Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשאני חושב על זה שוב, יש אנשים שזה לא משנה להם.

אם למישהו יש סוזוקי סוויפט שנת 98, זה לא ממש משנה איזה רכב חדש הוא יקנה, זה בהכרח יהיה יותר טוב בכל אספקט, והוא יהיה מרוצה.

יכול להיות שיש רכבים אחרים שיהיו טובים יותר בשבילו, אבל הוא לא יודע את זה, הוא קנה רכב והוא מרוצה ממנו.

כמו שאומרים... ignorance is bliss

לדעתי, כאן שורש הבעיה.

לאישתי לא משנה איזה רכב יהיה לנו בחניה, העיקר שיהיה לו צבע יפה...

ותתפלא, או שלא, אבל לרב האנשים לא ממש אכפת מהרכב שלהם. העיקר שהוא נוסע וזהו.

לי זה מאוד משנה התנהגות הרכב, הצורה שלו, הגיר ועוד שלל דברים. אפילו את חבר שלי לא מעניין איזה רכב יש לו. העיקר שהוא נוסע...

אם אתה כבר מסתובב שסוכנויות רכב, תעשה סקר קצר בין הקונים. אחרי שהם קנו, שאל אותם למה באמת הם קנו את הרכב הספציפי הזה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם מכונת כביסה לפעמים משמשת אותך כמה פעמים ביום, פשוט זה לא מעניין אותך ואתה בקושי מבדיל בין מכונה אחת לשניה. בדיוק אותו הקשר בין אנשים "רגילים" למכוניות.

פורסם

קראתי מספיק תגובות ממספיק אנשים ולא שמעתי "נוקשה" "הגה לא מתקשר" וכ'ו.

שמעתי רק ביקורות טובות ושבחים.

האפוציות היו: מיטו, לאון, שירוקו, גולף, איביזה FR/קופרה.

המיטו לא לטעמי, כנ"ל הלאון. עד עכשיו היתה לי איביזה ואני מאסתי מסיאט והחלטתי שאני רוצה להתקדם ולא להשאר באותו מצב(כן מנוע שונה וכל הרכב שונה, אז מה. סיאט נשארת סיאט מבחינתי). ואם מישהו יגיד שסיאט ופולקסווגן עשו "ישורת קו" שימשיך בדעה שלו.

זה לא בר השוואה בכלל מבחינת איכות הרכב.

למה שהגיר יעצבן אותי? לי אישית יש גיר ידני ולא DSG. לא אמור להיות משהו יותר מידי שונה מהאיביזה שהיתה לי.

עם מה נשארנו רוני? כן ולי אישית מספיק לשבת ברכב, להרגיש אם תנוחת ישיבה נוחה לי או שחסר לי מקום לרגליים ולראש.

העיצוב החיצוני יפיפה, מנוע עם שבחים מצויינים. צריכת דלק טובה, לי אישית מספיק כוח.

שוב, מבחינתי לאור כל מה שכתבתי זה מספיק, לך לא.

Got To love It

פורסם

גם אני מאלה שנכנס לסוכנות, ניגש למנהלת המכירות, שאל לשלומה ומה היא מוכנה לעשות כדי לשמר לקוח והזמנתי את הגולף 160.

נכון, לא הזמנתי נסיעת מבחן.

הייתי בעלים של גולף TSI דור 5 וגם גולף דור 4.

הייתי בהשקה של הדור ה-VI, ישבתי ברכב, העפתי מבט בתא הנוסעים, פתחתי תא מטען, וזה הספיק לי.

אני יודע בדיוק באיזו סחורה מדובר, וזה מה שרציתי.

ועוד דבר: bar72 כבר אמר מזמן שאין אף רכב שנותן תמורה כזו במחיר הזה, ותאמין לי שהוא בדק.

אז מה, שאני לא אקנה?

:wink:

פורסם
ותתפלא, או שלא, אבל לרב האנשים לא ממש אכפת מהרכב שלהם. העיקר שהוא נוסע וזהו.

אכפת שיהיה יותר חדש ונוצץ מהאוטו של השכן, אחרת אין טעם להיכנס לחובות בשביל להחליף טויוטה קורולה 2004 במזדה 3 חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לצערנו הדבר לא קשור לתרבות הליסינג או לצריכה כפייתית המאפיינת את רוח הזמנים האלה, אלא לבורות מוטורית וצרכנית שתמיד היתה כאן.

לפני 21 שנה, התחלתי את דרכי בענף הרכב כאיש מכירות בסוכנויות רכב חדש. עסקתי בכך שנתיים(מרתקות. אנתרופולוגיה מוטורית בהתגלמותה) - והאמינו לי, המצב אז היה גרוע יותר.

רבים דפקו על המכוניות וביררו על עובי פח(כן 0.8, לא 0.8. קשקוש מקושקש כמובן), אחרים לא ידעו מהו הספק וחשבו שכ"ס שווה ל-100 סמ"ק של נפח מנוע. קנו כמו עדר, לא ביקשו נסיעת מבחן(וכשהצעתי להם מיוזמתי, טענו שאין צורך). כשישבו מאחורי ההגה(חלק אפילו לא טרח לעשות זאת) לא רק שלא כוונו תנוחת נהיגה אלא ישבו עם רגל שמאל בחוץ...

היו אלו גם שנות השיא של העליה מברה"מ לשעבר. חלק מהעולים התענינו והפגינו בקיאות לא מוכרת במקומותינו(אפילו מכרתי 2 מכוניות לנהגי ראלי לשעבר), אחרים הגיעו עם שקיות של מזומנים לקנות מהמלאי, לא חשוב מה, העיקר שלא יקחו להם את הזכויות...עולה אחד, מסכן במיוחד, נהג בדיוק 20 מטר מהסוכנות עד למעגל התנועה הקרוב ופגע ברכב אחר. האיש יצא מרכבו, התחיל לקלל ברוסית שוטפת ובעט במכוניתו מרוב עצבים.

היו זמנים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לדעתי צריך לבצע נסיעת מבחן, גם ברכב משומש... עם כמה שזה יכול להיות קצת מקומם.

מתוך סקרנות וגם מתוך חשיבה לעתיד,לפני כ3 שנים הזמנתי נסיעת מבחן בצ'מפיון על הGTI דור 5 , כי ידעתי שהפרוטה לא תהיה בכיסי כדי לקנות חדשה ובעוד מספר שנים כשהמחירון ירד, היא תעלה על הכוונת.

היתה נסיעת מבחן מאוד ארוכה, אולי של שעה, נסיעה שאחריה לא יכולתי להוריד את החיוך מהפנים.

לפני 7-8 חודשים הלכתי לראות GTI משומשת פעם ראשונה למרות שהמחירון היה עדיין קצת גבוה, אחרי סיבוב עליה קיבלתי אישור לתחושות שהיו לי בנסיעת המבחן בצ'מפיון.

ברגע שידעתי סופית מה אני רוצה, זה היה רק עניין של זמן (הרבה זמן במקרה הזה אבל זה היה לטובה).

אגב, מאז ה GTI ההיא לא התפרסמה אף אחת ידנית מהשנתון הנכון עד זו שאני רכשתי. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנחנו מתקשרים לסוכנות , ומזמינים רכב .

נותנים פרטי כרטיס אשראי ומבצעים הזמנה - בכלל לא מגיעים לסוכנות בהזמנה .

צבע ותוספות בוחרים מקטלוג היבואן באינטרנט :cool:

כאשר הרכב מוכן , מגיעים עם צ'ק בנקאי , סוגרים מחיר .

אז :?:

לא דואגת - נסענו ברכבים תואמים של חברים , או משכירים רכב תואם ליומיים .

תמיד קונים רכב שנמכר לפחות חצי שנה , ויש עליו בקורות וידע .

אפשר כי הבחורה שאלה שאלת תם , אבל כבר נהגה בניסאן קאשקאי .

ואולי הנציג הראה לה את כמות הרכבים אשר נמכרו עד היום, ביחס למתחרים ושכנע אותה , אולי :idea:

יש ויש לקוחות - חלקם ערך שמירת המחיר , צבע יפה, מרחב , גודל , נתוני מנוע וביצועים וכו' .

וכמובן ,, כיצד הרכב נראה , עיצוב - ( אני אוהב את נתוני ה סופרב - לא הייתי קונה בגלל עיצוב הרכב )

לא הייתי מאבחן קביעה ברורה ללא בדיקה מחקרית מלאה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לך זה נראה מוזר כי אתה חבר פורום שמתעניין ומבין (וכנראה חי) מכוניות ומוטוריקה כבר לא מעט זמן.

נניח שאתה נכנס לחנות אשר מוכרת מוצרים שאינם מעניינים אותך כ"כ (מחשבים לדוגמא?, סתם הנחה).

אתה בסה"כ רוצה מחשב טוב שלא יעשה בעיות ושיריץ לך את מה שאתה צריך - אתה לא נכנס למהירות הזיכרון וכמה ליבות במעבד.

כך בדיוק הם אותם אנשים אשר לא קרובים לעולם הרכב. הבגאז' גדול?, מבפנים לא צפוף? האוטו נראה מרשים וירשים את השכן שקנה את המאזדה 3 החדשה וצייד אותה בחלונות כהים? זה מספיק, יש חתימה.

אה כן ויש דבר שנקרא מזל. כל עוד הוא פוקד אותך בבחירותיך בחיים, אין צורך בהרבה מעבר.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

זה פשוט חבל, כי שהם יקבלו את הרכב, ולא יאהבו אותו? מה יש לעשות?

אני לא יודע למה זה, אבל מזל שלמשפחה ולחברים שלך יש אותך, שאתה מבין ברכב ואומר להם מה כדאי לעשות ומה לא.

וזה תקף לכל משפ', תמיד טוב שיש את המבין, ולא רק בשביל לתת עצות על איזה רכב, אלא בשביל לתקן את הטעויות הקריטיות האלה.

אתה יודע מה העניין האמיתי?

לאנשים האלה אין בעצם כלים לדעת אם הם רכשו טוב או לא. אם נוח להם...זה מספיק.

עבור הרבה אנשים אהבה והתאמה לרכב זה בעיקר מושב נוח ועיצוב (+צבע) שהם אוהבים.

רוני, מה אתה מתפלא ?

להערכתי, 80-90% מרכישות רכב חדש נסגרות בדיוק ככה.

תאמין לי, שאם הבחורה הזאת הייתה עושה נסיעת מבחן, זה לא היה משנה כלום בהחלטה שלה.

האוטו נוסע, יש מזגן, רדיו, חלונות חשמל, נראה מרשים, יצרן יפני - זה מספיק. בשביל מה צריך נסיעת מבחן ?

עם כל הכבוד, ל 95% מהאנשים מכונית זה רק מכונית, מה שחשוב להם זה מראה, צבע, ומכירה קלה בעתיד.

כשאתה קונה מכונת כביסה או שואב אבק, אתה לוקח אותם ל"כביסת מבחן" ?

אתה מתרשם מהמוצר בחנות, משווה את דף הנתונים למוצרים אחרים, שעומדים לידו, מקסימום קורא כמה ביקורות באינטרנט, מכניס את השיקול החשוב מאוד "יש כזה לדודה של חברה שלי" וקונה.

רכב לאנשים הרגילים זה אותו דבר בדיוק.

זה בדיוק כך.

עבור חלק גדול מהאנשים שקונים אוטו חדש בחירת רכב היא פעולה מציקה שצריך מהר ככל שניתן להפסיק אותה, כלומר להחליט תוך מינימום זמן והתלבטויות. רואים את זה הרבה בלקוחות שנשארים באותו מותג ומחליפים כל כמה שנים לאותו דגם רק חדש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפי דעתי גם עניין הליסינג משפיע על תרבות הזמנת הרכבים.

היום אנשים מתקבלים לעבודה, ואז הם מקבלים רשימה של רכבים לבחור מהם את הרכב הבא שלהם ל 3 השנים הבאות.

כמה מהם באמת נוסעים על הרכבים שהם מזמינים?

90% מהאנשים שואלים את זה שיושב מולם מה הוא הזמין ומזמינים אותו דבר.

ולפי דעתי אנשים שמזמינים רכב בטלפון כבר נסעו על רכב דומה או שמכירים מקרוב את הדגם (ע"י משפחה,חברים וכו').

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

בפורום המכובד בו אנו נמצאים רשומים כ 62 K חברים

חלק גדול מתוכם היו אורחים לרגע "רוצה לקנות רכב חדש מה המלצתכם" קיבלו את ההמלצה והמשיכו בחייהם הרגילים.

ייתכן רוני שהקונה קיבלה המלצה חמה על הקשקאי מהכותב רוני כאן בפורום:shock:

כמה חברים פעילים וכותבים ביום יום , אולי 1 K

אז למה שלא יקנו רכב כפי שקונים לחם.

אחד החוקים הידועים בניהול הוא שדיון במועצת המנהלים על השקעה של 100 מליון יארך לפעמים דקות כיון שרוב החברים אינם מבינים אבל דיון בהקמת סככה לחניית אופניים ב 20 אלף יארך שעה כיון שכאן כל אחד "מבין"

הרוב קונה חליפה מוכנה, בודדים קונים חליפה התפורה לפי מידותיהם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עבדיכם הנאמן הוא אחד מאלה שיכולים לסגור עיסקה גם ללא נסיעת מבחן. אם קל לתאם אותה - אז בכיף. אם הדבר כרוך בהמתנה של שבועות, מועדים לא מתאימים וכדומה - אפשר גם לוותר. אינני מייחס חשיבות רבה להתרשמות ראשונית של נסיעת מבחן. כי הרי לכאורה הדברים יראו כך, ובהמשך אחרת. אין לי דעה מגובשת מה מתאים לי - רכב רך אך לא מתקשר או קשוח ומתקשר. גם בזה וגם בזה ישנם היתרונות והחיסרונות. אך כמובן אני מבלה זמן מה מתוך רכב ההדגמה וקורה ביקורות.

השיקול העיקרי עבורי הוא המחיר בפועל מול מחיר המחירון בארץ ובחו"ל, ועלות האחזקה. אז אני מראש מתחיל חיפוש ממבצעים בקבוצה שמתאימה לי (כמובן שלא ארכוש למשל את וולוו רק בגלל שהמחיר ירד ב-40%). אני גם יכול לדחות את הרכישה לחודשים רק בגלל שבאותו המועד אין שום מבצע שמתאים. בסך בכל אינני חובב הגה מושבע, אלה צרכן רגיל מהשורה.

אני מגיע לסוכנויות עם ההחלטה הבשלה לגבי הרכב, לאחר שחשבתי על כל הפרמטרים וכמובן במועד של מבצע מפתה. נשאר רק לסגור על המחיר. לכן המלל של הסוכנים אני שומע רק מתוך הנימוס. חשוב לי רק דבר אחד - מהי מדיניות השיווקית ומהו המקסימום שניתן לחלוב מהם. אני גם מסתובב במספר סוכנויות של אותו המותג, מראה רצינות הכוונות, מנפנף בפינקס הצ'קים, מצליב מידע (ההוא נתן את א', השני נתן את ב'... בסופו של דבר ימצא השלישי שיתן גם את א' וגם את ב') - וכך מגיע לעיסקה האופטימלית מבחינתי.

אגב, את רכב הבא ארכוש ככול הנראה במגרש (0 קם יד 2).

פורסם

מר א_פ היקר,

נניח ורכשת את בחירתך, הגעת לאתר המסירות, התיישבת בכיסא הנהג והופ, גילית שבמקום כיסא, היצרן החביב התקין קרש גיהוץ מעוקל... זה בדיוק מה שקרה לחבר שהזמין פרימרה, בלי נסיעת מבחן.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אני חייב לציין שאני די המום מהתגובות שנתקלתי בהן עד כה בשרשור הזה, מאחר וציפיתי לפגוש כאן גישה אחרת לקניית רכב חדש ולא את "מר ממוצע" בתלבושת אחרת.

הקלילות בה אנשים מוותרים על נסיעת מבחן אינה מובנת לי. חשבתם פעם על קניית נעל מבלי למדוד אותה וללכת כמה צעדים בחנות? על קניית טלויזיה מבלי לצפות בה ולשמוע את הסאונד שלה?

בשנת 2003 שקלתי להזמין מיאטה NB חדשה, ידנית כמובן. מכונית ההדגמה היחידה של "דלק מוטורס" היתה אוטומטית - ולאור ההבדלים הרבים בינה לבין הידנית לא הסתפקתי בנהיגה בה. תודות לחבר שביצעתי סיבוב על הרכב שלו, החלטתי שאקנה את המיאטה החדשה(במקום MR2 יד שניה, בה חשקתי מאד). הזמנתי את המכונית(דגם 2004) וחיכיתי שתגיע.

באותן שנים, שנת הדגם הישראלית והמופרכת החלה במאי, כלומר ממאי 2003 "דלק מוטורס" מכרה מיאטות 2003 כדגמי 2004. תודות לאתר האינטרנט של ה"קוואטרורוטה" האיטלקי גיליתי על השינויים הקלים לדגמי 2004(מספטמבר 2003) והסכמתי לקבל את הרכב רק לאחר שווידאתי שזהו אכן 2004 'אמיתי'. למותר לציין שב"דלק מוטורס" אף אחד לא ידע על השינויים הקלים מראש והסתכלו עלי כמו על משוגע.

המסקנה המתבקשת; היו צרכנים נבונים ואל תוותרו על מה שמגיע לכם. מכונית חדשה היא הרכוש הפרטי השני ביוקרו לרובנו, לאחר הדירה/בית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...