Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, כאשר אני חושב על תהליך התיקון של הבודי, אני מבין שהעבודה על המרכב עצמו הייתה די פשוטה, זאת בהשוואה לדלתות עצמן. בעוד שבבודי המשטחים גדולים וקלים לעבודה, יש מקום לעיבוי וחיזוק גם מהחלק הפנימי, בדלתות העניין מורכב מעט יותר. ראשית, בדלתות יש את כמות המרכיבים הגדולה ביותר-פר-שטח-נתון שמוברגת ומורכבת על גבי פיבר: מנגנון הרמת החלון, החלון עצמו, החלון המשולש, הגומיות והאטמים, בריח, ידית פנימית וחיצונית, כפתור נעילה פנימית, מוטות דחיפים (עבור ידיות הפתיחה), עיגונים למוביל החלון, פלטת ברזל רוחבית אליה מתחברת משענת/ידית פנימית, בידוד וריפוד פנימי, ו... אם לא שכחתי משהו - אז זהו. זאת ועוד: מבנה הדלת עצמה - הפיבר - מורכב ביחס לשאר האוטו.

לא סיפור, כי בסך הכל, משטחי הדלתות היו במצב טוב. עיקר הבעיות התמקדו בשני אזורים: חיבור הידית החיצונית לפיבר וכן סביב מסגרת החלון - שם חוברו להן יחדיו שתי התבניות של הדלת. בנקודה זו, מה לעשות שהשנים עושות את שלהן, נפרדו להן התבניות והבעיה היא שאין גישה או אפשרות לחבר אותן מבפנים.

אז צריך לעשות מעשה ולחבר אותן בחזרה מבחוץ. כבר למדתי את תכונותיו החזקות והמחברות של הפיבר, אז ניגשתי למלאכה ללא היסוס. ראשית הרחבתי וניקיתי ככל שיכולתי את החריץ בין שתי התבניות - זאת היכן שהרווח היה צר מדי מכדי להכיל משחת פיבר. בנקודות הללו הכנתי פוליאסטר נוזלי אותו החדרתי לחריצים. לאחר שזה התייבש מרחתי משחת פיבר במקומות הפעורים יותר וגם במקומות בהם עדיין נשאר רווח בין התבניות.

השלב הבא היה השלב האהוב עלי: השחזה עם משייפת פניאומטית. גם מתוך המסגרת, בצד של החלון וגם בקאנט החיצוני.

התוצאות - גם בהשוואה לנקודות ההתחלה - לפניכם:

19012011344.jpg

19012011345.jpg

19012011346.jpg

19012011348.jpg

19012011349.jpg

24012011352.jpg

24012011351.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
כל הכבוד און

על ההתמדה והיסודיות בפרוייקט.

אהי עוקב אחרי הפרוייקט מתחילתו וניפעם כל פעם מחדש.

המשך שיפוץ מהנה.

אבי

תודה, אבי. מקווה לסיים בשבוע הבא את פרק שיקום הבודי (שנמשך כבר שלושה חודשים אינטנסיביים) והכנתו לשלב הצבע. יש עוד הרבה דברים לעשות ומה שנחמד הוא שבניגוד לשלב הזה שפחות או יותר חוזר על עצמו ועל התהליכים, בשלב הבא - שיכלול שיפוץ/ניקוי/הכנת מכלולים להרכבה מחדש - כל יום עבודה יהיה מעניין, מהנה ושונה מקודמו.

אני כבר לא יכול להמתין... :-D

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אני חושב שמושבים של סיארה ייראו יפה.

בכ"ז צריך שייראו קצת נוסטלגיים - ומה יותר נוסטלגי ממושבי פורד מהאייטיז?

האם אתה מתכוון ללכת לרפד שיחדש גם את הספוגיות של המושבים, או שיהיה מדובר רק בריפוד קוסמטי בלבד?

פורסם
האם אתה מתכוון ללכת לרפד שיחדש גם את הספוגיות של המושבים, או שיהיה מדובר רק בריפוד קוסמטי בלבד?

מאחר שבכל מקרה ריפודי המושבים יפורקו, אז הספוגים יחודשו בהתאם לצורך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אם יתאים, אשמח לתת לך.

55555555.jpg

6666666.jpg

3333333.jpg

777777.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
שווה בדיקה! איך מתאמים העברת "סחורה"?

0526260022 :-)

פורסם

מאחר שהחיבורים המקוריים של ידיות הדלתות לפיבר היו באמצעות מתכת מושתלת - שהחלידה - מאחר שהחלטתי לשנות את השיטה, על מנת להוסיף לאזור חוזק מבני, סתמתי מבעוד מועד את השקעים והחורים שנוצרו מפיסות המתכת האלו ואחרי שמשחת הפיבר התייבשה, שייפתי את המקום, עד לקבלת התוצאה הרצויה.

עכשיו צריך להתחיל ולהתקין מחדש את ידיות הדלתות בחזרה למקומם. לפני כן צריך לשייף את עודפי הפיבר על מנת שהידית עצמה תיכנס למקומה ואחרי זה לקדוח את החורים לברגים.

בכדי שהעבודה תעשה כהלכה, התחלתי להכין שבלונות. תחילה מקרטון ואם אלו יהיו טובות, אז ממתכת דקה. לא הספקתי לעשות הרבה יותר מאשר הקרטון, אז בשבוע הבא נמשיך עם הפרוייקט.

בינתיים - התמונות.

שבת שלום לכולם.

19012011342.jpg

19012011343.jpg

24012011364.jpg

24012011365.jpg

24012011366.jpg

24012011367.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תשתמש אך ורק במתכת מגולוונת לתושבת של הידיות,

אם אין לך ואתה צריך פיסות מתכת מגולוונת תגיד לי, יש לי שארית שתעזור לך.

פורסם

ראשית - שאפו ענק על שיפוץ יסודי , מחמם את הלב!

שנית, לגבי תושבות הידיות אני הייתי הולך רק על נירוסטה. פח מגולוון יחליד לאורך דופן קו החיתוך (שם אין גילוון) ואלומיניום יקרע עם הזמן.

בכל מקרה - יש בית עסק שנקרא הירשפלד ברחוב נחלת בנימין ת"א ( בין ידידיה פרנקל לפלורנטין) שם תוכל להשיג יריעות פח מכל סוגי המתכות.

בברכה אורן

*וטיפ קטן - אני משתמש בקרטון שנקרא דופלקס ( יש ברשת ארטא ) ע"מ לייצר שבלונות לחיתוך פח. הוא דק וחזק וניתן לחיתוך בדיוק רב. אח"כ אני מדביק אותו ליריעת המתכת (ספריי דבק) וחותך אותה לאורך הקרטון. (המהדרין מוציאים שרטוט ממוחשב ואז הדיוק מירבי...) הקרטון הגלי שאתה משתמש הוא עבה, וקשה לחתוך אותו באופן מדוייק.

בהצלחה!

• תוכן חדש...