Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי אוטודטה השמן המומלץ הוא בעל צמיגות 10W40, מעבר לשמן הנ"ל יקטין את צריכת שמן הטבעית.

השמן שנשרף אפילו בכמות קטנה ממוחזר ע"י ה EGR לסעפת היניקה ועם הזמן מצטבר הפיח.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אוי ואבוי ,כבר הוכח על גבם של כמה וכמה מנועים ששמן חצי סינטטי

לא מתאים למנועי הטורבו של הקבוצה, הוא היה הגורם להיווצרות הבוצה

שהרסה מנועים רבים כאן בארץ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון מתכוון שהשמנים שקיימים בשוק בצמיגות 10W40 הם חצי סינטטיים, בכל מקרה זאת הצמיגות המתאימה לרב שלך ולא ה 5W40

אפשר למצא שמנים איכותיים בצמיגות הזאת.

פורסם
רון מתכוון שהשמנים שקיימים בשוק בצמיגות 10W40 הם חצי סינטטיים, בכל מקרה זאת הצמיגות המתאימה לרב שלך ולא ה 5W40

אפשר למצא שמנים איכותיים בצמיגות הזאת.

MOSA - אל תבלבל את השכל ואל תכתוב שטויות פעמיים, מנועי ה 1.8T של הקונצרן צריכים רק שמן סינטטי מלא, 5W40 עם תקן VAG502, השטויות שאתה כותב גורמות להרס מנוע !!!

אביתר, אני משתמש ברכב דומה בשמן LM-5W40 והוא מעולה, האם הרכב שלך אוכל\שורף\מעשן שמן ?, אולי הטורבו משפריץ שמן מהציר לכיוון בית המצערות ?, כמו כן, למה לא תקפוץ לרון או למוסך רציני לבדיקה ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

4Runner מה אתה אומר רוצה שנתחרה על רמת הידע שלי ושלך על שמנים

המלצות החברה הן למשיכת הטיפול עד 15 K ולא החלפה כל 7.5 K מה שכן אתה לא מבדיל בין איכות השמן לצמיגות שלו הצמיגות המתאימה לרכב הנ"ל היא צמיגות 10W40 ולא אוסיף יותר.

בקשר למה שהתכוון רון נמתין לתשובה שלו ונראה מי צודק.

קבל שמן 10W40 עם תקן VW 502

helix_hx7_10w_40.gif

פורסם

מוסה, אתה מסתמך על אוטודאטה ולצערי אתה טועה וזו לא פעם ראשונה שאני קורא מידע שאתה שולף מאוטודאטה והינו שגוי.

אוטודאטה שברשותך וברשות רבים ממשתתפי הפורום הינו גירסה פרוצה ודלה ולא כוללת עידכוני ייצרן והוראות TSB נכון להיום.

כבר בשנת 1999 הייצרן הוציא הנחייה לעבור להשתמש בשמן בעלת צמיגות 5W40 העומד במפרטי הייצרן המתאימים למנועי טורבו והשמן המתאים למפרטים אלה הינו שמן סינטטי בלבד נכון להיום.

אין שום הצדקה להשתמש במנועים מודרנים בשמן בצמיגות 10W40 וההמלצות היום הם 5W40 או 5W30 בדרגת איכות SL/SM.

איזה כייף לי :)

פורסם
MOSA - אל תבלבל את השכל ואל תכתוב שטויות פעמיים, מנועי ה 1.8T של הקונצרן צריכים רק שמן סינטטי מלא, 5W40 עם תקן VAG502, השטויות שאתה כותב גורמות להרס מנוע !!!

אביתר, אני משתמש ברכב דומה בשמן LM-5W40 והוא מעולה, האם הרכב שלך אוכל\שורף\מעשן שמן ?, אולי הטורבו משפריץ שמן מהציר לכיוון בית המצערות ?, כמו כן, למה לא תקפוץ לרון או למוסך רציני לבדיקה ?

ליאור

ליאור לא נתקלתי באיבוד שמן בכלל מאז שעשיתי טיפול לפני 5 אלף ק"מ.

הרכב במצב יחסית חדש אני עדיין לא ב-60K ק"מ לא חושב שהטורבו משפריץ שמן כי שהחלפתי את האינלט הסתכלתי עליו טוב טוב :) בחנתי אותו מכל כיוון אפשרי והוא נראה חדש חדש

מה שכן התופעה הזאת התחילה מאז שהרכבתי את האינלט, קצת אחרי טיפול שעשיתי אחרי שקניתי את הרכב ניקיתי את המצערת בפעם הראשונה והיה בה רק פיח לא היה סימנים של שמן.

עריכה: אני חושב להוסיף מיכל לאיסוף שמן catch can.. מה אתם חושבים?

פורסם

לפי דעתי הפיתרון של אוסף אדי שמן מיותר. למיטב זיכרוני הייצרן פירסם TSB או RECALL לגבי הבעיה אבל אינני זוכר במדוייק לאיזה דגמים הפיתרון של הייצרן מיושם.

תן לי יום יומים אני אבדוק בדיסק הגיבויים שלי האם קיים מסמך בנושא.

פורסם

תלוי גם כמה מתלכלך.

אצלי באיביזה עם הטורבו המקורי היה מיכל איסוף במשך 4 שנים, ולא היה צריך פעם אחת לפרק אותו לניקוי.

המנוע הזה לא מעיף שמן, רק מי שמתחיל למשוך טורים לאיזור 8 אלף +, אז יש ממש בקטנה.

היתרון גם במיכל איסוף, זה שהMAF נשאר תמיד נקי.

פורסם

אכן יש חשיבות רבה מאוד שחיישן MAF ישאר נקי מאדי שמן שעלולים להצטבר עליו ולפגוע בתפקוד התקין שלו ושל המנוע.

פורסם

בגולף GTI MK4 אני השתמשתי לכל אורך הדרך (מלבד טיפול אחד) בשמן מסוג מוביל S (וגם הבעלים הקודמים של הרכב מהיום שיצא מהחברה).

זו ההמלצה שלי.

בפעם היחידה שהשתמשתי ב LM, המנוע אכל קצת שמן בין הטיפולים ואחר כך חזרתי למוביל....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה מרק אני ממתין לתשובה ממך על הריקול.

אייל אני מרוצה מהשמן הנוכחי LM מבחינתי הוא מספיק איכותי ובנתיים ב5 אלף ק"מ המנוע לא איבד שמן, אגב לפני כן הרכב היה מטופל במורשה אין לי מושג באיזה חברת שמן הם משתמשים ושקניתי את הרכב היה חסר בסביבות ה300 מ"ל אז אין לי מושג אם האוטו היה אוכל שמן או שסתם לא מילו מספיק :shock:

• תוכן חדש...