Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

sundown sax4.50

sagi.m
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד מסכים איתך שקצת קשה להשוות בין שני החברות, פשוט הטעות החוזרת על עצמה שמגברי סאנדאון מיוצרים בסין די מגוחכת במיוחד לאור העובדה שיש על כל מגבר מיוצר בקוריאה במפעל זנון. גם תסכים איתי שמי שמתכנן מגבר יכול 'לעצב' את הסאונד בעזרת שילוב נכון של רכיבים, כך בעצם אפשר להגיע למיליון תוצאות שונות על אותו הלוח, אני לא אומר להשתמש בקבלי דונלון ב2000 דולר ליחידה, אבל אנשים פה טוענים שעם החלפת רכיב שעולה 1 דולר הסאונד השתנה פלאים.

מתנאל, המגבר אכן ירד מייצור מהסיבה שאנשים רוצים מגברים חזקים. ה50.4 עדיין נמכרים בעולם מהמלאי ועדיין מקבלים שנתיים אחריות מלאה. במקרה יש לי שני מגברים כמו שהזכרת בהיכון לחיבור במערכת הביתית שלי. אבל מי אני שאשפוט סאונד.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה אני אגיד על זה? שקצת קשה לך עם הבנת הנושא, שהוא ה50.4.

מה1200די הובאו רק 5 יחידות למטרות מבחן, לא הכנסתי אותם למכירה שוטפת.

‏ עוד משהו?

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

כן!

למה אתה מוכר מגברים סיניים :-P מה? אתה יפני?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
והייתי מעוניין בהתייחסות לטענות שמועלות לכך שהSAX 4.50 הוא מגבר שהוא discontinued (כלומר הייצור שלו הופסק), ושהוא מוציא בדיוק כמו שהוא מוצהר 50 וואט לערוץ.

ובמה הוא מתעלה על JBL 1004 למשל, שמוצהר על הספק כפול ומומלץ פה כמעט בכל ת'רד שני.

בדיוק מה שמתנאל כתב , הוא מוציא כמו שהוא מוצהר וזה בדיוק חצי מJBL

פורסם
או קיי -

תמצא לי מגבר חדש ב1100 שקל עם הנתונים הבאים בקרוס אובר:

לכל זוג ערוצים יש סאב סוניק פילטר משלו.

לכל זוג ערוצים יש גם HPF וגם LPF

א-ב-ל

לזוג ערוצים אחד יש HPF שיכול גם להגיע עד 5K הרץ.

לזוג ערוצים נוסף יש LPF שיכול גם להגיע עד 5K הרץ.

אתה משלם 1100 שקל על מגבר של 50 וט כשבאותו מחיר אתה קונה JBL1004 שהוא 100 ואט
פורסם

מה הקשר? ולמה מגברי קלאס A עולים אלפי דולרים ומוציאים 15 וואט? או למה המאק אודיו 4200 המהולל עולה 1,000 ש"ח בעוד אחיו התאום 1:1 עולה 500 ש"ח בתחנה מרכזית ועדיין כולם ממליצים לקנות את המאק כאילו זו המציאה של ה LIFE?

המגברים של סאנדאון (סדרות ה SAZ וה SAX הקוראניות) הם מגברים מעולים שמתוכננים נכון. הסעיף המודגש הוא הדבר החשוב ביותר במגבר, ואולי ה JBL1004 מוציא הספק כפול על הנייר אבל בפועל זה מסתכם בהרבה פחות מ 3dB שנשמעים לאוזן ואין לי בכלל ספק שהסאנדאון נשמע הרבה יותר טוב, חי ודינאמי מה JBL (ועד היום, כל הסטאפים מבוססי סאנדאון ששמעתי לא אכזבו).

לא קונה את זה? אז מה תגיד אם אני ארשום שהמגברים של ג'נסיס סדרה III בנויים מהרכיבים הכי זולים ופשוטים בשוק? במגברים האלה אין שום דבר מיוחד שהופך אותם למגברי היי-אנד. את כל הרכיבים שלהם ניתן לרכוש בחנויות האלקטרוניקה בשדרות הר ציון בת"א. ה OPAMPים שלהם (לדוגמה) שלדברי אודיופילים רבים הם לב ליבו של המגבר מיוצרים ע"י חברת ST באינדונזיה. כן כן, לא BURR BROWN ולא שום שם אקזוטי אחר, צ'יפ קטנטן שעלה לי שקל בהר ציון (ועוד עקשו אותי עם מס אשכנזים). הקבלים והנגדים שלהם הם סטנדרטיים לחלוטין שמיוצרים בסין ולא בשום מקום אקזוטי או בעלי רמת דיוק וטולרנס מהנמוכים בעולם.

אז מה הופך את המגברים שלהם לנחשבים ובעלי שם בקרב חובבי האודיו לרכב? כי השקיעו בתכנון שלהם, זה הכל. זה הדבר היחיד שמבדיל אותם משאר המגברים.

גם שנתיים ויותר אחרי שאליקו ורוני התחילו להביא את המגברים האלה - לדעתי אין להם היום מתחרים בשוק בטווח המחירים הזה. אם עוד מישהו ימצא מגבר שנבנה טוב ונכון כמו המגברים של סאנדאון באותו מחיר הוא יקבל ממני את מלוא הקרדיט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, למי שתהה אני לא מסתיר את העובדה שהמגבר 50.4 ירד מייצור לפני כמה זמן, מהסיבה שרוצים מגברים חזקים יותר.

אין לי מגברים כאלה במלאי קרוב ל3 חודשים. המגבר שאדי קנה אצלו הרבה לפני פתיחת השרשור הזה,

אז קחו דברים בפרופורציה, אין צורך להסיק מסקנות שווא ולהתחיל להרים תאוריות קונספירציה :)

ה SAX-50.4 כמו כל סדרת ה SAX נמדדת ב 12.8 VOLT.

מי שלמד קצת חשבון יוכל לחשב באחוזים כמה הספק זה יוצא ב 14.4.

לא צריך להראות לנו כמה קושי יש פה:)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

ועדיין - לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי

ועדיין - אף אחד מהמגיבים כנגד לא קורא את מה שאני רושם (לגבי הקצה העליון של מגברי JBL בסדרות נמוכות שיש לי איתו ה-ר-ב-ה נסיון)

מישהו מהמגיבים פתח כאן מגבר של סאן דאון?

מישהו מהמגיבים פתח כאן מגבר של JBL?

מה שמצחיק זה שאליקו, איתמר ואני אולי שלושת היחידים בשרשור שבאמת עשו את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

JBL נראה מבפנים כמו תוצרת בית - שהלחים אותו אלכוכוליסט אם ידיים רועדות :lol:

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

לא לגמרי נכון, סה"כ אני אראה עכשיו השוואה בין שני מגברי שני ערוצים ואני עוד מעט אסביר למה...

לא ברורה לי ההשוואה שנעשתה כאן בין מגבר 4 ערוצים שמוצהר ב50 וואט לערוץ לבין מגבר 4 ערוצים שמוצהר 100 וואט לערוץ

ביקשתי בקשה פשוטה, תראו לי מגבר 50*4 באותו טווח מחיר שנותן את אותה התמורה.

וישר אני מקבל השוואה למגבר שמוצהר פי שתיים - עזבו עכשיו את כל הנושא מסביב להספקים לרגע.

בואו נבחן שני מגברים

JBL GTO75.2 - מגבר מהסדרה שאייל\מידן או מי שהוא לא יהיה הביא דוגמא

sundown sax-100.2 - אמנם אני מודה שהסאן דאון חזק יותר אבל אלו הם פחות או יותר הדגם המגביל וההספק הוא לא הנקודה כאן.

http://ampguts.com/gallery/showphoto.php?photo=3647&title=jbl-gto75-2-inside&cat=966

http://ampguts.com/gallery/showphoto.php?photo=7425&title=sundown-audio-sax-100-2-inside&cat=1874

או קיי - שני המגברים נראים סה"כ עם תכנון נקי, אני לא אומר שאני נוטה להעדיף מגבר אחד על פני השני לפי מספר הרכיבים כאן או לפי המיקום שלהם.

אבל - מה אני רואה? מגבר שני ערוצים אחד עם ספק כוח אחד כצפוי לרוב מגברי שני הערוצים ברמה הזו ואילו מגבר של חברה מתחרה שנמצא במדרג מחיר לא הרבה יותר יקר אם בכלל - אבל עם שני ספקי כוח!!!

מגבר שני ערוצים מיינסטרים, מגבר בתג מחיר תחרותי, שני ספקי כוח... ואני מפסיק את זה כבר בספק כוח כי פשוט אין טעם להמשיך הלאה.

תכנון מופתי וסימטרי של כל ערוץ הגברה לעומת כל ספק כוח וזה ממשיך כך הלאה לכל המגברים שלהם למעט ה1000D

לעומת זאת בJBL המגבר הראשון שהצלחתי למצוא בו שני ספקי כוח הוא המונובלוק 1200.1 מסדרת הפאוור שלהם שהוא בכלל מגבר שמתוכנן ע"י קראון ולא ע"י JBL (רק נמכר על ידי JBL)

אם אתם עושים השוואה - תדאגו שזו לא אחת בין תפוח לתפוז.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי ,מגברים עם קרוס כמו של ה-50.4 יש בודדים ובטוח שלא באותו תמחור

אבל השאלה היא האם הקרוס הוא בכלל פאקטור כשזה מגיע להגברה פסיבית .?

ההשוואה ל-JBL1004 היא כן רלוונטית כי מדובר בשני מגברים באותו תמחור

הדוגמא שנתתה לא רלוונטית ואפילו הפוכה {חווה דעתך על התמונה של ה-JBL1004 בדף השני}.

בסופו של השרשור הגיעו בדיוק למצב שבו השרשור הזה נמצא

ועד שמישהוא לא יקח את הפרוייקט הזה של השוואה בין השניים לא תהיה תשובה.

בכול אופן לדעתי למרות שהסאנדאון 50.4 הוא מגבר טוב מאוד לכשעצמו

ברוב המערכות הפסיביות שמצריכות הגברה של קומפוננט+סאב הייתי הולך על ה-JBL1004.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296441&highlight=jbl

פורסם

חבר'ה,

אין פה נוסחת פלא.

אם היה רק מגבר אחד לכל טווח מחירים, אבוי לנו ולתחום כולו.

יש לבחון כל מקרה לגופו, יש מקרים שבהם נחוץ מה שיש לאחד ואין לאחר, ולכן, אי אפשר לצאת באמירה כוללת כמו: X יותר טוב בטווח מחיר הזה, או Y לא מומלץ במחיר הזה.

הכל נבחן אל מול דרישות ושימושים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

באותו תמחור - לא באותם ההספקים

הקרוס של המגבר בא לידי ביטוי כשאתה משתמש בו להגברה אקטיבית בעיקר אבל זה מגבר שאתה יכול בקלות גם לעשות איתו סט שלושה חלקים שמוגבר בתצורה חצי אקטיבית חצי פאסיבית.

הJBL 1004 לדעתי יותר צריך להתחרות עם ה100.4 של סאן דאון וכאן יכול להיות שיש לו עדיפות במחיר אבל בצליל הסופי המתקבל כמו שאמרתי - אני מאמין שהסאן דאון יקח אותו בכל מה שקשור לאזור המיד והטוויטר.

הבעיה היא שהJBL הזה יהיה אולי חזק יותר מה4*50 אבל חלש יותר מה100.4 - לא שזה אי פעם היה קריטי מבחינתי, ההספקים אבל אני לא מאמין מנסיון החיים שלי שהJBL יוכל לתת תוצאה טובה יותר מהסאן דאונים ולכן גם במקרה של ה50.4, עדיין הייתי בוחר אותו. ניסיתי כמה פעמים הגברה של JBL אבל תמיד מצאתי שהתחום הנמוך אצלם טוב וכל השאר פחות - אני מדבר על סדרות פשוטות.

למשל יש לי מגבר ישן של JBL GTQ200 שאני מאוד מתרשם מהעוצמה שלו, מגבר שמוצהר 37*4 אבל נראה לי שהוא מוציא הרבה מעבר בפועל, הגברתי איתו מחוסר ברירה לאחרונה טוויטרים ומידים והוא לא היה כל כך רע סה"כ אבל המגברים הקודמים היו עדיפים עליו בהרבה, לעומת זאת, הגברתי עליו בגישור מידבאסים וזה היה פשוט פנטסטי.

כל המערכות ששמעתי עליהם את ה75.4 למשל - לא הצלחתי בשום צורה להגיע לתוצאה שבה אני מרוצה מטוויטרים, גם במערכות שכוונתי עם הגברה אקטיבית ואני מדבר על סטים כמו דוטק של מוראל שהוגברו עליו שממש לא אמורים לצרום או לצעוק בשום צורה.

ועובדה שזה מה שעשיתי כשבחרתי להגביר איתו סט של אימאג'ן - אם לרגע הייתי חושב שהוא חלש מידי, הייתי הולך על מגבר אחר.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...