח.

מנוע כמו 1400 יחסוך לך דלק בתוך העיר ולנסיעות קצרות.

ויש גם מיני שהם לא צפופות.

ויש כמובן גם פיאט פונטו שיכולה להכיל 4 מבוגרים בצורה סבירה.

פורסם

בפונטו שלי יושב גם אבא שלי, בחור מגודל מאוד ששוקל 130 קילו. הוא יושב כמו מלך, גם במושב הנהג וגם במושב הנוסע.

אלא אם כן תגיד לי שהילדים שלך גדולים יותר ממנו, ואז אני מתנצל בפניך - מבחינתי אין כל צורך במרווח הפנימי של ה-C5, או כל רכב מנהלים אחר לצורך העניין.

לאחרונה גם נסעתי עם הפונטו שלי לאילת - לא נרשמו אירועים חריגים בדרך - 6 שעות נסיעה עברו בסדר גמור.

סביר להניח שב-C5 זה היה עובר יותר בכיף, אבל זה גם בטוח לא היה נגמר ב-58 ליטר ל-1000 ק"מ של נסיעה, וגם בטוח שאני לעולם לא אצטרך להחליף בומבות בהידראוליקה (רק כי אין לי הידראוליקה בפונטו, לא כי אני חושב שזה רע).

• תוכן חדש...